Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Hayatı Herkesin Harcı Değil

BaşlatanhayaletadamTarih01/09/2009 22:02:36Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Öncelikle şuna değinmek istiyorum iş yapmak istiyorum bana yardımcı olun diyen biri ne kendini kandırsın nede beni burada iş yapacak olan insan yaradıcı olmalı yaradıcılık yokdan var etmekdir.
bakın arkadaşlar başkasının sözüle girilen bir iş den asla hayır göremessiniz illaki başarılı olmak istiyorsanız ilk önce kendinize güvenmeniz ve kafanızda yapacağınız işin profilini çizmeniz gerekir
bir başkası para kazanıyor o insanın işini kafanızda asla tasarlamayın ve unutmayınki kuracağınız işin başında mutlaka bulunmanız lazım
başında bulunmadığın ve anlamadığın bir işi yapmanızın sizin anliyacağınız dildeki cevapı
çobansız bir sürü misali dağılıb gidersiniz
bakın arkadaşlar şuna dikkat edin gercekden işmi yapmak istiyorsunuz kariyermi yoksa
kendi iş hayatımı anlatayım size gercekden çok büyük dersler çıkarabilirsiniz tabiki derse ihtiyacınız varsa
çok değil iki yıl önceydi yıllarca yurt dışında çalışıb kaçak çalışıdıkdan sonra memleketini dönüp gelen babamla 14 yıl çalışdım inanınki arkadaşlar bana sorarsanız dünyadaki en zor iş babanızla çalışmak
14 yıl sonra kebenkler indi cebimde sigara param dan başka biyasaya 4 milyarda borcum vardı
ne yapalım ne edelim diye düşünürken aklımıza tiçari bir iş takıldı
hiç tanımadığım ve sadce selamım olan bir insanla ortak bir işe girişdik bende ne kadar nakit vardısa emin olun onda o kadar vardı 6 cevremizdeki insanlar bize ömür biçdiler 3 ay 6 ay sonra işi yüzde 50 büyüttük
1 sene sonra 100/150 büyüdük
insanızya kendimize güvenimizde var bişeleri başarmanın mutluluğuda tabiki onları atlamiyalım kendimi tutulmaz hisediyordum açılmalıydım artık benim için para kazanmak önemli değildi daha çok iş vede daha çok taktir edilme duygusu ağır basmaya başlamışdı daha çok büyümeliydi ve daha çok taktir edilmeliydim ve şimdi( can alıçı bir soru size sizce çok iş çok paramı ve paramı kariyermi sizce hankisi cevapı sizde kalsın) neyse ikinçi yerimizi açdık
geriye bakdım bir bucuk sene geçmiş
3 de açdım bakdım 2 sene olmuş 4 de açdık kara kara düşünüyorum 2 sene içinde bu kafar büyüdüm yerimde duramam insanlar beni yadırgar yeni şeyler yapmalıyım çünkü benim doğmada durmak yok hep ileri hep ileriye bakmak var dı kendimde bu ışığın olması çok güzel bir duyguydu tabiki bu mesafeleri kaytederken karşılaşdığım zorlukları tahmin bile edemessizniz önümüzdeki günlerde sonuçlarını ve şuanı başka bir yazımda dile gedirecem saygılarımla

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Editör5590 yazı
Çok samimi bir yazı olmuş. Dilinizde yurtdışının izleri kalmış ama zevkle okudum.

Bir işi yaparken takdir ediliyor olduğunu bilmek de kariyerde önemli bir etken mutlaka aksini söyleyebilmem çok zor. Fakat benim sonuçta ulaştığım nokta para kazanmak asıl mesele. Kariyer de takdir edilmek te ikinci planda. Yeteli paranız kalmadığında sevilen bir insan olmak yeterince tatmin etmiyor. Ayrıca Kazanılan kariyer itibarıda işlevini yitiriyor. Paraya sahip olmaya devam etmek çok önemli oluyor.

Ama elde edilen kariyerin parasız zamanınızda size çok büyük zaman ve imkan kazandıracağı da bir gerçek. Böyle dönemelerde bu manevi sermaye insanı çok uzun süre idare edebiliyor. . . . .

Tekrar kalkınmaya da büyük faydası oluyor.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
devamini merakla bekliyorum, hayaletadam... yasanmis, dogru ve samimi bir sekilde anlatilan olaylardan daha degerli ne olabilirki... paylasimin icin tesekkurler.
En iyi dileklerimle...

Yerleşim Norveç / OsloMeslek Ticaret
Üye643 yazı

Babayla veya güvenilir biriyle yaşanan ilk iş deneyimleri ne kadar zorda olsa insanlara büyük tecrübeler kazandırabilir, iş hayatınızın ilerki dönemlerine ait proje çiziminde, iş kurmakta, hayata atılmakta heryönden büyük bir fayda sağlayabilir.Bundan nasibini almamış kişilerin çoğu ne yapacağını, ne kuracağını, nasıl yürüteceğini bilemediğinden << iş yapmak istiyorum bana yardımcı olun , şu kadar param var ne yapsam>>> diye yardım aramaktadırlar.
Başarı tecrübeyle kazaniılır, tecrübe kaybetmeyi öğrenmekle kazanılır.
saygılar...

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye920 yazı
selamlar....değerli arkadaşim....öncelikle bu samimi yaziyi için takdır edyorum ve başarilardan dolaysiyila da kutluyorum...gerçekten önür ve gürür verici hayatinizi geçirmiş birisiniz...evet doğru dyorsunuz önce kişi kendine guvenmelidır ve ticaretde atilgan,azimli,araştirmaci olmalidil...bu yaziyi iyi oldu.başarinin bir örnek teşkilettiniz...
size dayma başarilar dilerim ve gelecek genç nesillere da tecrubelerinden pailaşmasini...ben da yürt dişindan geldim ve bü ülkede olmayan işi başardim.ülkenin vatandaşi oldum ve şimdi ülkemden tüm dünyaya açilmaya başladim.web ardesini incelersiniz sevinirim.www.granitsanat.com mersinde da var çalişmalarimiz.doğal taş granit üzerinde,el oyma tekniyile,asirlar boyu kalici ürünlerimizi üretyorum.her biri sanat eseri niteliyine eş değer.
saygilarimla emzar nebieridze
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat