Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cilt Bakım Ürünleri Dağıtımı

BaşlatanblueTarih11/11/2009 09:36:16Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhabalar,

Kozmetik ve cilt bakım ürünleri konusunda iş kurmak istiyorum. Yurtdışından bir distribütörlük almak için görüşüyorum. Özellikli ve farklı ürünler. Yani pazarda var olan markalara göre artı yanları var. Fiyatlar da çok yüksek değil.

Ama benim sektörle ilgili çok fazla bilgim yok.

Özellikle bakım ürünlerinde dağıtım sisteminin nasıl çalıştığını bilen var mı? Pazar 1-2 güçlü dağıtıcının mı elinde yoksa her şehirde farklı dağıtıcılar mı var?

Bana bilgi ve fikirlerinizle yardım ederseniz çok sevinirim. Yeni ürünü pazara hangi kanaldan sokmalıyım. İnternetten kendim mi satmalıyım, toptancılara mı vermeliyim yoksa doğrudan gidip YKM, Çarşı, Migros gibi zincir mağaza ve marketlerle mi anlaşmaya çalışmalıyım?

Değerlendirmelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye31 yazı
merhaba ..
yeni bi ürünü birsürü devin olduğu bir pazara sokmak , onu tanıtmak cok uzun zaman alacaktır..ben rosensin ukrayna bayisiyim ve avon ,max factor , alex avion gibi markalar varken kimse dönüp bakmıyor ..alışmışlar bir kere...değişmiyorlar...bence mlınız hemen nakte çevirebileceğiniz başka bir sektör bakın..karamsarlık vermek istemem ama ben cok zorlandım ..saygılar

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye4 yazı
Sayın Bulent32, görüşünüz için çok teşekkür ediyorum. Markanın tutturulması ve bilinirliğinin oluşturulması için çaba göstermek ve bu konuya yatırım yapmak gerektiği konusunda size katılıyorum. Ama ürünün bir özelliği nedeniyle çabuk kabul göreceğine inanıyorum.

Sizin sektörle ilgili deneyimlerinize dayanarak bana önerebileceğiniz toptancılar var mı? En azından denemeye değer. Belki onlar da benim gibi ürünün satılabilir olduğuna inanırlar.

Bir de, dağıtımı desteklemek için dağıtıcı ve perakendeciye kalan marjı yüksek tutmak ve diğer ürünlere göre bu ürünü öne çıkarmalarını sağlamaya çalışmak mümkün olur diye düşünüyorum. Bu konuda da fikrinizi alabilir miyim lütfen.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye31 yazı

merhaba...
sayın blue...Çok klasik olacak ama..bu sektörde malını değil pazarını öv diye bir deyim var...rosense de 100% doğal bir ürün ve avonla falan hiç kıyaslanmaz ..daha güzel ama malesef bayanlar biliyosunuz reklama cok önem veriyor ..reklamı olan malı alıyorlar..herneyse ...eğer türkiyede yapacaksanız , ve büyük bir markaysanız , uni lever gibi değişik satış organizasyonları var..onların genel müdürlükleriyle görüşün derim..onlar Türkiye çapında distirbütörler vasıtasıyla satış yapıyorlar bu tarz kozmetik ürünleri..Eğer bölgesel düşünüyosanız , her bölgede büyük gıda toptancıları vardır..Gıda sektöründe kozmetik ürünleride satılır..Bu distribütörlerle anlaşırsanız onlar sizin malınızı soğuk veya sıcak satış yöntemiyle pazarlarlar...Ama bildiğim bir toptancı yok malesef..size iyi şanslar...ama hala ii düşünün derim..

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye4 yazı
Sayın Bulent32, teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans