Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Fikirlerinizi Ve Yardımlarınızı Bekliyoruz. .

BaşlatannisannurTarih28/10/2009 22:20:45Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Ortaokul mezunu olan ben ve eşim normal halli yasayan bir kasaba da tekstil üzerine (yün.düğme.fermuar.kurdela.ev tekstıl.bayan.cocuk giyim vs.)bir dükkan acmak istiyoruz.Şu ana kadar yurt dısındaydık yani ticarette daha hic bir tecrübemiz yok.ve cok aşırı bir sermayemizde yok. Dükkanımız tadılatta boyası kınası falan.simdi bize vereceginiz ögütler nelerdir?Ve bizim yapmamız gereken resmi işlemler?Ve eger bilgisi olanlar varsa Ege bölgesinden uygun toptancılar tavsiye edermisiniz adres ve ya tel. ile.bu sitede cok önemli fikir alışverişlerı ve harika desteklerde bunulunmuş umarım bizden de esirgemessiniz şimdiden teşekkürler yardımlarınız için:-)

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ev kadını
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye2311 yazı
Değerli arkadaşım ilk olarak vergi dairesine baş vuracaksınız,sizin ki yıllık geliri 19bin tl yi geçmeyen basit usule tabii bir iş kolu olur,tabi dükkan ve içindeki mal fazla değilse,sonra vergi dairesin den yeriniz de denetlemeye tabii tutulursunuz,onlar denetlemede bir tutanak verir ,,bunlar için kira kontratı ,noterden imza sirküsü ve bolca fotoğraf ikemetgah nufus kağıdı sureti bulundurun, esnaf odalarından birine kayıt olacaksınız,sonra o sizi bir odaya yönelendirecek,büyük bir ihtimal tuhafiyeciler odasına,tüm bu masraflar 500-600 tl civarı bir şey tutar,ama gerçek kişi olursanız,kdv ve üç ayda bir kira bedelinizin 3 te biri kadar stopaj çıkar,artı yazar kasa bulundurmak zorundasınız...o tarza girdiğiniz de muhakkak bir muhasebeci tutmanız lazım,eğer yılbaşından sonra açılış yaparsanız sizin lehinize olur,bir sürü içinde olmadığınız prosüttür ve yükümlülükten kurtulursunuz,toptancılar işine gelince bu işi yapanlara danışınız zira tekstil ve tuhaviyeciler şehrin belli bölgelerinde bulunur,bence işi ve piyasa fiyatlarını öğrenene kadar bulunduğunuz şehirden alım yapın malın devemını bulmada size avantaj sağlar,ilk malı aldığınız yada demirbaşlarınız için fatura almayı unutmayın,denetlemede soracaklardır..Ön araştırma içinde googlede toptan tuhafiye diye yazarsanız bir kaç firmaya ulaşabilirsiniz,artı burda yeriniz ve m2 nizi bilmediğimiz için ek neler konabilir yardımcı olamayacağım,artı Denizli de tekstil ürünleri konusunda bir sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum,ilk alımlarınızda mümkün olduğu kadar yüklü alıma girmeyin,sadece çeşide ağırlık veriniz,umarım verdiğim bilgiler işinize yarar kolay gelsin başarılar.. SAYGILARIMLA..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye63 yazı
sayın girişimci üye nisa hanım işi bilmeden girmek çok tehlikeli ve zor yurt dışından geliyosunuz nerden ne iş yapıyordunuz pek anlaşılmayan birşeyler yazmışınız konu dağınık ama yinede kolay gelsin
Y. Emre YILDIZ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye906 yazı

selamlar arkadasım bursadan toptan lastıklı etek satıyorum ben tuhafıye gıbı yerlerde genellıkle satılan urunlerdır ayrıca sıze pijama alt esofman takım esofman vs seylerde temın edebılırım bılgınıze ayrıca parakende magazamdakı az kullandıgım çok temız yazarkasamı satıyorum 150 tl verecem bak kasa burdada ilanda yazık gunah 500 cıvarında satıs fıyatları bılgınız olsun dusunursenız bana ulasınız mail altta burada var resımlerı zaten croket rumuzuyla bakın beyenırsenız temasa gecın lutfen hayırlısı olsun inş.
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Yeni Üye56 yazı
muhasebeciniz bütün işlemleri sizin adınıza yapar,işin o kısmı önemli değil.

esas mesele sizin dükkandan beklentiniz ne.........?

buna cvp verirseniz daha isabetli yorumlar yapılır.

benim fikrim bölgenin ticari durumunu ve bölge insanının ihtiyaçlarını iyi tahlil etmeniz,

buna göre gerekli alanlara yönelip ,iyi bir girdi çıktı hesabı tutarak mutlu mesut geçinirsiniz.

başarılar.

temiz ve iyi dekore edilmiş,değişik tarz al benisi olan bir dükkan açın ,gerekirse büyük resimli şu ucuz reklam tabelalarıyla renklendirin (iç-dış mekan)

GERÇEK İŞ ARKADAŞLARINIZI BULURSANIZ ,YARATTIĞINIZ SİNERJİ SİZİ HERYERE ***ÜRÜR.MESELE ,GİTMEK İSTEDİĞİNİZ BİR YER YADA BİR YERE GİTME İSTEĞİNİZ OLUP OLMADIĞINDA.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama