Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çıkış Yolu Lütfen . . .

BaşlatanahmkarasTarih14/10/2009 17:50:40Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Öncelikle herkese mrb.Yeni üye oldum ama uzun süredir yazıları takip ediyorum. Ben şu an bir iş yerinde 700 Tl Maaş+Sigorta çalışıyorum. Eşim başta olmak üzere ailem değişik iş fikirlerime sürekli karşı çıkıyorlar.Sebep olarak sabit düşük gelirin riske girmekten daha iyi olduğunu düşünüyorlar.Yaşım 34 bense ufaklığımdan beri pek çok şeyi sürekli alıp satan biriyim. Ör : Kontör,telefon v.b.İşyerimden ayrılsamda dönme ihtimalim yüksek.Artık kendi işimi kurmayı çok istiyorum. Sermayem kısıtlı ama azimliyim. Aklımda pek çok fikir var.Ama ne yapacağıma karar veremiyorum. Aklıma en çok yatan fikirse şudur, babam yıllarca inşaat sektöründe yer aldı ve tecrübeli bir inşaat şefi. Halen hayır kurumlarının inşaatlarında kontrolör olarak gönüllü çalışmakta. Bu konularda lazım olacak her türlü usta ,eleman tanıdığı ve çevresi geniş. Benimde kendime göre bir çevrem var. 11 yıldır Çalışmış olduğum yerden dolayı. İŞ Fikrim şu her türlü tadilat - temizlik - bakım onarım işlerinin yerine getirecek olan bir merkez oluşturmak. Ör : Evini taşıyacak olan bir kişi bize geldiğinde A-Z ye hertürlü işinin yerine getirilmesi. Nakliye - söküm takım - bakım onarım - boya badana - temizlik işlerinin tek elden halledilmesi. Bunun için gerekli olan ekibi organizasyonu kurabiliriz. Veya ev yenileme çatı izalasyonu taahüt işleri v.b. Ben geçen şubat ayı içinde taşındım yaklaşık 2000 TL harcadım bu işler için. Babamın çok yardımı oldu. O zamandan beri bu iş aklıma çok yatıyor. Bir günlük böyle bir iş için % 10 kazansan iyi para bence.
Benim sorunum şu babam artık çok fazla çalışmak istemiyor. Ama onunda maddi sıkıntıları var. Ayrıca eniştem de emekli o da her konuda yardımcı olabilir.
Sizce ne yapmalıyım ? Onları bir şekilde ikna edip bu işi kurmalı veya maaşlı işime devam mı etmeliyim.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye33 yazı
bahsettiğin işlerin kar marjları çok yüksek tadilat dekorasayon işleri yanında hazır mutfak çelik kapı vs vs bilimum işleri yapabilirsin böle bi dukkanda ,
bu işin en riskli yönü ustanın yani çalışanının işini düzgün yapması , sadece usta işin detayını bilicekse girme
en başında her noktasının detayını senin bilmek gerekli örneğin alçı nasıl yapılır veya saten boya plastik boya nedir nerde kullanılır ne gibi yararı olur ne gibi zararı olur
yani işi teorik olarak uygulayamasanda teknik olarak en azında tüm püf noktalarını detaylarını senin biliyor olman gerekli ,
bu noktada da en buyuk yardımı babandan alabilrsin , biraz daha sabretsin işin başında o dursun ve alman gerekn herşeyi babandan al en kısa sürede ve işinin sahibi ol bence , bu devirde kimse hiçbirşeyin yenisini almıo bozulanı yaptırıyo ve tadilat istiyo , bence mantıklı iş ekip te babanın yardımıyla kur ve atıl bu işe bence
Beklenen gün gelicekse , çekilen çile kutsaldır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye5 yazı
fikirleriniz için teşekkürler. Yanlız ekip kurmak yönetmek hizmet satmak da kolay değil. Böylesine teferruhatlı işi yürütmek zor olacak gibi görünüyor örnek varmıdır bilmiyorum. Geç olmadan fikrimi hayata geçirmem lazım diyede düşünüyorum.zaten yeterince geçte kaldık babam erken emekli olan bir insan. Ama memurluktan gelme olduğundan bu tür bişeye girme ihtiyacı duymadı, birde insanlarla uğraşmaktan bıkmış ama çok süper iş yaptırır takip eder. Benim yapmam gereken müşterileri anlama isteklerini ihtiyaçlarına uygun çözümler üretme uygulamada ise babamdan destek almak ve işin yapılışı hakkında kısa sürede bilgi sahibi olma gibi gözüküyor. Birde bu geniş yelpazeyi başlagıçta dar tutup giderek geliştirmek daha doğru olur gibi.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Muhasebe
Üye136 yazı

Merhaba arkadaşım, ilk hayırlısı olsun diyorum, yaşın iş yapmak için çok uygun bu yaşlarda ne yaparsan yaparsın yaş geçtikten sonra herşey çok daha zorlu oluyor.Sana nacizane tavsiyelerim olacak.Sana bir örnek vermek isterim, babam zamanında ev aldı bana dediki olum sen bu evi yaptır, boyası badanası, kartonpiyeri, dolapları, pimapeni bende tamam dedim gittim bir kaç yere uygun fiyatlı bir yerle anlaştım.Peki bu adam ne iş yapıyordu sadece mobilya işleri ama adam oyle bir fason ekip kurmuş ki mesela çelik kapı için bir yerle anlaşmış, pimapenle bir yerle anlaşmış, boya badana , kartonpiyer için bir yerle ( ustalarla ) anlaşmış, marangoz için kendi ekibi var ( sen bunu bir yerle anlaşıp yaptırabilirsin ) vs... bir ev için ne gerekiyorsa bağlantılarını yapmış fiyatları almış, maliyetleri çıkarmış, sadece mobilya üreticisi olmasına rağmen bir ev için tüm fiyatları ve işleri yerine getirebilir hale getirmiş.

Şimdi sen diyorsunki babam ve eniştem inşaat işlerinden anlıyor al sana bir ekip, git çelik kapıcı bul fiyatlarını al anlaşma yap, git mobilyacı bul sana banyo için hilton banyo vb.. mutfak için dolaplar fiyatları al anlaşma yap, pimapenci bul fiyatlarını al anlaşma yap, çatı ve bina izalasyonu için firma bul anlaşma yap, elektrikçi bul anlaşma yap kısacası bir ev işyerinde tadilatta ne gerekiyorsa fason işletmeler bul, anlaşmalarını yap, sonra bir dükkan aç derim, xxx dekarosyon merkezi gibi isim bul camına tüm yapılacak işleri yaz, güzel bir tabela as , bunun yanında broşür bastır evlere işyerlerine yoldan geçenlere dağıt, internette çeşitli sitelere ilan bırak bence bu şekilde yavaş yavaş işin içine girersin.Kapına gelen bir müşteriye benim evde şu iş var yaparmısın dediğin de biz yapamayız deme , bir evde işyerinde yapılacak ne iş varsa o işle alakalı firmalarla anlaşma yap, ( komisyon usulu ve kar payı gibi gibi ) İşe ilk başlayacağın için fiyatları biraz makul tut, tut ki müşteri kazanasın, kazandığın her müşteri senden mennun kalırsa, yeni bir müşteri getirir.Hakkında herşeyin hayırlı olmasını temenni ederim, bir nebze faydalı olabildiysem ne mutlu bana...Saygılar / Tayfun

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı
Arkadaşım selamlar!

Bu dediğin, çatı aktarma, bina cephesi vesair işler harika işlerdir. O kadar müthiş işlerdirki, keşke ben de bu işleri yapabilseydim derim hep kendi kendime!

Ancak senin bir handikapın var, o da manisada olman.

Eğer bu ekiplerini istanbul a kanalize edebiliyorsan 5 sene içerisinde inşaat devi firma sahibi bile olabilirsin. Bence yapman gereken istanbul gazetelerine küçük ilanlar sayfalarına gazete ilanları vermen. Şu an bina onarımları ülkemizde öncelikli bir sektördür. Hatta bankalar bu işlere uzun vadeli krediler sağlıyorlar kampanyalar dahilinde.

Bence git istanbula bir vergi numarası al, inşaat onarım vesaire... ve halkbankasına gidip görüş, de ki, müşteriyi ben getireceğim krediyi siz vereceksiniz. Bak burada bir trik var, o da şu:) ONARIMI, TADİLATI, EVİN SAHİBİ, YANİ MAL SAHİBİ YAPAR! BİR MALI OLANA, MALINI TEMİNAT GÖSTERENE BANKA KREDİ VERİR!!!!!!!!!

İlanını, bankadan alacağın informasyona göre ver, deki mesela, 36 AY TAKSİTLE CEPHE MANTOLAMA, ÇATI YENİLEME İŞLERİNİZ İNTİNA İLE YAPILIR!!!!!!!!!!!!!!

Bence anladın:)) daha fazla yazdırma:)))
Hür ve Bağımsız Türkiye!

Yerleşim Meslek Di?er
Üye143 yazı
kendi imalat ekibin olmadan sakın bu işlere girişme...
Bu işle ilgili kar marjının yüksek oluşu vs gibi lafların hepsini unut. Bu işte edeceğin kar 10 lira ise, edebileceğin zarar 100 liradır.
En basit örneğini vereyim. Katalogdan boya rengi seçtirdin, adam beğendi, evi boyadın... İş bitince ev sahibi ya da sahibesi rengi görür görmez, "bu benim seçtiğim renk değil" diye feryat eder. İstersen kataloğu alıp boyanın yanına tut ve aynı olduğunu kantıla, hiç farketmez. Biz böyle olacağını düşünmemiştik derler ve de yeni boyanın masrafını sana yüklemeye kalkarlar. İstersen kabul etme, daha paranın hepsini almadığın için sana para ödemez, ikinci boyayı başkasına yaptırırlar.
Böyle bir durumda, işi başkasına yaptırıp da aradan %10 komisyon almayı hayal etiin diyelim. 10 lira kazanacam derken, 100 liralık işin parasını alamadın ve de işi yapan boya ekibine 100 lira borçlu kaldın demektir. Adın da kötüye çıkar.
Daha sana milyonlarca örnek verebilirim. Milyonlarca...
Kazanmanın tek şartı var: bir ekip kuracaksın ve ekibin her üyesi maaşlı olacak. Yevmiye bile değil, maaşlı... İş bulamazsan maaşlarını tıkır tıkır vereceksin ama iş bulunca da para kazanacaksın.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Yeni Üye71 yazı
senin dediğin işleri trakyada yapmaya çalışan çok oldu çoğuda topu dikip elindeki avucundakinide satıp ortalıktan yok oldu.yani sağ sola borç takıp tozzzz.geneldede yaptığın işin parasını çoğunu alamazsın yani iş verende sana takar.moda oldu artık bu takma olayı.sözleşme yapsan bile zeusun dediği gibi yaptığın işe bir ayıp bulup kendini haklı çıkarır sen tırmalar durursun.bulunduğun bölgede sanayi fabrika varsa gidip temizlik boya sanayi uygulama işleri yap işteee epoksi uygulamaları falan kesersin faturanı 1 ay sonra alırsın cukkayı.ekibin sağlamsa bu işleri kovala derim ben.
iş fikirleri

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Esnaf
Üye171 yazı
ne iş yaparsan yap ama aylıklı işini bırakma kesinlikle

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Yeni Üye55 yazı

merhaba,
Varvara adlı arkadaşa katılıyorum, midyata pirince giderken evindeki bulgurdan olma.
mevcut işini bırakmadan, az bir zaman ayırıp ek bir iş yapabilirsin.Ek iş derken, birşeyler alıp satabilirsin mesela
bu sitedeki yazılardan okuduklarıma göre,hemen hemen her türlü ürünü burdaki arkadaşlardan temin edebilirsin.Allah yolunu açık etsin

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda