Sağolun bütün önerileriniz için. Benim bazı belirtmediğim konular da var sizlere.
Biz bu işleri 2 kişi beraber yapıcaz.Kartal,toros aslında söylediğiniz gibi hem yedek parçası , hem kendisi ucuz araçlar ama dediğim gibi firmalara pazarlama ve reklam maksatlı da gezmemiz gerekiyor. Firma ziyaretlerine Kartal la veya Toros la gidersek baştan kaybederiz. Eski model panelvanla da gitmek azıcık garip durur. En ideali aslında temiz yeni modelli binek araçlar ama ona da durumlar musait değil.
Şimdi 2 tane araç alıcaz.
Bu çanta vs satmak, pazarcılık işleri bizim birazda çıkacak ilk masrafları biraz amorti etmek için yani ilk asıl iş.Ofis kirası,elektrik ,vergi,telefon vs. vs. bize destek olur diye düşünüyoruz.
Biraz araştırdık Opel Combo bize en ideali gibi geldi şimdilik. Çünkü firmalara pazarlayacağımız ürünler genelde makine üzerine olduğundan servis aracı süsü veriyor biraz.Sanki arkada örnek parça numuneler, yedek parçalar varmış gibi gözüküyor.Tabi aslında çantalar var arkada:) Bir de şöför kabinleri daha comforlu ticari araca göre. Corso'nun aynısı içerisi.
Hem de pazar falan dolaşırken de kullanılabilir diye düşünüyoruz.
loopus12
Söylediğiniz üzere çin araçlarını araştırdım. Genelde Sucular tüpçüler almış kullanıyor bu araçları o yüzden daha çabuk yıpranmışlar ama yinede 1-2 senelik araba gibi durmuyorlar .Vaz geçtim o fikirden.
BEYLEYS
Aynen söylediğiniz gibi dizel araç almak yanlış seçimmiş bizim için.Özellikle yedek parça,tamir masrafları yüzünden.O nedenle LPG/Benzin ideal galiba ama gözüm korktu tekrar. Ticari MTV 'yi öderiz ödemesine ama dediğiniz gibi iki de bir de arızalanır masraf çıkarırsa ayvayı da yeriz. Kazandığımızı arabalara verirsek biteriz.
Biliyoruz risk aldığımızı ama başka çaremiz yok.
İçinizde OPEL COMBO kullanmış veya bu araçlar hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olun lütfen.
Başka fikri önerisi ,tecrübesi olan varsa da yardımınızı rica ediyorum.
Zaten şimdiden sayenizde baya bir yol katettim.
Combo yu da koyuyorum.