Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Avrupada İlk 5 Teyiz

BaşlatanlastottomanTarih20/12/2009 12:08:13Yorum96

İlk mesaj
Üye979 yazı
Türkiye, IMF ile anlaşma yapmadan krizde gösterdiği yüksek performansla Avrupa’da Fransa, Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’yle birlikte 5 süper devletten birisi oldu.

Küresel krizde gösterdiği performansla model ülke olarak gösterilen Türkiye, Avrupa’da ön plana çıktı.

Bağımsız araştırma kuruluşu The Future Laboratory tarafından hazırlanan ‘Geleceğe Dayanıklı Avrupa’ araştırmasına göre Türkiye kriz döneminde yüksek performans sergileyen beş Avrupa ülkesinden biri oldu. HSBC Kurumsal Bankacılık birimi için The Future Laboratory isimli bağımsız araştırma kuruluşu tarafından hazırlanan ‘Geleceğe Dayanıklı Avrupa’ araştırmasında, Fransa, Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’yle birlikte Türkiye’nin de yer aldığı 5 Avrupa ülkesi yeni ‘süper devletler’ olarak nitelendirildi.

Araştırmanın sonuçlarını açıklayan HSBC Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Özkaya, Türkiye’nin AB üyesi olmadığı halde bu performansı sergilediğine dikkat çekti.

Özkaya, raporun şirketlerin sanıldığı gibi krizden çok etkilenmediğini gösterdiğini belirterek, “Bir çok şirket verimlilik sağla****, maliyetlerini azaltarak kâr marjlarını korumuş. Örneğin Polonya’da şirketlerin yüzde 74’ü, Çek Cumhuriyeti’nde yüzde 56’sı Türkiye’de ise yüzde 40’ı kâr marjlarında hiçbir kayıp yaşamamış” dedi.

2010’DA BÜYÜME YÜZDE 3.5 OLUR

HSBC Başekonomisti Murat Ülgen de ekonomide 2010 yılının ikinci yarısından itibaren faiz artırımı beklediklerini belirterek, “Enflasyon yavaş yavaş yukarı gidecek. Bu da nominal faizleri etkileyecek” dedi. Ülgen, 2010 için enflasyon tahminlerinin yüzde 7-8, büyüme tahminlerinin de yüzde 3-3.5 arasında olduğunu kaydetti.

Ekonomide dış talepteki toparlanmanın iç talebe göre daha iyi olduğunu belirten Ülgen şunları söyledi: “Ancak bu böyle devam eder mi? Avrupa’daki teşvik paketlerinin etkisi bitince ne olacak göreceğiz.” #65533; AJANSLAR

Yatırımcıların gözdesi olduk

Avrupa’da son dönemde yaşanan ülke borcu risklerinden ve düşürülen kredi notlarından endişe eden yatırımcılar, 2010 yılında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan piyasaları tercih edeceği belirtiliyor.

Reuters’ta yer alan haber analizde, Türkiye, Endonezya ve Rusya gibi ülkelerin kredi notlarının 2010’da yükselebileceğine de dikkat çekildi. Yatırım bankası Royal Bank of Scotland’ın gelişmekte olan Avrupa ülkelerinden sorumlu müdürü Tim Ash “Mısır’ın GSYİH’sının yüzde 80’ine denk gelen seviyede ülke borcu varken, Türkiye’nin kredi notunun Mısır’ın iki puan gerisinde olması çok saçma” dedi.

Avrupa’nın süperleri

* Türkiye

* Fransa

* Almanya

* Polonya

* Çek Cumhuriyeti

Star gazetesi-Ajanslar
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
96 yorum
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Estağfurullah khanofthesky kardeşim neden bozulayım :))
Belki fikirlerimizin uyuşmadığı noktalarda vardır. Önemli olan fikirlerimizin art niyet taşımaması...

Bu arada Bizim amcalarımızla Babalarımızla yaşıt Bizi Yönetmeye talip olan Sayın Milletvekillerimizin meclisteki kavgalarıyla Toplumdan nekadar izler taşıdıkları ortaya çıktı:))

Eeee "İMAM GÜLERSE CEMAAT KAHKAHA ATAR" diye boşuna dememişler.

Latifelere ve yazılara devam etmek dileğiyle :))
SAYGILARIMLA

Eyvallah masal kardesim, husn-u latifeme bozulmadigina cok sevindim, gundemi de bir sekilde takip ettik beraber bakalim gelecek bizlere ne getirecek, hep beraber gorecegiz. Saglicakla kal, Allah a emanet ol

Saygilarimla tekrar
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - TRLA
Değerli arkadaşlar, içinde bulunduğumuz dönem dış kaynaklı, bildiğiniz gibi Amerika ve İngiltere merkezli başlayan finans şirketlerinin sorunlarının açığa çıkması ile başladı, oysaki ülkemiz o günlerde herşeyi ile mekanizmaları, ihracat ve ithalat rakamları ile çok güzel gidiyordu. Diğer krizler ise bildiğiniz gibi iç kaynaklı ekonomik sorunlar ve problemlerdendi.

Yıllarca yöneticilik ve değişik pozisyonlarda profesyonel olarak çalışmış birisi olarak Lehman Brothers'ın battığı hafta ülkemizde müteşebbis bir girişimci olarak hayata yeni bir sayfa açtım.

Sahip olduğum herşeyimi işime yatırdım, yaklaşık 1,5 yıldır çok sıkıntı çektim. Ama hala ayaktayım, şunu söylemek istiyorum ki ; biraz yavaşda olsa ekonomik düzelme başladı, ve tahminimce yılsonuna kadar devam edecek. Yılsonuna kadarki geçen sürede belki çok fazla kar elde edemeyeceğim ama gelecek 5 yıl içerisinde sektörümde lider bir firma olacağıma yürekten inanıyorum.

Ülkeme gelince, şunu bilmenizi isterimki, yıllarca yabancılarla çalışmış birisi olarak söylüyorum, gelecekte şirker ve firma sahipleri olarak, sizlerin ayaklarına gelecekler, size ortaklık teklif edecekler, sizden mal almak isreyecekler, sadece yapmanız gereken ; kaliteli ürün imal ediniz, sektörünüzde ilk 3'e girmeyi hedefleyiniz, yaptığınız işin en iyisini yapınız,

Türkiye 5 yıl sonra çok farklı yerlerde olacaktır, buna vatandaş olarak hepimiz inanalım, buna şimdiden kendinizi hazırlayınız.

Türkiye 5 yıl sonra politik ve siyasi olarakta çok farklı bir yerde olacaktır, çevre ülkeler ve komşular kendi komşularımızla ilgili birşey yapacaklarında 'bu konuyu Türkiye ile önce bir konuşsak iyi olur' diyecekler, Avrupa Birliği birçok konuda, özellikle bölgemizdeki her türlü işini Türkiye'siz göremeyecektir.

Hem ABD, hem Avrupa bu seyrimizi yakından takip etmektedir.

Ülkemize içerden nasıl görünüyoruz diye baktığınızda bunu çok net göremeyebilirsiniz ama dışardan baktığınızda zamanla herşeyin değiştiğini fark edeceksiniz.

Bunlar olduktan sonra, Avrupa Birliğine girmiş olmamız veya olmamamız bir şey ifade etmeyecektir, hükümet ve yöneticiler bunun farkındadır.

Geleceğimizi görelim, ülkemize sahip çıkalım arkadaşlar.
İleriyi görebilirsek başarımız kaçınılmaz olacaktır.
Başarmamızın başlangıcı ise buna inanmaktır.

Unutmayalım ecdadımız İstanbul'u fethetmeye inanmış, bunu başarmış, bir çağı devirmiştir.
Osmanlı torunu olmak utanılacak birşey değil, onur duyulacak bir şeydir.

Türk ve Osmanlı kelimelerinin hala Avrupa'da neyi ifade ettiğini orada yaşayanlar iyi bilirler.
Saygılarımla

Sn TRLA

guzel dileklerinize katilmamak elde degil, bizde inanilmaz derecede cok isteriz ulkemiz guzel yerlerde olsun, dunyaya adilane sekilde ornek olabilsin, yine eskiden oldugu gibi emsal gosterilsin ama icinde bulundugumuz kosullar maaselef gelecekle alakali ciddi kaygilarimi daha da artiriyor su anda. Ozellikle de son gunlerde yasanan meclis itismeleri, darbe soylemleri, burokratik kostekler, kotuye gittigi izlenimi yaratan finansal enstrumanlar tamamen bir acmaza suruklendigimiz izlenimi yaratiyor bende. Ben dikkat ettiyseniz bu siyasi anlayisla pek fazla birseyin degismeyecegini ama kisisel olarak kendi isini kurtarmaya calisanlarin ve daha dogrusu kendi isine konsantre olanlarin belki gelecegi gorebilecegini belirttim yazilarimda, bu goruslerimpek degismedi, aksine dunku goruntulerden sonra iyice pekisti ama siz bana bir miktar da olsa cesaret verdiniz.

Ben sahsi olarak soyluyorum su an bbir cikmazda gibiyim, sermayenin maalesef uygun kanallara divert edilememesindin kaynakli sorunlar bunlar , pekde cozebilecegimi sanmiyorum ama su an bilmiyorum. Ancak sizin herseye ragmen iyimser-umutvari yazmaniz cok iyi, en azindan ayakta kalmayi basarabilen bir kac kisinin kalabilecegini bilmek guzel.

Umarim sizin su an gerceklestirdiklerinizi ben de gerceklestiririm

Saygilarimla
Nakipoğlu

Üye111 yazı

Değerli dostum,
Dileklerim tüm iş sahipleri ve çalışanlarımız içindir.

Umarım en güzel günler en kısa sürede hepimizin olur,

Saygılarımla.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye71 yazı
Sanırım özeti tüm dünya ülkelerinde krizin etkilerine bakıldığında kötünün iyisiyiz oluyor.... ancak şunuda unutmamak gerekir ki hiç bir zaman onların refah seviyesinde olmadık, Avrupa'nın %50 küçüleceği bizim %50 büyüyeceğimiz varsayıldığında bile yaşam standartlarımız eşitlenmez malesef....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Kapitalist dünya da kriz var ekonomik daralma var.

Bizde istatistik veriler, maniplasyon aracı olarak lastik gibi esnetilerek yorumlanıyor. Ve halk bunlara bakınca bizde kriz falan yok. Bu bizde ki muhaliflerin uydurması diyecek neredeyse.

Asya ya bakın orada niye Çin ekonomisi büyüyor ?
Hindistan niye büyüyor.
problem sistemlerde olmasın sakın .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Kapitalist dünya da kriz var ekonomik daralma var.

Bizde istatistik veriler, maniplasyon aracı olarak lastik gibi esnetilerek yorumlanıyor. Ve halk bunlara bakınca bizde kriz falan yok. Bu bizde ki muhaliflerin uydurması diyecek neredeyse.

Asya ya bakın orada niye Çin ekonomisi büyüyor ?
Hindistan niye büyüyor.
problem sistemlerde olmasın sakın .

Abi problem sistemlerde degil, cunku bizde kaos var yaklasik olarak 70 seneden beri de boyle. Ha dersen ki kaos da bir sistem dir o zaman tamam. O ulkeler fena halde buyurler, ekonomileri yeni dunya duzeninde yaklasik 15-20 sene sonra lokomotif olacaklarbir de bunlarin yanina brezilya ve meksikayi da alirsan super bir ekonomik model yaratacaklar, biz yine ardimiza baka baka sener sen in topuklamasi misali hedefsiz kosar dururuz.
Nakipoğlu