Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Avrupada İlk 5 Teyiz

BaşlatanlastottomanTarih20/12/2009 12:08:13Yorum96

İlk mesaj
Üye979 yazı
Türkiye, IMF ile anlaşma yapmadan krizde gösterdiği yüksek performansla Avrupa’da Fransa, Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’yle birlikte 5 süper devletten birisi oldu.

Küresel krizde gösterdiği performansla model ülke olarak gösterilen Türkiye, Avrupa’da ön plana çıktı.

Bağımsız araştırma kuruluşu The Future Laboratory tarafından hazırlanan ‘Geleceğe Dayanıklı Avrupa’ araştırmasına göre Türkiye kriz döneminde yüksek performans sergileyen beş Avrupa ülkesinden biri oldu. HSBC Kurumsal Bankacılık birimi için The Future Laboratory isimli bağımsız araştırma kuruluşu tarafından hazırlanan ‘Geleceğe Dayanıklı Avrupa’ araştırmasında, Fransa, Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’yle birlikte Türkiye’nin de yer aldığı 5 Avrupa ülkesi yeni ‘süper devletler’ olarak nitelendirildi.

Araştırmanın sonuçlarını açıklayan HSBC Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Özkaya, Türkiye’nin AB üyesi olmadığı halde bu performansı sergilediğine dikkat çekti.

Özkaya, raporun şirketlerin sanıldığı gibi krizden çok etkilenmediğini gösterdiğini belirterek, “Bir çok şirket verimlilik sağla****, maliyetlerini azaltarak kâr marjlarını korumuş. Örneğin Polonya’da şirketlerin yüzde 74’ü, Çek Cumhuriyeti’nde yüzde 56’sı Türkiye’de ise yüzde 40’ı kâr marjlarında hiçbir kayıp yaşamamış” dedi.

2010’DA BÜYÜME YÜZDE 3.5 OLUR

HSBC Başekonomisti Murat Ülgen de ekonomide 2010 yılının ikinci yarısından itibaren faiz artırımı beklediklerini belirterek, “Enflasyon yavaş yavaş yukarı gidecek. Bu da nominal faizleri etkileyecek” dedi. Ülgen, 2010 için enflasyon tahminlerinin yüzde 7-8, büyüme tahminlerinin de yüzde 3-3.5 arasında olduğunu kaydetti.

Ekonomide dış talepteki toparlanmanın iç talebe göre daha iyi olduğunu belirten Ülgen şunları söyledi: “Ancak bu böyle devam eder mi? Avrupa’daki teşvik paketlerinin etkisi bitince ne olacak göreceğiz.” #65533; AJANSLAR

Yatırımcıların gözdesi olduk

Avrupa’da son dönemde yaşanan ülke borcu risklerinden ve düşürülen kredi notlarından endişe eden yatırımcılar, 2010 yılında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan piyasaları tercih edeceği belirtiliyor.

Reuters’ta yer alan haber analizde, Türkiye, Endonezya ve Rusya gibi ülkelerin kredi notlarının 2010’da yükselebileceğine de dikkat çekildi. Yatırım bankası Royal Bank of Scotland’ın gelişmekte olan Avrupa ülkelerinden sorumlu müdürü Tim Ash “Mısır’ın GSYİH’sının yüzde 80’ine denk gelen seviyede ülke borcu varken, Türkiye’nin kredi notunun Mısır’ın iki puan gerisinde olması çok saçma” dedi.

Avrupa’nın süperleri

* Türkiye

* Fransa

* Almanya

* Polonya

* Çek Cumhuriyeti

Star gazetesi-Ajanslar
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
96 yorum
Üye546 yazı
Sn. arkadaslar

asagidaki yazi bugun buyuk bir haber ajansinin tum dunyaya gectigi bir haber, dikkatle okuyun................

Reuters’in siyasi risk analisti Peter Apps, 2010 yılında Avrupa’nın gelişmekte olan piyasalarını etkileyebilecek siyasi risklere ev sahipliği yapan ülkeler arasında Türkiye’ye de yer verdi. Türkiye seçimler, Ergenekon davası ve Doğan Yayın Holding’in vergi davası dolayısıyla risk grubunda bulunuyor.

AK Parti hükümetinin 2011’de genel seçimlerle karşı karşıya olduğu düşünüldüğünde Avrupa Birliği (AB) adayı Türkiye, 2010’da sıkıntılı bir döneme giriyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın popülerliği yüksek işsizlik oranı ve demokratik açılıma gelen muhalif tepkiler dolayısıyla gerilemiş durumda. Bazı analistler AK Parti’nin oy kazanmak adına mali tedbir politikasını terk edebileceğini belirtiyor.

Ergenekon davası da laik ordu ve kökleri siyasi İslam’da olan hükümet arasındaki ilişkiler için bir sınav niteliğinde. Diğer yandan ülkenin en büyük medya grubu olan Doğan Yayın Holding’le ilgili vergi davası da ülkede basın özgürlüğü için bir sınav teşkil ediyor.

IMF, ERGENEKON, DOĞAN

Türkiye’yle ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar: Birincisi hükümet IMF ile yeni bir standby anlaşması imzalayacak mı? Bu anlaşmanın imzalanmaması hükümetin kesenin ağzını açmasına neden olabilir.

İkincisi Ergenekon davası sonucu ordunun en üst düzeyindeki komutanlar suçlu bulunacak mı? Üçüncüsü de Doğan Yayın Holding’e 3.3 milyar dolardan fazla fatura kesen vergi davası siyasi sebepleri olan bir cadı avı olarak mı görülüyor?

Türkiye’yle ilgili olarak dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki başkanlık seçimlerini kim kazanacak? Eğer geçtiğimiz Nisan ayında yapılan parlamenter seçimlerde olduğu gibi başkanlık seçimlerini de KKTC’nin şahinleri kazanırsa bu durum Türkiye’nin AB üyeliğinin önündeki en büyük engellerden biri olan Kıbrıs’taki parçalı yapının sürekli hale gelmesine neden olabilir.

DOĞU AVRUPA ÜLKELERİ

Türkiye dışında risk grubunda olan ülkeler başta Ukrayna olmak üzere Doğu Avrupa ülkeleri ve Rusya. Ukrayna’da 17 Ocak’ta yapılacak başkanlık seçimleri şimdiden bütçeyi ve IMF kurtarma paketini engellemiş durumda. Devlet şirketleri şimdiden borçlarını ödeyemeyeceklerini ilan ettiler. Ukrayna’dan bu yönde gelecek yeni bir açıklama küresel piyasalardaki gerginliği daha da artırabilir.

SIMDI BEN DE DIYORUM KI TEKRAR BASKALARININ SOYLEDIKLERINE KAFAMIZI TAKARSAK KENDIMIZI TANIYAMAYIZ. HERKES IYI GUZEL SEYLER YAZIYOR DEGIL, ALIN SIZE ISTE SIYASI RISK TASIDIGI SOYLENEN TURKIYE, SIYASI RISK DENEN SEY DE HIC AMA HIC MERAK ETMEYIN EKONOMIK RISKIDE BERABERINDE GETIRECEKTIR.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye979 yazı
sevgılı muhalefetımızın teror orgutlerının avukatlıgını yaptıgı, ordumuzunda kendı gorevı harıc her ısle ugrastıgı ,hukumetınde dar gelırlının ekonomısını yeterınce dusunmedıgı bır ulkede elbette sureklı bır ıstıkrardan bahsetmek mumkun degıldır.

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye546 yazı

Sebebi ne olursa olsun sonuc hep ayni noktaya gelip takiliyor degil mi ? kocaman bir sonucsuzluk. SImdi diyebiliriz ki biz soyle bir milletiz, boyle bir milletiz vs vs vs gecmisden ders almak iyidir hostur da konjonkturel durumu gormezden gelerek yapilan eylemler bize hep zarar verdi vermeye de devam ediyor.

Simdi muhalefet teror orgutlerinin savunuculugunu-avukatligini yapiyor demek bir miktar adaletsiz bir yaklasim gibime geldi bana. Cunku sizin bakis acinizdan olaylari ele alirsak bu sefer de birisi kalkar hukumette memleketi acilim politikalari ile boluyor derse bu sizin pek hosunuza gitmez sanirim. Kaldi ki icine bulundugumuz ekonomik acmazi gozonune alirsak en azindan ekonomik anlamda pek bir varlik gosterilmedigi de meydandayken.

Lutfen bu isi bir iktidar-iktidarda olmayan kavagsina cevirmeyelim, yeteri kadar ezildik zaten daha fazla ezilmeye kimsenin tahammulu kalmadi, ben bunu diyorum ama kimse de ipine pek sallamayacak sanirim. Once biz kendi islerimize bakalim, kendi istikrarimiz icin gayret sarfedelim ulke de sonradan sonradan duzelmeye baslar.
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Amerikalilar icin cok enteresan bir genelleme yapilir denir ki amerikayi korku yonetir, evet bu tam anlamiyla boyledir. Soguk savas donemlerinde sovyet fuzelerinin menzilinde bulunduklari icin her an vurulma korkusu yasadilar daha dogrusu amerikan devleti hep bu korkudan beslenerek buyudu, soguk savas bitti bu sefer amerikaya yeni bir dusman gerekti bu sefer hedefe kilitlenildi; ''''islam''''

el-kaide denen bir sey cikartilar ortaya ki ben iddia ediyorum bu adam kesinlikle amerikanin en korunakli merkezinde zevk-i sefa icinde yasiyor, ikiz kuleleri vurdurdular, halkta yine korkunc bir infial uyandirdilar bu sefer de afganistan a girdiler, keza irak dediler irak i mahvettiler vs vs vs. hepsi biliniyor bunlarin. Ortak amac millet surekli olarak birseylerle mesgul olsun, dusunmesin-sorgulamasin-ogrenmesin kavgasiydi. Bunu da emin olun ziyadesiyle basardilar, gidenler bilir ya da en azindan aksamlari cnbc-e yi izleyin ''''''' the jay leno show '''''''' diye bir talk show var, oradan cok daha net gorebilirsiniz adamlarin kendileri ile cok alakali bir konuda bile ne kadar cahil birakildiklarini.

Neyse sanirim bizde o kulvara girmek uzereyiz, bu tur koftiden meselelerle millet uyuklandiriliyor, iktidar sunu yapti, muhalefet boyle dedi, ergenekon, teror orgutu, iyi de bu ulkede her gun binlerce insan lssiz kaliyor, yuzlerce esnaf kepenk kapatiyor, birlik olup bu sorunun ustesinden geleceklerine sacma sapan acilim-macilim isleriyle ugrasiyorlar.

Beyler ekonominiz kotuyse, bu ulkenin issizleri ac geziyorsa o ulkede terorde olur, dert de olur, acilim da bitmez, ergenekon da tukenmez. iyi ki bu forum var, buna da benzeyen bir kac site, belki goren akilli-mantikli birilerinin isine yarayacak birseyler bulur da istihdam yaratacak-yeni cigirlar acacak bir proje de azicik dahi olsa tuzumuz olur.

Saygilarimla
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Merhaba

Alin size bir bomba haber daha gerci bombaligi kalmamistir herkes buyuk ihtimalle bekliyordur ama ; dogalgaza %30-%35 zam yapilmazsa botas in zarar etmesi kacinilmazmis, durum boyle olunca da kabine bu konuda istisare istemis, simdi demek oluyor ki enerji burokratlari dinlenecek ve bu oranlardan yada daha azicik miktarlarda bir zam kacinilmaz olarak yapilacak, petrol-dogalgaza yapilanlar fitili atesleyen unsurlar oldugundan gerisi de cig misali yagmaya baslayacak demektir, simdi bu haberin nereden yakilmasi gerekiyor. Herseyin iyiye gittigini soyleyenlere mi haber verelim yoksa cekilecek cezamis varmis diyenlere mi ?

Sanirim izdirabin buyugu arkalardan gelecek.
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Biz avrupa da ilk 5'teyiz ama dunyanin en pahali enerjisini milletine reva gorenlerde, en dusuk calisan-emekli maaslarinda, en bozuk ve gun gectikce daha da bozulan egitim sisteminde, ve sayilamayacak bircok seyde ilk 5'teyizdir biz.

Iste bunlarda da maalesef bireysel hareketlenme bir anlam ifade etmiyor. Ben sahis olarak ne yaparsam yapayim sonucta hep ''''' memleketi sen mi kurtaracaksin ''''' diyecekler yada size. O sebeple millet destegiyle koktenci reformlara ihtiyacimiz var ama o nu yapacak irade sanirim yeterince olgunlasmamis.
Nakipoğlu

Üye643 yazı
İflastaki Yunanistan'ın umudu AB desteğinde Yunanistan iflasın eşiğinde. Bütçe açığı milli gelirinin yüzde 12'sine ulaşan, cari açığı yüzde 15'e yaklaşan Yunanistan, kurtuluş için umudunu yine Avrupa Birliği'ne bağladı. Euro ülkesi olduğu için devalüasyon yapma ya da para basma olanağı olmayan Yunanistan'ın durumu tüm Avrupa Birliği için büyük önem taşıyor.

Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye546 yazı
Iste buyurun buradan yakin demek de tam bu. Simdi yasi 60 in uzerinde bulunan bir ilde bu tur bir arastirma yaparsaniz durumda bundan ibaret olur. Birde isin emeklilik boyutu var. Bilirsiniz hepiniz isverenler calisanlarini asgar ucretten calisiyorlarmis gibi gosterip, fazla olan maaslarini elden verirler ki fazla prim vermeyelim diye. BU tamamen kul hakkinin irzina gecilmesinden farksiz bir durum degil midir ? Devlet bunun korkunc derecede farkinda ama elinden bir sey gelmiyor, cunku isverenler de pek farkli durumda degil acikcasi.

Sirf isyerleri kapanmsin, stihdam yine de gorece iyi gorunsun diye bu duruma goz yumuyorlar, bu nasil bir mantiktir lutfen....

Ey turk titre ve kendine don demekten baska yapacak birsey yok.

Daha saymak istersek, biz de olan ama baskasinin 50 yil once astigi sorunlarin bizde ne kadar igrenc boyutlarda kroniklestigini goruruz ve daha dogrusu sayamayiz elimizde patlar.

Saygilarimla
Nakipoğlu

Üye979 yazı
halıme hanım bu arastırmanın adı ustunde ıstatıslık yanı reel bılgılerden olusan verılerdır ve iller bazında yapılan bır calısma yanı o ılde genclermı terketmıs yada ıhtıyalarmı calısır buna bakılmaz.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lastottoman
halıme hanım bu arastırmanın adı ustunde ıstatıslık yanı reel bılgılerden olusan verılerdır ve iller bazında yapılan bır calısma yanı o ılde genclermı terketmıs yada ıhtıyalarmı calısır buna bakılmaz.

Peki SonOsmanlı Ardahan'ın Sosyoekonomik durumunu bilmeyen birine veya yatırımcıya Halime hanımın bahsettiği bu bilgiyi göstersen Sence ne yorum yapar:))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - halimebilgili
Türkiyede hiçbirşey görüldüğü veya anlatıldığı gibi değil alın size bir öenek Ardahan İşsizliğin en az olduğu ilmiş ağlar mısınız güler misiniz
10 tane işçi çalıştıran bir tane bile işyeri bulunmayan ilde gençlerin % 90 u şehri terketmiş kalan yaşlılarla istatitik yapıyorlar.Yazık.

Şimdi sadece bu istatistiki bilgiye bakıp Ardahan en gelişmiş ildir diyebilirmiyiz.:))

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye2659 yazı
Ünlü İngizi Futbol takımı Manchester United Menejeri Sir Alex Ferguson: " İstatistikler mini etek gibidir, çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez "demiş. Haksızda sayılmaz:)) :))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
TÜM ARKADAŞLAR İÇİN EN SON İSTATİSLİKLER,RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ,EVET ÜLKEDE BAZI KONULARDA ÇÖZÜLEMEZ DENEN ŞEYLER, YAPILMAYAN, YARIM ,İHMAL EDİLEN ALT YAPI VE HOŞ ŞEYLER VARDIR BU SON YILLARDA ...AMA İŞ EKONOMİYE GELDİMİ, BANA KİMSE SİYAHA BEYAZ DEDİRTEMEZ.SAYIN LOOSTOTTOMAN 25 YILLIK AYLIK CİROSU 100BİN TL OLAN BİR MAĞAZADA 4 YILDIR BAŞARILI BİR YÖNETİM GÖSTERMİŞ VE ŞEHRİN EN İŞLEK YERİNDE ESNAFLIK YAPMIŞ BİRİ OLARAK CİRONUN 15 BİN TL YE DÜŞÜP KİRAYI BİLE ÇEKARTMAMASINI BİR İZAH EDİN BENDE ÖĞRENEYİM HATAMIZI ,25 YILDA BİR SÜRÜ KRİZ HÜKÜMET GÖRMÜŞ EN SIKINTILI ZAMANLARDA BİLE AYAKTA KALAN BİR İŞLETME BAŞARILI BİR EKİBE RAĞMEN NASIL BU DURUMA DÜŞMÜŞ ACABA?HADİ DİYELİM BİZ HATALI YÖNETİM GÖSTERDİK DİĞER KOMŞU DÜKKANLAR DA MI BİZİM LE SÖZLEŞTİ,EVET BUYRUN AÇIKLAMA YAPIN BİZDE BU BAŞARININ SIRRINI BİRİLERİNDEN BİR ÖĞRENELİM..http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=eafbcf55-2738-43d6-a5d9-708a84c7f7d5

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
HA BU ARADA 3 LÜ KOOLİSYON VE DERVİŞ HÜKÜMETİNE LAF ATMIŞSINIZ,O ZAMAN DA KRİZ VE TÜRKİYE NİN SANAYİSİNİN KALBİNDE BÜYÜK BİR DEPREM VE AĞIR BİR FATURASI VARDI,ŞİMDİ SORU ŞU ŞİMDİKİ HÜKÜMET NE YAPTI DA ENFLASYON DÜŞTÜ,HELE SEÇİMİ KAZANDIKLARINDA DAHA EKONOMİDEN SORUMLU DEVLET BAKANLARI BİLE BELLİ DEĞİLKEN SON YILLARIN EN DÜŞÜK ENFLASYONU O YERDEN YERE VURDUĞUNUZ ZAMANIN AKTÖRLERİNE AİTTİR,NİYE MODASI GEÇMİŞ DERVİŞ EKONOMİSİNİN YERİNE GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE YENİ DİNAMİK BİR EKONOMİK PROGRAM AÇIKLANMAMIŞTIR,ARTI GEÇEN BENDE BİR DIŞ KAYNAKTAN BİR YAZI OKUDUM,TÜRKİYE EKONOMİK KRİZE EN AZ KAYNAK AYIRAN ÜLKELERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR,..ŞİMDİ BENDE EKONOMİYİ ÇOK İYİ TAKİP EDEN BİRİ OLARAK SORUYORUM? EKONOMİK KRİZDE NE GİBİ TEDBİRLER ALINMIŞ VE NE GİBİ ETKİLERİ OLMUŞTUR,BİLEN VARSA LÜTFEN AÇIKLASIN ZİRA BEN HALA BEKLİYORUM ,ACABA BU DURUM NE ZAMAN ELE ALINACAK DİYE,İNSANLARA SELAM VERİYORSUNUZ,ABİ İŞ VARMI DİYOR,HEMDE SERTİFİKALI, DENEYİMLİ, EĞİTİMLİ İNSANLAR,EVET BURDA GERÇEKTEN HİÇ BİR SİYASİ YADA ŞU BU GÖRÜŞE SAHİP BİRİ OLARAK DEĞİL, BİR VATANDAŞ OLARAK ŞU GÜZEL FORUM ORTAMINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR PAYLAŞSIN.. ZİRA BEN GALİBA AT GÖZLÜĞÜ İLE BAKIYORUM HENÜZ BİR BİLGİYE ULAŞAMADIM..SAYGILARIMLA..

Üye979 yazı
''Şimdi sadece bu istatistiki bilgiye bakıp Ardahan en gelişmiş ildir diyebilirmiyiz.:))''

sayın masal sıradan bır arkadasımız bunu yazsa tamam dıyecegım ama bunu yazan sız olamazsınız sımdı bu ıstatıslıkle gelısmıslıgın ne alakası var yani?

sayın metın sızın duruma benzer bır olay anlatayım

memlekette sızın gıbı en ıslek caddede bulunan bır dukkanda bır halıcı arkadasımız vardı ve 20 seneden fazla aynı yerde ıslerı gayet ıyıydı ancak sene 2004 te kendısı kapatmak zorunda kaldı sonrasında durumu kendısıne sordum neden boyle oldu dıye bana verdıgı cevap şuydu;
arkadasım dedı ben kafayı dukkana sokmusum dunyadan bı haber ısıme bakıyordum ıslerımde gayet ıyıydı hep boyle gıdecek sandım ne kendımı bu sektorde gelıstırdım nede pıyasadakı yenılıklerı dıger fırmaları arastırdım oysa benım 3 dukkan otede bır halıcı yıne acılmıstı ben hıc dıkkat bıle etmezdım ne yapıyor dıye cunku ben senelerın esnafıyım ne ısım var dıger kucuk esnafla ne yapıyor edıyor dıye ama adam calıstıgı fırmanında destegıyle uygun kampanyalarla kredı kartına taksıtlerle yavas yavas bızım pazarı kaptıgını sonradan anladım bızden ındırım yapmak ısteyenlere ındırım yapmadım kredı pos cıhazı bıle almadım nede olsa senelerın fırmasıyızya oyle gelmıs oyle gıder dedık dıyor ve ıslerı sıfıra ındırıp kapamak zorunda kalıyor simdi bu adamın malı polıtıkayla yada hukumetle ne alakası var adam yenılıklere ayak uyduramamıs boyle gelmıs boyle gıder demıs ve bu cin gibi piyasada batmıs gıtmıs sonucta halı her eve lazım ama onemlı olan bu pazarı kapabılmek kusura bakmayın sız o pazarı kapamamıs ıyı bır mudurluk sergıleyememıssınız sımdı gercekcı olalım sız farzedelım elma satıyordunuz ve battınız pekı bulundugunuz yerde tum elma satanlarda battımı eger batmadıysa hatayı kendınızde arayın kımse getırıp sıze parayı altın tepsıde sunmaz o devırler eskıdendı ama sımdı devır baska devır kazanan nasıl kazanıyor ıncelemenızı tavsıye ederım.

Üye979 yazı
bu ortamlarda ne hıkmetse ısını bılmeyenler gunah kecısı olarak hukumetı secerler cunku en kolay yolu budur nedense kımse hatayı kendınde aramaz, hukumetlerde aradıgınız hatanın yarısınıda kendınızde arasanız belkı krızı daha erken atlatabılecegız ama mıllet olarak kolaya alısmısız.

vurun abalıya haydı..

Üye2311 yazı
SAYIN LOSTOTTOMAN EİNSTEİN IN BİR SÖZÜ VAR İNSANLARIN ÖN YARGILARINI PARÇALAMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN ZOR DİYE,TOPTAN FİYATI 110 TL OLAN HALIYI BEN BİZZAT FABRİKASINDA ÜRETTİM PAREKENDE DAHA KALİTESİNİ 90 TL YE YANİ TOPTAN FİYATTAN DAHA AŞAĞI SATTIM,OLMADI,ARTI BİZDE GEÇMEYEN KART YOKTUR,SENETLİ SATIŞ ORANI YÜZDE 10 U BİLE BULMAZ,ÇOK ESKİ MÜŞTERİLERE ,ODA BANKALARIN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMASINA RAĞMEN DÖNMEYEN KREDİ OLAYI YÜZDE 3-5 GİBİDİR,BİZDE BU ORAN YÜZDE 1DİR...ARTI ATLAS GİBİ HALIDA PEŞİN MAL BULDUM ALDIM YÜZDE 50 İLE ANTALYA DA DEĞİL TÜRKİYE DE SATAN TEK BAYİ İDİM..YETMEDİMİ YILDA 1 TRİLYONLUK HALI SATIŞIMI YAPTIM, ŞİMDİYE KADAR MAL ALIPTA SATAMADIĞIM SADECE 2 ADET 3.5 M2 HALIDIR YANİ BİNLERCE METRE KARE HALI SATMIŞIM İLK 20 GÜNDE SATAMADIĞIM HALI 7 M2,EKİP ANTALYANIN EN İYİ EKİBİDİR,ZİRA İŞİ BIRAKINCA TÜM EKİBİM VE BANA TÜM MAĞAZALARDAN BİZAT BANA 5 AYRI YERDEN İŞ TEKLİFİ GELMİŞTİR,YANİ BEN İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNMAMIŞIM,HAKLISINIZ BİZİM BECEREKSİZLİĞİMİZ YANİ EKONOMİK UYGULAMALARIN ,KİMSENİN SUÇU DEĞİL,HATTA HALICILARI GEÇİN DİĞER SEKTÖRDE BİLE BATANLAR HEP HATALIDIR,25-30 SENE ŞANSLARI YAVER GİTMİŞTİR,DENİZLİNİN TEKSTİL DEVİDE HATALI YÖNETİM GÖSTERMİŞTİR,DİĞER İLLERDEKİLERDE,AMA SAYINLARIMIZ HER ZAMAN DOĞRU UYGULAMALAR DA BULUNMUŞ VE DURUMUN DAHA FECİ OLMASINI ÖNLEMİŞTİRLER...ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN,ŞİMDİ BU ADAMLARIN NİYE ADAM YERİNE KONULDUĞUNU MEMLEKETİN BU HALİNİN NE DEN BU DURUMDA OLDUĞUNU ANLIYABİLİYORUM,GÖRMEDİM ,DUYMADIM ,BİLMİYORUM GÜZEL BİR OYUN...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
''Şimdi sadece bu istatistiki bilgiye bakıp Ardahan en gelişmiş ildir diyebilirmiyiz.:))''

sayın masal sıradan bır arkadasımız bunu yazsa tamam dıyecegım ama bunu yazan sız olamazsınız sımdı bu ıstatıslıkle gelısmıslıgın ne alakası var yani?

sayın metın sızın duruma benzer bır olay anlatayım

memlekette sızın gıbı en ıslek caddede bulunan bır dukkanda bır halıcı arkadasımız vardı ve 20 seneden fazla aynı yerde ıslerı gayet ıyıydı ancak sene 2004 te kendısı kapatmak zorunda kaldı sonrasında durumu kendısıne sordum neden boyle oldu dıye bana verdıgı cevap şuydu;
arkadasım dedı ben kafayı dukkana sokmusum dunyadan bı haber ısıme bakıyordum ıslerımde gayet ıyıydı hep boyle gıdecek sandım ne kendımı bu sektorde gelıstırdım nede pıyasadakı yenılıklerı dıger fırmaları arastırdım oysa benım 3 dukkan otede bır halıcı yıne acılmıstı ben hıc dıkkat bıle etmezdım ne yapıyor dıye cunku ben senelerın esnafıyım ne ısım var dıger kucuk esnafla ne yapıyor edıyor dıye ama adam calıstıgı fırmanında destegıyle uygun kampanyalarla kredı kartına taksıtlerle yavas yavas bızım pazarı kaptıgını sonradan anladım bızden ındırım yapmak ısteyenlere ındırım yapmadım kredı pos cıhazı bıle almadım nede olsa senelerın fırmasıyızya oyle gelmıs oyle gıder dedık dıyor ve ıslerı sıfıra ındırıp kapamak zorunda kalıyor simdi bu adamın malı polıtıkayla yada hukumetle ne alakası var adam yenılıklere ayak uyduramamıs boyle gelmıs boyle gıder demıs ve bu cin gibi piyasada batmıs gıtmıs sonucta halı her eve lazım ama onemlı olan bu pazarı kapabılmek kusura bakmayın sız o pazarı kapamamıs ıyı bır mudurluk sergıleyememıssınız sımdı gercekcı olalım sız farzedelım elma satıyordunuz ve battınız pekı bulundugunuz yerde tum elma satanlarda battımı eger batmadıysa hatayı kendınızde arayın kımse getırıp sıze parayı altın tepsıde sunmaz o devırler eskıdendı ama sımdı devır baska devır kazanan nasıl kazanıyor ıncelemenızı tavsıye ederım.

Sevgili Son Osmanlı O yazıyı dikkatli oku lütfen :)) "Sadece" kelimesini atlama. Yapılan istatistiklerden çıkan bazı değerler, yanlız başına bir anlam ifade etmiyor.
Aslında engüzel Örneği sen vermişsin.

Örneğin Dış Borcu En yüksek Ülkeye baktığımızda ABD olduğunu görüyoruz. Bu istatistikteki durum ABD nin Fakir olduğunu göstermez herhalde:))

Tabiiki enazından Bir İşletme Mezunu olarak İstatistik bilgilerin değerini bende biliyorum.

Ancak beni daha çok İstatistiki bilgilerdeki verilerin Halkın Yaşamıyla ne kadar orantılı olduğu ilgilendiriyor.

Bu veriler ışığında ;
* İşsizlik azalıyor diyebiliyormuyuz?
*Yeni İşletmeler açılıyor diyebiliyormuyuz?
*Durum iyiye gidiyor Halkın ve Esnafın üstündeki Vergi Yükünde bir azalma var diyebiliyormuyuz?
*Emekli ve Memurun alım gücünde reel ,pozitif bir değişme varmı?

"ikimizde aynı araçtayız fakat sen kilometre ibresine bakıp 200 km hızla gidiyoruz diyorsun Fakat ben camdan kafamı uzatıp tekerleklere bakınca yol almadığımızı ve tekerleklerin boşa döndüğünü görüyorum" diye bu yüzden söyledim

Bu arada İşini bilmeyenler Günah keçisi olarak Hükümeti seçerler demişsin .
Örneğin Sen olsan Şirketindeki yanlış giden işlerin açıklamasını ilk kime sorarsın? Yöneticine mi? yoksa Diğer çalışanlarınamı?

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
bu ortamlarda ne hıkmetse ısını bılmeyenler gunah kecısı olarak hukumetı secerler cunku en kolay yolu budur nedense kımse hatayı kendınde aramaz, hukumetlerde aradıgınız hatanın yarısınıda kendınızde arasanız belkı krızı daha erken atlatabılecegız ama mıllet olarak kolaya alısmısız.

vurun abalıya haydı..

Alıntı Yapılan Metin:

Zam sağanağı başladı

01.01.2010
2009'un son günü Benzinden motorlu taşıt vergisine içkiden sigaraya bir çok ürüne zam yağdı

Hükümet, 2010 yılına zamlarla 'merhaba' dedi. Maliye Bakanlığı yılın son gününde akaryakıttan motorlu taşıt vergilerine, sigaradan içkiye pek çok üründe zam yaptı. Normalde yeniden değerleme değer artış oranının yarısı kadar artırılan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) Bakanlar Kurulu bu yıl yüzde 50 artırma yetkisini kullandı ve zammı yüzde 2.2'lik zam yerine yarısı kadar artırarak yüzde 3.3 yaptı. Bazı harçlara da kanundaki yetkisini en geniş ölçüde kullanarak yüzde 10 zam yaptı. Köprüden geçmek, sigara içmek, otomobille gezmek 2010'da artık daha pahalı. Dün gece Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararınca, akaryakıt, içki ve sigara, MTV, harçlara yüksek oranlı zamlar yapıldı. Zamların en ağırlarından biri akaryakıtta oldu. Benzinde 20, motorinde 15, LPG' de de 18 kuruşluk litre başına vergi artışı yapıldı. Buna göre 95 ve 97 oktan kurşunsuz benzinin litresinde 1.69 TL olan ÖTV tutarı yüzde 11.92 artarak 1.8915 TL'ye çıkarıldı. Motorinde ise oran kırsal motorinde yüzde 13.83 normal motorinde yüzde 10.77 oldu. Buna göre kırsal motorinin ÖTV'si 1.0845, normal motorinin litre fiyatı da 1.1145 TL iken yeni dönemde ikisinin de vergisi eşitlendi ve rakam 1.2345 TL'ye çıkarıldı. Peki bu zamlar pompaya nasıl yansıdı? Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun hesapladığı pompa fiyatlarına göre 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 24 kuruş artarak 3.64 TL'ye motorin ise 25 kuruş artarak 3.02 TL'ye yükseltildi. Akaryakıtta en yüksek zam gören kırsal motorinde ise pompa fiyatı 2.62 TL'den 2.88 TL'ye yükseldi. Hatırlanacağı üzere hükümet son olarak akaryakıtın pompa fiyatlarını 15 Temmuz'da motorine 18, benzine 20 kuruş zam yapmıştı.

MTV'DE ZAM % 3.3'E ÇIKIYOR
Genelde kasım ayında belirlenen yeniden değerleme değer artış oranının yarısı kadar zam yapılan MTV'de ise oran zammın yüzde 2.2 olması bekleniyordu. Ancak Bakanlar Kurulu artırma yetkisini kullanarak oranı yüzde 3.3 belirledi. Motor gücü bin 300 cc olan otolarda vergi 393 liradan 405 liraya çıkarken kademeli olarak zam oranı motor hacmi yükseldikçe artırıldı.

PASAPORT 138 TL
Hükümet değerli kağıt ücretlerini ve maktu harç oranlarını da artırdı. 1 Ocak 2010'dan itibaren noter kağıdı yüzde 2'lik artışla 4.90 TL'den 5 TL'ye çıkarken protesto, vekaletname, re'sen senetlerin ücretleri yüzde 1 artışla 9.80 TL'den 10 TL'ye yükseltildi. Yüzde 2.2'lik bir artışla pasaport ücretleri 135 TL'den 138 TL'ye çıkartıldı. Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği'yle, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren nispi harç oranları ile yeniden değerleme oranı dahil olmak üzere maktu harçlar yüzde 10 artırılacak.

Alıntı:http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/01/01/zam_saganagi_basladi

Evet Avrupada ilk beşteyiz İstatistikler öyle diyor:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye546 yazı
Sn masal06

Sıralamaya kalkarsanız ne sızın ne benım ne de bir başkasının nefesi yeter adaletsiz,haksız,mesnetsiz vs uğradığımız zulümleri sıralamaya, ama bir miktar daha çekmemiz iktiza ediyor sanırım.

Nakipoğlu

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - khanofthesky
Sn masal06

Sıralamaya kalkarsanız ne sızın ne benım ne de bir başkasının nefesi yeter adaletsiz,haksız,mesnetsiz vs uğradığımız zulümleri sıralamaya, ama bir miktar daha çekmemiz iktiza ediyor sanırım.

Yarınların hep güzel olacağını söylerler. Aslında bugünlerde dünlerin yarını değil mi?

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye643 yazı
Az daha dişimizi ve kemerlerimizi sıkalım arkadaşlar.
Çoğu gitti azı kaldı...
Karadenizin altında çok şey var, aramaya başlıyorlar, inşallah çok yakında petrol bulacağız
Hep beraber dua edelim ki çok büyük yeraltı kaynakları buluruz...
Ben çok ümitliyim, bir şeyler bulacağız...
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye2659 yazı
ÖLME EŞEĞİM ÖLME

Akşehir’de büyük bir kıtlık baş göstermiş. İnsanlar yan aç yan tok yaşamaya, hayvanlar yemsizlikten kırılmaya başlamış. Hoca, elindeki yemi azar azar yedirerek eşeğini yaşatmaya çalışılmış. Bir gün hayvanın gücünün büsbütün tükendiğini, açlıktan ölecek duruma geldiğini görünce, emektarının kulağına eğilmiş:Ölme eşeğim ölme... Yonca bitsin de bir güzel ye!

Elimizdeki imkanları sanki çok güzel kullandıkta birtek karadenizdeki petrolü kullanmak kaldı:)

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2659 yazı
Hoca`nın hikayesini bilirsiniz.

Borç almış, ödememiş. Borçlu da kapıya dayanmış:

" Şu bizim borcu öde" diye.

Hoca kapıya inme gereği bile duymamış.

Pencereden borç ödeme planını anlatmış:

"Ödeyeceğiz. Ödemeyeceğiz, dedik mi? Bizim evin önüne dikenli tel gereceğim Biliyorsun, evin önünden koyun sürüleri geçiyor. Koyunların yünleri dikenli tellere takılacak. O yünleri toplayacağız. Hanım, o yünler eğirecek. Ben de pazara ***ürüp satacağım. Borcunu da ödeyeceğiz"

Adam, Hoca`nın bu "borç ödeme planı" karşısında, kendisini tutamamış, gülmüş.

Hoca, bir başka Hoca`dan da duyduğumuz söz ile "borç fıkrası"na noktayı koymuş:

"Seni gidi seni! Peşin parayı bulunca, nasıl da gülersin"

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK......BAŞ ROLLERDE CEM YILMAZ,MAZHAR ALANSON, SADECE BİR FİLM...GÜZEL BİR FİLM...TAVSİYE EDERİM..

Üye1714 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Son Osmanlı Sen arabanın Kilometre ibresine bakıyorsun. Ben ise yol alıp almadığına :)) :))

Arabanın Kilometre ibresinin 220km hıza dayanması hareket ettiğimizi göstermiyor.Belkide tekerlekler yere temas etmiyor ve gaza bastıkça boşa dönüyor.

lastottoman'a bu konuda katılıyorum. Çok gereksiz bir yorum yapmışsın. Hayal ürünü, laf kalabalığı.

Arabalar ne zamandır uçuyor?

Kriz falan yokmuş demek ki.
Kandırılmış bir toplum var sadece!

Duruma birde şu açıdan bakalım.

- En fazla ihracat yaptığımız ülkeler ve Avrupa’nın süperleri arasında bir kıyaslama yapalım:

1.Fransa (En fazla ihracat yaptığımız 4.ülke)

2.Almanya (En fazla ihracat yaptığımız ülke)

Demek ki Türkiye'de kriz falan yokmuş.
Yapay bir kriz var o kadar!
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye546 yazı
Kimseyi, hiç bir siyasi kurumu yada şahsı hedef almak gibi bir gayem yok ama görünen köy de klavuz istemiyor en başta. Ben hiçbirşeyin güzel olmayacağına 5 sene önce kannat getirdim, yüksek bir ihtimalle de tahminlerim doğrultusunda ilerliyor memleket. Yapacak bir şey yok, çekmeye devam edeceğiz anlaşılan ne yapalım.

yukarıda petrol bulacağız, aşağıda bilmem kaç milyar dolarlık maden-metal yatıyor diye bu milletin eline onyıllardır komplo teorisyenlerini bile çileden çıkaran kahvehane muhabbetleri verip duruyorlar. Kendi kendimizi pek de kandırmayalım, çok birşey olmaz bu saatten sonra.
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Hakikaten de süper bir yapay kriz varmış ortada. Hazırlayanları, emeği geçenleri, yol verenleri tekrar tekrar tebrik etmek gerekiyor. Ortada bir pislik dönüyor, millet birbiriyle kıyas yapma derdinde,,,,

Beyler ülke karışmış, bütün tersanelerine girilmiş, bütün demir yolları zapt-u rapt altına alınmış, bütün damarları kesilmiş, elimizde 3 ün 5 i kalmış, farkındasınız değil mi ? Neyin neyle kıyasını yapıyorsunuz hala. Bana ne elin almayasından,fransasından,amerikasından,,, O nlar yapmış, tebrik etmek, mümkün mertebe ellerini sıkmak lazım,,,, biz hayata tutunma ile ölüm arası bir çizgideyiz diyorum, herkes kendi gemisini kurtarsın diyorum, kimse de ilgilenmiyor.

Nakipoğlu

Yeni Üye52 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
[quote][i]
Örneğin Özel Hastanelerde Sigortalılardan %30 katkı payı alınıyordu 1 Ocaktan itibaren bu oran %70 e çıkarılıyor.
Yani Halk rahat rahat Özel Hastaneleden yararlanırken Yine Devlet Hastanesi Kuyruklarında beklemeye başlayacak. Çünkü Özel Hastanelerde muayene olanların artık SGK Sağlık Giderlerini Karşılayamıyor.

Fakat Yabancı Bankaların hepsi karda:)) Acaba o saydığın Avrupa Devletleride Krizin bedelini Bu şekilde halktanmı çıkarıyor:))

99 nisan ayında Bursa Özel BAHAR HASTANESİNDE By-Pass ameliyatı oldum.

Ödemelerim: 10 TL (ilk muayene katkı payı)

15 TL Anjiyo CD bedeli

By-Pas ameliyatı süresince 4 gün yoğun bakımda olmak üzere toplam 12 yatışım var. Ödeme 0 (SIFIR)

Yani toplam 25 TL ödemişim. Hizmet 3 yıldızlı Otel Kalitesinde. Galiba ben başka bir ülkede Almışım bu hizmeti.

Kısacaaa Sevgili Başbakanım Yüzyılın SİYASET DEHASI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞANı eleştiren herkes Demegojiye başvuruyor, Bu ülkenin gerçeklerini dünya gerçeklerinden soyutlayamazsınız.
Sevgi ve Bilgi Bakteri Gibidir. Uygun ortamı bulunca hızla çoğalırlar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Esnaf
Üye2981 yazı
kriz ya vardır.
ya yoktur.

akp yandaşı iseniz kriz falan yoktur .
muhalefette iseniz bal gibi kriz vardır.

işsizlik falan palavra canım , onlar iş beğenmiyorlar. vs. vs. vs
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat