selam arkadaşlar; benim amacım Ukraynada bayan elbisesi imalatı ve satışını yapmak bu konudaki düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum...Neden Ukrayna?tekstil konusunda tamamen dışarı bağımlı olmaları, bu işin imalatını bilmemeleri, özellikle kadınlarının elbiseye olan düşkünlüğü, işçiliğin diğer avrupa ülkelerinden ve özellikle Türkiyeden ucuz oluşu, avrupa birliğine girmek üzere olmaları, diğer avrupa ülkelerine açılmanın Ukrayna üzerinden daha rahat olabiliceğini ve imalatın orda yapılmasıyla gümrük maliyetinin büyük bi kısmının yani ürünün en önemli maliyetinin ortadan kalkması gibi ilk bakışta aklıma gelen nedenler.... peki neden bayan elbisesi? diye sorduğumuzda öncelikli sebep tekstilin mesleğim olması,herhangi bir tekstil ürünüyle kıyasladığımızda bayan elbisesinin yeri ve özellikle fiyatı diğerlerinin herzaman önündedir; bir kadının önemli olan modeli beyenmesi fiyat ikinci planda kalır örneğin kot ,mont veya çamaşır model aralığı fazla olamadığı için fiyat biraz daha standart ve ürünün maliyetine göre azdır ve fiyat önceliklidir;bu işi yapan biri olarak bir bayan tişörtü yapmakla bayan elbisesi yapmak arasında çokta büyük bi fark yoktur fiyatlarında inanılmaz farklar vardır...sonuç olarak taşları üst üste koyduğumuzda Ukraynada çok fazla riks almadan küçük bi atölye kurularak Türkiye'den getiriceğimiz dokuma ve viskon parti kumaşlarını dünya standartlarında ve çok özel modeller üreterek Ukrayna pazarında değer bulabileceğine yürekten inanıyorum...