Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

40 Dolar Kaça Çıkar?

Başlatanbymmx123Tarih23/09/2009 12:55:55Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba,
Biraz araştırdım ama tatmin edici bir sonuç bulamadım.
Alibabadan veya chinavasion.com'dan 40 dolara MPG4 çalar almak istiyorum.1 adet kendim kullancağım. Bursada oturuyorum. Buralardan daha önce hiç alışveriş yapmadım.Ürünü aldıktan sonra bursaya kargo ile eve teslim yapıyorlar mı? yoksa gümrükten mi almak gerekiyor.Ayrıca sadece bunun kargo maliyeti nekadar. Yani 40 dolara aldığım tek bir player evime ulşınca bana kaç liraya mal olur, kaç günde gelir.
Yardımılarınız için şimdiden teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye73 yazı
Merhaba

bymmx123 sakın bu işe girme astarı yüzünü geçer git bursadan emsali bir makineyi 20-30 dolar fazla vererek al daha iyi olur senin için (bu işte otoriteyim işim gümrük müşavirliği)

İyi günler
murat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye107 yazı
hangi yabancı siteden alışveriş yaparsanız yapın ilk önce
1 güvenilir bir site olmasına bakın
2 ödemenizi paypel olarak ödeyin
3 aldıgınız ürünün altında freeshipping yazmasına bakın bu bedava kargo demektir
eger bu dediklerime dikkat ederseniz evinize kadar ptt kargo getirip teslim eder 1 dolarlık mal alsanızda kargo parası ödemezsiniz
ali babaya bir cok kişi güvenilir diyor ama öbür siteye bişey diyemem
avciriza

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı

Arkadaşım Çinde kalıyorum ve ithalat işlemleri yapıyorum iki yıldır ben sadece formu okuyordum, gözüme çarptı yazın. b2b siteleri toptan satış siteleridir. ikincisi ise bu sitelerden günde en az bir türk msn ye geliyor dolandırılmış olarak benden yardım istiyorlar, ancak çinlilerin çoğu çoktan parayı almış kaçmış oluyor izine ulaşamıyoruz..kısaca yeri türkiyede olmayan ve zorda kaldığında tekrardan ulaşamayacağın hiçbir yurtdışı sitesinden alışveriş yapma...sitede reklam varmı bilmiyorum, kendi sitem var ordan da alışveriş yapabilirsin istersen, fiyatlar yine Çin fiyatlarına yakın..kargosu bedava gümrük işlemleri firmamıza ait..sen sadece siparişi ver ve ürününün adresine gelmesini bekle... sitenin adresini verecegim eğer yasaksa yetkili arkadaştan özür diliyorum şimdiden.. www.ticaretmasasi.com
www.ticaretmasasi.com
www.dailyoff.com

Yerleşim Çin / GuangzhouMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
bu arada tekrardan 40 dolarlık bir mp3 kaçliraya mal olur sorusuna cevap vereyim. ürün ems kargosuna verilir, kargo masrafı 15-20 dolar gibi olur..eğer anlaşmalı değilse. Gümrükten rahat geçmesi lazım. nedeni bayram öncesi ve sonrası uygulaması hala devam ediyor gümrüklerde ve bu nedenle bir sorun yaşamazsın. ancak diyelim gümrükçü arkadaş kıllık yaptı. aldı ürünü. o halde ptt olduğundan dolayı %10 bir bedel ödeyeceksin ancak ürünün faturası üstünde gelsin..marka olmaması lazım. tek adetlerde hiçbir sorun yaşamazsın bu şekilde. Ancak tekrardan uyarı gereği duyuyorum. b2b sitelerinde dolandırıcı dolu ve tavsiye kesinlikle etmiyorum.
www.ticaretmasasi.com
www.dailyoff.com

Yerleşim Çin / GuangzhouMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkürler. Sanırım vaz geçiyorum.

Üye1359 yazı
müşavir olduğunu söyleyen arkadaş acaba 150 dolar altı alışverişlerin gümrük dışı olduğunu bilmiyor ya hoş :)
15 dolara yakın bi maliyet cıkıyor kargoda UPS oluyor genelde ya da FEDEX

Sağlam bir satıcıdan PAYPAL aracılığıyla yaparsan sıkıntın olmaz..
Malum paypal parayı hemen çekmiyor.. sana gelmesi 10-20 gün arasında olur sanırım...
çinden başka sektörden birçok kişiyle alışveriş yaptım garip bir yapıya sahipler..
hırsız değiller ama para konusunda çok titizler.. o yüzden işleri ağırdan almayı seviyorlar..
ürün gecikirse REFUND my money muhabbeti yapınca hemen pabuç pahalı diye işi hızlandırıyorlar ya bayılıyorum .)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye157 yazı
deploy sana katılıyorum musavır arkadas konusuda
e-broker

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
valla kararsız kaldım. Oradaki fiyatlar çok iyi 15 dolar üstüne koysa bile uygun.

Yeni Üye11 yazı
selam, alibaba.com dan alışveriş yapıyorsan orda kargo ücretini söylüyor oraya bakabilirsin. ama çinden en küçük bir kargonun gelmesi bile 50 dolar bilgin olsun gümrüğe takılmaz adresine üç günde gelir

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye1359 yazı
sanırım bazıları kargo şirketleriyle anlaşmalılar fark ondan kaynaklanıyor.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye1359 yazı
http://www.bidturk.com/vip/

www.bidturk.com

Türkiye’den alınabilecek ürünler konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Fakat bireysel kullanıcılar için ticari kapsama girmeyen paketler tavsiye edilmektedir. Ticari amaçlı alışveriş yapacaksaniz bir gümrük komisyoncusu aracılığı ile ürünlerinizin gümrük vergisini ödeyerek almanız gerekmektedir. Eğer ticari amaçla bir ürün almıyorsanız, yani aldığınız ürünü Türkiye’de satmak amacıyla almıyorsanız, herhangi bir ücret ödemenize ve herhangi birşey yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Sadece ürünün evinize teslim edilmesini bekliyorsunuz.

Gümrük mevzuatı bu konuyla ilgili aşağıdaki bilgiyi vermektedir.

Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.

Bu muafiyet;

a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan,

Eşya için uygulanır.
Bu muafiyet, alkol ve alkol ürünleri ile tütün ve tütün ürünleri için uygulanmaz.

Hediyelik Eşyada Kaç Euroluk Muafiyet Uygulanır?

Gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir.
İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkiyatın toplam kıymetinin 300 EURO’yu aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır.

Hangi Sürelerde Bu Muafiyet Uygulanır?
Bu muafiyet, (a) bendinde belirtilen olaylardan bir ay önceki veya bir ay sonraki süreler içinde gönderilmiş veya Türkiye gümrük bölgesine girmiş eşya için uygulanır.

Ürünün ticari kapsama girmeme kıstası ise ürünün değerinin 100 Euro değerini aşmaması gerekmektedir. Bu sınır Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce ve sonra 3 aylık bir süre için 300 Euroya çıkmaktadır. Zaten bireysel kullanıcılar için alınabilecek ürünler genellikle bu rakamın altında kalmaktadır. Adet olarak da aynı üründen 4 adedin üzerinde satın alınması gümrüklü mal limitine girmesine yol açabilir.

Özetle bu limitlerin altında yapacağınız alışverişlerde gümrük uygulanmamaktadır ve ürünleriniz evinize teslim edilir
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir