Benim düşündüğüm fikir tutarmı bilmem ama şu sıralar online oyun sektöründe baya bir ilgi var. ikariam, travian veya son zamanlarda baya bir bağımlısı olmaya başlayan facebook oyunu farmville gibi flash online oyun siteleri krize ragmen çok kazançlı bir ticaret yöntemi oldu.
Benim düşündüğüm gençlere yönelik bu oyun sektörüne atılmak. Travian tarzı gibi değilde sıfırdan şu ana kadar olanların dışında yeni bir web tabanlı online oyun yapmak bunun içinde 8 ila 10.000 tl bir yatırım gerekiyor. yaptığım küçük bir araştırmaya göre bu işi yapmak için 1500 -2000 tl civar bir gideri(koderlere verilecek ücret ve domain host barındırması 10 senelik) var web sitesini kurmak için (4 coder - 2 grafiker arkadaş bulup bu siteyi kurabiliriz)geri kalan 8000 tl ile sadece reklam için gider olarak sarf edilecek büyük sitelere reklam verip oyunun tutması için gerekli ortamı hazırlamamız gerek onun içinde bu reklam web için çok önemli.
Takıldığım nokta şu bu işi yapmak 10,000tl yi çöpe atmak gibi birşeymi olur. Ve de bu iş bir grup çalısmasını gerektiriyor. ilk 1 sene belkide kazancımız olmayacak reklam için, sonraları kazanc giderek artacak.
Yinede etraftaki insanlara gel zorla bu oyunun başında saatlerini harca da diyemeyiz. öyle bir oyun yapmamız lazım ki insanın başından kalkıp gidememesi lazım.
yorumlarınızı bekliyorum...