Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Fındık İhracatı

BaşlatansazijimTarih29/12/2009 20:39:38Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar,
Ben üniversite öğrencisiyim. Derste ihracatla ilgili bir proje yapmamız gerekiyordu. Ben Ordu'dan Hamburg, Almanya'ya kabuklu fındık ihraç etmeyi seçtim. Gördüğüm kadarıyla çoğunuz bu sektörde ihracat yapıyorsunuz. Birkaç sorum var ve bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum: Kabuklu fındığı kasalarla mı yoksa çuvalla mı göndermem lazım? Bunlardan herhangi biriyse boyutu ne olmalı? Ulaşım şekli ne olmalı? Nereye kadar tır, nereye kadar gemi olmalı?
Şimdiden teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Editör5590 yazı
Fındıkcılar uyuyor . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye306 yazı
merhaba ; fındık ihracatını ben fransa,romanya ve almanyaya yapmaktayım fındıgı cuvallara koyup en fazla 70 kg lık cuvallara koymalısın eger bir lojistik sirketle anlasırsan fındığı TIR la gönderirsin.Konteyner hesabı olarak.Yada istanbul da gemiye verip gönderebilirsin.Hayırlı Çalışmalar ama zor bir proje almıssın yinede basarılar. yardımcı olmam icin; umutozdemir@hotmail.de

Yerleşim Avusturya / ViennaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye33 yazı

Fındık genelde kabukludan ziyade fındık içi, kavrulmuş fındık veya ezilmiş şekilde ihraç edilir.

İhracatta genelde uygulanan paketleme şekilleri ise şöyle:

- 250, 500 veya 759 kg lik bigbag çuvallar
- 50, 75 kg lik jut torbalar

Fındık genelde, "alıcının piyasası"dır. yani alıcı daha avantajlıdır. bu nedenle, büyük oranda DDU veya FOB alıcı limanı şeklinde gönderilir. ingiltere, abd veya asya ülkeleri dışındaki ülkelere çoğunlukla tırla gider fındık.

ama eğer hamburg'a gidecekse ürün, ordu'dan istanbul'a tırla oradan da hamburg'a gemiyle gider ürün.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk