Sanırım son bir yıl içerisinde hepinizin yakınlarında bir yerlerde, etsiz çiğ köfte dükkanı açılmıştır. Özellikle bir marka Türkiye'de büyük bir başarı yakaladı ve her köşe başında franchise çiğ köfteci açılıyor. Sayı o kadar arttı ki, artık hepsinin para kazandığını düşünmüyorum ama bu işten iyi kazananlar da var.
Çiğ köfte bence, değişik, lezzetli, doyurucu ve ucuz olduğu için tuttu. Ürün iki şekilde satılıyor, tabakta bildiğimiz çiğ köfte formunda bir de dürüm olarak. Dürümün tanesi 3TL'ye satılıyor ve kesinlikle doyurucu.
Yurtdışında bu işin tutacağını düşünüyorum. Artık yapancılar da wrap adı altında dürüm yemeye alıştı. Meksika, Çin gibi mutfakların yayılması ile birlikte acı da insanların hayatına girdi. Etsiz çiğ köftenin, mevcut fast food ürünlere göre çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Hem hızlı hem sağlıklı gibi bir sloganla bu işi yapmak mümkün bence.
Türkiye bu işe doydu ama eğer yurtdışındaysanız ve yakınlarınızda çiğ köfte satan yoksa bu işi düşünmenizi öneririm. Eğer yaparsanız ve tutulursa bana da haber verin de sevineyim.
İyi ve bol fikirli bir gün diliyorum.