Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Yazılımda 3 Senede Eur Bazında En Az %100 Kar.

BaşlatanEGEMENAYDINTarih03/09/2009 11:51:38Yorum0

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Bir Web tabanlı Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) yazılımım var. Bu yazılım 2000 EUR ile 20.000 EUR arası fiyatlara satılıyor. Bu yazılım, şu ana kadar sadece Google reklamları ile 60 a yakın satış rakamına ulaştı. Tam 4 senedir geliştiriliyor. Hem Ingilizce hem Türkce arayüzü var. Logo, Mikro gibi ticari programlarla entegre çalışıyor.
Bir Bilgisayar yazılımı en iyi bayi ağı ile satılır. Çünkü şirketler bir yazılıma ihtiyaç duyduklarında önce kendi bilgisayarcılarına sorarlar. Bazen de bilgisayacılar yeni ve işe yarar bir ürün geldiğinde müşterilerine bunu tavsiye ederler. Tüm işletmelerin ihtiyacı olan bir yazılımın satışında ciddi bir bilgisayar şirketi yılda en az 15.000 EUR luk satış rakamına ulaşır. Bazı bayiler ise yıllık 75.000 EUR luk satışlara ulaşır. Bayinin ortalama %40 lık kar payı olduğu için yazılımı üreten firmaya %60 kalır. Bu da bir bayiden yılda 9.000 EUR - 45.000 EUR arası gelir elde etmek demekdir. Bayi başına ortalama yıllık getirinin 20.000 EUR civarı olacağını tahmin ediyorum. İlk etapda ile 8 ay içinde 30 bayiye ulaşmak gerekli altyapı kurulduğunda hiç sorun olmaz. 30 Bayiye ulaşıldığında yılda yaklaşık yarım milyon EUR civarı bir ciro yakalanır. Bu işin yıllık işletme giderlerini ise 250.000 EUR civarı tahmin ediyorum. Bu işe 200.000 EUR Civarı sermaye koyabilecek yatırımcı arıyorum. Bu işin 3 senede yatırımcıya en az %100 kar getireceğini hesaplıyorum.
Matematik Mühendisi
Yazılım Mühendisi
Girişimci

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum