Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Seyyar Kokoreç

BaşlatancansadoTarih20/09/2009 02:38:00Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba,
Herkes gibi ben de ülkemizdeki krizden etkilenmiş ve sonuçta işşiz kalmış biriyim. yaklaşık olarak 1500tl kadar bir param var. Bu para ile seyyar kokoreççilik yapmak istiyorum. ancak bu konuda bir deneyimim yok.

Kokorecin pişirilmesinde ve sunulmasında nelere dikkat etmeliyim? Bu işi en iyi şekilde nasıl yapabilirim?

Bana bu konularda yol gösterecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / KırşehirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye42 yazı
bi bağ kokorecin 40 tl olduğnu ve en az 35-40 porsiyon çıktığnı duymuştum...güzel bi yerde günde 3 bağ gidermiş...pişirmesindede bi şey yoktur sanırım çiğ kalmasın yeter...yaparsan güzel nakit para kazanırsın sanırım

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye105 yazı
açacagın yeri burayada yaz gelir bi tadına bakarız))))
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye2 yazı

cevabınız için teşekkür ederim. o bir bağ kokoreci alıp direkt olarak kömür ateşinde mi pişiriyorlar yoksa daha önceden fırında falan pişirip daha sonra mı kömür ateşinin üzerine alıyorlar? bunu merak ediyorum aslında. çiğ kalmaması önemli olduğu için kokorecin iç tarafının pişmemesinden korkuyorum.

Yerleşim Türkiye / Kyr?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
kömür ateşinde dışı kızardıktan sanra , siparişini hazırlarken tekrardan içini de hafif pembeleşinceye kadar kızartırsın ne çok sulu ne çok kızarmışı makbul deildir kokoreçin ,
baharat we ekmek önemli konu ekmeğinide kızartarak sunarsan daha çok satabilrsin sanırım ,
ama yiyecek içecek sektörü ne olursa olsun , damak tadının güzelliği ile sürekliliğini doğru orantılıdır , hayırlı kazançlar
Beklenen gün gelicekse , çekilen çile kutsaldır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye17 yazı
arkadaşlar önelikle merhabalar ben amasyadan emekli memur işte naaparsın türkiyeden manzaralar.size bişe danışacam 10 m3 lük bir panelvan aldım ve bir firmayla görüştüm bu firma işinin ehli büyük bir firma ama.bu panelvan içerisine içişleri bakanlığının istediği gibi mutfak dizayn ettirdim döner ve köfte satış amaçlı içinde buzdolabı ve jenarötörü atık ve temiz su deposu hepsi war.maliyeye kayıtda olucaz inşllah.bu tür faaliyetlere belediye müsade edermi sizce .teşekkürler
herşey vatan için

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Emekli
Yeni Üye7 yazı
sen bakanlığın tüzüğüne göre herşeyını yaptıysan beledıye sana hıcbırsey dıyemez rahat ol sen sadece işgaliyeni öde belediyeye gerıyanı kolay allah yar ve yardımcın olsun bu arada serdar37100@hotmail.com msn adresım abı benı eklersen bende senın bılgılerınden yararlanmak ısterım

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Serbest meslek
Üye1359 yazı
küçük bir dükkan açıp yapmak daha mantıklı gibi.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye63 yazı
araba yerine dükkan olabilir ama araba olursa hızlı satış olur yer değiştirebilirsin birde aklım eski bir dizi filmdeki dükkan içinde araba geldi onuda düşünebilirsiniz
Y. Emre YILDIZ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye1359 yazı
Amatör küme futbol maçları, halı saha vs civarları, konser, düğün vs organizasyon civarları satış için ideal.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye13 yazı
öncelikle hayırlı olur inşallah bende istanbulda bu işi yapmak için yaklaşık bir hafta önce fiyat ve bilgi araştırması yaptıp. bu hususta işi bilen bir arkadaşımda bana yardımcı oldu şöyleki kokoreçin bağı 22 tl ve bundan 18 yarım ekmek çıkar mangal kömürü toptan 1.9 tl kilosu ve gerekli olan baharatlar ki bunların kaliteli olması lezzete lezzet katar bir hususta kokoreçi herkesin yememesidir. bu konuda çevre araştırması yapmalısın ve kokoreç genellikle akşam saatleri ve geç saatlerde yenir. üç tekerlekli araba ile düşünürsen arabanın fiyatı 1.100 tl set üstü kokoreç mangalı düşünürsen en ucuz 400 en pahallı 800 tl arası bu tezgahlar özel yapım olup normal mangal gibi degildir ateş kokoreçin önü ve arkasındadır ortası yağ damlayacak şekilde boş bırakılır çünkü ateşe damlayan yağ kokoreçi çok pişmesine ve kurumasına neden olur kokoreçi pişirmek biraz göz kararına bağlıdır ve pişen kokoreç domates kesilip kıymık haline gelinceye kadar kesilip karıştırılır vr kokoreç tavasında karıştırılıp üzerine isteğe göre baharat serpilip pişirilir unutma domatesleri önce koyman kokoreçin kurumasını önler ve daha sonra ekmeği yarım kesip kokoreç şişine takıp ısıtıp arasına pişen malzeme güzelce serpiştirilip servise hazır edilir. afiyet olsun unutma temizlik tertip düzen ve devamlılık her zaman kazandırır. devamlı nokta değiştirmem müşteri potansiyelini etkiler sabit olmak daha avantajlı olabir. Not mangalı yaktınmı zaman kaybetmemek için bir küçük tüp ve şalama ile alevi hızlandabilirsin. haydi hayıırlı ollsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emniyet görevlisi
Üye300 yazı
Ayrıca Tarım ve Köy işleri Bakanlığının periyodik gıda ve hijyen kontrolleri mevcut olacaktır, yasalar gereği.. Bu konuda da bazı tedbirleri alırsanız iyi olur.. (Eldiven,Maske,Kişisel hijyen bölümü lavabo,3 aylık sağlık kontrolü (Portör),Sağlıklı hammadde (Et,Ekmek,içecek) aranması vs....
Güzel bir girişim gibi gözüküyor gerçekten...
Hayırlısı olsun...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye1359 yazı
son durum nedir ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye5 yazı
arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun allah bol kazanç versin.aslında kokoreç yapmak hem çok kolay hemde çok zordur.yani malı şişe geçirirsin güzel güçlü yakılmış ateşin üstüne asarsın ( ateş çok kuvvetli olmalı yavaş ateş malı eritir ) eline ince bir şiş alır pişen malı şişleyerek içindeki suyunu akıtmak suretiyle çevire çevire pişirirsin nar gibi kızarınca ateşten çeker dinlenmeye alırsın biraz soğuduğu zaman kesersin ( ateşten alınca hemen kesersen mal dağalır dilimler düzgün olmaz ) daha sonra halkaları ister telde pişirirsin istersen doğrayım tavada kavurursun müşterinin arzusuna göre domates biber ilave edip baharatını yine ister çiğ istersen kavurma esnasında içine katıp ekmeğini güzelce kızartım servis edersin.bu kısmı kolaydır ancak kokoreç tezgahı temizliği aşırı yağlı olmasından dolayı biraz zordur iyi temizlemezsen ertesi gün çekilmicek kadar kötü bir koku yayar müşteri kaçar . birde mutlak sürekle gürgen tahta (plastik malzeme kullanma ) kullan ve bıçağınla mümkün mertebe ses çıkar müşteri bunu piskolojik olarak arar.en zor kısmıda bizim ülkemizde herkez ya kokoreç ustasıdır yada bir yakını ustadır sürekli akıl verirler yok böle yap yok şöle yap sen bi yol tuttur gerisine kulak asma ve sakın ama sakın işlerin ne kadar iyi olursa olsun dükkan tutma (acı tecrübe ) asla seyyar gibi iş yapmaz hadi hayırlı işler ...
selim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf