Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bulgarisyan, Ukrayna Ve Rusya

BaşlatanzzaaffeerrTarih16/10/2009 13:47:48Yorum11

İlk mesaj
Üye104 yazı
selam arkadaşlar elimizde bulununa belirli bir sermayemizle bu 3 ülkede işyapmak istiyoruz.B u üç ülkede daha önceden işyapmış veya hala yapmakta olup deneyimli arkadaşlardan fikir beklemekteyim iş alanlarım inşaat tekstil turuzm bilişimbilgisayar ve elektronik güvenlik sistemleridir. sermaye olarak ilk başta 30.000$ düşünmekteyiz

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye979 yazı
zafer bey sıtemızdekı uyelerden bırcogu bulgarıstanda yatırım yapmak ıstıyor ancak dusuk mıktarlardakı sermaye sebebı ıle cesaret edemıyorlar bence bır ana baslık altında bunu belırtır ve ortak hareket etme durumunuz olursa daha buyuk sermaye ıle cok guzel ısler yapabılırsınız bu konuda gereklı yardımları bulgarıstanda bulunan ısadamları olarak bızde yaparız ama sunu belırteyımkı 30 bın usd lık bır yatırımla bulgarıstanda bahsettıgınız sektorlerde cıddı bır yatırım yapamazsınız bunun yerıne alt lımıt sermayesını belırleyıp hısse paylasımı seklınde bır organızasyon yapabılırsenız gercekten guzel projelere ımza atabılırsınız.

basarılar.

not:bu yazıyı yazmamdakı sebep bulgarıstanda bulunmam hasebıyle buraya cıddı anlamda yatırım yapmak ısteyen arkadasların bu konular uzerıne bana sıkca danısmalarından kaynaklanmaktadır bu arkadasları belırlı bır projede toplayabılırsek daha faydalı ısler yapılacagı kanaatındeyım.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye104 yazı
Bilgilendirmeniz için teşekkürler.Bulgaristanda siz ne işle meşkulsünüz acaba? sizinle irtibatta olmak isterim sermaye arttırılabilrde.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye979 yazı

sayın zafer bız burda ınsaat sektorunde faalıyet gosterıyoruz muteahhıtlık ve bu alanda yenı bır uretım tesısı calısmamız soz konusu.

msn:granit.vt@hotmail.com

bu adresten gorusebılırız.

Üye979 yazı
sayın saxon palyaçoluk yaptıgı ıcın sermayesını ve getırısını cok ıyı bılmektedır bu konuda gayet deneyımlı bır arkadasımızıdır sozlerını cıddıye almak lazım.

tesekkurler sayın sakson.

Yeni Üye24 yazı
Rusyada yatirim yapmak isterseniz fikir alis verisinde bulunabiliriz

Yerleşim Rusya Federasyonu / EkaterinburgMeslek Çevirmen
Üye413 yazı
şu an en gözde ve kesinlikle getirisi yüksek olan gündüzleri güzellik salonu,kafe ve restaurant, okey salonu ve geceleri karaoke bar , sauna + nargile olarak çalışacak bir mekan açmak istiyorum. odessa da çok harika kiralık 810 metre kare yer buldum. şu an elimdeki malları nakde çevirme imkanım olmadığından tek başıma açamıyorum. bu işte eşit sermaye koyacak %50 hisseli bir ortağa ihtiyacım var. ilgilenen olursa cosmostextil@hotmail.com tel 003 8063 138 95 95. malum krizden dolayı depolarımdaki textil mallarımı nakde çeviremediğimden bu işi tek yapamıyorum. sermayesi olan biriyle beraber yapabiliriz diye düşünüyorum. böyle niyeti olan arkadaşlarla görüşelim. anlaşabilirsek neden olmasın? daha farklı iş tekliflerinizide görüşebiliriz.
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
arkadasim sana oncelikle sunu belirtmek isterim.ilk once yatirim yapmak istedigin ulkeyi turist olarak bir gez.kendin carsiyi pazari bir gozlemle ondan sonra otur karar ver.bu saydigin ulkelerde hala bir guvenlik zafiyeti var.ticaret hayatinda basarilar dilerim

Yerleşim Romanya / SibiuMeslek Esnaf
Üye398 yazı
bende başka bir arkadaşla yine böyle bir konuyu görüşmüştüm. arkadaş ukraynaya gelmek istiyordu ve projemi sormuştu . bende ona projelerimden birini mail yoluyla ilettim ama geri dönüş nezaketinde bile bulunmadı. acaba diyorum, çokmu saçma sapan bir proje idi. yada samimiyetten çokmu uzaktıki evet yada hayır cevabını bile alamadım:(( maili aynen aşşağıya ekliyorum:))

Kime: xxxxxxxxxxxx@gmail.com

projemı anlatmadan once kısaca belırteyım. ben yaklsık 9-10 yıldır ukrayna nın odessa sehrındekı toptancı pazarında tekstil ticaretiyle mesgul idim. 2008 e kadar cok güzel işler yaptım çok paralar kazandım. ne varki 2008 krizinde büyük yara aldım ve ıflas etim. bu durum beni pazarda farklı yöne sevketti. artık turkıyeden mal uretıp getırmıyor odessa da aylık kirası ıcın sıkısan yada çekinin gunu gelmiş vs.. daha bir çok sebepten elindeki malı ucuza verenlerden bır adet numune alıp hemen bir arka sokagındakı yada yanı başındaki esnafa numune uzerınden pazarlayıp işin içine kendi olmayan paramı koymadan o alışverişten komısyon alarak yaklaşık 2 yıl daha kendımın ve ailemin geçimini sagladım. sermaye olmadıgından hiç bir zaman kazancımdan 3 kuruş arttırma ımkanı bulamadım çünki kazancım ancak geçımıme yetiyordu.

işte bu vesile ile ukraynada her tur textil urununu toptan fıyatın çok altında nasıl temin edilir? kimden alınır? hangi zamanda hangi mal alınr? hangi malın piyasa degeri nedir kaçtan alınıp kaçtan satılır? vs.. hepsini biliyorum. artık sütten ağzım yandığıiçin yoğurdu üfleyerek yiyorum. onca yıl orda bulunduğum varlıklı yıllarımda ve yokluklarla mucadele esnasında bir çok cevre edindim. maliyesi polisi istihbaratı esnafı textilcisi çinlisi vietnamlısı rusu zengini fakiri vs.

projeme gelince. ben bir sprintir panelvan minibüs alıp pazardan toptan fiyatın altında satılacagını bıldiğim textil ürünlerinden alıp diğer şehirlerdeki pazarlara goturup toptan pazarlama işini düşünüyorum. hemen şunuda belirteyim. ukrayna yaklaşık 50 milyon nufuslu bir ulke. ve ukraynanın tüm şehirlerindeki textil satıcıları odessa daki pazara gelir mallarını alır giderler. uklraynanın en büyük toptancı pazarıdır. minibüs için yaklaşık 12-13 bin dolar lazım. geri kalan parada cebimizde nakit olarak kalacak uygun düşen malı nakit parayla ucuz alacağız. alırkende bu maı pazarlamak için servise çıkacağımızı soyleyıp satamadığımız malı iade edeceğimizi ve paramızı geri alacağımızı söyleyeceğiz ( bu şartlarla mal alabiliyorum.) bu durumda servis dönüşü satabildiğimizi satmışolacağız. geri kalan malıda verip paramızı geri alacağız. tüm paramız (dolar olarak) tekrar cebimizde olacak hiç bir riskimiz olmayacak. yani servis dönüşü ana sermayemiz ve kazancımız cebimizde. arabamız kapımızda. sıfır risk . ama diyelimki çok anormal bir durum oldu ve bu işi bırakmamız icap etti. paramızın tek bağlı olduğu şey arabamız. 2 bin dolar aşşağı fiyata teklif edip satıp işi bitirmiş olacağız.

ayrıca sunuda belirteyim ek olarak . malum 2012 olimpiyatları ukraynada. şimdiden promosyon işleri başladı. şu an kısa kollu erkek baskısız penye tişört siparişim var. turkiyede buldum. fiyatlarda uygun . karşıda müşterisi hazır. ama malı oraya kadar ***ürecek nakit yok. en kötüsü 40 bin adet için x1,6tl=64000tl lazım. oraya maliyeti 1,30 dolardır. satışı yaklaşık 1,56 dolardır. 40 bin adedi ***üre bilmiş olsak 6200 dolar kar etmiş oluruz. malın buradan oraya ulaşması 3 gün. satılıp nakde dönmeside 4 gün desek 1 hafta. malın kargosonu en pahalısından hesaplıyorum yani 1kg=3,7 dolar. daha ucuza nakledebilsek kar marjı dahada artıyor.

burada yazarak ne kadar açıklayıcı olabildim bilmiyorum. mutlaka sormak isteyecekleriniz ve anlamadığınız veya benim anlatamadığım kısımlarda var tahminimce. dilerseniz gerisini telefonda konuşabiliriz. saygılarımla

ihsan ertugrul 05434320326
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Yeni Üye32 yazı
cosmotekstil hala ukraynadaysan,gel kardeşim nikolaeve elimde ev tekstili ve bayan ic camasırı olmak uzere mal var, sana maliyet fiyatına hepsini toptan vereyim...

Yerleşim Ukrayna / NikolaevMeslek Di?er