İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Küçük Bir Konfeksiyon Açmak İstiyorum Ne Yapmalıym
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorumA
Editör5590 yazı
27/11/2009 : 21:18:51#1
Web sitesi
Alıntı
Bir iş sadece bu kısımdan ibaret olsa idi trafikte karşıdan karşıya geçebilme kabiliyeti olan herkes iş kurabilir , para kazanabilirdi.
Yıllardır bu işi yapıyorsanız , kendinize satış yapabileceğiniz bir müşteri kitlesi belirlemiş olmalı veya atölye kurduğunuzda size iş vereceğini umduğunuz bir seven edinmiş olmalı idiniz. işin sadece ameleliğini yapıp etrafa pek dikkat etmedi iseniz maceraya atılmamalısınız.
Azim ya da karları delip çicek açmak yeterli altyapı yok ise işe yaramaz solar gidersiniz.
tamnland.com
H
Üye2981 yazı
27/11/2009 : 22:24:00#2
Web sitesi
Alıntı
Cevabı buldunsa, bunu nasıl dikebilirimi düşün .
Yani önce ne satabilirimi cevapla . Sonrası allah kerim . Başarılar dilerim .
ismail karagülle
A
Yeni Üye3 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - akinselcuk Yıllardır bu iş üzerine çalışıp halen ne yapacağınızı kestiremedi iseniz, kim size nasıl bilgi versin ki ? Dükkan ya da atölye açmak değil zaten işin zor yanı. Dükkan tut içini mal doldur müşteri bekle. Ya da makine al atölye kur iş bekle. Bir iş sadece bu kısımdan ibaret olsa idi trafikte karşıdan karşıya geçebilme kabiliyeti olan herkes iş kurabilir , para kazanabilirdi. Yıllardır bu işi yapıyorsanız , kendinize satış yapabileceğiniz bir müşteri kitlesi belirlemiş olmalı veya atölye kurduğunuzda size iş vereceğini umduğunuz bir seven edinmiş olmalı idiniz. işin sadece ameleliğini yapıp etrafa pek dikkat etmedi iseniz maceraya atılmamalısınız. Azim ya da karları delip çicek açmak yeterli altyapı yok ise işe yaramaz solar gidersiniz. |
C
Yeni Üye84 yazı
30/11/2009 : 23:39:15#4
Web sitesi
Alıntı
Ama ben direkt bu işi yapacağım dersen aşağıda aklıma gelen birkaç konuyu belirttim.
1- Öncelikle müşteri grubunu oluştur.
2- Talep edilen ürünlerin maliyeti ve üretimde kullanacağın makinaların listesini çıkart.
3- İlk etapta diğer firmalara fason çalışacağından dolayı onların çalışanı durumunda olacağını aklından çıkartma.
4- Fason üretim yapmam kendim üretir toptan satarım dersen vadeli satışlara çeklere hazırlıklı olman ve gerekli sermaye gücünü sağlaman gerekiyor. Ayrıca şu andaki piyasada çeklerin büyük çoğunluğunun karşılıksız çıkmasıda ayrıca düşünmen gereken bir durum.
5- İşyerini açtığında yönetici ve işveren olarak daha önce beraber çalıştığın kişilerle çalışmayı düşünürsen iş ve arkadaşlığı ayırabilecek kapasitede kişilerle çalış. Tabii beraber çalışmadan bu durumu anlamak kolay değil o yüzden arkadaşın arkadaş olarak kalsa daha iyi olur.
6- İşyerin bir kişilikte bin kişilikte olsa mutlaka belirli kuralları ve düzeni olmasını sağla. Düzen olmazsa hiçbir işten verim alamazsın.
A
Yeni Üye3 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - celik.59 İşyerini açmadan önce konfeksiyonunu satışını yapmayı düşündüğün ürünlerin veya fason iş yapacağın firmaların istediği ürünleri anlaştığın bir firmada yaptırıp sonuçlarını görmen daha iyi olacaktır. Ama ben direkt bu işi yapacağım dersen aşağıda aklıma gelen birkaç konuyu belirttim. 1- Öncelikle müşteri grubunu oluştur. 2- Talep edilen ürünlerin maliyeti ve üretimde kullanacağın makinaların listesini çıkart. 3- İlk etapta diğer firmalara fason çalışacağından dolayı onların çalışanı durumunda olacağını aklından çıkartma. 4- Fason üretim yapmam kendim üretir toptan satarım dersen vadeli satışlara çeklere hazırlıklı olman ve gerekli sermaye gücünü sağlaman gerekiyor. Ayrıca şu andaki piyasada çeklerin büyük çoğunluğunun karşılıksız çıkmasıda ayrıca düşünmen gereken bir durum. 5- İşyerini açtığında yönetici ve işveren olarak daha önce beraber çalıştığın kişilerle çalışmayı düşünürsen iş ve arkadaşlığı ayırabilecek kapasitede kişilerle çalış. Tabii beraber çalışmadan bu durumu anlamak kolay değil o yüzden arkadaşın arkadaş olarak kalsa daha iyi olur. 6- İşyerin bir kişilikte bin kişilikte olsa mutlaka belirli kuralları ve düzeni olmasını sağla. Düzen olmazsa hiçbir işten verim alamazsın. teşekkür ederim istediğim bilgiler bu tarz bilgilerdi |
Ö
Yeni Üye51 yazı
atelye acmayı ve kendine calışmayı düşünüyorsan 38 yıllık tecrübelerimi paylaşırım.halen kücük atelyemde imalat toptan satış yapıyorum. işlerimde gayet iyi.zorlu bir iş degil. kendine güven yeter.den-na@hotmail.com
özer giyim
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz