Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Rusya'da Olan, Türkiye'de Olmayan: Kvas

Başlatanceylano77Tarih19/12/2009 21:26:35Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
Merhaba arkadaslar,
Sizlere daha once Turkiye'de olan Rusya'da olmayanlarla ilgili fikirlerde bulunmustum, yine bu konularda biseyler buldukca devam edicem. Bu sefer tam tersi olarak sizleri bilgilendirmek isdedim, yani Rusya'da var Turkiye'de yok.

Kvas: Kvas Ruslarin Rusya'ya ait bir icecegidir, yazin sogukken icilir, bira gibi doldurulur bardaga yani gaz yardimiyla, ayni anda hem soguyo hem doluyor, anlasilmisdir herhalde. Bu icecek yazin her adim basi satilir, 1 numaraya cikiyor, kucumsemeyin milyardan sozediyorum. Bir nevi bizim ayran kulturumuz gibi, tadi pekmeze yakin kokusu da, ama insan ayiramiyor tatli mi eksi mi... Rengi kola rengine yakin, yapilisi ise ekmekten, yanlis anlamadiniz bildigimiz ekmekten.

Konuyu toparliyalim, kisa sure once birkac firma oturup dusunmus olacaklar, yazin gelmesini beklemekten bikip kvas in hasretine dayanamayip,pet siselerde uretime gecmisler, koladan cok satiyor, sagliga cok faydali vs.... umarim biseyler anlatabilmisimdir.
YA,tutarsa

Yerleşim Rusya Federasyonu / RusyaMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye60 yazı
Sagol arkadasim,ben antalyada oldugunu burdan tatile gidenlerden duymusdum,farkli urunlerdenden yapildiginda duydum,ben bunu yazmamdada herhangi bir beklentimde olmadigini anlamisdirsiniz,bana yazdiginiz icinde size cok tesekur ederim,ama ben isdedimki,herkes antalyaya gidemiyorki,izmirde,musda,tekirdagda,istanbulda,agrida urfada,sokaga gezmeye cikan kardeslerimiz,yeni biseyler icsin,bunu satanlarda dolayisiyla para kazansin.burda satis fiyati,05 dolar 05 litresi.ucuzda hosbirseyde,neyse ilgine cok tesekurler
YA,tutarsa

Yeni Üye27 yazı
boş boş konuşanla doldu burası
kış var ayaz var
kent_var_mallbro_var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye49 yazı

Maşallah arkadaşlar ne yapıcı insanlarsınız sizler ... Eleştirileriniz ve tepkileriniz parmak ısırtacak cinsten doğrusu ... Ceylano77 arkadaşımız harika bir paylaşımda bulunmuş ama tabiki bakış açısıyla ilgili bu olay ...

Bakın ben sizin gibi gürlemek yerine ne yaptım , o yazıdan neyi çıkarıp aldım kendime ; " Kvas: Kvas Ruslarin Rusya'ya ait bir icecegidir " Bu ne demek oluyor ; ülkeye özgü bir içecek ... Yani ... Yanisi şu ; Evet Kvas fabrikası Antalya- Manavgat civarında 2007 ' li yıllarda kurulmuş olabilir ama Dünyada sadece Rusya'ya özgü bir içecek yok ... 185-200 civarı Dünya ülkesi mevcut ve bunların kendilerine özgü sayamayacağımız kadar içecekleri v.b. şeyleri vardır . Hele birde işin içine Ülkelerden ziyade şehirleri katarsak ... Soruyorum size , sizce neler bulabiliriz ? Ne kadar ucuza bulabiliriz ? Türkiye'ye getirebilir miyiz ?Getirirsek reklam ve pazarlama konusunda ne kadar yol katedebiliriz ? İnsanımıza bulduğumuz şeyi kanıksatabilir miyiz ?

Peki en can alıcı noktayı soruyorum size ; İstediğimiz ürünü bizden kilometrelerce ötede olan en ücra ülkenin en ücra şehrinde bulduk . Gerekli tüm fizibilite çalışmalarını yaptık . GOLÜ ATABİLİR MİYİZ ? ÜRÜNÜN DİSTRİBÜTÖRLÜĞÜNÜ BEDAVAYA GETİRE BİLİRMİYİZ ? TÜM REKLAM , PROMOSYON , PAZARLAMA KÜLFİYETLERİNİ MAL SAHİBİNE YÜKLEYE BİLİRMİYİZ ?

Bu sorunun cevabını siz yıkıcı eleştiri yapanlardan istiyorum ...

Yok gerek yok , cevap vermenize gerek yok ... Bende " BOŞ BOŞ KONUŞMUŞUMDUR " şimdi ... Benim bu söylediklerimi
"2 YIL ÖNCEDE " duymuşunuzdur siz .

Ceylano 77 , birkez daha teşekkür ederim sana . Emin ol birşeyler anlatabildin ...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye60 yazı
ORCUNSUMER, bey kardesim,tam 2 saattir bu yorumlamalara cevaben biseyler yazmayi dusunuyordum,ne yazacagimi bilemiyordum,fahat,KUL SIKISMAYINCA HIZIR YETISMEZMIS.misali, oldu.sana cok,cok, ama cok tesekur ederim.beni yureklendirdin sagol
YA,tutarsa

Yeni Üye4 yazı
eleştirinin anlamını bilmeyen gereksiz insanların internet almeinde gırla oldugunu hepimiz biliyoruz ; ondan dolayı ben burda guzel bi fikir daha okudum ve bunun için teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Rica ederiz hatta biz sana teşekkür ederiz. Teveccüh göstermişsiniz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye149 yazı
Merhaba arkadaslar kvas ile ilgili son bir gelisme var, rusyada eskiden cok az bi promile izin vardi suruculer icin ve artik 0 promil gerekiyor yeni duzenleme ile kvas ictiginde direksiyonda isen testten gecemezsin, bende ilk baslarda cok sevmiyordum ama zamanla alistim cok guzel bbir icecek bana gore ;)

Yerleşim Rusya Federasyonu / KrasnodarMeslek Serbest meslek
Üye139 yazı
arkadaslar bilgi dogruysa iyisi kotusu yoktur.
paylaştıgınız için tesekkurler.
ilgilenen konuyu okur ilgilenmeyen bakmaz.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye65 yazı
Kvası Türkiyede de mevcut tabi kalitesi tartışılır.Otel bünyelerinde konsantire içecek sağlayan 1 yada 2 firma bu ürünü sağlıyor işletmeye .
www.petersemlak.com

Yerleşim Rusya Federasyonu / St PetersburgMeslek Müzik
Yeni Üye5 yazı
arkadaşlar bence tek kelimeyle harika bi fikir...ben bu sitedeki yorumları okuyunca yemin ederim karamsar halimden kurtuldum. Bu ülkede böyle fikirlerin olması bence mükemmel bir olay....herkese teşekkürler arkadaşlar....

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Kimyager
Yeni Üye27 yazı
ukrayna da mc donalds bile bu urunu satiyor ) yaz aylarinda seyyar tankerlerde kose baslarinda plastik bardaklarda cok fazla talep goruyor
marketlerdeki siselenmis olanlarin okadar iyi olmadigini soyluyorlar ama sanirim paketleme ve uzun sureli saklanmasi gerektiginden kaynaklaniyor
ukrayna piyasasini da arastir derim, belki bazi masraflari dusurebilirsin,sonucta ukraynada da iyi bir uretim potansiyeline sahip...

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Serbest meslek
Yeni Üye63 yazı
kvas sadece rusyada uretilip icilmiyor orta asyada her yerde var. bugday ve arpadan yapiliyor

Yerleşim Kazakistan / AlmataMeslek Ythalat / Yhracat