Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Akaryakıt İstasyonu - İş Merkezi

Başlatannnlt06Tarih15/09/2009 00:20:36Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Sayın editör,
Mustakil 4000 m2 arsamı değerlendirmem konusunda iki düşüncem var:

1) Akaryakıt istasyonu açmak.
Bunun için EPDK'nın ve ilgili belediyenin ön şartları uygun olup nazım imar planı değişikliği konusunda resmi işlemleri başlatmış bulunmaktayım.

2) Mevcut durumdaki arsama 4 kat ve zeminde 3000m2 +kot 3000m2 ve katlarda dahil olmak üzere toplam 8000m2. İnşaat alanı çıkan bir iş merkezi yapılabilmektedir.

Ssorum;
Bahsettiğim iki alternatif iş konusunda karar vermekte tereddüt ediyorum. Lütfen beni bu konuda biraz aydınlatır mısınız? Eğer akaryakıt istasyonu üzerinde daha detaylı bilgi almam için beni ilgili arkadaşlara yönlendirebilirseniz sevinirim.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye191 yazı
İmar değişikliği yapılabiliyormu??? bunu ilk defa duydum
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye7 yazı
il neresi yada nufusu ne bu şehrin?

petrol istasyonu fazla kazandıran bir iş değildir.(tabi neresi olduğuda önemli)
prestijin olur
hangi firmannın bayiliğini aldığında cok önemlidir.
veresiyeye kesinlekle girmmemen gerekir.( mal deponda durur kafan rahat olur)

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye20 yazı

sadece benzin istasyonu fikrinin kazançlı olacağını düşünmüyorum EPDK nın son yaptığı değişiklikler ortadayken, bunun yanında tabiki yerin durumuna uygun olmak şartıyla Aydın-Söke yolundaki gibi outlet ve Restorant yapılarak kazanç arttırılabilir. Burada bahsettiğiniz kararı verebilmek için arsanızın mevkiisi bilmek gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye3 yazı
iş merkezini yap kiraya ver kafan rahat olsun %5 brüt karlı akaryakıt iş ile uğraşma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Editör5590 yazı
Petrol istasyonundan vazgeçin.

Petrol istasyonları nasıl kazanıyor apayrı bir tez konusu olur.

Teorik olarak başka hiç bir işle bağlantısı olmadan orta boy mesela 12 pompalı bir akaryakıt istasyonunu müştemilatı ile beraber kurmak için harcanan paranın satılan akaryakıtın nizami karı ile ne kadar sürede geri dönebileceğine bir bakın.

Petrol işi yapanların zengin görüntüsü istasyonların pırıl pırıl düzeni dışarıdan cazip görünüyor olabilir.

Basketbol oynayanın boyu uzamaz, gerçekte uzun boylular basketbola yöneldiği için bütün basketciler uzundur. Yanılmayın. İstasyon açanlar ve bu çarkın içinde barınmayı başaranlar ellerinde zaten var olan bir kazancın bir kısmını da istasyonda döndürmektedirler . . .

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye191 yazı
arkadaşlar yanlış biliyorsan düzeltin

Bildiğim gördüğüm kadarıyla benzin istasyonları çok büyük karlar elde ediyorlar eğer uygun arsa varsa hiç düşünmeyin derim ayrıca imarı benzin istasyonuna uygun olmayan arsalar için nasıl uygun imar sağlanır???
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
Hayırlısı bakalım. İnşallah öyledir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye108 yazı
merhaba
eğer peşin para çalışıcaksanız %12 karla çalışırsınız. normal çalılma şartlarında 18-22 ğün vadeli olarak çalışırsanız %8 le çalışırsınız. benzin istasyonu yapmak sorun değil yeriniz çok ğüzelse firmalar anahtar eslimi yapar depolarınızı doldurur cebinizede bayrak parası adı altında para koyar istasyonu size teslim eder.
asıl sorun istasyonu işlemtmeye başladığınız zaman ortaya çıkar eğer işlemtmeniz ve sermayeniz iyiyse çok ğüzel paralar kazanırsınız ama sınırlı bi sermayeniniz varsa sadece peşin çalışın, size ğelen müşterilere nakit satış yapıp büyük firmalara vadeli mal vermeyin kendi yağınızla kavrulun ama büylü sermayeniniz varsa büyük firmalarla anlaşın onlara 30 -45 ğün vadeli mal verin çok daha büyük paralar kazanırsınız kabaca ğünde 20.000litre mal satan bi istasyon aylık 100.000 tl civarında temiz para kazandırır
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakiler ibret olma...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Üye163 yazı
Akaryakıt istasyonu dışında 4000 m2 mevcut arsana düğün nikah salonu bulunan bir kompleks yapabilirsin hatta bir açık bir kapalı dügün salonu yaparsan yaz kış iş yaparsın avm deki dükkanlarıda kiraya verirsin ayrıca bu kompleks içinde fotografçı, kuyumcu, çiçekçi, tekel bayii dükkanları bulunursa bu dükkanlara kira dışında komisyon ile ortak olursun sonrada kendine bir para makinesi alıp sabahtan akşama kadar para sayarsın. Bol şanslar.

Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye222 yazı
ya babacığım bugün alışveriş merkezi tabiki.petrolun muhasebesini yaptım ben,karları çok düşük sakın girme bence
SAMSUNDA BİR İLKTİR BENİM MAĞAZAM

KAPIDA ÖDEME SİSTEMİ İLE TÜM TÜRKİYE'YE HİZMET EDİYORUM..

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Üye128 yazı
Arkadaşlar bende kendi memleketimde petrol ofisi kuracaktım aylarca araştırdım görüştüm sordum bir arkadaşımız 20000 lt den bahsetmiş böyle bir petrol ofisinin yeri şehrin tam göbeğinde olmalı ki o rakamlara ulaşsın zaten öyle bir arazin varsa yap binanı kiraya ver o paraları zaten kazanırsın.Veresiye vermessen para kazanamazsın verirsen parayı toplaya ugraşıırsın, arkadaşımızın arazisi tam nerede bilemiyorum ama eger cok işlek bir yerde degilse hiç girmesini tavsiye etmem öyle büyük paralar kazanma devri bitti petrolcülükte eger kazanmak istiyorsan da illegal yapman gerekir petrol ofisi adamı zengin etmez rahat yaşatır...Ne iş yapılacağını da arazinin konumunu belirtseniz söylenebilir...

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
akaryakıt ve LPG sektörünün içerisinde bulunan sorunları çözmek, akaryakıt LPG ruhsatlandırma ve lisans süresince istasyon sahibinin tüm işlerini halletmekteyiz.Akaryakıt ve LPG istasyonu kurmak isteyenler,kurulmuş veya kurulacak istasyonları almak,satmak,kiralamak isteyenler bize müracaat edebilirler.Akaryakıt istasyonu olup LPG ilave etmek istiyorsanız doğru adrestesiniz.İhtilaflı(davalı) Akaryakıt ve LPG istasyonlarınızın hukuki işlemlerini çözmekteyiz.0542 411 47 74 www.akaryakitlpgruhsati.com
www.akaryakitlpgruhsati.com

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Üye234 yazı
2008 krizi sonrasın 2009 boyunca ilerleyen çeşitli vergi vs. düzenlemelerle benzin istasyonlarına güzel bir oyun oynandı. Hatırlayın 2009'da bi ara benzin fiyatları onlarca yıldır ilk kez düşmüştü. Vergi oranları, vs. birşeyler yeniden ayarlandı, şu oldu bu oldu sonra benzin eskisinden de yüksek düzeylere çıktı ama bir farkla: İstasyonların kar marjları da yarı yarıya azaldı! Sektörün içinde yakınlarım var oradan biliyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye294 yazı
istasyon kurmayı düşündüğünüz arsa merkeze yakın bir yer ise başlıca şu türden yerler yapılabilir.Şahsen Konya da bir petrol istasyonunda baştan aşağı restorasyon yaptık bir firmanın.Çok acayip çevre ve müşteri kazandı petrol.
Petrol istasyonuna market,unlu mamüller restaurant,oyuncakçı gibi mağazalar kazandırabilirseniz çok güzel olacaktır.İster kendiniz yapın bu işleri yada kiraya verin.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Benzin istasyonu açarsam sadece akaryakıtı almakla işin bitmediğini akaryakıtın içine katılması gereken olmazsa olmaz solventlerin olduğunu söylediler, bu ürünlerin neler olduğunu bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim birde bu malzemeleri getiren firmalar kimlerdir?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar afyonkarahisar güney belediyesinde 10bin metrekare yerim var ruhsati imar plani belediyeden de alindi bu konuda benzinlik yapacak kişilere kiraya verilecek yada anlaşma yapabilirim

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Elektrik / Elektronik