Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sadece Okuyun Ve Aklınızdan İlk Geçeni Yazın

BaşlatanykupTarih24/11/2009 01:17:17Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Arkadaşlar senelerdir aklımda idi saçma diye hep kenarda beklettim bugün sizle paylaşmak isterim..

4-5 sayfalık bir dergi düşünün.İnsanların gelip oturduğu çay,kahve içtiği veya ufaktan fast food takıldığı mekanlarda oraya gelenlerin ister siparişi beklerken ister siparişini alıp orda çayını içerken yemeğini yerken okuyabileceği bir dergi..
içinde özlü söz,fıkra,karikatürler,yaşanmış güzel bir yaşam hikayesi,testler, vsvs eğlenceli şeyler içeren bir dergi..

Böyle bir derginin siyah-beyaz ve renkli baskısı ne tutar?derginin boyutu habertürk gazetesinin boyutundan biraz daha küçük düşünüyorum.
böyle bir dergi sizce tutarmı ? içinde reklam olması o derginin özünü bozarmı? yada reklam bu dergiye nasıl yada neresine konmalı ? yada reklam veren firmalara mı dağıtılmalı ?

Haftalık böyle bir dergi çıkarıp böyle verilmesi olumlu olumsuz ekleyeceğiniz her ne olursa olsun ister fikri biraz daha geliştirici yada eleştirici ne olursa olsun..sadece bu yazıyı okuyun ve aklınızdan ne geçiyorsa yazmanızı isterim..böyle bir projede yer almak yada daha geliştirip yeni fikirler sunmak isteyen arkadaşlarla böyle bir işe kalkışmak isterim.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye133 yazı
İlk aklımdan geçeni yazıyorum; Google'a coffeenews yaz. İyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye76 yazı
benmde aklıma coffenews geldi belli ki geç kalınmış bir fikir :)
by mer-zer

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci
Üye168 yazı

Öncelikle 4-5 sayfalık bir yayına dergi denilmez. Kaldıki sizin dediğinizi Coffenews ve Vitamin gibi bülten veya gazeteler zaten yapıyor. Sizde benzerini yapabilirsiniz. Maliyetide fazla olmaz. Bulunduğunuz il veya ilçe küçükse 1.000 adet, eğer biraz büyük bir kentse 2.000 - 3.000 adet basmanız yeter. Siyah beyaz 1.000 adet 4 sayfanın baskı, tasarım, kağıt, film masrafı yaklaşık 160 TL, 3.000 adetin yaklaşık maliyeti 250 lira. Renkli olursa 1.000 adetin maliyeti yaklaşık 400 TL, 3.000 adetin masrafı yaklaşık 450 TL. Dağıtımıda reklam verenlere değil kendiniz yapın. Çünkü reklam veren uğraşmaz ve sağlıklı dağıtım yapmayabilirler. Ama siz kendiniz tüm kente dağıtım yaptırarak çok okunmasını sağlayabilirsiniz. Çok okunan bir yayın organı daha çok reklam alır. Ayrıca kentinizden de haberler vererek daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz gazeteyi. Başarılar.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye47 yazı
Peki konu yayıncılıktan açılmışken daha profosyonel bir dergi yayıncılığı için bilgisi olan var mı ?Ornek veriyorum 96 sayfalık kuşe kağıda basılı bir derginin baskı bedeli 3000 adet için ne kadardır ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Okuma oranının az olduğu bir toplumda Bu tip işler kısa vadede para kazandırırmı acaba bilmiyorum? Bu derginin içeriği öyle bir olmalıki insanların ilgisini çekebilmeli?
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
coffenews biliyorum arkadaşlar..e coffenews olmuşsa bizimkide olur..içeriği zeka testleri,bulmaca,karikatürler,yaşanmış güzel bir olay,fıkra,teknoloji hakkında son bilgiler vs yani içerik olarak ilgi çekici çok şey konabilir..4-5 sayfa olması da zaten tutup adamın gazete okur gibi okuması değil göz atması ufaktan bir tat bırakması için..belki sayfa adeti 10 sayfa olup renkli olup baskı adeti 100 civarı olsa ben bunu alışveriş merkezlerindeki fast food tarzı yerler için düşünüyorum..

Yeni Üye32 yazı
ayrıca arkadaşlar böyle bir dergi için reklam almak yada satmak için şirket şart mı? şahıs üzerinden ne bilim varmı ticaret vs gibi şeyler.

Üye168 yazı
ykup 100 tane ile 1.000 tane gazete veya derginin maliyeti aynıdır matbaacılıkta. 100 gazete basarsan reklam verenlere bir faydası olmaz ve bir daha kimsede reklam vermez faydası olmayan bir yayın organına.

Yeni Üye32 yazı
novafinans ilgin için sağol..:)

Üye168 yazı
Akropoles tamamı kuşe kağıda basılı ve tüm sayfaları renkli. Kapak kalın kuşe 96 sayfa 3.000 adet bir derginin maliyeti 5.900 TL.

Yeni Üye32 yazı
acaba şöyle 20 sayfalık 1.000 adet kuşe kağıda baskılı ve tüm sayfaları renkli bir derginin fiyatı ne olur?

Üye168 yazı
ykup siz bu işi oyuncak haline getirdiniz galiba. Şu ne olur bu ne olur diye bişi yok. Önce ne yapacağına kesin karar ver. Başarılar.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - novafinans
ykup siz bu işi oyuncak haline getirdiniz galiba. Şu ne olur bu ne olur diye bişi yok. Önce ne yapacağına kesin karar ver. Başarılar.

:)) :))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
tamam kızma novafinans..
Karar verdim de burda yazılanlar biraz fikrimi çeldi..bende soruyorum işte farklı seçenekler ne olur diye..
fikrimin aslına dönüyorum.8 yaprak,renkli,kuşe kağıda baskılı 1000 adet gibi birşey olmasını düşünüyorum.
tamam fiyat konusunda diğer rakamlara oranlı bir bilgi sahibi oldum.İlginç ilgin için sağol:)

Yeni Üye47 yazı
Novafinans verdigin bilgiler için tesekkurler.Daha önce Sektorel Dergi yayıncılığı ile ilgili bir konu açmıştım fakat ciddi bir yanıt gelmemişti. Baskı bedeli konusunu az cok ongorebiliyor olmama ragmen bir dergi yayını için oluşacak diger masrafları ( grafik, muhabir, reklam satışı,dağıtım vs. ) öngoremedigim ve yayıncılık konusunda hiçbir tecrübem olmadıgı için iş fikrine çok guveniyor olmama ragmen hayata gecirmeyi maalesef sürekli erteliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er