Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Temizlik Ürünleri Üretmeyi Düşünüyoruz Ne Yapalım?

Başlatan4hyypiaTarih06/12/2009 22:48:18Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
Merhaba arkadaşlar biz iki kimyager olarak bir temizlik ürünleri üretimi yapacak iş kurmak istiyoruz. İlk etapta ürünlerin çeşitliliği fazla olmasa da ilerleyen süreçte artırmayı düşünüyoruz. Fakat en büyük sorun hangi makine, hangi kimyasalları kullanacağımız ve bunları nereden alacağımız? Malumunuz üniversitelerde endüstriyel eğitim verilmiyor. İşse gelince karadeniz bölgesinde yapmayı düşünüyoruz. İstanbulu da düşündük fakat istanbuldaki piyasaya girmek çok da kolay değil çünkü bazı marketlerde 500 ml.'lik sıvı sabunun perakende satış fiyatı 1,35 TL. Biz millet olarak ürünün kalitesi değil fiyatına baktığımız için zor tutunuruz bunun farkındayız. Bu işte tutunabilmenin yegane yolunun büyük ihale ya da satışlarla olduğunu da biliyoruz yani cafe, otel, restaurant gibi yerlerin tedarikçisi olarak. Bunun için de iyi bir çevre gerekiyor.

Biz bu düşünceler içerisindeyken sizin de değerli fikirlerinizi almak istedik. Lütfen bize yardımcı olun. Teşekkür ederiz....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Kimyager
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye2981 yazı
Bence önce bu işi öğrenmek için bu tür bir fabrikaya girip, çalışın ve işin püf noktalarını öğrenip, iyice bilgilendikten, sonra bu işin müşteri portföyünü de oluşturup öyle girin bu işe .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye25 yazı
Bunu biz de düşündük ama malesef bu ülkede fabrika düzeyinde bir yerde işe girmek için; biri mükemmel olmak koşuluyla en az iki dil, olağanüstü bilgisayar kullanmak, bu işte en az 5 yıl iş tecrübesi, seyahat engeli olmayan, esnek çalışabilen....vs. vs. vs. gibi özellikler aranıyor. Fakat bu işverenlerin kaçırdıkları çok önemli bir nokta var, kişide bu kadar özellik olsa zaten seninle çalışmaz çünkü o kişi öyle 1000, 2000 Tl ile tatmin olmaz. Ama gel de anlat kardeşim....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager
Yeni Üye31 yazı

Arkadaşlar mrb. Umarım bu çıktıgınız yolda bıkmadan usanmadan devam edersınız. Kolayı seçmedıgınız için sizi tebrik ederim. türkiyede temizlik kimyasalları üzerine en iyi ürün gamını bulabılecegınız yer HAYAT KİMYA nın izmitteki tesisleridir. Fakat çalışma prensipleri paranı havale ile çıkart sıraya gir ve ürününü al. Nakliye masrafları vs. sizlere ait. Pazar konusunda sıkıntı çekmezsiniz yeterki yaptıgınız ürünün az bir çekicilik payı olsun. Buyuk çalışmayı dusunmek her zaman ıyıdır ama buyuk şehirdeki otele ürün satmak mahalledeki markete satmaktan daha zordur. Bu konuda kendım bir pazarlama uzmanı ve stratejisti olarak size bir ücret talep etmeden elimden geldiğince yardımcı olabılırım zamanım ölçüsünde. Sakın korkmayın ve vazgeçmeyin yeterli sermyenız var üretimin ilk etaplarında çöpe atacak maddi desteğiniz varsa durmayın derim. KOLAY GELSİN.
Hüseyin DEDE 0216 4278301

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye24 yazı
Bizde tedarikçilik konusunda faaliyet gösteriyoruz işin üretim kısmı için birşey diyemem ama pazara açılmak sandığınızdan daha zor olabilir.
Hiçbir şey dışardan görüldüğü gibi değil.Siz her türlü prosedüre u**** üretim yapar fiyatları minimum düzeyde tutmaya çalışırsınız adam merdiven altı çalışıyodur senin 1 liraya imal ettiğini o 0,75 liraya satıyodur.Kaliteli olsun dersin bu seferde fiyatın pahalı gelir " senden alacağıma 5 lira daha veririm falanca markayı alırım" diyen satınalmacılarla karşılaşırsınız.Hatta siz bedavayada verseniz diğer tedarikçiyle arasında tamamiyle duygusal bi ilişki(!) kuran sorumlu sizi kapıdan çevirir.Tüm bunlara hazırlıklı olun,gerekli pazar araştırmasını yapın ve en önemlisi ilk 6 ay sizi finanse edecek paranız varsa girin.Üretim için gerekli sermayeden bahsetmiyorum aracınızın yakıtı,cebinizdeki telefonun faturası,yeme içme masrafınız gibi kişisel harcamalarınızı karşılayacak paranız olmak zorunda küçük gibi görünsede ianaılmaz bir giderle karşılaşabilirsiniz..Belki abarttığımı düşünebilirsiniz ama inanın başlangıç aşaması çok zor.En azından bizim için öyleydi.Bunların haricinde size önerim hangi gruba hitap edeceğinizi iyi belirlemeniz.Market grubu mu? Endüstriyel temizlik mi?
Market grubuna gireceksen plasiyerler aracılığıyla yada kendi becerinizle bakkal market ne kadar büyüklü küçüklü dükkan varsa girmeye çalışmanız ki açık hesap bakiyeli çalışmayı göze almalısınız.Bunun haricinde sizden mal almaya gelen toptancılarda olacaktır onlarında çekle çalışağını hesaba katarak hareket edin.Endüstriyel çalışacaksanız gerçekten işe yarar bir çevreniz olmak zorunda.Öyle lokantaymış cafeymiş uğraşmayın hayatta para kazandırmaz.İlk başladığımda çevremdeki lokantalara versem yeter diyodum ama koskoca lokantanın ayda sadece 2 bidon bulaşık deterjanı harcadığını öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm.2 X 30 kg =60 KG..her tarafı kar olsa ne olur ki..Onun için mümkün olduğunca sarfiyatı çok olan yerlere girmeyi deneyin.Büyük restoranlar.büyük tablot firmaları.oteller falan..Umudunuz kırmak sizin moralinizi bozmak istemem ama binbir hevesle girişilen bir işin hüsranla sonuçlanması çok kötü bir duygu.Onun için iyi hesaplayın.Olmaz gibi görünen şeyler varsa kafanıza yatmayan yerler varsa tekrar tekrar gözden geçirin.İllede bu işi yapıcaz diyosanız allah yolunuzu açık etsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye25 yazı
Arkadaşlar yazdığınız yorumlar için teşekkür etmek istiyorum ilk önce. Biz bu işi kafamıza iyice yerleştirdik ve büyük olasılıkla da yapacağız. Bu işin en zor kısmının pazarlama olduğunun farkındayız. Zaten biz de o konu üzerine yoğunlaştık. "marmaratedarik" kullanıcı adlı arkadaşın söylediği çok doğru büyük firmalarla çalışmamız gerekli ama bunu ilk etapta gerçekleştirmek çok zor görünüyor. Perakende satışla bu iş ne uzar ne kısalır. Batma ihtimali olmasına rağmen çıkma ihtimali düşük. Dediğim gibi biz kararlıyız inşallah yapacağız. "huseyindede1981" arkadaşımızın da kapısını çok aşındıracağız gibi görünüyor :) Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız ve tecrübelerinizi anlattığınız için....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager
Yeni Üye34 yazı
merhabalar. ben de daha önce bu işi gayet iyi yapan johnsondiversey firmasında çalıştım. tecrübelerime dayanarak söylüyorumki bence alıp satmanız sizin için ilk etapta daha karlı olacaktır. müşteri portföyü oluştuktan sonra kendi imalat ürünlerinize geçebilirsiniz. çok zor bir iştir. ayrıca türkiye de artık deterjan işinin çivisi çıktı. kaymağı yiyenler henkel ve johnsondiversey

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye36 yazı

İmalat formül ansiklopedisi diye nete yazın.işinize yarayacaktır.kolay gelsin
hakkı

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Esnaf
Yeni Üye56 yazı
arkadaşlar üretim işini başarın satış işi benim işim ekibim var satış kolay üretim siz yapın ben satarım bende lkaradeniz bölgesindeyim saygılar. ali_ali_61@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye8 yazı
selamlar ben 6 sene deterjan imalatı ile uğraştım kendime ait fabrikam vardı. aynı zaman da işin ustasıyımdır. sizeher türlü konuda yardımcı olmak isterim bana msn den ulaşın enesticaret09@hotmail.com iyigünler
enesticaret

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ticaret