Türkiyedeki Alman arabalarina genelde ikinci el yedek parca kullaniliyor,bunu buraya gelen nakliyatcilar,söförler oraya siparis üzerine ***ürüyorlar..
bir ara bende istek üzerine ikinci el otoyedek parca göndermek istemistim,kontakt kurdugun 2 ayri kisi vardi,ikiside Izmirde otoyedek parcaci.
Özellikle Mercedes ve BMW lerin atesleme beyinleri (malum bunlar cok pahali),sag-sol,tavan ve gögüs airbägler,farlar,motor üst kapaklari,komple motor vs.
Ben bunlari yeterince bulmustum,ama transport sorunu vardi,onuda cözmüstük,buraya gelen nakliye firmalarindan bu riski göze alip ***ürecek söförler vardi.
Ama sorun,ordaki arkadaslarin bu parcalari neredeyse sifir maliyetle almak istemeleriydi.
Mesala atesleme beyinlerinin yenisi Almanyada,MB 2000€+Kdv dan basliyor,ben bunun ikinci el 700€ buluyorum,bu genelde standart fiyat,beyin durumuna göre fiyatlar yukari-asagi degisiyor,benim Bunun üzerine kendi fiyatimida koymam gerekiyordu.
o arkadasin oradaki satis fiyati 2000€ dan yukari basliyor,bu bir ticarettir ve herkes istedigi fiyata satar,ama benden bunu 500-600 T L ( Türk Lirasi) sina almak istedi,küfür eder gibi ve olay orada kapandi.
Tabiki BMW beyinleri daha ucuz,mesala ikinci el 150 €yada bulursunuz 300€da! MB gercekten pahali..
Bunlari bulmak o kadarda kolay degil,cünkü Almanyanin hertarafini didik didik aramak gerekiyor,ve bunlari getittirmek gerekiyor,gercekten cok mesakatli bir is,cünkü istedigin parca her zaman bulunmuyor...