| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - togayhan67 Sayın brayn, önce sokaklarda gezin bakın bakalım, bu tür başlangıçları gıda sektöründe yaparsanız daha elverişli bir ortamyakalayabilirsiniz konya da ne eksik ne yok bir bakın sitede bir sürü fikir var inceleyin hangisini insanlar tercih eder bir analiz edin. Bir Örnek: konya muhafezekar bir kesime sahip genel anlamda yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan Helal Gıda diye bir sektör canlandı bunu bir araştırabilirsiniz...
|
Konyanın kendi içinde bolca gıda üreticisi vardır. Marketlerde halk genellikle yerel üretimleri tercih eder. Çünkü çok güvenir. Memleketcilikten çok güvendiği için tercih eder.
Konya malını satmayan tek yer Migrostur. Türkiye genelinde en az kazanan migros da büyük ihtimalle Konya şubesi olsa gerektir. Bir memlekete market açıp bir yandan da müşterisiyle didişen bir market düşünemiyorum ama Migros un da yaptığı budur bana göre.
Helal gıda işi Konya da müşteriye pek bir şey ifade etmez anlayacağınız.
Ayrıca İstanbul Üsküdar Konya dan daha muhafazakardır. Fatih ilçesini zaten telaffuz etmeye gerek bile yok.
Konya dan çok daha muhafazakar bir çok ilimiz vardır ama nufüs olarak kıyas kabul etmeyeceğinden tutculuğun henüz büyük şehir olmamasından mı yoksa gerçekten tutucu olduklarından mı kaynaklandığını bilemeyiz.
Muhafazakar bir il dediğiniz Konya da çocukluğumda kapanan bütün restoranlar açıktı ve yol üzerindeki masalarında her öğlen yemek servisi yaptılar.
Ramazanda tekel bayilerinin kapanmadığı içkili restoranların servisine devam ettiği bir şehir pek de tutucu sayılmaz artık.....
Adın çıkacağına canın çıksın demişler ya.
Gerçi Konya nın ne kadar adı muhafazakar da olsa her işini kendi başına yapabilecek bir ekonomik büyüklüğe erişmiş olması bu durumdan Konya lının imtina etmesine de pek gerektirmiyor.
Bir ülkede bir şehrin bazı konularda farklı görülmesini ve buna bağlı olarak dışlama içeren bir ziyniyetle eleştirilmesini çok saçma buluyorum.
Konya kendine has bir Cumhuriyet şehridir. İtirazı olanı yaz kış Konya ya beklerim.