Ana içeriğe geç

İnovasyon, Yeni Trendler Ve Çözümler

Çalışma Hayatının İflas Etmeyen Trendleri

BaşlatanimporthelperTarih02/12/2009 18:14:02Yorum29

İlk mesaj
Yeni Üye61 yazı
Para için çalışıyorsam, gücüm giderek tükenir. Ancak başarmak için çalışıyorsam bittim dediğim yerde bile hala ellerimle kıyıyı bulmaya çalışıyorum.. Para iyi bir güdüleme aracı değildir halbuki başarı beyinde yarattığı haz itibariyle bir diğer işe geçmek için ateşleyici güçtür. Para kazanırsanız gevşersiniz başarırsanız daha fazla istersiniz.

Ne kadar kötü iflas etseniz, ne kadar zarardaysanız, ne kadar canınız yandıysa o kadar iyi..Bu sizi çelik gibi dayanıklı yapar..

İşyerinde insanları iyi çalıştırmak istiyorsanız onların değerlilik duygusunu harekete geçirin hem daha az masraflı hem iyi motive edici.

Bizim Türk patronların yaptığı büyük bir hata.. İşyerine iyi giyimli, makyajlı, lisan bilen güzel kızlar alırsak daha çok iş yaparız , mal satarız sanıyorlar. Halbuki insan gönlü doysun istiyor.

İşim gereği çok işyeri dolaşırım. Çalışanlara isimleriyle hitap etmeye özen gösteririm. İşim bitince ellerini sıkarım. İsimlerini henüz bilmiyorsam beyefendi/hanımefendi diye hitap ederim. Yarattığı etki muazzamdır.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Üye102 yazı
İşte doğru yaklaşıma müthiş bir örnek.
Özellikle insanlara ismiyle hitap etmenin çok büyük bir artı kattığı bilimsel bir gerçek.Keşke tüm işverenler sizin gibi davransa..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - importhelper
Para için çalışıyorsam, gücüm giderek tükenir. Ancak başarmak için çalışıyorsam bittim dediğim yerde bile hala ellerimle kıyıyı bulmaya çalışıyorum.. Para iyi bir güdüleme aracı değildir halbuki başarı beyinde yarattığı haz itibariyle bir diğer işe geçmek için ateşleyici güçtür. Para kazanırsanız gevşersiniz başarırsanız daha fazla istersiniz.

Ne kadar kötü iflas etseniz, ne kadar zarardaysanız, ne kadar canınız yandıysa o kadar iyi..Bu sizi çelik gibi dayanıklı yapar..

İşyerinde insanları iyi çalıştırmak istiyorsanız onların değerlilik duygusunu harekete geçirin hem daha az masraflı hem iyi motive edici.

Bizim Türk patronların yaptığı büyük bir hata.. İşyerine iyi giyimli, makyajlı, lisan bilen güzel kızlar alırsak daha çok iş yaparız , mal satarız sanıyorlar. Halbuki insan gönlü doysun istiyor.

İşim gereği çok işyeri dolaşırım. Çalışanlara isimleriyle hitap etmeye özen gösteririm. İşim bitince ellerini sıkarım. İsimlerini henüz bilmiyorsam beyefendi/hanımefendi diye hitap ederim. Yarattığı etki muazzamdır.
Saygılarımla,

Yok kardeşim ben para kazandıkça daha fazla istiyorum
Ben başarının Beyinde yarattığı hazı cüzdanım kalınlaştıkça daha çok hissediyorum

İşverenin verdiği Değerlilik duygusu ile Bakkaldan ekmek alamıyorum. Evde hanım veya çocukların veya Esnafın yaptığınız işin değeri ne kadar ilgilendiriyor.

Yada Bir şirkette asgari ücretle müdürüm dediğimde sosyal benliğim tatmin olmuyor:))
Değerli olan fakat bedava olan bir meta varmı?

Hele birde işinizin niteliği bakımından çalıştırdığınız elemanın kalifiye olma zorunluluğu varsa asgari ücretle gelinde onu motive edin bakalım :))

Bu konu aslında bir kitap yazdırır. Fakat uzatmayayım:)))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye15 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:

Saygılarımla,

Yok kardeşim ben para kazandıkça daha fazla istiyorum
Ben başarının Beyinde yarattığı hazı cüzdanım kalınlaştıkça daha çok hissediyorum

İşverenin verdiği Değerlilik duygusu ile Bakkaldan ekmek alamıyorum. Evde hanım veya çocukların veya Esnafın yaptığınız işin değeri ne kadar ilgilendiriyor.

Yada Bir şirkette asgari ücretle müdürüm dediğimde sosyal benliğim tatmin olmuyor:))
Değerli olan fakat bedava olan bir meta varmı?

Hele birde işinizin niteliği bakımından çalıştırdığınız elemanın kalifiye olma zorunluluğu varsa asgari ücretle gelinde onu motive edin bakalım :))

Bu konu aslında bir kitap yazdırır. Fakat uzatmayayım:)))

Her sayfada ayrı bir başarı öyküsü güzel konular ama senin yorumların hep iç karartıcı bunun sebebi nedir? Bu kadar itici olmayı başarmak ta ayrı bir inceleme konusu. Açılan konuyu okursun hoşuna giderse,yorum yapma gereği duyarsan nazikçe yaparsın,ama siz insanları hem yazmaktan hem de yazdığına bin pişman ediyorsunuz. Bu site yöneticisinin akrabasımısınız siz bu kadar tolerans gösteriyorlar. Gerçekten tedaviye ihtiyacınız var sizin yazık çok yazık.Küçükken ateşli birhastalık geçirdinizmi ailenize bir sorsanız.Hemen bana da kızdınız lütfen sakin olun.
ZOR OYUNU BOZAR

Yerleşim AngolaMeslek Yleti?im
Yeni Üye81 yazı
İmporthelper arkadaşımızın yazısı ve paylaşımı çok güzel..Kendisine çok teşekkür ederim..Ne kadar olumlu konuşursak o kadar güzelleşiriz..Ben de Bursadayım sizinle tanışmak isterim..ileti adresim: mustafa2304@hotmail.com 506 337 08 58 sizi arayıp görüşmek isterim..Verimli çalışmalar.Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye906 yazı
gunaydın arkadaslar umudum arkadasım daha yenı uyesınız sanırım şikayette bulundugunuz arkadas hem muhalefet bunu bılın adamın işi bu yanlıs ama her konuyada muhalefet edılmez degılmı işine gelene cevap verırsın gelmeyene vermesın bu kadar basıt konuyu acan bursalı arkadasıma tesekkur ederım bızde malesef insana deger degıl paraya deger verılıyor iyi giyim olsun marka yerlerde takıl desınler dıye kendi kişiliğimizden ödünler veriyoruz yinede tesekkurler bende bursadayım tanısalım aslında buradakı bursalı arkadaslarla konıks bursa ekıbı olusturmak gerek guzel dostluklar olur sanırım neyse mail adresım altta eklerseniz tanısalım hayırlı günler arkadasım.
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - umudum[
Her sayfada ayrı bir başarı öyküsü güzel konular ama senin yorumların hep iç karartıcı bunun sebebi nedir? Bu kadar itici olmayı başarmak ta ayrı bir inceleme konusu. Açılan konuyu okursun hoşuna giderse,yorum yapma gereği duyarsan nazikçe yaparsın,ama siz insanları hem yazmaktan hem de yazdığına bin pişman ediyorsunuz. Bu site yöneticisinin akrabasımısınız siz bu kadar tolerans gösteriyorlar. Gerçekten tedaviye ihtiyacınız var sizin yazık çok yazık.Küçükken ateşli birhastalık geçirdinizmi ailenize bir sorsanız.Hemen bana da kızdınız lütfen sakin olun.

Canım kardeşim yorumumda gururu inciticek bir kelime aradım bulamadım:)) :)) Sen bulduysan bana söyle :))
Eğer fikrime katılmıyorsan katılmadığını ifade et , Nedenlerini açıkla bu doğaldır. Neden kızayım. :)) :))

Yorumlarım iç karartıcı değil. Gerçek olduğu için öyle görünüyor.

Hayat ve Dünya korkulacak ve kavrayamayacak kadar zor DEĞİL Fakat Dikensiz Gül Bahçesi de değil. Yani aşırı hümanist olmakta doğru değil.

Şimdi senden ricam yorumunu okuyup kızgın olan benmiyim yoksa senmisin tekrar kontrol etmen :)) :))

SEVGİLERİMLE

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - croket
gunaydın arkadaslar umudum arkadasım daha yenı uyesınız sanırım şikayette bulundugunuz arkadas hem muhalefet bunu bılın adamın işi bu yanlıs ama her konuyada muhalefet edılmez degılmı işine gelene cevap verırsın gelmeyene vermesın bu kadar basıt konuyu acan bursalı arkadasıma tesekkur ederım bızde malesef insana deger degıl paraya deger verılıyor iyi giyim olsun marka yerlerde takıl desınler dıye kendi kişiliğimizden ödünler veriyoruz yinede tesekkurler bende bursadayım tanısalım aslında buradakı bursalı arkadaslarla konıks bursa ekıbı olusturmak gerek guzel dostluklar olur sanırım neyse mail adresım altta eklerseniz tanısalım hayırlı günler arkadasım.

Sevgili kardeşim kompleks yapmana gerek yok. Kavramları karıştırmaya da:))

Yapılan her mesleğin maddi bir değeri var. Siz hiç bedava ameliyat yapan bir Doktor gördünüz mü?

Ben işe değer katmanın önemini Başarılı olmanın motivasyonu arttırdığını birçok yazımda belirttim.

Benim karşı olduğum konu işinize değer katıyorsanız Sizinde Maddi ve manevi anlamda değerinizin artması gerektiğidir
. Örneğin Bir doktoru işini değerli deyip asgari ücretle çalıştırablirmisiniz ?

Unutmadan Senin yazının kalınlaştırdığım kısmına bende hak veriyorum.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye906 yazı
SAOL ARKADASIM EN AZINDAN KATILDIGIN BIR YER VAR ZATEN BIR DOKTORU ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIRMAK AKLA AYKIRI İNSANLAR NİTELIKLERINE GÖRE ÇALIŞTIKLARI YERDE KONUM VE MEVKI SAHIBI OLURLAR VE ALDIKLARI ÜCRETTE ONA MUKABİL OLUR NİTELIKLI BIR ADAM ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOSA ODA ONUN BİLECEĞİ BİR İŞ .
miagayrimenkul.net

Üye2659 yazı
Sevgili croket istersen sana daha önce yazdığım bir arkadaşımın anısını alıntı yapayım neye karşı olduğumu belki daha iyi anlatır

SEVGİLERİMLE

Alıntı Yapılan Metin:
Arkadaşlar iş dünyasının yeni taktiği Hadi Koçum , Hadi Aslanım, deyip motive ederek Asgari Ücretli bir maaşla çalıştırmak. Size şöyle bir örnek vereyim isterseniz

Yakın bir arkadaşım Türkiyede Sinema Salonları ile ünlü bir şirketin Sinema salonlarının birinde Müdür yardımcısı(Fakat yaptığı işin Müdürlük sıfatı ile uzaktan yakından alakası yok) Ve bu şirketin hisseleri Borsada işlem görmekte. Her ay çalışanlarına ayın yıldızı ünvanı vermekte bu Şirket. Böylece çalışanı Düşük maaşla motive ediyorlar.

Sinema Solonlarının Gişe Personelini Büfecisini görseniz hepsi ayın yıldızı olmak için çabalıyor. Ayın yıldızı olanlara adi Bir kart yollanarak tebrik ediliyorlar. Aldıkları maaş Asgari Ücret . Çalışanların çoğu Üniversite mezunu elemanların. Kariyer hedefleri ise Bir Sinema Salonunda Müdürlük

İnanın Bana Aldığınız maaş Size verilen gaz ve Müdürlük sıfatı biribiriyle tamamen alakasız:)) :))

Müdürlük deyincede Gözünüzde büyütmeyin Ekstra bir yeteneğe Yönetim bilgisine gerek yok :)) Görevi elemanları denetlemek, Excel de Raporlama yapmak Bu raporları Bölge Müdürüne iletmek. Öyle Yönetim konusunda karar alabilme yetkisi yok. Müdürün aldığıda Asgari Ücretten biraz fazla

Zaten Özellikle Türkiyede Özel sektörde çalışanlar bu şekilde motive ediliyor.

Bu tip yönetim tarzını layıkıyla yapanlar yok değil Fakat bunu ucuz işgücü bulmakta kullanan şirketlerin başındakiler Para herşey değildir derler. Önemli olan Şirket kültürü, Çalışan bağlılığı , diyerek çalışanın emeğini sömürürler sonuçta bakarsınız kariyer adına Elde kocabir hiç kalmış

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye906 yazı
TESEKKURLER GUZEL BIR ALINTI VE DOGRULAR MILLET PARAYI İNDIRSIN BENIM ZAVVALLI KARDESIM PİŞPİŞLENSİN UYANIK OLMAK GEREK YAPACAK BİŞEY YOK BU ARADA SİZ NE İŞLE MEŞGULSUNUZ?
miagayrimenkul.net

Üye2659 yazı
Sağlık Sektöründe Satış Temsilcisiyim

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye61 yazı
Bana sorarsanız para işi karşılıklı.. Ben çalışanlarda yeterince verim göremiyorum da. İnsana zor bela cevap veriyorlar. Doğu'dan 2-3 köylü genç getir bilmesinler ama o canla başla yardımcı olma ve hizmet isteği bilmese de o işi becertiyor.
Az paraya çalışanın da çok paraya çalışanın da giydiği marka marka.. Adam kendine değer vermiyor ki marka giyiyor onu değerli kılsın diye.
Ben hem çalışan hem de çalıştıran kısımlarında bulundum. Bence patronlar daha çok çalışıyor.. Hiçbiri de özenilecek bir durumda değiller onlardaki kaygı ve stres ve yaşam fakirliği işçidekinden beter.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Bana sorarsanız para işi karşılıklı.. Ben çalışanlarda yeterince verim göremiyorum da. İnsana zor bela cevap veriyorlar. Doğu'dan 2-3 köylü genç getir bilmesinler ama o canla başla yardımcı olma ve hizmet isteği bilmese de o işi becertiyor.
Az paraya çalışanın da çok paraya çalışanın da giydiği marka marka.. Adam kendine değer vermiyor ki marka giyiyor onu değerli kılsın diye.
Ben hem çalışan hem de çalıştıran kısımlarında bulundum. Bence patronlar daha çok çalışıyor.. Hiçbiri de özenilecek bir durumda değiller onlardaki kaygı ve stres ve yaşam fakirliği işçidekinden beter.
Saygılarımla,

Sevgili arkadaşım herşeyin bir bedeli var değilmi? Kaygı , Stres , Yaşam Fakirliği konusunda sana katılıyorum. Fakat Bütün bunları görmezden gelerek iş kurmak istemenide sadece başarılı olma isteğine bağlamıyorsun değilmi:)) :))

Ayda 1500tl kazanmakla 15000 tl kazanmak arasında tabiiki bir fark olmalı Stres de bu işin cabası:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye61 yazı
ben haketmediği halde haketmediği yerlerde olan insanlar yüzünden iş sahibi oldum..

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
ben haketmediği halde haketmediği yerlerde olan insanlar yüzünden iş sahibi oldum..

Bu yazıda ufak bir kompleks seziyorum :))

Fakat olsun Hırs Kıskançlık veya kompleksleri iyi yönde kullanınca sonuç mükemmel oluyor

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye7 yazı
masal06 takipçinim:)
M.N.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sharapchixl
masal06 takipçinim:)

Sen de Hoşgeldin kardeşim:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye61 yazı
Guy Kawasaki 'nin bulabilirseniz Girişimcinin el kitabı isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim. Bilinen kuralların dışına çıkan gerçenten ışık tutacak bir kitap.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Guy Kawasaki 'nin bulabilirseniz Girişimcinin el kitabı isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim. Bilinen kuralların dışına çıkan gerçenten ışık tutacak bir kitap.

Kendisi Apple Computer'in markalaşmasında önemli katkıları olmuş bir yazardır.

Fakat Heryerde hazırladığı aynı konuşmayı yapıyor diye eleştiriliyor arada sırada:))

Reklamcılık , Marka oluşturma , Yeni işfikirleri ile ilgili düşünceleri bu konulara başlangıç aşamasında merakı olanlar için sade diliyle yararlıdır.

Bahsettiği şeylerden Örnek vermek gerkirse;

1) Anlam yaratmak – Bir yenilikte en önemli şey anlamlı olmasıdır. Uzun dönem başarının anahtarı anlamlı ürün ve servislerin geliştirilmesidir. Anlamlı olmak ise insanların hayatına ve aldıkları verime olan olumlu etkidir. Yatırımcılar yatırım yapacakları projenin insan hayatına katkısını değerlendirirler.

2) Mantranızı* hazırlayın – Sadece birkaç kelime ile varlığınızı ifade edebilmeniz gerekir. Uzun ve sıkıcı misyon, vizyonlar sadece kafa karıştırır. Örneğin;

Milliyet – Basında Güven

Nokia – Connecting People

3) DATİD kuralı :

Derinlik: İyi ürün ve servisler, hizmet süresince sizinle beraber büyümelidirler. Örneğin lambası olan terlik olsa hem ayağınızı koruyacak hemde gece yürürken önünüzü görmenizi sağlayacaktır.

Akıllı: İnsanların ihtiyacı olan bir ürün olmalı. Örneğin birden fazla pil boyutu ile çalışabilen lamba olsa, elinizdeki pil neyse omu takar kullanırsınız.

Tam Olma: Sadece araba satmak değil, öncesinde ve sonrasındaki hizmetleri verme, yedek parça, bakım, kasko vb.

İncelik: Apple yada iPOD’daki tasarımı düşünün. İyi birtasarım çok önemlidir.

Duygulandırıcı: Harley Davidson en iyi örneklerden biridir. Ürünlerine duyguyu kataak sadakati en üst düzeyde tutarlar.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2659 yazı
Dale Carnegie'nin How to Win Friends and Influence People (Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı) adlı kitabıda güzel bir başlangıç olabilir.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye61 yazı
Dale Carnegie çok hafif ve Polyannacı bulurum ama deneyeceğim..

Üye2311 yazı
Başarısızlık başarımıdır bence evet, tabii hatalardan ders çıkarıp gerekli tedbirleri alıyorsak..Gelelim paranın önemli olup olmadığına,şimdi ben açlığından ölen adam görmedim polyanacılık yaparsak ama nufusun yarısı fakirlik ve yoksulluk sınırındaysa,geçiniz askeri ücreti saat ücretinizi bir hesablayın ,buna günde kaç saat çalıştığınızı da bir ekleyin,ortaya kapitalizim insanları nasıl yarış atı gibi koşturduğu ve ne kadar hak ettiği standartları sunabildiği bariz ortadır..Para sadece özgürlüktür, o olmadan demokraside, kültür de ,sanatta hiç bir şey gelişemez,isteyen istediğini iddia etsin...Ülkemizin haline bakan olayı çözer..En fazla 4 kişinin paylaşacağı ekmeği 10 kişinin önüne koyarsanız ortada felsefe erdem merdem kalmaz...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Yada olaya daha kısa bir yorum yapalım ,MADDİYAT MI ÖNEMLİ, MANEVİYAT MI,bence ikiside zira birini bir bacağınız ,diğerini diğer bacağınız olarak düşünün,insan tek ayağının üstünde ne kadar durabilir?....

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Dale Carnegie çok hafif ve Polyannacı bulurum ama deneyeceğim..

Malesef bu guruların ve hayat hikayesini anlatanların polyannacı olmayanı yok. Hafifliğe gelince Aslında hepsinde içerik aynı.

Bu gurular zaten eserlerini herkes hikaye gibi okusun diye basit anlatımı yeğliyorlar.

Bu arada benGuru olmasamda bu guruların anlattığını biraz daha sadeleştirdim:)) İçinede biraz gerçek hayattan ekledim:))

Alıntı Yapılan Metin:
İşin bir Kitabi Yönü var Birde Pratik gerçekçi Yönü:))
1. Kitabi Yönü
-İkna kabiliyeti
-Vizyon Sahibi olmak
-Hedefi olmak
-Akıllı olmak ve sabır etmek
-Doğru zamanda doğru yerde olmak
-Kendini Geliştirmek Farkını Göstermek
-Eniyisini yapmak(Hırsızlık dahi yapıyorsan en usta hırsız olmalısın) :))
2.Pratik Gerçekçi Yönü
-Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz kuralına uymak
-Mükemmel bir şekilde yalan konuşabilmek ve yalanına kendinizin dahi inanabilmesi(Bu kuralın kitabi yönü ise anlatabilecek ilgi çekici gerktiğinde paraya çevirebileceğiniz bir hikayeniz olsun)
-Pinti ve Cimri olmak
-Kendinize ait yöntemlerinizin geliştirmek ve bunu kimseyle paylaşmamak veya soranlara hikaye anlatmak
-Acımasız olmak(Eee taksitle malı sattınız farzedin Sizde toptancıdan taksitle aldınız Fakat sattığınız kişi taksidini ödeyemiyorsa canın sağolsun demezsiniz herhalde yoksa siz toptancıya borcunuzu nasıl ödersiniz?)
-İstemeyi bilmek(girişimcilik gerektiğinde başkalarının parasını ve aklını kullanabilmektir. Ozaman bunları başkalarından nasıl isteyeceğinizi bilmeniz gerekir)
-Allahın Yürü kulum Demesi:)) :))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Yada olaya daha kısa bir yorum yapalım ,MADDİYAT MI ÖNEMLİ, MANEVİYAT MI,bence ikiside zira birini bir bacağınız ,diğerini diğer bacağınız olarak düşünün,insan tek ayağının üstünde ne kadar durabilir?....

Abi ben Ticaretle uğraşıp MADDİYAT ve MANEVİYATI birarada dengeli yürütenleri ender olarak gördüm.

Ticaretle uğraşanların bir bacağı diğerinden biraz kısa kalıyor.

Yunus Emre "Çok Mal Haramsız Çok Laf Yalansız Olmaz" sözüyle aslında bunu çok güzel ifade etmiş.

Eğer mantıksal çıkarım yaparsak YUNUS gibi bir pir "Çok Mal Haramsız Olmaz " diyorsa Ticaretle Uğraşıp Zengin olanlarda maddiyat ve maneviyat hususunda ne söyleyebiliriz:)) :))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
GENELİ BOŞ VERİN GENELE BAKARSAK ÜLKENİN DE DÜNYANIN DA DURUMU ORTADA,DOĞADA ENDER BULUNAN ŞEYLER DEĞERLİDİR,SANIRIM BU TANIM YETERLİ....

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
GENELİ BOŞ VERİN GENELE BAKARSAK ÜLKENİN DE DÜNYANIN DA DURUMU ORTADA,DOĞADA ENDER BULUNAN ŞEYLER DEĞERLİDİR,SANIRIM BU TANIM YETERLİ....

Abi geneli nasıl boş verelim :)) Yağmurlu havada gezmek zorunda olan şemsiyesi olsada az birşey ıslanır

Ya sizin Ticaret yaptığınız insanların çoğunluğu o genele dahilse?

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
Bakın kardeşler hayatta kimsenin ne dediğine bakmadım,ama sevdiğim fikirlerine değer verdiğim insanlar hariç,alın size bir meslek hayatından örnek sene 2002 yine ben krizler falan derken canım baya sıkın,zira satış yapmak dert değilc tahsilat dert ,ne yapim ne edim diye düşünürken ,emlak sektörüne geçmeye karar verdim,zira bağımsız çalışmak istiyordum,ektiğimi biçmek istiyordum,ama büyük bir sorun vardı bu piyasa ile ilgili tek bir bilgim yoktu,neyse budur dedik olaya girdik,çalıştığım yer bir aile dostumuzun yeri,8 yıllık emlakçı geçen seneyi zararla kapatmışlar ,ben doğrucu davut işe başladığımda tüm deneyimliler, zaman zaman en yakınlarım bile bana güldü,bir emlakçı için çok dürüstmüşüm bu iş öyle olmazmış falan filan,sonucu söylim bir yıl sonra hesab gördüğümüzde çalıştığım iş yerinin gelirini 12 misli artırmışım,evet düşünün biri sizin gelirinizi 12 misli artırdığını,o yüzden siyah siyahtır beyaz,çoğunluk yanılıyor olmasın...Ben her zeman söylerim para size her şeyi aldırabilir,ama bazı şeyleri asla kazandıramaz,bırakın bazı şeyler doğal olması gerektiği gibi kalsın mesela ERDEM gibi,tabii erdemli adamın değerini erdemli adam bilir,ha kadriniz kıymetini bilinmiyorsa hemen işinizi değiştirin zira enin de sonunda o sizi bırakacaktır...

Yeni Üye60 yazı
bence para en etkili motivasyondur.
konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. parasız adam gereksiz adam,cebinde para olmayan adamın kafası çalışmaz eminim bu cümleleri bir çogunuz duydunuz.
para harcamadan insan paranın ne oldugunu bilemez gücü hissedemez hırs yapamaz.

hırsınızı kaybettiyseniz tatil yapın tatil anlayışınız farklı olabilir kimi tarihi yerlere gider kimi deniz kıyısı sahil bol güneş farketmiyor.önemli olan paranın anlamını yeniden ögrenmek yada hatırlamak.

elli yaş kuşagında bir beyle (ben 32)aramızda geçen konuşma şöyle.(ahmet bey 13 yaşında simit satarak başladıgı ticaret hayatında çok başarılı olmuş hatırı sayılır bir servet sahibi)
ahmet bey kaç çocuk var sizin?
bir oglan bir kız
okuyorlarmı?
kız üniversiteye gidiyor çok başarılı araba aldım arabayla gidiyor okula.
peki oglan okumuyormu ?
okumada gözü yok
ee napıyor para çok para yiyor degilmi?
yok para yese razıyım çok cimri hiç para harcamaz.
iyi degilmi bu ne güzel para yemiyor işte.
iyi degil para harcamayı bilmeyen para kazanmayı beceremez.

yorum sizin.

SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat