Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Sanal Ofis Ve Asistanlık

BaşlatanarzuuTarih30/12/2009 13:22:58Yorum25

İlk mesaj
Yeni Üye95 yazı
Merhabalar

Şu anda ülkemizde çok yaygın olmayan fakat yurtdışında sektör haline gelmiş bir hizmet türünden bahsetmek istiyorum ; Sanal Asistanlık ( Virtual Assistance).Kısaca sanal ofis hizmetleri olarak da tanımlanabilir.Uzun bir süre önce de bu konudan bahsetmiştim ama aşina olunmayan bir hizmet alanı olduğundan pek yorum alamamıştım.

KOBİ'lerin ya da sürekli mobil olarak çalışmak zorunda olan ve ofiste düzenli bulunamayacak kişilerin özellikle fayda sağlayacağı bir hizmet olduğu düşüncesindeyim.

Ofis hizmetleri dışarıdan alınacağından;
- ofis ekipman ve kırtasiye masrafları
- ofis elemanı ve vergi yükümlülükleri
- ve hatta fiziki olarak bir ofise bile ihtiyaç kalmayabilir.

Yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

sanalofis.wordpress.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Üye291 yazı
biraz daha açabilir misiniz konuyu??

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Yeni Üye95 yazı
Sanal Asistan nedir?

Sanal Asistan fiziken ofisinizde bulunmadan iş desteği sağlayan bağımsız çalışandır.

Sanal asistan ile ofis sekreteri arasındaki fark nedir?

Sanal asistan takımınızda rol alan bir girişimcidir.Klasik asistanlardan farkı hizmetlerinin daha geniş alanı kapsamasıdır ; sekreterya , cari hesap takibi , data girişi , internet araştırmaları , v.s.

Sanal asistan ile ofis asistanı arasındaki bir diğer önemli fark da ofis asistanınızın bağlı bir çalışanınız olması ve onun için maaşına ek olarak yapmak zorunda olduğunuz başka giderler olmasıdır ; ilk akla gelenler vergi , ssk,ulaşım ve yemek gibi.. Oysa sanal asistan bir nevi taşerondur.

Sanal Asistan Kiralamanın avantajları nelerdir?

İş yoğunluğu içerisinde çarkları durdurmadan büyümeyi başarmanın en mantıklı yolu mümkün olduğu kadar az bir maliyetle sahip olduğunuz iş gücünü çoğaltmaktır.Burada devreye sanal sekreterlik girmektedir.

Sanal Asistanlar

-Serbest çalışır, ücretlendirmeleri verilen hizmete göre saat bazında ya da proje bazındadır.
-Maaş,vergi,sosyal haklar gibi ekstra gideriniz olmaz.
-Ofisinizde çalışmayacağından,mobilya,bilgisayar,yazıcı v.s. gibi ekipman sağlamanız gereklideğildir.Ayrıca size herhangi bir kırtasiye masrafı da olmaz.
-Hastalık ya da mazeret izni gibi sebeplerle iş saatinden kayba uğramazsınız.
-Herhangi bir eğitim gerekmez,zaten sektör tecrübeleri vardır.

Kimler Sanal Asistan Kullanmalıdır?

-Sınırlı sermaye ile başlayan yeni girişimciler
-Sınırlı sermayeli küçük ölçekli firmalar
-Sürekli seyahat halinde olup ofis hizmeti ihtiyacı olanlar
-Organizasyonlar,klüpler
ve mektup yazdırmak,dikte ettirmek,organizasyon planlamak isteyen herkes
-kısaca ofis yardımına ihtiyacı olan fakat full-time eleman çalıştırmak istemeyen herkes

Yeni Üye37 yazı

sn arzuu bence harika bir fikir bu konuyu ben daha önceden duymuştum. hatta kendim yapmak istedim. üzerinde çok düşünmedim ama bu konunun tanınmadığından dolayı size iş vermek isteyecek şirketlerin olabileceğinden emin değilim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye52 yazı
Bu işin birkaç olumsuz yanı var, en önemliside TİCARİ SIRLARINIZIN ÇALINIP BAŞKA FİRMALARA PAZARLANMASI riskidir.

Bunun olmayacağı bir şekilde garanti edilebilirse bence hayata geçirilebilir.

Paylaşım için Teşekkürler arzuu hanım
Sevgi ve Bilgi Bakteri Gibidir. Uygun ortamı bulunca hızla çoğalırlar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Esnaf
Yeni Üye95 yazı
Bu hizmet gayet ciddi bir çalışma.Müşterilerle kontrat yapılıyor.Aksi bir olay söz konusu olursa kolayca dava açılabilir.

Bence tek eksiklik bu hizmetin tanıtılması

Üye300 yazı
Bana biraz tuhaf geldi :) Sekreter dediğin makamında, mekanda bulunmalı... Sanalı olurmuymuş bu işin yaf :D
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye906 yazı
selamlar arzu hanım sız de bahsetmıs oldugunuz konuyla alakalı çalışma yapıyomusunuz?
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Yeni Üye95 yazı
Merhabalar

Yaklaşık bir senedir bu işi 3 farklı iş kolu tecrübesine sahip arkadaşımla beraber yapıyorum.Hizmet verdiğim konularla ilgili olarak 20 seneye yakın tecrübem var.Şu anda da %100 yabancı sermayeli bir firmada (3500 kişilik) mali işler müdür yardımcılığı görevimi devam ettirmekteyim.

http://sanalofis.wordpress.com/

Üye2311 yazı
Değerli kardeşim,avrupanın bazı ülkelerinde memurlar bile artık işe gitmiyor evde bilgisayarının başında çalışıyor,buda ulaşım gideri,zaman kaybı,trafik sıkışıklığı gibi bir sürü soruna çare oluyor,benim de üzerinde yıllardır düşündüğüm ama bir türlü bitiremediğim bir iş...O yüzden bence çok önemli bir konuya parmak basmışsınız,bu gün bir sekreter aylık askeri ücretten vs masrafları ile en az 12 bin tl yıllık gideri var,ofisde bulundurmak zorunda kaldığımız faks,yazıcı,fotokopi,bilgisayar,buzdolabı,su sebili ofis mobilyası falan derken ,bir ofis açılış maliyeti en az 15 bin tl, aylık gideri de en az 3-4 bin tl yıllığı vurduğunuzda ise tam bir facia dönüşüyor,ofisin durumuna göre 50 ile 100bin tl gibi yıllık bir gider karşımıza çıkıyor,o yüzden sizi kutluyor çalışmalarınız da başarılar diliyorum...Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye58 yazı
çok harika bir sistem gibi gözüküyor. Hatta bu konu kurumsal anlamda bir ekip oluşturularak daha da yaygın hale getirilebilir diye düşünüyorum.
Örnek vermek gerekirse Bir muhasebeci, profosyonel bir asistan, satınalma ve pazarlama uzmanı gibi bir ekip ile tam anlamıyla sanal hizmet veren bir kurum haline dönüştrülebilir.
paylaşımın için teşekkürler arzu hanım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye299 yazı
merhabalar arzu hanım. bende ne zamandır böyle bir sistem için çalışabilirmiyim diye düşünüyordum. Aslında hali hazırda ben zaten yurt dışında kendi işimi yapmaktayım ama çok fazla boş vaktim olduğundan bu şekilde de çalışmaya vakit ayırabilirim. ihtiyacım olan ise tecrübe eksikliği sizin gibi tecrübeli arkadaşlardan yardım alırsak inşallah bizde bu sektörde çalışabiliriz ve hem kendimize hem insanlara daha faydalı oluruz. Yalnız nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Birde en önemlisi müşteri bulmak sanırım... Hertürlü bilgi tecrübe ve yönlendirmenize açığım..Herşey için şimdiden çok teşekkürler... mehmetakcicek@gmail.com

Yerleşim Türkiye / MznisaMeslek Gyda
Yeni Üye95 yazı
Herkese tekrar merhabalar,

Bu başliğı 30 Aralık'ta açmışım.Uzun bir süredir planlamasını yaptığım halde "Sanal Asistanlık" hizmetini çok kısa bir süre önce başlattım.Başlığı açtığımdan beri bir müşteri edindim ve beş kişiyle de görüşmelerim devam ediyor.Forumdaki tecrübeli arkadaşların da belirttiği gibi bildiğiniz işi yaparsanız avantajlı olursunuz.

Kısacası söylemek istediğim şu;

" Lütfen hayallerinizden vazgeçmeyin ve umudunuzu kaybetmeyin.Hangi yaşta ve hangi imkanlar içinde olduğunuzun çok önemi yok.Denemeye devam edin çıkış yolu var...."

Arzu Uludağ

Üye292 yazı
Ben bu işi 2001 Yılında düşündüm. İstanbula üniversite okumak için geldigim sene ekip şefi olarak çalıştığım organizasyon firmasında bu sistem kullanılıyordu. Şehir dışındaki organizasyonlarda çok işimize yarıyordu. Ama bu yönlendirmeli bir hizmetti biraz değişikti arzu arkadaşımızın bahsettiğinden.

Neyse sene 2010 benimde birçok projem var kafamda ama doğru ve kazandıracak olana hedeflenmek istiyorum. Şu an her 10 firmanın 8inde GSM hattı var ve artık sabit telefonun olması çok çok eskisi gibi bir avantaj sağlamıyor.

10 müşterin var ve aynı sektördeler bunların asistanlığını nasıl yaparsın?

Müşteri aradı fiyatlandırma istedi nasıl fiyat vereceksin? ( Standart dışı bir iş için)

Müşteri inatla ofise gelmek istiyor ne olacak?

Ben bunların cevabını merak ediyorum.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye102 yazı
bize gerekli belgeleri gönderecektiniz gelmedi henüz arzu hanımefendi.

www.inansayticaret.com
inansay ticaret
mehmet sarı
05318897011
Gaziantep
iyibiri iyibirinsan
iyibirisbilgisi
www.inansayticaret.com
iyibirisbilgisi@gmail.com
msn iyibirisbilgisi1@gmail.com
skype iyibirisbilgisi
KOLAY KAZANÇ LİNKİ TIKLA ÜYE OL KAZAN ÜYE BUL KAZAN KAZANDIR.
http://www.birelinnesivar.net/Network/uyeol.asp?pinno=3770

Yerleşim Türkiye / Gaziantep
Yeni Üye39 yazı
Son durumu merak etti doğrusu...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye194 yazı
Bu sistem avrupada var ve büyümeye devam ediyor.Türkiyedede büyük bir ihtiyaç , bence çalışmalarınızı derinleştirerek devam edin.başarılar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye29 yazı
Ben tam anlayamadım açıkçası. Belki de tam olarak asistanlık ve sekreterlik mesleğini bilmiyor oluşumdan da olabilir. Ama şu var patronunuz sizden şu klasörü getir, şu belgeleri ***ür dediğinde sanal asistan bu işi nasıl yapacak. Ya da telefon geldiğinde '' Şuan X Bey yoklar, bir notunuz varsa geldiğinde kendisine ileteyim. '' kim diyecek. Ya da şirkete X Bey'i görmek isteyen biri geldiğinde onu kim karşılayacak.
Bir de sermayesi sınırlı ve küçük ölçekli firmalar hedef seçilmiş. Türkiye'de bu tür firmaların ben sanal asistan kullanacağını sanmıyorum. Çünkü bizim insanımız çalışanı görmek, performansını ölçmek, verdiğim parayı hakediyor mu diye bilmek ister.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Y?siz
Yeni Üye54 yazı
Merhaba Arzu Hanım ben öğretmenim. bu işi yapmak isterim. Bana yardımcı olur musunuz? feyyazyoruk@hotmail.com
f.yörük

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen