Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilgisayar Ve Cep Telefonu Teknik Servis

Başlatanaylin1905Tarih21/12/2009 11:42:24Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar, öncelikle herkese selamlar, siteye yeni üye oldum..

Bilgisayar ve cep telefonu teknik servis ve satış üzerine bir işyeri açmayı düşünüyoruz. Ben 3 yıldır bilgisayar satış ve t.servis hizmeti veren bir mağazada çalışıyorum. Bilgisayar ve parçaları hakkında çok iyi , t.servis konusunda şuan için %40 oranında bilgi sahibiyim. Aynı zamanda web tasarım sertifikam var , logo muh. programı yetkimlik sertifikam var ve şuan bilgisayar donanım ve sistem kurulum kursuna gidiyorum.. işyerini nişanlımla birlikte açıcaz onun pc teknik servis konusuna pek hakimiyeti yok fakat ticari yönden çok başarılı.. fakat bir yakınımız daha donanım üzerine eğitim alıyor

Sizce bu şartlarda riskimiz ne olur? işyerini açarken nasıl bir maliyet çıkar karşımıza .. kendim yaklaşık 3 yıldır piyasanın içindeyim az çok biliyorum ama işyeri açma fikri olunca işin rengi değişiyor..

Bu konuda fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
A.GÜNAYDIN

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye49 yazı
Merhaba ,

Öncelikle girişimcilik adına attığınız adım için sizi tebrik ederim ve herşeyi yolunda gitmesini dilerim . Sorduğunuz soruya şu noktalar üzerinden irdelemek istiyorum ; İş elektronik olunca kesinlikle ve kesinlikle çözümsüzlük kaldırmayan bir çalışmaya dayalı sektör olduğunu söyleyebilirim . ( Benden daha iyi bildiğinizi biliyorum ama ben yinelemek istedim ) Hal böyle olunca , prestij bakımından T.servis kısmına gelen bilgisayar veya cep telefonu arızalarını %kaç oranda tamir edebilirsiniz ? Neden prestij dedim ... eğer t.servis konusunda %40 ' lık bir bilgi birikimine sahipseniz , üzgünümki bu işin altından kalkamanız zorlaşır . Bunu nasıl aşabilirsiniz ; 1 - Eski çalıştığınız firmanın teknik ekibinden arkadaşca yardımlar istemek ( yada komisyona dayalı bir yardım ) 2- Bu işlerden anlayan bir elemanı yeni açacağınız firmada işe almak . 3- Şu an çalıştığınız firmanın hangi departmanında çalıştığınızı bilmiyorum ama eğer T.servis departmanında çalışmıyorsanız , T.servis departmanına geçerek orada kendinizi %40'lık bilgi birikimden %70-80 ' lik bir bilgi birikimine erişene kadar o bölümde çalışmanız . Böylelikle , açacağınız firmada tamir için gelecek makinaların çözümlerine ulaşma oranınız artar ve başkalarından yardım alma oranınız düşer . İnanın bana iş yeri açmak çok kolaydır ama idame etmek gerçekten kolay değildir . Yapacağınız iş hakkındaki donanımlarınıza güvenecek nitelikte olduğunuz zaman bu iş yerini açmanızı dilerim . Acele etmemek gerek diye düşünüyorum .

Nişanlınızın ticari yönden başarılı bir insan olması her yönde size fayda sağlayacaktır . Özellikle bilgisayar parçaları için toptancılar ve distribütörlerle çalışacağınız için ... ( Arena , Armada gibi dist.'ler ile... Siz bu işin içinde olduğunu için benden iyi biliyorsunuzdur ama olsun birkez daha söylemekten birşey çıkmaz )

Benim yardım edebileceğim konular sadece bu kadar , gerçi bunlarda yardım sayılmaz ama idare edin artık , katkım olsun istedim .

Ama anlatmak istediğim ana tema şudur ; İş yeri açmanın mali kısmını bir kenara bırakın , öncelikle bu iş için yeterli donanıma sahip misiniz lütfen buna karar verin .

Başarılar diliyorum ...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye41 yazı
Bir işe atılmadan önce İş planı oluşturmanızı daha sonra o işe atılmanızı öneririm.

İş planı ve Stratejini belirledikten sonra bu firmayı nerede kurmak istiyorsanız pazar araştırması yapmanızı öneririm.

Başarılar dilerim...
Beykozlu19

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci