Bizde tedarikçilik konusunda faaliyet gösteriyoruz işin üretim kısmı için birşey diyemem ama pazara açılmak sandığınızdan daha zor olabilir.
Hiçbir şey dışardan görüldüğü gibi değil.Siz her türlü prosedüre u**** üretim yapar fiyatları minimum düzeyde tutmaya çalışırsınız adam merdiven altı çalışıyodur senin 1 liraya imal ettiğini o 0,75 liraya satıyodur.Kaliteli olsun dersin bu seferde fiyatın pahalı gelir " senden alacağıma 5 lira daha veririm falanca markayı alırım" diyen satınalmacılarla karşılaşırsınız.Hatta siz bedavayada verseniz diğer tedarikçiyle arasında tamamiyle duygusal bi ilişki(!) kuran sorumlu sizi kapıdan çevirir.Tüm bunlara hazırlıklı olun,gerekli pazar araştırmasını yapın ve en önemlisi ilk 6 ay sizi finanse edecek paranız varsa girin.Üretim için gerekli sermayeden bahsetmiyorum aracınızın yakıtı,cebinizdeki telefonun faturası,yeme içme masrafınız gibi kişisel harcamalarınızı karşılayacak paranız olmak zorunda küçük gibi görünsede ianaılmaz bir giderle karşılaşabilirsiniz..Belki abarttığımı düşünebilirsiniz ama inanın başlangıç aşaması çok zor.En azından bizim için öyleydi.Bunların haricinde size önerim hangi gruba hitap edeceğinizi iyi belirlemeniz.Market grubu mu? Endüstriyel temizlik mi?
Market grubuna gireceksen plasiyerler aracılığıyla yada kendi becerinizle bakkal market ne kadar büyüklü küçüklü dükkan varsa girmeye çalışmanız ki açık hesap bakiyeli çalışmayı göze almalısınız.Bunun haricinde sizden mal almaya gelen toptancılarda olacaktır onlarında çekle çalışağını hesaba katarak hareket edin.Endüstriyel çalışacaksanız gerçekten işe yarar bir çevreniz olmak zorunda.Öyle lokantaymış cafeymiş uğraşmayın hayatta para kazandırmaz.İlk başladığımda çevremdeki lokantalara versem yeter diyodum ama koskoca lokantanın ayda sadece 2 bidon bulaşık deterjanı harcadığını öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm.2 X 30 kg =60 KG..her tarafı kar olsa ne olur ki..Onun için mümkün olduğunca sarfiyatı çok olan yerlere girmeyi deneyin.Büyük restoranlar.büyük tablot firmaları.oteller falan..Umudunuz kırmak sizin moralinizi bozmak istemem ama binbir hevesle girişilen bir işin hüsranla sonuçlanması çok kötü bir duygu.Onun için iyi hesaplayın.Olmaz gibi görünen şeyler varsa kafanıza yatmayan yerler varsa tekrar tekrar gözden geçirin.İllede bu işi yapıcaz diyosanız allah yolunuzu açık etsin.