Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Konyada İş Yapmak İstiyorum

Başlatanbrayn4Tarih30/09/2009 11:45:35Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Sevgili arkadaşlarım, abilerim.

Ben 1997 yılından beri sürkeli başkalarının yanıda çalıştım.(bu ikinci işyerim)fakat hiç bir zaman para az veya çok tatmin olamadım.

Her zaman allah dua ediyorum,Allahım neden bende kendi işimi yapamıyorum,sen her şeyin en iyisini bilirsin,sen yücesin takdirinden sual olunmaz diyorum.acaba takdiri ilahim i yoksa bu durum bilemiyorum.belkide bu yazılar sayesinde birisi bana bir fener verecek vede al bu feneri yoluna devam et diyecek.konyadayım ve 7-8 bin tl falan var tabi çok az ama ,inşaallah allah bana her şeyde hayırlısın verir.yazılar dikkatle izliyorum bu site gerçekten çok fayadalı ve güzel bir site,her ne kadar iş yapamasamda,çok ilgimi çekiyor,saygılar sevgiler.
012539

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye128 yazı
Sayın brayn,
önce sokaklarda gezin bakın bakalım, bu tür başlangıçları gıda sektöründe yaparsanız daha elverişli bir ortamyakalayabilirsiniz konya da ne eksik ne yok bir bakın sitede bir sürü fikir var inceleyin hangisini insanlar tercih eder bir analiz edin. Bir Örnek: konya muhafezekar bir kesime sahip genel anlamda yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan Helal Gıda diye bir sektör canlandı bunu bir araştırabilirsiniz...

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Elektronik bilgisi ve birazda el işciliği gerektiren kurulu bir iş yeri önerebilirim.

Ortalama günde 100 lira karı var.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı

sayın akınselcuk neden olmasın.Yardımcı olursanız sevinirim.
012539

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Editör5590 yazı
Özel mesaj atıp biraz bilgi verdim. Koniks teki özel mesajlarına bak. Aklına yatarsa irtibat kurarsın.
tamnland.com

Yeni Üye20 yazı
öncelikle bu kadar ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.allah sizlerden ve yardımcı olanlardan razı olsun.akın abi telefonunu kaydettim en kısa zamanda sizinle irtibata geçiyorum.
012539

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - togayhan67
Sayın brayn,
önce sokaklarda gezin bakın bakalım, bu tür başlangıçları gıda sektöründe yaparsanız daha elverişli bir ortamyakalayabilirsiniz konya da ne eksik ne yok bir bakın sitede bir sürü fikir var inceleyin hangisini insanlar tercih eder bir analiz edin. Bir Örnek: konya muhafezekar bir kesime sahip genel anlamda yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan Helal Gıda diye bir sektör canlandı bunu bir araştırabilirsiniz...

Konyanın kendi içinde bolca gıda üreticisi vardır. Marketlerde halk genellikle yerel üretimleri tercih eder. Çünkü çok güvenir. Memleketcilikten çok güvendiği için tercih eder.

Konya malını satmayan tek yer Migrostur. Türkiye genelinde en az kazanan migros da büyük ihtimalle Konya şubesi olsa gerektir. Bir memlekete market açıp bir yandan da müşterisiyle didişen bir market düşünemiyorum ama Migros un da yaptığı budur bana göre.

Helal gıda işi Konya da müşteriye pek bir şey ifade etmez anlayacağınız.

Ayrıca İstanbul Üsküdar Konya dan daha muhafazakardır. Fatih ilçesini zaten telaffuz etmeye gerek bile yok.

Konya dan çok daha muhafazakar bir çok ilimiz vardır ama nufüs olarak kıyas kabul etmeyeceğinden tutculuğun henüz büyük şehir olmamasından mı yoksa gerçekten tutucu olduklarından mı kaynaklandığını bilemeyiz.

Muhafazakar bir il dediğiniz Konya da çocukluğumda kapanan bütün restoranlar açıktı ve yol üzerindeki masalarında her öğlen yemek servisi yaptılar.

Ramazanda tekel bayilerinin kapanmadığı içkili restoranların servisine devam ettiği bir şehir pek de tutucu sayılmaz artık.....

Adın çıkacağına canın çıksın demişler ya.

Gerçi Konya nın ne kadar adı muhafazakar da olsa her işini kendi başına yapabilecek bir ekonomik büyüklüğe erişmiş olması bu durumdan Konya lının imtina etmesine de pek gerektirmiyor.

Bir ülkede bir şehrin bazı konularda farklı görülmesini ve buna bağlı olarak dışlama içeren bir ziyniyetle eleştirilmesini çok saçma buluyorum.

Konya kendine has bir Cumhuriyet şehridir. İtirazı olanı yaz kış Konya ya beklerim.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Sayın Togayhan alıntıyı sizden yapıp cevapladım ama tam olarak hedefim siz değilsiniz. Genelde dillendirilen bir eleştiri olduğu için genele sesleniyorum. Cevabım kızgınlık değil bilgilendirme amaçlıdır.

Saygılar...
tamnland.com

Üye305 yazı
Sayin akinselcuk,bilgilendirdiginiz icin tesekürler...

kisi basina en cok alkol tüketilen yerin Konya oldugunu birilerinden duymustum,ama buna ben pek ihtimal vermemistim.

Her ne akla hizmetse, Konyanin cok muhafazakar bir yer oldugu benim kafamdada yer edinmis.

Konya adini duyunca,kafalarda ilk önce Mevlana,ikinci olarakta Necmettin Erbakan simgesi geldigi icin,mihafazakar bir yer oldugu izlenimi ister istemez olusuyor..

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Editör5590 yazı
Valla haklısınız alkol tüketimi yüksek şehirlerden biri. Tekelin satış rakamları gayet açık şeçik görünüyor. 5 - 6 yıl evvel işkembeden konuşmayayım diye oturup incelemiştim. Zaten tekel bayilerini sayıncada belli oluyor. Cami de çok tekel bayisi de . . .

Erbakan Parkı diye bir yer var. Tabelayı kaldıramayınca önüne o kadar çok ot diktiler ki tabela kayboldu bir süre sonra. Hocamın seveni çok ama Konya yı şekillediren o mudur kendi halkı mı tartışılıp durur. Tümosan var. Başkası ön ayak olsaydı şimdi bir dev olmuştu ama hocanın eseri diye pek büyüyebildiği yok. Demek ki kendi kalesi sandığı yerde sevmeyeni de çok. Bu konuda sessiz bir rekabet var.

Ama muhafazakar şehir bence böyle olmaz.
tamnland.com

Üye782 yazı
Gez Dünyayı Gör Konyayı demişler,Konya her yönüyle güzel Mevlanası şehre manevi atmosfer vermiş içinden çıkan beyinlerde manevi hazın izlerini taşıyor..Erbakan Hoca bir beyindir,mükemmeldir tek sorun bu Halk onu anlamak istememesidir..Biz yaşarken insanımıza değer vermiyoruz vefat ettikten sonra ha bu haklıymış biz kıymetini bilemedik klişe laflar söylenir..
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Mevlana Konya da otelciliğin gelişmesinin tek sebebi neredeyse. Yaz kış sürekli yerli yabancı turist akınına uğruyor. Japonlara o kadar alıştık ki sanki sanki şehrin yerlileri gibi oldular. İspanyol, İtalyan, Yunanlı çok fazla yabancı turist geliyor. Şehirde ufacık bir kilise var bu kadar turistten orasıda nasibini alıyor içindekiler bu alakaya çok şaşırıyor ! Sebebin Mevlana olduğunu bilmek onlara acı geliyormudur acaba ?
tamnland.com

Yeni Üye20 yazı
Gerçektende konya dürüst insanıyla (tabiki bır kısım çürük elma heryerde oluduğu gibi burdada var) girişimci yapısıyla, modern şehircilik anlayışıyla, tarihi ve turistik mekanlalrıyla yakın tarihte türkiyenin ve dünyanın ilgi odağı haline gelecektir buna inanıyorum.İçki meselesi ise muhafazakarlık veya cumhuriyetçilik veya laiklik ile yakından veya uzaktan alakası olmayan bir olay.insanın kendi iradesine bağlı bir eylemdir.ister içer ister içmez.bi de bu alkol meselesine gelince içki ve alkol ü birbirinde ayırabilirsek konuyu daha iyi kavramış olacağız.
Sayın akınselçuk sizinde onayladığınız alkol meselesine gelince konya içki sıralamasında 63.sırada alkol kullanımı sıralamasında 21.sıradadır.Yani kullanılan alkol 160 adet olan kolonya imalathanelerinde kullanılmıştır.tekel bu alkol diğer satışlardan ayrı tutmadığı içinde alkol tüketimi haliyle yükselmiştir.

012539

Editör5590 yazı
Sayın brayn4, baktığımız şey birkaç bira markası ve rakı satış sonuçları idi. Konya bu konuda birinci değil tabiki fakat nüfussal oran bakımından diğer illere göre umulanın üzerinde bir değer gözleniyordu.

Açıkcası Konya yı çok severim ama bir şehrin değeri hiç içki tüketmiyor diye artmaz yani sözün özü Konya da biraz fazla bira içildiyse imtina etmemize gerek yok. Sonuçta asayişi en güvenli büyükşehir.

Saygılar . . .
tamnland.com

Yeni Üye1 yazı
Sayın brayn4,

Şu an numunelerini hazırladığımız bir işimiz var, işin başında da çalışmayı düşünürseniz size kendi işinizi ortak olarak sunabilirim.

Benimle irtibata geçerseniz görüşelim.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye281 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - brayn4
Gerçektende konya dürüst insanıyla (tabiki bır kısım çürük elma heryerde oluduğu gibi burdada var) girişimci yapısıyla, modern şehircilik anlayışıyla, tarihi ve turistik mekanlalrıyla yakın tarihte türkiyenin ve dünyanın ilgi odağı haline gelecektir buna inanıyorum.

Aman hocam sakın Konya esnafını dürüst filan zannetme. Bir kısım çürük elma her yerde olabilir demişsin ya burada sadece bir kısım iyi insan var. İnsanlardan peşin para alarak yapabileceğin bir iş kolu seç sermayen sınırlıysa. Yoksa alacağının peşinde çok koşarsın. Bunu demek çok acı ama kimseye güvenme Konya'da iş yapacaksan.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
önerilerin için saol arkadaşım.elbette kötü niyetli insanlar olabilir olacakta zaten.allah kötülerden bizi muhafaza eylesin.musallat edecekse de kendi rızası için yapsın,biz onlardan uzak durmak için elimizden geleni yapacağız inşaallah.
012539

Yeni Üye20 yazı
sayın akınselçuk sizi tel den aradım ama ulaşamadım.msn eklerseniz görüşelim. ozgurboydak@hotmail.com
012539