Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Dış Ticarette İspanyolca?

BaşlatanUffieTarih28/11/2009 18:59:51Yorum8

İlk mesaj
Üye102 yazı
Arkadaşlar merhaba.
İspanyolca bilmenin dış ticarette sağlayacağı artı ve eksiler nelerdir?.Türkiye'nin dış ticarette ispanyolca konuşan ülkelerle ilişkisi ve geleceği nasıldır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,İyi bayramlar..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye50 yazı
Dil bilmenin herhangi bir dezavantaji olmaz,avantajlarina gelirsek saymakla bitmez.Benim bildigim Turkiye Latin Amerika ulkeler ile ticareti arttirmak icin calismalar icerisinde sizde bu uygulamanin icerisinde yer alabilirsiniz kendi pazar ve hedef urunlerinizi iyi secerseniz.Hayirli isler,Bol sanslar

Yerleşim ABD / BoiseMeslek Ythalat / Yhracat
Üye183 yazı
nevkaptarim@windowslive.com cv ni mail at dil bilmenin dış ticarette nasıl bir öneme sahip oldugunu uygulamalı olarak gör özellikle ispanyolca
www.nevkaptarim.com.tr

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye102 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - necmiacar
Dil bilmenin herhangi bir dezavantaji olmaz,avantajlarina gelirsek saymakla bitmez.Benim bildigim Turkiye Latin Amerika ulkeler ile ticareti arttirmak icin calismalar icerisinde sizde bu uygulamanin icerisinde yer alabilirsiniz kendi pazar ve hedef urunlerinizi iyi secerseniz.Hayirli isler,Bol sanslar

Öncelikle ilginiz için teşekkürler..
Bu öalışmalar ne yönde?..Mümkünse biraz açabilirmisiniz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye992 yazı
slm.
valla arkadasim dil bilmenin zarari olmaz ama bu demek degilki dis ticaret yapmak icin yeterli olur.
hersey kisinin dis ticarete bakis acisi ,kendi tecrube ve bilgisi,ekip ve eleman calistirmasini bilmek bundan en iyi sekilde faydalanmak,almak veya satmak istedigi konunun arastirmasini yapmasada yaptirabilecek kapasitede kafa yapisina sahip olmak.
isterse ingilizceyi ispanyolcayi yalayip yutmus olsa ne olur kafa yapisi yoksa bi si olmaz.
onemli olan bilgisini ve tecrubesini dis ticarette bildigi lisanin vermis oldugu kolayligini saglayabilmeli. tabi ispanyolca bilmekle olmuyo hepsi teknik terim ve kelimeler yazma ve konusma ve en onemlilerinden biri telefon gorusmesi yapabilme ozellikleri vs uzar gider. akli ticarete yatmayan kisi ne dil bilirse bilsin, ondan ne koy ne kasaba olur,hersey kisinin kendindedir bunu kesfetmesi gerekir.
saygilarimla. A.corek

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye102 yazı
Sevgili armando;
Öncelikle değerli yorumların için sana teşekkür ediyorum.Ve dediklerine aynen katılıyorum.Bence de ticarete ilgi duymayan,anlamayan birisi değil bir-iki,dünyada konuşulan tüm dilleri bilsede bir fayda etmez.Ancak ben bu konuda kendimi geliştirmek ve yetiştirmek istediğimden dolayı spesifik olarak ispanyolcanın bana katacağı artıları merak ettim.

Tekrar teşekkürler..Kolay gelsin..

Üye992 yazı
syn .uffie

ispanyolcanin size katacagi cok ilginc yerde ummadiginiz anda karsiniza cikabilir.mesela america birlesik devletinde cok guney amerikali yasadigindan ingilizce pek bilmeseniz bundan faydalanabilirsiniz cok kisi ispanyolca konusur.guney amerika bildiginiz gibi hepsi brasil haricindede ama yinede ispanyolca oile anlasabilirsiniz.ayrica uzak doguda cok ispanyol gurbetci ve ticaretle ilgilenen ispanyollar mevcut.lisan bilmeniz bu yerlerde size ummadiginiz kapiyi acar.
ayrica turkiyede ispanyolca dili cok az kisi tarafindan konusulur ,genelde cok yaygin bir kac kelimelik sozler turkcemizde vardir zaten,ben size ogrenmek icin ileriye devam derim,bir lisan bir insan demektir. size ispanyolca ogrenmenizde basarilar dilerim. saygilarimla. A .Corek

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye102 yazı
Sayın A.Corek

Bu konuda beni iyice cesaretlendiriyorsunuz..İlginiz ve cevabınız için tekrar teşekkürler..

Üye102 yazı
Konu güncel..=)