cemalaşkın ve adeka68 kullanıcısına teşekkur ediyorum ilgisinden dolayı,
fakat yazıyı okuyup ta tecrubesini ve fikirlerini paylaşmayan koniks üyelerine de kırgınlığımı iletmek isterim ,
insanların burdaki amacının , iş kurma ve iş fikirlerini paylaşma olduğunu düşünerek kayıt oldum fakat gördüğüm ilgiden pekte memnun kalmadım açıkcası , gerçekliği ve geçerliliği olmayan havada kalan konuşmalara sahne olan insanların ego tatmini üzerine kurgulanmış bi site izlenimi yarattı bana gerçekten . 500.000 tl lik iş projelerinden bahseden ve buna fikir yürüten insanların çoğunlukta olduğunu dşnyrm bu sitede ,
söliceğim şu ki ; ben gerekli araştırmayı gerekli kuruluşlardan yaptım ve okuyupta bilgilenmek isteyen birileri varsa paylaşmak istedim , çnku bi daha da giripte yorum varmı diye bakmıyacağım,
bu tip işletmelerin ruhsatı için gerekli şartlar 3 kriterle alakalı , tavan yuksekliği , baca yeterliliği ve wc ,bunlar uygun olduğu sürece ruhsatla ilgili bi sıkıntı çıkmıyor,
onun dışında denetleme sormuştum denetleme maliye tarafından oluyormuş illegal bi iş yapmadığın ve gelen memurun çayını çorbasını eksik etmediğin sürece cızırtı yapmıolarmış
şirket kurulumu , vergi no su alımı , ticaret odası sicil kaydı , noter işlemleri , imza sirküleri vs vs alayı muhasebeci tarafından siz kılınızı kıpırdatmadan halledilio , yaklaşık toplam maliyet 1500 - 1700 tl arasında
daha sonraki muhasebe takibi içinde aylık 60 tl gibi bir rakam talep ediolar
tabela işi sıkıntılı reklam vergileri yüksek ve tabelanızın çeşidine , buyukluğune göre deişio , net bi rakam yok ,
bu arada Pınar olsun maret olsun hiç bi firma bu tip bi tabela reklam girişiminde bulunmuyolar artık sdce ufak tefek stikerlar yapıştırıolar sdce ayranda çalıştıın stoka göre belli ödenmez verebiliolar !!
ayrıca ben dükkanı tuttum gerekli olan demirbaşları ve sıfır fiyatlarını yazayım
tost makinası 260
çay makinası 330
fritöz 150
katı meyve sıkıcağı motorlu 350
ızgara 250
tezgah 300
yazarkasa 220
fırın pizza 350
soğutucu dolap tezgahlı sergi tipi 2750
deepfreze 500
buz makinası 495
sinek öldürücü 230
klima hava perdesi 1800
masa sandalye isteğe göre çok deişken fiyatı ( 40 sandalye 10 masa ) 1800
züccaciye 1000
aspiratör 300
tadilat boya badana 1200
ruhsat ve resmi işlemler 1700
isteğe göre dekorasyon ???????????? sınır yok
yaklaşık 15 - 20 bin tl arasında bir rakama çalışmaya hazır sıfır makine ve malzeme ile açılabiliyor kısacası
göze gözükmeyen masraf (kürdan tuz peçete ıslak medil vs vs vs yıllık yaklaşık 2000 tl maksimum )
ayrıca günde 100 tane sandvich satmayı hesaplı**** büyük ekmeğe yapılmış bir sandvichin turşusu domatesi ekmeği ıvırı zıvırı dahil en pahalı ürünler kullanırak maliyeti ( içerisinde elektrik ,su , internet, maaş ,sigorta , kira , vs vs peçetesinden kullandığı tuvalet kağıdına kadar maksimum 2 TL ye çıkyo )
bilgilerimi paylaştım ,
yukarda ilk yazdıklarım şahsi fikrimdir , kimseyi etkilemek yada kızdırmak deildir amacım fikrimi beyan ediyorum , anlayışınıza da saygı duyarım, hayırlı forumlar
eee banada hayırlı işler artık
Beklenen gün gelicekse , çekilen çile kutsaldır.