Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Her pazarlamacı iyi bir dinleyicidir ama...

BaşlatanmuszeyTarih20/11/2005 19:21:10Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye62 yazı
Nietzschenin dediği gibi " insanlar aslında anlattıklarıyla düşündüklerini ifade etmez , asıl düşündüklerinin üzerini örter "

Konu pazarlama ve satınalma olduğunda belirtilen itirazlar çoğu kez muhtemel müşterinin gerçek itirazlarını gizler. Örneğin ;
"şu an için ihtiyacımız yok" demek çalıştığımız firmadan memnunuz ve firmamızı değiştirmek istemiyoruz anlamına gelebilir ,
çalıştığımız firmadan memnunuz demek fiyatlarınız ve vadeniz tatmin edici değil anlamına gelebilir...
Bu anlamda müşteri itirazları üzerinden yürütülen satış çabası " bu konuda bir değerlendirme yapmamız gerekiyor " gibi baştansavıcı savunmalara yol açar ve satış sonuçlanmaz. Müşteri sorusuna yanıt verilmiştir fakat müşteri ihtiyacı farklıdır.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Üye406 yazı
şu an ihtiyacımız yok - biz daha sonra geliriz- mevsimi değil.-o çok güzelmiş cidden sizin oraya geldiğimde bakayım bunların hepsi müşteri itirazı tipleri yani adam ya açıkça derdini söylüycek yada sizin kalbinizi kırmamak için bunları söylecek ama bunca yıllık deneyimimden edindiğim şu ya ilk ziyaretinde satacaksın müşteriye yada 4.5. seferde buda şu demek eğer siz ilk görüşmenizde vermeniz gereken elektriği verirsiniz yada parça parça verirsiniz yani ilk görüşmede ne verirseniz o kadardır.

neden mi müşteri sizi itici bulduysa hep itici olarak hatırlar -ilk görünüş çok çok önemli ilk tanışma çok önemli kendinden emin olacaksın...
işini iyi bildiğin mesajını vereceksin...........

Eğer karşınızdaki gerçekten ihtiyacım yok diyorsaki ticaret yapan insan herşeyi para kazanmak için yapar çok cazip fiyat verdiğinde de ihtiyacım yok diyorsa o adam. Bak düşün bir yerlerde sorun var demek.

satışlarda ben şimdiye kadar fiyatı çok önemli bir şey zannederdim ancak kaliten iyiyse hizmetin iyiyse iyide gaz veriyorsan senden iyisi yoktur.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama