Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

5000 Lira Para Faiz Dışında Nasıl Değerlendirilir?

Başlatanlion81Tarih15/09/2009 12:27:54Yorum33

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
İngilizce Öğretmeni olarak altı yıldır çalışıyorum, ancak bu gün okuldaki maaş listesine baktım 1312 lira para maaşım varmış, hizmetli arkadaşın maaşı 1250 lira. Şu sonuca vardım: ömür boyu çalışsam birşey olacağı yok bu işte.

Aslında ticaretin beni çektiğinin de farkındayım,öğretmenliği bırakmadan kısmen kontrol edebileceğim ya da mesai saatleri dışında faaliyet yapabileceğim kendi işimi 5000 lira sermaye ile yapmayı planlıyorum.

Araca sahibim, fikri olan arkadaşlardan veya tecrübe sahibi insanlardan yorumlar bekliyorum.

Teşekkür ederim.
eraslan

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Editör5590 yazı
Piyasadaki meslek dallarını ve maaşlı çalışmakla esnaflık yapmak arasındaki farkları irdelediğimiz zaman kadrolu bir öğretmenlik mesleği en avantajlı para kazanma imkanlarından biridir.

2 ay yaz tatili
15 gün kış tatili
Gününde düzenli ve garantili yatan bir maaş.
Eksiksiz ödenen sigorta yani aile bireylerini de kapsayan sürekli sağlık güvencesi
Çalışanla aynı haklara sahip bir amir ile muhatap olma
Yarım gün mesai
Cumartesi - Pazar tatili.
Bankalarda bir esnafa göre daha fazla kredibilite imkanı. Bordronun gücü.
Kriz zamanlarında işten çıkarılmama garantisi.
Pratik şartlarda işlevsel bir kazanılmış hak güvencesi

Bu imkanlara sahip bir esnaf tablosu veya özel sektörde maaşlı iş imkanı bulabilir misiniz ?

Eğer yatırdığınızdan çok kazabileceğinizi bildiğiniz kafanıza oturmuş bir iş kolu bilmiyorsanız yapacağınızın işin riskleri var ise esnaflıktan daha tehlikeli bir iş yoktur.

1300 lirayla 4 kişilik bir aile zar zor geçinir. Fakat unutulmamalıdır ki yapılan yatırımların büyük bir kısmı ülkemizde bu gelir düzeyi ile yapılmaktadır.

Asıl mesele bu maaştan 4 kişilik aileye bir değil iki tane girmelidir. Kira gideri olabildiğince düşük tutulmalıdır. En azından bir ev sahibi olana kadar. Aile geliri arttırılacaksa esnaflığın bütün riskleri üstlenilmeden bir ticari faaliyet yapılmalıdır. Örneğin dükkan açmadan bir malın pazarlanması gibi.

İngilizceniz çok iyi olduğuna göre yurtdışı mallarına aracılık yapabilirsiniz. Bir yurt dışı firması ile direk yazışıp onların namına burada en uygun malı bulur arada sık sık ileşim kurarak onların kendini güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz. Bir çok kişi ingilizce biliyor ama bir çok kişide ingilizce bilmesi gereken bir iş yaptığı halde yeterince ingilizce bilmemenin getirdiği bütün sıkıntıları yaşayıp para kaybediyor.

Başarılar.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Unutmayın ki 5000 lira para bir esnaf dükkanının dişinin kovuğunu doldurmaz !
tamnland.com

Yeni Üye11 yazı

Yurt dışı mallarına aracılık işini yapmaya çalıştım alibaba.com aracılığı ile ama şirket olmak gerektiği ve müşterilerin kurumsallaşmış oluşumlardan alış verişte bulunduklarını gözlemledim.
eraslan

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ö?retmen
Yeni Üye30 yazı
bir fikrim var... 4 tane dükkan sahibiyim şuanda ve size bir teklifim var..gelin ben size bu dükkanların hepsini devredeyim sizde bana ögretmenlik meslegini ve aylık maaşınızı devredin..5000 lirada sizin olsun.nasıl ama?umarım bişeyler çıkartmışsınızdır.......
srpslm

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye204 yazı
Vakti zamanında Padişah Vezirleriyle gezerken,köylünün biri derede balık avlıyormuş. Padişah köylüye takılmış,Ben burada iken ne yakalarsan onun ağırlığın da altın vereceğim demiş: Tesadüf ya Köylü oltasını çekmiş küçük bir kemik çıkmış. Padişah ne şanssız bir adamsın bula bula bu kemeiğimi yakaladın demiş. Köylüye söz vermiş ya almışlar köylüyü yanlarına doğru saraya gitmişler. Hazine sorumlusuna bu köylünün elindeki kemiği tartın ağırlığınca altın verin demiş.
Hazineci altını terazinin bir kefesine koymuş başlamış tek tek altın atmaya .
Ama ne kemikmiş altın ata ata bitmek üzere ama terazinin kemik olanı kıpırdamıyor bile.
Padişaha anlatmışlar Padişah gelmiş Hazine odasına,bakmış olay gerçek.
Demişki bunda bir hikmet var çağırın alimlerden birini buaraya diye emir vermiş.
Alim gelmiş kemiği incelemiş,
Demişki bu kemik Dünyada iken aç gözlü bir kulun elmacık kemiği böylelerinin gözünü bir kısım toprak doyurur demiş ve bir avuç toprağı kemeğin üzerine bırakmış terazi den eksilte eksilte günümüzün Cumhuriyet altını kadar ağırlıkta bir altın kalmış:)))))))

Çalışmadığınız gün ve aylar için de geçerli olan,Her ay aksamadan düzenli gelen 1312 TL maaşınız var,Güle güle harcayın kesinlikle gözüm yok. Asgari ücretin 496,53 TL olduğu bir ülkede bu parayı bile az buluyorsunuz. Üstelik sizin dokunulmazlığınız olarak garantiniz 657 sayılı D.M.K nu gibi bir de lüksünüz var. Sendikadan bahsettiğinde hemen kapı önüne konan işçinin böyle bir imkanı yok.Mazeretli veya mazeretsiz gelmediğiniz günlerde yaptırımınız yok idarece halledilebiliyor kültür meselesi tabii. İşçi 1 gün izinsiz gelmese 2 günü kesilir 2 gün gelmese tazminat bile yok.Maaşınız 1 kaç gün gecikse en büyük suçlu devlet "tencere tava iş düştü başa" hemen medya yolu ile propoganda + faiz talepleri v.b
Hocam Allah'tan korkun be sizin yetiştirdiğiniz öğrencilerden ne sizin mantalitenizde gençlik çıkacaksa vay halimize.
Bir de utanmadan hizmetlinin maaşını takip ediyorsunuz,sahi bu kopya sayılmıyormu?
Bu memlekette kaç tane Cumhuriyet var ben anlayamadım (YÖK,ORDU,YARGI Şimdide ÖĞRETMEN)ondan sonra laiklik,çağdaşlık,Atatürkçülük bunlarmı sizin maskeniz.Şu mübarek Kadir gecesi günü adamın orucunu zorla bozduracaksınız. Allah bereket versin de be hocam ek iş yapacaksan yap kafan bu kadar hesaba çalışıyor da 5000 Tl ile ne yapılmayacağınamı çalışmıyor.Allah fakir fukarayı aç gözlülerden korusun ne diyeyim.
*"Allah, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; *

*yeryüzündeki kötü insanlar ise, kendi iradelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanirlar."*
Hayat'ın kendisi risktir.
Krizler bazıları için fırsattır.
gıda,tekstil,emlak

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil
Yeni Üye11 yazı
mesai saatleriniz nasıl bilmiyorum ama yarım gün falan ise eşiniz dostunuz veya çevrenizde ürettiğimiz ürünleri işinizden ayrılmadan pazarlayabilirsiniz...kısa süre içinde vreceğimiz destekle kolaylıkla teknik bilgiye sahip olursunuz....
biz ahşap ve iç dekorasyon üzerine faaliyet göstermekteyiz..mutfak banyo kapı veranda vs....dilerseniz araç var diyorsunuz siz iş alırsınız biz size bayii fiyatına veririz siz üzerinden metraj ücreti alırsınız....

FREZYA&AHŞAP YAPI DEKORASYON
merkez shovroom :akıncılar mah posta cad 25/a güngören(camlıkahve)ist
0212 5043787
0546 2426833
o532 4366954
frezya_ahsap@hotmail.com
mustafatartici@mynet.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye114 yazı
burası bir girişimcilik forumu mu yoksa güzin abla köşesi mi? adam derdini anlatmış, girişim peşinde, belli ki daha iyi kazanmak, daha da büyümek istiyor. biri çıkmış öğretmenliğin avantajlarını sayıyor, diğeri çıkmış "yazık sizin yetiştirdiğiniz nesle" diyor. pardon ama, sen kimsin arkadaşım? sana ne? adama ders vermeye mi geldin? adamın sorusuna söyleyecek bir şeyin yoksa yavaş yavaş uza, adamın akıl almaya değil fikir teatisi yapmaya ihtiyacı var.

hay allahım, ne garip insanlar var.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye11 yazı
Olumlu olumsuz tüm değerlendirmeleriniz için gerçekten çok teşekkür ediyorum.Öğretmenlik mesleğimi başarılı bir şekilde ifa ediyorum.Benim ifade etmek istediğim olay 28 yaşında evliliği düşünen bir insanım ancak borca,faize ve kredilere bulaşmadan bu evliliği düşünüyorum,hesaplarıma göre 22 bin lira gibi bir rakamla evliliğin tamamlanacağını gözlemledim.Ve 4 yıl sonra ancak bu parayı biriktirmiş olacağım bu maaşla onu ifade etmek istedim ondan bundan bankadan para isteyeceğime kendim neden bişeyler yapmayayım diye böyle bir soru sormuştum ancak olumsuz yorumlarla da karşılaşıyor insan,onlara da teşekkür ediyoruz tabi :)
eraslan

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ö?retmen
Yeni Üye22 yazı
Arkadaslar adam size adam gibi sormus ne yapabilirim diye maşallah herkes cokbilmiş yok oğretmenin maası sukadar,sukadar gün tatil yok hizmetçinin gözünde paranmı var.Madem yardımcı olamıyorsum bari köstek olma.arkadasın dediği gibi yarın evlenmeye kalksa ev almaya kalksa bu adam ne yapacak 1.200 maaşla.ev fiyatları ucmuş gidiyor 80-100 binin altında ev yok bu adam hiç yemiyip içmese 8-10 senede ancak ev alır.Buzamanda herkese babadan ev araba dükkan vs kalmıo bişeylere sahip olmak istiyorsan bazı seyleri riske alacaksın.siz kaçtane durumu iyi insan gordünüz memur maasıyla gecinen.ha aç kalmassın acıkta kalmassın karnını doyurursun standart bir hayat sürersin...tatile cıkmak bir cok ülkede normal bir durumken bizde lüks olarak sayılıo hangi memur yurtdısına seyehat edebiliyor.eğer bu ulkede sartlar boyleyse biz memur maaslarına cok diyebilme hakkımız yok ha asgari ücretle gecinenlerin hali dahada kotü.fakat asgari ücretten daha yüksek bir maaş olduğu için arkadasımızı yargıma hakkını kimse bize vermez.sonucta o paraylada o paraylada bişe yapılamıo maalesef ,gene karın tokluğuna çalısıo insanlarımız .Burası girişimcilik,fikir paylasma,birbirimize yardımcı olma platformu.eğer zaten bunu yapamıyorsak burada işimiz yok.hepinize hayatta basarılar.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ö?renci
Yeni Üye86 yazı
Boğaziçi Uni. mezunu bir arkadaşım var. Başvurduğu işlerde ayda 5000 $ maaş vermedikleri için çalışmıyor. çünkü : özel ders vererek ayda 7000 $ civarı para kazanıyor. özel ders diyip geçmemek gerek :)

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye11 yazı
hocam merhaba, yazılan yorumları okuyorum ve şaşırıyorum senin samimiyetine inanıyorum birşeyler yapmak ve ek gelir elde etmek istiyorsun öncelikle allah yardımcın olsun, elindeki sermaye hiçte küçümsenecek bir sermaye değil şu an çoğu kimsede sendeki sermaye dahi yok, bence yaşadığın yerde bu sermaye ile bir iş çevirebilirsin bir ürün bulup bunu pazarlayabilir satabilirsin. aracında var herhalde , sürümü olan günlük kullanılan ve herkesin alabileceği bir ürün bul ve bunu pazarla hocam, örnek veriyorum çakmak satabilirsin tekel bayilerine , birer paket al gülüm ver gülüm hesabı vade yok, lokantalara peçete kürdan vs kullanılan ürünleri satabilirsin yine al gülüm ver gülüm, peşin alırsın uygun satarsın, peşin paranla fotokopi kağıtı alıp okullara vs lere satabilirsin. az kazanırsın belki ama öz kazanırsın hocam. benimde bir ürünüm var 500 tl lik alıp hatta baştan ben sana ücretsiz numune göndereyim al dene satacağına inanırsan bu ürünü bulunduğun yerde satmaya çalış, eğitimcisin eğitim materyalleri satabilirsin ,şimdiden sana kolay gelsin saygın mesleğinde sana başarılar diliyorum hocam. mail adresim elanaz2009@hotmail.com dilersen ürün dediğim gibi ücretsiz gönderirim aklına fikrine yatarsa etrafınla paylaşırsın satacağını gözün keserse sonra benden mal alırsın. diğer arkadaşlarında ciddi yorumlarını değerlendirebilirsin muhakkakki sana faydalı bilgi verecek arkadaşların olduğuna inanıyorum bu sitede.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aradakiuzaklik
burası bir girişimcilik forumu mu yoksa güzin abla köşesi mi? adam derdini anlatmış, girişim peşinde, belli ki daha iyi kazanmak, daha da büyümek istiyor. biri çıkmış öğretmenliğin avantajlarını sayıyor, diğeri çıkmış "yazık sizin yetiştirdiğiniz nesle" diyor. pardon ama, sen kimsin arkadaşım? sana ne? adama ders vermeye mi geldin? adamın sorusuna söyleyecek bir şeyin yoksa yavaş yavaş uza, adamın akıl almaya değil fikir teatisi yapmaya ihtiyacı var.

hay allahım, ne garip insanlar var.

Yazımda öğretmen arkadaşıma yaptığım bir eleştiri yok.

Alıntı Yapılan Metin:
biri çıkmış öğretmenliğin avantajlarını sayıyor,

Dimyat a pirince giderken eldeki bulgurdan olma ihtimalini dillendirdim sadece. Çünkü mevcut durumda bu ihtimal çok yüksek. Esnafım aynı zamanda öğretmenlikte yapmaktayım.

5000 lirayı ticaret yapıp çoğaltmak için hemen el altında kar edilecek, bilinen, kendine has bir özelliğin olması gerekir.

Ben nisbeten kibar bir insanım karşımdakinden de aynısını beklerim.

Üzerime alındığım kısmı kaba olmamış ama sınıra dayanmış.

Sevgilerimle.
tamnland.com

Yeni Üye16 yazı
5.000 ilk etapta kucuk gibi gozukebilir ama 5 kisi toplandi mi ilk is icin guzel kivilcim olur 25.000 ben her zaman guclerin birlesmesinden yanayim bir fikir sadece
Paranı kaybet zamanını kaybet hatta umudunu kaybet ama onurunu ve şerefini asla kaybetme !!

girisimci@windowslive.com

Şefkatte merhamette güneş gibi ol, ayıpları örtmekte gece gibi ol, keremde,cömertlikte akarsu gibi ol; tevazuda,mahfiyette toprak gibi ol; hoşgörüde deniz gibi ol; öfkede,asabiyette ölü gibi ol; ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol...!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye125 yazı
vallahi bana kalırsa sen güzel bir balık lokantısına git yanına 3-5 arkadaş daha al,15 dakika içinde 1 tane uyduruk balık,yıkanmamış salata,,göstermelik süslenmiş bir masayla işi bitirirsin,dolayısıyla da kafanda sorunda kalmaz. zaten yok ,olamazda,olmayacakta hiç kendini yorma iş güç diye.
BUNU NEDEN Mİ BÖLE YAZDIM BAŞKA BİR BAŞLIKTA YAKLAŞIK 10 000 000 EURO SERMAYESİ OLAN ŞAHSİYET İYİ OKUSUN,ÖĞRTEMNEİ ÇOK PARA ALIYOR DİYENLERDE OKUSUN.
tamam asgari ücretli perişan ama ,iyi dediğimiz öğretmeninde ondan kalır hali yok.dünyanın her yerinden ülkeme öğretmen turistler geliyor,benim öğretmenim bir adımlık bulgaristana bile gidemiyor.
Allahım sonumuzu hayıra çıkarsın.
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye21 yazı
merhaba ;

hocam 5000L para ile kendinize,girişimciliğinize,aklınıza,fikrinize güveniyorsanız çok büyük meblalar kazanabilirsiniz.
NASIL...?
düşünün,dünyada herzaman kazandıran kural İLK olmaktır.bulunduğunuz yerde yapılabilecek ilk'ler.biraz daha büyük düşünün türkiyede bir ilk,dahada büyük düşünün,dünyada bir ilk.hiç değerlendirdinizmi,çevrenizde yapabileceklerinizi.küçük bir örnek vereyim.benim şuanda sermayeyi geçtim borçla uğraştığım bir proje.AHTAPOT adını verdiğim arabalar için patinaj zinciri,sökmesi ve takması çok kolay,tırnakları ojeli bir bayanın dahi rahatlıkla kullanabileceği bir mekanizma.bu türkiye için.daha büyük düşünüyorum.lpg gibi araca monte edilip,sadece araç torpidosundan bir düğmeyle,hertürlü hava koşulunda kullanılabilecek bir sistem.bunun imalatını yapmam gerekmiyor.bir adet numune,patent,otomotiv firmalarına satışı ve kardan belli oranda pay. başka bir örnek,günümüzde birçok evde kullanılan tuvaletler için,pazarlarda satılan şıp şıp adı verilen plastik kapaklar.önceleri bu varmıydı.market arabaları varmıydı.vs.vs.bu benim düşüncelerim.siz neden daha başarılı olmayasınızki.
saygılarımla..
metinc

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Editör5590 yazı
Ülkemizde patent hakkını satıp para kazanan birine ben hiç rastlamadım duymadım. Ama şu tuvalet kapakları için 10 bin liradan fazla patent masrafı yapıp, binlerce taklit marka için mahkeme mahkeme dolaşan birini tanıyorum. Bir ürünü satın alırken patenti size aitmi diye sorarmısınız toptancı veya marketci olsanız ? Fiyatı uygunsa mal iyiyse alır satmaya başlarsınız. Bu tip imalatlarda patent ne işe yarar ?

Bırakın basit imalatları ;

Uzay mekiğini yörüngeye masrafsız sokacak sistemi bulun sadece projesini satarak para sahibi olun teknik , teorik veya pratik olarak mümkün değil.

Kanserin kesin tedavisini sağlayan bir ilaç bulun. Bana nasıl paraya çevirebileceğinizi bir anlatın.

tamnland.com

Yeni Üye29 yazı
toptan kontör alın satın.. bana da onu önerdiler
hasan

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye187 yazı
Firma merkezim konya merkeze 116km uzaklıklta. Her yerde olduğu gibi burdada telefoncular marketler kontör satıyor. Konya merkezden küçük toptancıdan(ahenk cincin kıvılcım vs) zaten farklı aldığı kontörü buraya getirtebilmek için minibüslere 3-5 TL veriyor. böylece kontörü millet 18,4e mal ediyorsa örnek olarak buradaki esnaf 19 TL mal ediyor.
Fakat gözüme birşey çarptı. Burda öğretmenin birisi marketlere telefonculara kırtasiyelere kontor satıyor.
Görüştüm. Sanırım hanımıda görevli. 3 aylık maaşlarını hiçbiryere vermeden biriktirip istanbuldan toplu kontör satın almışlar.
Hwem öğrencilere komşulara ve çevreye parekende, hemde toptan kontor satıyorlar.
Gerçekten tebrik ettim. Yüksek geliri yok. Çok düşük gelir. Ama net gelir. ALtından faizden borsadan iyi. Çünkü kontörün fiyatının düştüğü hiç görülmedi. Satamassan elinde kalsa bile kar ediyorsun. Çünkü sürekli değerleniyor.
Yapılan karları ve anaparayı hiç harcamadan 5 yıl değerlendirsen ortaya bir şirket çıkar.
%1-%2 kar marjı ama ayda 4-5 defa devirdaim yapabiliyorsun.
6 ay ele alalım
15000 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01=15.765
15765 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01=16.569
16569 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01=17.414
17414 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01=18.302
18302 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01 x 1,01=19.235
bu zaman zarfında tabi çevrene parekendede satabilirsin %5-%7 olabilir.
ama biz toptanın en düşük halini ele alıyoruz.
bu zamanda kesinlikle kontöre %5-%10 zam gelir. elindek, 19235 20.000 21.000 olabilir
1 ayda fire ver. 5.ayı saymalalım

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye187 yazı
Kontör en iyisi. Çünkü hangi işe girersen gir kaçak çalışacaksın, mesleğinle uyuşmayacak.
Ama kontörde KDV=0 olduğu için kaçak durumuna düşmessin.
Bu %1 ler duruma göre %2-%3de olabilir.
6 ayda 15000 TL ye en az %40 verir.
bu yılda %80 demektir ki, 5 yılda katlanarak 60.000(en azından) olabilir.
--------------------------------
İkinci tavsiyem ise tedarikçiliktir. Elinizde sıcak para var. Ve çevrenizde ürün tedarik etmek isteyen çok olacaktır.
Paranın sıcak gücünü kullanın. Ve çevrenizi iyi analiz edin.
....
Ticaretten anlamam diyorsanız akşamları parklarda gençlerin çok olduğu yerlerde yaz ayında haşlama mısır, kış aylarında patlamış mısır satabilirsiniz.
Mısır koçanının kilosu 0,10
Oysa bir mısırı sadece kazanı tüpe takıp kaynar suda haşlayıp üstüne bir tuz çileyip 1 TL ye satıyorlar.
Tüpçüye abone bir mısır satıcısı ayda 4 defa tüp değiştirdiğini söyledi. Verdiği para 120 TL

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye36 yazı
Bi de şu memlekette mısırcılar simitçiler kokoreççilerin vs. mafyanın elinde olmasa, Çok niyetlendik arkadaşlarla , tepside su böreği satıcaktık en basiti... Bakırköyde bir köşe bulamadık....Sebep ? En basit işi bile yapmana izin verilmiyor devletle aranı yapsan, çaputçular izin vermiyor...Çaputçularla aranı yapsan, devlet mani oluyor...
Varsa aksini söyleyen , bana bakırköyde (en yakın yada araştırdığım bir yer olarak örnek veriyorum) bi seyyar araba koyacak yer göstersin...Ben bayanım biraz da devantajım bu sanırm... Erkek olsan belki başedersin...
Dükkan kiralamak ? mümkün tabi, ancak gireleri karşılayacak gücünüz olmalı.... Ama Basit bir el arabası , temiz bir sunum size kar olarak dönebilir.

Okumakatan gözlerim çıktı aylardır bu siteyi, yok bir halt yapamadım... ek iş ekiş herkezin derdi gibi benim de derdim bu... Para dert değil...5 bin değil 15 te bulunur, ama o parayı çevirecek bir iş ve fikir...

Ben başaramadım, hala ümitliyim... yavaş yavaş azalsada şefkim. İnşallah bir gün, İnşallaha maşallaha bırakmıyorum, okuyup bu şekilde yorumlar yapmayın..sürekli araştırma halindeyim, kafamda kırk tilki birbirini kovalıyor hiç birinin kuyruğu bir birbirine değmiyor...

Yeni bir konu açıcam önümüzdeki hafta, sizinle paylaşıcam ..büyük risklere girmek gerek belki de, görüşmek üzere

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye62 yazı
konturu hangi şirketten alacak
ümit

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Bankacylyk-Finans
Üye1359 yazı
www.smilepratik.com
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye111 yazı
sermayeni biraz daha zorla, 7-8.000 TL civarında bir otomobil al,
bu konudan anlayan birisi ile bunu yapabilirsin, istanbul rakamları ile, anadolu rakamları hep farklı olur,
alış-satış masrafları artık azaldı, çevrene satabileceğin bir marka ve model seç, önce pazarı oluştur, sonra araştırmanı yap, emsal fiyatları incele, arabayı al, hem bin, hem sat.
kısa süre sonra çevrendekiler araç alacakları zaman sana danışır ve senden habersiz araç almaz olurlar,
biraz zaman alır belki ama, sermayen hep elinin altında olur.

bir yol daha var, ama bu işten anlaman gerek, kazalı araç alır, (sigorta şirketlerinden) toplar satarsın, örneğin ;
piyasa fiyatı 15.000 TL olan bir aracı kazalı olarak 3.000 TL'ye aldın, 5.000 masraf yaptın, en kötü 10.000'e satarsın, 2 ayda bir bile yapsan, ayda 1.000 TL ek gelirin olur,

ama en güzeli anladığın işi yapmandır, ingilizce öğrenmek isteyen 3-5 kişilik gruplara özel dersler versen, en güzel parayı kazanırsın, bunu yapmak için bir dersanenin, bir salonunu kirayalayabilirsin, mesela ders başı dersaneye 50 TL verdiğini düşünelim, 5 kişilik bir gruba haftada 3 kez 2'şer saatlik eğitim versen, haftalık olarak ;

= (3 ders x 5 öğr.x 50 TL/ders) - (3 ders x 50 TL dersane kirası)
= 600 TL x 4 hafta
= 2.400 TL yapar,

kitapları falan sen alırsın, sözlük hediye edersin, gerekirse hazır setlerden alır verirsin,

kalanlarda sana yeter, işine biraz pazarlama argümanları eklersen güzel olur.

hatta üst gelir grubunu hedef alır, onlarla kısa süreli y.dışı turlara çıkıp, yerinde pratik imkanı yaparsın, bir turizm acentesi ile anlaşırsın, ***ürdüğün kişilerin bedellerini ödetirsin, kendine masraf çıkartmazsın,

yaratıcılıkta sınır yok, önemli olan kendi işinde fark yaratabilmekte,

başarılar dilerim.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye5 yazı
Hocam sana oncelikle bol sans.Ben 50milyarla ne yapacagimi bilemiyorum.Kendime guvenip Hollandada veya Turkiyede bir ise giremiyorum.Aylik masraflarim cikinca elimde kalan kazancim 3.6m para ama yinede daha erken diyip buradaki yazilari takip ediyorum.

Yerleşim Hollanda / WoerdenMeslek Serbest meslek
Yeni Üye46 yazı
15/09/2009 : da yazılmış ..

hocam merak ettim ... bu tarihte kontur almış olsaydınız . şimdi nekadar kar etmiştiniz ?

:) bence cevap %20 gibi bişey çıkar.. malum yılbaşında herşeye zam geldi.. telefoncu bir arkadaşa sorucam... :)

inşallah verilen fikirler boşa gitmemiştirde yapmışsınızdır kar ı :)

cevap verirseniz sevinirim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye17 yazı
herkeze selam kaymek realcup markasıyla urun satışımız var bardak ıcerısınde 12 çeşiti olan meyvalı vede kahvesı olan bır urun kaşık kullanmadan şeker kullanmadan sadece sıcak su eklıyerek 10 sanıyede hazırlanan bır urun en basıt satılacak yerler okul kantını hastane kantını burolar ve yazaneler elınde satsan gırdığınyerden boş çıkmıyorsun herkeze pratık kolay ve değiik gelen bır urun her turlu ıznı onayı var hocam ve dığer arkadaşlar ılgılenen olursa ( beratozcan54@hotmail.com) ekleyın camda urunu tanıtayım canlı bırşekılde gorun sonra yorumlayın saygılarımla

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Esnaf