Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Elektronik Eşya Getirmek İstiyorum

BaşlatankurdogluTarih09/12/2009 14:52:21Yorum4

İlk mesaj
Üye329 yazı
Arkadaslar cinden bir firmayla bilgisayar malzemeleri için fiyatta anlaştım nasıl bir yol izlemem gerekir bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / TrMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye546 yazı
Sn. Kurdoglu

Fiyatta anlasmak isin basit kismi, benim nacizane tavsiyem gumruk ile ilgili kisimlari bir arastirin oncelikle, ulkeye sokacaginiz urunun gtip numarasindan o urunun hangi kistaslarla yurda sokulmasi gerekliligini ogrenin, bunun icin de en saglikli yol o urunden bir kac adet numune istemeniz. Sonra A karneli bir gumruk musaviri ile o urunle ilgili herhangi bir sorunun gumrukte sorun yasamamak acisindan neler yapilmasi gerektigini mutalaa edin mesela olcu-ayar, mesela tse, mesela gozetim vs vs vs gibi bir suru teknik ayrinti.

Bunlar konusunda hehangi bir sorununuz yoksa eger sonraki asamalari da size elimden geldigince anlatmaya calisirim, cunku oncelikle herhangi bir sey soylemem icin su an erken. Cunku sadece fiyatta mutabakat var ama gerisi muallak.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye329 yazı
haklısın kafamızı karıştıran tarafıda zaten budur..gümrük işlerinden anlayan arkadaslar varsa görüşmek istiyorum..

Yerleşim Türkiye / TrMeslek Serbest meslek
Üye546 yazı

Sn Kurdoglu

Gumruk kafanizi karistirmasin, yukaridaki yazimda da belirttigim sorunlar ciksa bile bir sekilde hallolur, gec olur guc olmaz, yatirirsin vergisini halledersin eger cok ekstrem bir durum degilse.

Peki odemeyi nasil halledeceksin ? pesin veremezsin cunku ak mi-kara mi ,kim bunlar-, kilimcinin kor oglumu, vsvs vs gibi detaylari nasil hallettin ? Insallah orada bizim turk danismanlik firmalari ile bir baglanti kurmussundur ki o nlar orada senin sirket ile alakali her turlu arastirmayi yapyorlar. Mal mukabili calismanin da sikintilari var aynen yukarida bahsettigim gibi, akreditif ac desem, malinin ne oldugunu bilmiyorum eger tutundurma calismalarini yapamazsan malinla ilgili, her turlu masrafin uzerine birde bankacilara bayilacagin dunya kadar komisyon var ortada.

Anlasmayi nasil yapacaksin yani anlasma dedigim mallar nasil teslim edilecek ? fob mu, cif mi, ddu mu yoksa bu 13 incoterm den biri ile mi ? Benim tahminim bu cinliler sana mali fob verirler, navlunu ve sigortasi da sana ait. Eger mal gemi ile gelecekse ki muhtemelen bu malin limanda malin beklemesine gore dunya kadar demuraj ve liman masrafi binme ihtimali var uzerine.

Sevgili kurdoglu

umarim kafani karistirmamisimdir, simdi yukarida yazdiklarim sadece yuzde 10 kadar karsi karsiya kalabilecegin sorunlar ve olaylar. Sadece gumruk kismi degil, dis ticaret yapacaksan hepsini bir butun dahilinde dusunmeye calis.

Kolayliklar diliyorum sana
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Muhtemelen bu yazdiklarimi sende biliyorsundur ama ben yine de hafif tertip soyleyeyim istedim. Girdigin yol guzel, ilk asamayi gecmen gercekten de harika, dis ticaret yapacaksin, ustelik bunu kendi basina halledeceksin bu girisimci olman acisindan mukemmel,

Basindan sonuna sen halledecegin icin her turlu sorunu da gormen acisindan essiz bir firsat cikmis karsina, umarim nihayetlendirirsin, cok da faideli olacagina inaniyorum senin acindan.

Prosedur kafani bozmasin, her nimetin bir kulfeti var muhakkak, kulfet kismi yukaridakiler ve cok daha fazlasi ama nimet kismi burada da isler iyi giderse tadindan yenmez hale gelecek inan bana.

tekrar tebrik ediyorum seni, tekrar muvaffakiyetler diliyorum
Nakipoğlu