Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türk Bankacılığının Geldiği Son Nokta ):

BaşlatanaragonTarih04/12/2009 15:41:10Yorum17

İlk mesaj
Herkeze merabalar...

Arkadaşlar size türk bankacılığının geldiği noktayı anlatim

Benim bir projem var e-ticaret(açıkartırma) sektörüyle ilgili

Dolayısıyla sanal posta almak gerekiyo.Bankalara tek tek dolaştım hatta birden fazla şubesine

HSCB:İlk gittiğim banka... birinci şubesi
ben:sanal pos hakkında kimle görüşebilirim
gişe:yukarı katta pos hizmetlerimiz var orayla görüşün
yukarı kata çıktım
ben:sanal pos hakkında bilgi almak istiyorum
gişe:tabi kaç yıllık şirketsiniz
ben:şirketimiz yeni kuruluyo
gişe:hmmm....
düşündü 3-4dk
gişe:sanal pos vermemiz için 2yıllık firma olmanız gerekiyo
ben:iyide zaten bu iş için kuruyoruz firmayı
peki neden böle birşey yapılıo
gişe:normal postada 2 yıl şartı arıyoruz
anladım gişe sallıo nese başka şubeyle görüşürüm diye çıktım
HSCB:ikinci şube...
ben:sanal posla ilgili kimle görüşebilirim
gişe:sanal pos hizmetimiz yok size isterseniz pos verelim
bu cevaptan sonra yılmadım
yapıkredi:
ben:iyi günler sanal pos hakkında bilgi alabilirmiyim
gişe:şurda telfonumuz var ordan 16.. arayabilirsiniz
garanti:sanal pos vermeleri için şirketin 1yıllık olmaları gerekiyomuş
akbank:sanal pos konusunda beni en şaşırtan bankaydı
noramlde akbankı hiç sevmeyen biriyimdir hizmetini hep eleştirmişimdir ama çok şaşırıdım çok iyi ilgilendiler sorularımı cevapladılar sanal pos diyince yüzüme benden bilgisiz gibi bakmadılar anlaştığım tek banka gerçekten tebrik ediyorum

Konunun özüne gelince Türk bankaları hizmet kalitesi yönünden baya geride
amerikada e-ticarette adamlar harikalar yaratıyorlar biz daha sanal pos almakla uğraşıyoruz

sektör olarak bankalar bukadar çok övgü alıyorsa diğer sektörlerimiz ne durumda yada benim gözümde ülkemiz çokmu büyük görünüyo orasını size bırakıyorum

suç onlardamı bizdemi bilmiyorum ama türk bankacılığının geldiği nokta BU...
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
%99 katılıyorum birzamanlar aynı sorunlarla karşılaşmış biri olarak.Bizim bankaların en güzel felsefesi ve çalışma sistemi özetle şu şekilde "birkaç yıllık şirketsin işini düzene koymuşsun,oo tapun var ipoteğin vs var,paranda var hesaplarında" ozaman gel sana kredi veriyim hemen gel sana pos veriyim vs vs vs gidiyor,hele girişimci kredileri komedisi varki hiç sormayın :) Türk bankacılığının geldiği nokta konusunda yanlışın var,Biyere gelmiş değil aynı noktada hep.Yine sinirlendim yazmıyorum arkadaş :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
evt girişimcilik kresine bende bi ara ilgilenmiştim Allah bu krediyi alanlara yardımcı olsun...
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im

Sorun onlarda olduğu kadar bizde de var. Bizim bilmediğimiz birçok sorunla karşılaşabiliyorlar. Ama biz neden O'na verdin bana vermedin mantığı ile hareket ediyoruz. Peki hangimiz sürekli aynı bankayla çalıştık. Mesela ben sürekli aynı bankayla çalışırım. Başka banka daha yüksek faiz veriyor diye gitmem-gidemem çünkü o bankadaki insanları benimsedim-onlarda beni. Ne zaman istesem müdürün yanına çıkabiliyorum. Laflıyorum ara sınra. Çay sohbet. İtibarım var bankanın gözünde. Siz bunları yapıyor musunuz?

Sanal pos konusunda bankaları gezmeni pek mantıklı bulmadım. Telefonla da çok detaylı bilgi alabilirdin. Özelliklede bu işi anlayan temsilci ile görüşerek.

Yukarıda bahsettiğim Türkiye'deki banka içindi. Siz gelinde Bulgaristan'daki bankaları bir görün. Sırf bankaların çalışma tarzından dolayı ülkeyi terk edersiniz.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
sn rterzioglu
sanal pos konusunda bütün bankaları aradım sadece hangi belgeler istendiğini sölyorlar detayları şubeden öğrenebilirsiniz dediler bende şubelerin durumunu burada paylaştım

bankalar konusunada gelince ticaret yapıyoruz işime hangisi gelirse onla iş yaparım kendimi bir bankaya bağlı hissetmek istemem
ALIENWARE

Sn rterzioglu tabiki karşılaşabiliyorlar sorunlarla ancak bu tanıma tanışıklık olayı ilk başlarda yada ilk ticarete yeni başlayanlarda pek olmuyor.Sizin dediğiniz gibi tek banka ile çalışmak en mantıklısı ve doğru olanı ki bende aynı şekilde yıllardır bankam ve şubem aynıdır.Buda şu anlama gelmiyor ama ben B bankasıyla çalışıyorum sürekli tanışıklık ve karşılıklı bir geçmiş bilgi birikimi var sıkıntı yok ama örneğin C bankası daha düşük ücretle hizmet veriyorken örneğin sanalpos,B bankasından sırf tanıyorum diye yüksek ücret ödemeyi tercih etmek istemiyorum.
Uzun lafın kısası yeni başlamış geçmişi normal olarak olmayan kuruluşlara ilk baştan ezbere tavır yerine biraz daha olumlu yaklaşım sergilenmeli detaya inilmeli.Şahsi fikrimdir tabi.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
YOK ASLINDA FARKIMIZ AMA BİZ ........ BANKASIYIZ..TANIDIĞIN VARSA BANKACI HER ŞEY OLUR,YOKSA ONLARIN ŞARTLARI ŞUBESİNE GÖRE DEĞİŞİR..OLAY BUDUR...BİR ARKADAŞIM VARDI BİR BANKAYA K,KARTI İÇİN BAŞVURUID,BAYA BİR SÜRE GEÇTİ TIK YOK,GİDİP NE OLDU DEDİ OLUMSUZ BEYEFENDİ DEMİŞLER,ALİM EVRAKLARIMI DEMİŞ,GİTMİŞ AYNI BANKANIN BAŞKA BİR ŞUBESİNE VERMİŞ BAYA YÜKLÜ BİR K.KARTI ALMIŞTI BİZDE BAYA GÜLMÜŞTÜK,BENİMDE BİR BANKAM VAR YILLARDIR KULLANIRIM KARTINI TIK YOK LİMİTİNDE,AMA DİĞER BANKALARDA 10 MİSLİ LİMİTİM VAR,ANLIYACAĞINIZ HER YERDE OLDUĞU GİBİ BUNLARDA ÜLKEMİZDE KAFALARINA GÖRE TAKILIYOR...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Şirketimin hemen altında Garanti Bankası Şubesi var. Zamanında göbeğim çatladı bu şubeden pos ve sanal pos alabilmek için. Baktım olmadı başka şubeden hemen hallettim işimi. Daha sonra şirkete telefon açıyor altımızdaki şube. Neden bizimle çalışmıyorsunuz da başka şubeye gittiniz diye. Gelde hasta olma :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Bir örnek de iş bankasından (benim bildiğim). Ne komisyon oranlarının ne de aylık pos cirosunun bir standardı var. Şubeden şubeye değişiyor. Bir arkadaşın dediği gibi tanıdıklarla yapılıyor işler.

Sn. Terzioğlu söylediklerinize üzülerek katılıyorum ve şunu da sormak istiyorum banka personeliyle samimiyeti kurana kadar vatandaş ticaret yapamayacak mı?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Çok eski bir konu olmasına rağmen gerçekten hayatım boyunca duyduğum sen saçma şey sanal pos için 1-2 yıllık şirket olma şartı. Ya güzel ülkemin güzel bankaları geri zihniyetlileri ben sadece e-ticaret için bir şirket kurup ticaret yapamayacaksam ne anlamı kaldı böyle bir işe girişmenin. İnsanların şevkini kırmaktan başka bir şey değil bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Bu bankaları ne kadar sallamazsan o kadar peşinden geliyorlar. Birşey için bilgi lazım olduğunda not bırak biraz süsle o notu, geride dönerler her bilgiyide verirler.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
ipara ve http://www.payu.com.tr/ bunlari inceleyebilirsiniz. Belki uygun gelebilir.
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Ö?renci
Turk bankaciliginin geldigi son nokta resmi sekilde yapilan tefecilik ve derebeyliktir.Malesef Turkiye Cumhuriyeti Devleti bir sekilde ya bankalara goz yumuyor yada hic sozunu geciremiyor.Gerceklik bu.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Bankacılık sistemimizde çok büyük sıkıntılar bulunmakta, köklü değişiklikler yapılması gerekmekte. Son günlerde haberlerde dinlediğim ve gazetelerde okudukları beni şok etti. Kredi masrafı için, bankalara geri ödemesi için başvuruda bulunmak isteyen bireylerden, hesap detayı için 30 TL ücret almaları çok üzücüydü. Hesap ta bulunan paranıza haberiniz olmadan sigorta yapmaları, canlarının istediği gibi kesintiler durumun gidişatı hakkında yeterli kanaati edinmemizi sağlıyor. En kısa sürede gerekenin yapılmasını düşünüyorum. Bankalardan mağdur olmayan kimse yoktur sanırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Türk Bankaları kadar kendimizede Türk insanınada dönüp bakmamız lazım..

Malesefki sanal pos ile ilgili Türkiye de sistemin oturmasını bırakın normal poslarla bile Yurdum insanı tefecilik yapmaya başladı...

Yeni ttk ile ilgilil bakana diyorlar çok sert olmadımı diye oda diyor yahu bız turk mılletıyız en zorunu koyalım da zaten yurdum ınsanı 3 gunde bulur cozumunu dıyor..

malesefkı tespıt dogru..

Her fırmaya herkese sanal posda,pos da verılmez..zamanında hedefler dogrultusunda vs.verıldı sonucları goruldu.

OZellıklede snal pos konusunda cok cıddı rıskler var,her ben pos almak ıstıyorum dıyene verılmesını gercekten ıstemem..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
En önemli bankayı denememişsin, gerek sanal ödemeler olsun gerek normal hepsinde de çok hızlı ve işini iyi bilen insanlar.
garanti bankası, sanal pos almayada gerek yok, ortak ödeme diye bir olay var, sitenin güvenliğini sağlamak, ssl almak gibi saçma işlerle bile uğraşmazsın.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789