Yazar Toplam 30 yazı |
| ||||||||
UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız! |
Ismail KIRTILLI Yazar Toplam 997 yazı | Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
Kenan Kablan Üye Toplam 1236 yazı | Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Danışmanlık |
maliyetisir Yeni Üye Toplam 7 yazı | 12/12/2001 : 16:01:52 Alıntı
Ancak bürokratik engeller ortadan kaldırılır, iş dünyası kalite kavramının gerekliliğini kabul eder ve kendini buna göre hazırlar, üretim her alanda daha kaliteli, düzenli ve artarak yapılır, hepsinden önemlisi de az işle çok kar mantığından vaz geçilirse ihracat artabilir. Zira un, şeker, helva (yani aslında gerekli tüm kaynaklar - insan, hammadde, makine - ) mevcut. İş helva yapmaya niyetli kişilerin bulunmasında. Yerleşim : Türkiye / Denizli | Meslek : İhracat |
Emperor Yeni Üye Toplam 5 yazı | 24/05/2002 : 13:03:37 Alıntı
Dış satımdaki ticaret hacmi yükselmiş ülkelerin devlet ve iş sektörlerinin bir arada çalıştığını görüyoruz.Yatırımcıların ekonomik bir güvence ve destek almaları gerektiğini düşünüyorum.Bu konuda Türkiye'nin gerisinden gelenler bile bizi yakaladı hatta geçti.Daha önce Japonya'nın bu konudaki gelişmeleri bize örnek olmalıdır. Yerleşim : Türkiye | Meslek : İmparator |
ahmet2140 Yeni Üye Toplam 1 yazı | 21/07/2007 : 12:38:32 Alıntı
bencede türkiye marka firmalar yaratabilirse bu gelişmede büyük röl oynar bu da gelişime katkı saglar örnegin bir boing firmasının ticaret hacmi türkiyenin ticaret hacmi ile yarışacak düzeyde tabiki böyle marka hemen yaratamaz ama bir adım atılması lazım Yerleşim : Türkiye / Nevşehir | Meslek : Öğrenci |
mustafa111 Yeni Üye Toplam 91 yazı | 21/07/2007 : 15:05:15 Alıntı
Oguzhan teşekkür konu güzel Aklımın erdigi kadar katkıda bulunmak istiyorum. Ülkemizde istihdamın %94 ü küçük işetmelerce sağlanır(Kobi denilenler). Kredi kullanımı yarıdan fazlası büyük işletmelerce yapılır. İhracatı artırmanın yolları nı belki kısa süreli ve üzun süreli nasıl yapar artırırız diye ayırmalıyız. Hatta sürekliligini sağlama nasıl olmalı diye eklenebilir. Kısa vadede yapılabilecekler : Mevcut firmaların yurt dışı fuar katılımları desteklenebilir, Ülke olarak Sektör ve hatta sektörlerin alt katogori tanıtımları kitaplar haline getirilerek tüm dünyadaki ilgili fuarlar ateşelikler yardımıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilir. İhracatta özellikle küçük firmaların önündeki zorluklar kaldırılabilir. Üç dört kişi çalıştıran firamaların bile özellikle afrika ülkeleri ve orta asyaya ihracat yaptıklarını yakınen biliyorum. Firmaların finans sorunlarını sözebilmek için üye oldukları dernegin kefaletinde belli miktarlarda kolay kredi kullanmalırı sağlanabilir . Hem istihdamı artırır bu hemde ihracatı: Orta vadede yapılabilecekler : Bizim ülkemizde İmalat yapan biri genelde küçük işletme olarak hayatına başlar bir sürü zorluklardan sonra eger ilk üç yılda kapatmazsa işletmeyi kendine ancak gelir. Üç beş kazanır makina alır. Sonra biraz birikim yapar ve tüm birikimini konuşlanacağı bir işletme almak için harcar. Bir beş sene daha belini dorultamaz. Sonrası malum yorgun üretici profili. Sanayi sitelerimiz ihtiyaca uygun olarak yapılarak gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmeli. Bir ev almak isterseniz kredi oranı % 1 civarında eger sanayi teisi almak isterseniz bu oran %2,5 dan başlıyor. Araç kredileri bile daha az.Devletmi yapar tokimi bilmem. Ekonominin lokomotifi olacak işlerde çalışan firmaların ihtiyacını karşılayacak yerler düşük kredilerle temin edilmeli. Yapılamıyormu kardeşim bedava arsa verin bari. Askerligini yapmayan genç gibidir kiradaki üretici. Üretim yapmak isteyen üreten suçlu konumunda olmamalı. İstemeye gelince ;İşçi maaşı, ssk, yemek, yatak, servis vs eleman giderleri kdv, ötv, gelir, kurumlar, geçici,emlak vergileri, bağkur vs vs devletin istedikleri hammadde temini yeterli stok hammadde ve bitmiş ürün labratuar ihtiyaca özel makina ve ekiqman ve diger bir sürü üretimle ilgili ihtiyaç, Yaptığı işe göre devletin her hangi bir kuruluşunda işin olursa imalar işini yapmamalar, yavaşlatmalar, aracılar ve bir sürü gurur kırıcı hareketten sonra kahretmeler, Tüm bu bürokrasi azaltılmalı hepsinin üretici nasılsa yatırım yapmış kaçamaz mantığı artık kaldırılmalı. Üreten insan göz önünde olmalı. Takdir edilmeli atılıp itilmemeli. Komşularımızın hepsinde üretici için şartlar bizden iyi. Kaçırmayın bu insanları iş bilenler kaçıyorlar. Yetişmiş insan bulmak hele üreten bulmak zor. Devlet kapısında işçi haklı iş veren haksızdır. Kaldırılmalı bu haksızlık. Adam gibi haklı haksız ayırt edilmeli. Yeni iş yeri açılmasında ihtiyaç mı degilmi iyi tesbit edilmeli. Birikimlerin bilgisiz ellerde harcanmasına müsade edilmemeli. vergiler ssk elektrik gibi ana kalemler özellikle üretim yapılan sektörlerde adam gibi bir seviyeye çekilmeli. Ya ne deyim daha bir sürü şey var yanlış olan bunca yanlışa ramen hala büyüyorya ihracat hayret edilecek bir şey moralim bozuldu kalanı belki sonra yazarım. mmmm Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Gıda |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |