Kardeş dükkanının hayrını gör. Güzel bir yerde olduğu belli. Ama bana sorarsan belli bir markanın veya kurumun hammallığını yapma. Akrabamın Turkcell extra dükkanı var. Öyle dışardan sanıldığı kadar karlı bir iş değil bence. Dükkanlardaki albeniye aldanma derim. Ayrıca faturanın %25 i falan kalmıyor. Öyle olsa herkes açar. Fatura başına sanırım 0.50 kuruş veya 1 tl kalıyor. Yani müşteri 100 tl likde fatura ödese 1000 tl likte fatura ödese sana kalan 1 tl civarı bişeydir. En azından geçen sene öyleydi. şimdi biraz yükselmişse bilmiyorum. Ayrıca açtığın hat başına kendilerinin belirlediği kotayı (aylık en az 500-1000 arası) geçersen biraz para kazanablirsin. Fakat sana kazandığın parayı elden vermezler. 3 ayda bir parça kontor olarak veriyorlar. (Vodafone da böyle. Turkcell de kazandığın parayı 3 ay sonra kdv sini kestikten sonra veriyorlar) Ayrıca parayı onlara peşin yatıracaksın. Malı sonra alacaksın. (Kontor hat v.b mallar) yani nerden bakarsan bak zahmetli iş. Ayrıca pek kazandırmıyor dediğim gibi. Eğer illa telefonculuk yapacaksan sadece bir kurum adına yapma. Karma yap. Yani Turkcell'i de Vodafonu da Avea yı sat. Düzgün bir adam bul tamirden anlayan. Tamir yap. Üste arkadaşın dediği gibi bilgisayarlara format at. Fatura ödeme merkezi'ni de al. Ne bileyim işte dükkanının her cm karesini değerlendir. Ama kimsenin hammallığını yapma.
Bişey daha söylemeyi unuttum. Dekorasyon için de dünyanın parasını alıyorlar. Teminat için de KVK bayisi (telefon) 50 bin dolar teminat almıştı sanırım. Vodefon ne alır bilemiyorum.
Dediğim gibi dükkanının hayrını gör kardeşim. Ama bu işe girerken ince ele SIk doku...
Yukarıda kuyumculuk ve çiçekçilikten bahsetmişsin. Çiçekçiliği bilmiyorum ama amcamoğlu kuyumcu. Daha doğrusu kuyumcuydu ama geçenler de kapattı. Antep te Yöresel ürünler dükkanı açtı. (
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=19809 ) İnan kuyumculuğunda sadece adı var. Herkesin gözü senin üstünde. Hırlısı hırsızı hep gözünü sende açar. İşten anlamıyorsan günde en az bir posta sahte veya ayarı düşük altın satarlar sana. Gözün sürekli teletexte olacak. Yok parite şu oldu, yok has(altın) düştü. Koş toptantıcıya koş bilmem neye. Bir çeyrek altında 1 veya 2 tl kar edersin. Ama kuyumcuyum dedimi prestiji vardır.
Kusura bakma kardeşim içini kararttım sanki ama inan bana göre senin saydığın işler böyle. Yine de karar senin. İşinde başarılar dilerim.