Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

5000 Lira Para Faiz Dışında Nasıl Değerlendirilir?

Başlatanlion81Tarih15/09/2009 12:27:54Yorum33

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
İngilizce Öğretmeni olarak altı yıldır çalışıyorum, ancak bu gün okuldaki maaş listesine baktım 1312 lira para maaşım varmış, hizmetli arkadaşın maaşı 1250 lira. Şu sonuca vardım: ömür boyu çalışsam birşey olacağı yok bu işte.

Aslında ticaretin beni çektiğinin de farkındayım,öğretmenliği bırakmadan kısmen kontrol edebileceğim ya da mesai saatleri dışında faaliyet yapabileceğim kendi işimi 5000 lira sermaye ile yapmayı planlıyorum.

Araca sahibim, fikri olan arkadaşlardan veya tecrübe sahibi insanlardan yorumlar bekliyorum.

Teşekkür ederim.
eraslan

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Yeni Üye0 yazı
slm ben kayserılı bır ögrencıyım sanırım sızler kucuk bır meblag ile ticarete atılmaya çalışıyosunuz benım ailem benım her turlu maddı ıhtıyacımı karsılayabılır fakat ben bu gune kadar gerek okulum ıcın gerekse kendi ihtiyaçlarım için hiç bir maddi destek beklemedim çünkü ben kendi kazancımla arabamı da aldım okulumu da okuyorum ve hatrı sayılır bır mıktarda da yatırım yapabılıyorum ben gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadıgını bılmedıgım ınsanlara 3 kurusluk yardım yapıcagımı bir kaç kişiye iş fikri vermeyi daha uygun göruyorum... şimdi sanırım iş fırsatı arıyan yatırımcımız bir ögretmen ve elındekı 5000 tl yı nasıl degerlendırebılecegını dusunuyor hocama şöyle bi nacizane fikrim var; önumuz yaz yani okulların tatılı yakın yanı mesaı derdınız olmayacak, bu sebebten dolayı sızlere organızasyon işini önerebilirim bulundugunuz yerlerde buyuk otellerın muhakkak extra calısabılecek ınsanlara ıhtıyacı vardır sız calısacak ınsanları bulun ve otellerle gorusun extra gunluk elemana ıhtıyac duyduklarında sızın numaranızı arasınlar sız de çalısacak ınsaları oraya yönlendırın ama bu ınsanlar sızın elemanınız olsun bu ınsanlara gorevlerını sız verın bu ınsanların yaptıkları hatalarda sızın hatanız olacagından dolayı bır nevı aracı kurum olacaksınız belkı de sadece cep telefonuyla ıslerınızı yönlendırebılırsınız ve gunluk belkı de 1 saat calısırsınız o da elemanlarınızı denetlemekle gecer... işi daha da buyutecek olursanız dugun,toplu yemek, toplantı gıbı organızasyonlarıda sız saglayabılırsınız ama bunun ıcın masa sandalye gıydırme ıslerı ıcın bıraz sermayeye ıhtıyac duyabılırsınız bunun ıcın de 5000 tl sızın ıcın yeterlı bır meblag grulebılır...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Üye1714 yazı

Bugün 5000 liraya bakkal değil tekel büfe bile açamazsın. Sadece sigaraya vereceğin para 5000 lira ve üzerinde olacatır. Yani para giderek değerleşiyor. Sürekli takip ettiğim ekonomitürk blogunda şu soruya cevap verilmiş;

En Iyi Yatırım Nedir?
http://ekonomiturk.blogspot.com/2010/04/en-iyi-yatrm-nedir.html

Alıntı Yapılan Metin:
bir çin atasözü der ki,

bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek.
on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç ek.
yüzyıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik