Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Fikir!!!!

BaşlatansiyahyattaraTarih30/12/2009 00:23:05Yorum9

İlk mesaj
Evimin mobilyalarını değiştirmem gerekti. Bir üçlü koltuk,bir ikili koltuk ve 2 tek koltuk. 2 ay önce yeni almış ve peşin olarak 1950 tl ödemiştim. Eski mobilya alan bir kaç kişi evime geldi,en fazla verdikleri fiyat 200 tl oldu. Bunun üzerine bir yer ile anlaşarak kumaş dahil 350 tl ye takımı yeni haline getirdim.
Şimdi bu işi yapacak ortak arıyorum. Eski mobilya alıp yenileyeceğiz. Bir teşhir salonu kiralayacağız. Bir marangoz ve döşemeci ile anlaşacağız. En az 10 - 15 takım aynı anda bu salonda teşhirde olacak. Dışarıda 2000 tl civarında satılan takımları biz 1000 tl den satacağız. Var mı ortak ?????
E.h

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Eczacı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
sağlam fikir.
Büyükçe bir teşhir alanı bulmanız lazım. Adresi kolay bulunsun ama pahalı bir yer olması gerekmiyor. Su baskını, toz ve rutubet olmasın yeter.
Bir de kamyonet ve 2 hamal ihtiyacınız var. Satın aldığınız ürünleri evin içinde sarıp sarmalayıp kamyonete atıp, oradan döşemeciye ***ürmek gerekir. (Yeriniz büyük olursa, bir köşede kendi döşemehanenizi bile açabilirsiniz.)
Elinizde 10-20 takım birikince bütün sefaretlere ilan yollayın. Onlar çok sık eşya değiştiriyorlar tayinlerden dolayı. Hatta kendi garaj satışları organizasyonları bile var.
Katılmayı çok isterdim ama başında duramayacağım işe girmek istemem.
Yine de bu işi Koniks üyelerine tavsiye ederim. (ilan sahibi ile tanışlığım dahi yoktur. Sahte tavsiye değildir yani :) )
Kolay gelsin, şansınız bol olsun.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Hocam Bence Kaymagını Yediler ama Hala Esnek Bi Alt Yapınız Olursa Şansınız Var Diye Bilirim bu İş Biraz Kovalama İşide Umarım Muaffak Olursunuz..

Başarılar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik

Destekleriniz için teşekkürler. Kamyonet ve hamal için bence yatırım yapmaya değmez. En azından başlangıçta. Şehir içi nakliye oldukça ucuz.Araştırdım 2 hamal ve bir kamyonet (sürekli bu kamyonet sahibi şahıs ile çalışmak şartıyla sefer başı 45 TL). Döşemehane de sonradan yapılabilir ki bu durumda eski esyasını satmak istemeyip yenilemek isteyenlere de iş yapılabilir. Bir kaç yere baktım. K. Esat (Ankara) da. 150 - 160 m2
mağazalar 1500 - 2000 TL Kira istiyor. Bu arada şunu gördüm ki daha önce buralardan çıkan kiracılar 3000 - 4000 TL kiradan çıkmışlar. Kiralar yarı yarıya düşmüş. Ben işi söyle düşünüyorum. 1 Yıllık kira 24.000 tl, başlangıç için en az 10 takım alıp hazır hale getirme maliyeti 5000 TL, 15.000 TL de başlangıç için gidecek masraflar ( badana ,boya,tabela yapımı,dekorasyon,belediye harç ve masraflar...vs.) ve 2000 TL de sürekli gazete ilanı için.
Yani toplam 46.000 TL. ortak olabilecek kişi 23.000 TL ben de 23.000 TL koyacağım. Bu arada mobilyacı bir arkadaşım ayrıca şunu önerdi. Bu işi sadece takım üzerinden ***ürme. Örnek olarak güzel bir eski masa bulursun,eski bir sandalye,tek koltuk vs..süsler püsler yeniler..maliyetinin 5 misline bile satarsın. Dediğim gibi bu ek olarak yapılacak bir iş.
Sonuç : Aklı yatan,23.000 tl koyabilecek 1 kişi arıyorum.Yeni yıl ile birlikte başlayalım. Haydi bir cesaret :)))
E.h

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Eczacy
Esatta hic yoksa 3-4 tane dosemeci var zaten. Iyi dusun derim esat dedigin yerin yas ortalamasina bi bak. Yeterince arastirma ve gozlem yapmadigini dusunuyorum yazdiklarindan. Bence bir hayli kafa yormalisin dusuncen uzerine. Nakliye icin kim 2 hamal+nakliye 45 lira diyorsa yalan soyluyordur, is ciddiye binince agizlar bir anda degisiverir.
Nothing venture, nothing gained.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
fromisland görüşlerin için teşekkür ederim ancak,döşemecilik değil yapılacak iş. yenilenmiş eski mobilyayı piyasadakilerden ucuza satmak.yeni evlenenler,yeni büro açacaklar,yeni mobilya alacak herkes..vs müşteri portföyünü oluşturacak.İtfaiye meydanı kamyonet ve hamal dolu ve söylediğim fiyata ***ürüyorlar,bu konuyu araştırdım.esatın yaş ortalaması önemli değil..önemli olan kolay ulaşılabilir adres olması..gazetelerde sürekli ilan çıkacak...bir haftalık ilan için ajanslar 50 tl civarında para istiyorlar..yıllık üzerineden hergün için anlaşırsan bu rakam 1250 tl yıllık oluyor..ancak ara ara alt üst çizgili ilan da verilmeli diye düşünüyorum..bu yüzden 2000 tl en az yıllık ilan gideri koydum..
Bu işin en zor yanı 23.000 tl koyabilecek ve bana güvenebilecek bir ortak bulmak. Tabii ki karşılıklı güven esastır. Bu nedenle diyorum ki..bir hesap açılacak ve bu hesap 2 ortağın imzası ile işleyecek. dikkat edilirse bir yıllık tüm giderler haricinde artı bir sermaye konulmuyor..23.000 tl ortak başına koyunca 1 yıl boyunca kira ve diğer giderleri düşünmeden 2 ortak işe sarılacak..diyelim ki yok böyle bir ortak..o zaman ben tek başıma da yapacağım zaten bu işi ancak taşın altına elini koyacak bir ortak olursa çok daha kolay olur düşüncesi ile burada paylaştım fikrimi.
E.h

Fikriniz güzel. Ayrıca uçmadan başlamak konusunda ticaretin özünü yakalamış durumdasınız. Hem bir konsept bilinciniz var hemde bu işi ucuza kotarmak aklı selimi içindesiniz. Yatırıma ortak çıkar mı bilemem ama kendi başınıza başlaşanız iş yaparsınız. Bir medet duygusuyla gelen yatırımcı olgunlaşmış bu iş bilincini mutlaka kısıtlayacaktır.

Başarılar....

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Katılıyorum Akın Bey,
siyahattara, eski masa, dolap vs yenileme işi de güzel iştir. Özellikle masif mobilyalar buldukça bunlar usta ellerde restore edip antikacılara bile yollayabilirsiniz. o civarda birkaç antikacı olması lazım.
46.000 liralık yatırım bedelinin hangi zamanda nereye harcanacağına ilişkin bir ödeme planı çıkartabilir misiniz acaba?
Göreceksiniz ki, paranın hepsi ilk günden lazım olmayacak. Belki bu tablo işe tek başınıza girmeniz konusunda sizi cesaretlendirebilir.

Yine de kaynaklarınız yetersiz kalacak olursa, Ankara'da tanıdığım birkaç mobilyacı ile sizi tanıştırayım. Ortak olmayı düşünürlerse onlar için de ek gelir olacaktır. Ayrıca bu kapı, eski mobilya konusunda size yepyeni imkanlar sağlayacaktır.

sevgiler

not: kira miktarını bir daha düşünün derim. Her sabit masraf, ciro mecburiyeti doğurur. Daha yaratıcı olabilirsiniz.
http://www.zeustasarim.com/index.php?mainmenu=1&submenu=22

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Yorumda bulunan tüm arkadaşlarıma gerçekten çok teşekkür ederim. Hem cesaretlendirdikleri için hem de fikir verdikleri için. Ödeme planı ile ilgili olarak ;46.000 tl bankada bloke olacak,ilk ay kirası + dekorasyon + kuruluş giderleri (harçlar vs.) + tabela (lar) + gazete ilanı + alınacak ilk mobilyalar,eşyalar(eski ve en az 6/7 takım) + döşemeciye (döşemecilere) verilecek kapora,kumaş vs ..yaklaşık 18/20 bin tl başlangıç için gerekli miktar..kalan 26 -28 bin tl ilk yılın huzurlu geçirilebilmesi,kira nasıl ödenecek,stopaj nasıl ödenecek gibi sıkıntıların en azından kafamızda sıkıntı yaratmaması için şarttır..Zeustasarım adına yorum yapan arkadaşım haklı..kira miktarı tekrar düşünülebilir..yani daha uygun kira ila bir yer bulabilmek önemli..ancak,kolay ulaşılabilir bir yer olması da çok önemli..bu dengeyi daha makul bir şekilde sağlamak için biraz daha yer araştırması yapmak sanırım doğru olacak..bir başka konu da şu..lütfen kimse yanlış anlamasın..ben 53 yaşındayım..ankarada belli bir çevresi ve kariyeri olan bir insanım..mesleğimi bu yıl bıraktıktan sonra ve yeni bir iş için araştırmalar yaptıktan sonra bu karara vardım..aradığım ortak benimle beraber bu işe baş koyacak ve zamanını tamamen bu işe ayıracak kişi olmalıdır..kısaca sermaye ortağı değil,birlikte çalışacağımız bir arkadaş arıyorum..herkese mutlu bir yıl dilerim..saygılarımla...
E.h

Yalnız kafama takılan şu. Bu yeniletme olayını halkımız zaten biliyor ve yapıyor. 1 000 lira civarlarına yapacağınız satışlar bence ikinci el malzemenin yenilenmesi olacağından direk alıma gelen kişi soğuyacaktır. Taşeron birçok firma zaten belirttiğiniz fiyatlara sıfır mobilya satmaktadır. Daha da ucuz miktarlara olursa ilgi olacaktır ama garanti de vereceksiniz en az 2 yıl ki bu ilerleyen zamanda size sıkıntı yaşatabilir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er