Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kollektif Hareket Etme

BaşlatanyezzzTarih23/12/2009 13:15:27Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Merhaba arkadaşlar ben siteye yeni katılmama rağmen bütün yazılara göz attım. Öncelikle şunu söylemek isterimki bu ve vb sitelerde en büyük sorun güven ve hamle yapacak uygun ortamın bulunamaması.

Güven kısmına gelirsek bırakın bu sanal sitedeki kişilere, etrafınıza bir bakın doğru dürüst adam sayısı bir elin parmağını geçmemektedir. Etrafımızda onlarca fırsatçı, yalaka, kim baştaysa onun kı..nı yalayan parazitlerle kaynıyor. Daha düne kadar adamdan saymadığınız insanlar bugün o omurgasızlığın,onursuzluğunun ve gurursuzluğun getirisine sahipler. Bu sitede bile onlarca sermaye hırsızı kol geziyordur acaba birisini denk getiripte parasını nasıl sövüşlerim diye. veya zaten belli bir işi veya sermayesi olan fakat burada maddi imkanları olmayan veya şu kırizde bulamıyan girişimcilerin fikirlerinden faydalanıp parasını katlamak isteyen fikir hırsızları gibi.

Benim amacım ‘yeni bir fikir nasıl kollektif bir uyumla hayata geçer’ sorusuna cevap bulmak. İlk ayağı olan güven, bence bol bol diyalog ile çözüm bulabilir. Ama bu kesinlikle internet üzerinden olamaz.Burda insanları bağlayan tek şey bir nickname ve sanal bir profil. Bence girişimci arkadaşların bulunduğu illerde bir araya gelmesi gerekiyor bununla beraber insanlar yüz yüze görüşüp karşılıklı fikirlerini ve sermayelerini bu amacla kullanabilirler. İlla ortak bir iş kurmak değil tüm amaç. Örneğin ortak hareket etmek, gelişmeleri yakından takip etmek, o ilin iş ilanlarını değerlendirmek.

Güven çok önemli arkadaşlar. ben hiçbir ortak yönümüz bulunmayan ve yüzünü hiç görmediğim bir kişiye neden yıllarca derlediğim ve harmanladığım bir iş fikrini vereyimki.
Verilen fikir, fikir sahibine ne getirisi olmuşki? birisi varmı buna cevap verecek?
İnsanlar sadece anonim fikirleri paylaşırlar. burada zaten olan ve bazı kişi ve kurumun tekelinde olan ve insanlar katıldıkça büyüyen, katılanın değil katanın para kazandığı girişimler! Ayda 1000 dolar 5000 dolar getirili işler!!!! Umut vampirleri!

Arkadaşlar bulunduğunuz illerde bir araya gelin ve sorunlarınızı ve fikirlerinizi yüz yüze paylaşın. Çekinmeyin bence şu yalaka ve hırsızlar kadar cesaretli olun yeter.
Birliktelik her zaman kazandırır. Örneğin ben bursa’dayım bu siteye takılan 10-15 arkadaş bir araya gelsek bakın en fazla bir yerde toplansak ne giderimiz olur ki ama getirisi çok olabilir.
Şimdilik bu kadar yazıyorum benimle aynı fikirde veya karşı fikirde olan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar…

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye41 yazı
Merhaba Yezz ,

Aslında yorumun çok güzel bende aynen buna takılıyorum.Ancak bu iş o kadar göründüğü kadar kolay değil bu taşın altına el koyma işi biraz zor gibi , Ama imkansız değil tabiki olurmu olur tabi ne de güzel olur ,

Herkese uygun bir yer ve zamanda bir tanışma toplantısı olabilir... Ama bunun için herkesin bir arada olması birlikte hareket etmesi ve tabikide site yönetiminin desteği gerekir ...
Beykozlu19

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye51 yazı
Olmaz...
One Minute...
Anten sektörü sekteye uğrar:):)

1.000.000 var, 5.000.000 var diyen arkadaşlar neredesiniz haydi buluşalım...

Şakayı bir yana bırakırsak.
Sanal da olsa buradan fikir çıkartan, kendine düşeni alan arkadaşlar vardır.
Buluşma konusuna gelince, organizasyon yeteneği olan arkadaşlara iş düşüyor, haydi bir deneyelim ne çıkacak ortaya.
Civciv mi çıkacak kuş mu çıkacak...

Kim başlıyor?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye41 yazı

İstanbul için konuya ben el atabilirim :) diyerek başlıyorum ...
Beykozlu19

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye81 yazı
Merhaba.

Sizinle Bursada ortak yönlerimiz ve tecrübelerimiz hakkında paylaşımlar yapmak isterim.Müsait olduğunuzda irtibat numarınızı gönderirseniz sizi aramak isterim. mustafa2304@hotmail.com

Verimli çalışmalar.Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye35 yazı
slm arkadaşlar işin önemli kısmı bir araya gelebilmek,insanlar gözlerinin içine bakarken yalanı zorsöylerler
ben izmirde olan arkadaşlara toplantı için misafir edebilirim toplantı için solonumuz var...benimde sizlerle konuşacak ciddi denenmiş projelerim var. izmirde iş için (çare sizsiniz ) platformunu oluşturalım selamlar.
çaresizseniz.....çare sizsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye5 yazı
aticarett sende aynı meslektenmişiz kuş civciv mevzusuna gelmeden önce bak dostum çalışmış olduğun sektörün gidikçe mevsimsel olması, kalifiye olmayan insanların bu sektörde sırf ucuz iş gücü diye bol biktarda istihdam edilmesi yüzünden bu sektörün çivisi çıktı. git istediğin turizmciye sor herkes aynı şeyden bahseder sana 'ne eski tadı var nede eski paralar var turizmde' git bi bodrumun bi marmarisin halini gör. sürdürülebilir turizm politikası çoktan bitmiş, kaliteli turist diye birşey kalmamış 'herşey dahil' olmuş senin memleketin.
yabancı dilin esamesi okunmayan turizmin t'sinden anlamayan, turizmi amaç değil araç gören bu zihniyetteki sözde turizm çalışanları bu güzelim turistik bölgeleri ne hale getirdiğini herkes biliyor.
belki sende o arkadaşlardansındır. hani şu yemişim turizmi diyen, biraz para kopartmak için turist 'teyze'lerle yatan hatta 100kg nun altına bile giren arkadaşlardansındır.turizmciler ne dediğimi anlamıştır. hiç dikkat ettinmi eticret kardeşim senin güney bölgesine turist getiren tur operatörlerinin rehbelerine? ben sana söyleyeyim hepsi yabancı. daha bu ülkenin başkentini bile bilmeyen bu adamlar bu ülkede rehberlik yapıyor üstelik bide transfermenlik sırasında anlattıklarında senin ne hırsızlığın kalıyor ne arsızlılığın!
sen hala kuş civciv devam et!

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Turizm
Yeni Üye8 yazı
selam arkadaşlar bence harika fikir bende ist-tarabyadayım...ne güzel olur...fikir üreten beyinler ortak bi noktada mutlaka uzlaşılır belkide fikirlerimizden bilgilerimizden birbirimize yol almamızda ışık olabiliriz...veya arkadaşın söylediği gibi gözler zor yalan söler bölece kişiliği zararsız mı yararlı olup olmadığını ele verir.ben varım:)))
M@@@

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im