bakın arkadaşlar başkasının sözüle girilen bir iş den asla hayır göremessiniz illaki başarılı olmak istiyorsanız ilk önce kendinize güvenmeniz ve kafanızda yapacağınız işin profilini çizmeniz gerekir
bir başkası para kazanıyor o insanın işini kafanızda asla tasarlamayın ve unutmayınki kuracağınız işin başında mutlaka bulunmanız lazım
başında bulunmadığın ve anlamadığın bir işi yapmanızın sizin anliyacağınız dildeki cevapı
çobansız bir sürü misali dağılıb gidersiniz
bakın arkadaşlar şuna dikkat edin gercekden işmi yapmak istiyorsunuz kariyermi yoksa
kendi iş hayatımı anlatayım size gercekden çok büyük dersler çıkarabilirsiniz tabiki derse ihtiyacınız varsa
çok değil iki yıl önceydi yıllarca yurt dışında çalışıb kaçak çalışıdıkdan sonra memleketini dönüp gelen babamla 14 yıl çalışdım inanınki arkadaşlar bana sorarsanız dünyadaki en zor iş babanızla çalışmak
14 yıl sonra kebenkler indi cebimde sigara param dan başka biyasaya 4 milyarda borcum vardı
ne yapalım ne edelim diye düşünürken aklımıza tiçari bir iş takıldı
hiç tanımadığım ve sadce selamım olan bir insanla ortak bir işe girişdik bende ne kadar nakit vardısa emin olun onda o kadar vardı 6 cevremizdeki insanlar bize ömür biçdiler 3 ay 6 ay sonra işi yüzde 50 büyüttük
1 sene sonra 100/150 büyüdük
insanızya kendimize güvenimizde var bişeleri başarmanın mutluluğuda tabiki onları atlamiyalım kendimi tutulmaz hisediyordum açılmalıydım artık benim için para kazanmak önemli değildi daha çok iş vede daha çok taktir edilme duygusu ağır basmaya başlamışdı daha çok büyümeliydi ve daha çok taktir edilmeliydim ve şimdi( can alıçı bir soru size sizce çok iş çok paramı ve paramı kariyermi sizce hankisi cevapı sizde kalsın) neyse ikinçi yerimizi açdık
geriye bakdım bir bucuk sene geçmiş
3 de açdım bakdım 2 sene olmuş 4 de açdık kara kara düşünüyorum 2 sene içinde bu kafar büyüdüm yerimde duramam insanlar beni yadırgar yeni şeyler yapmalıyım çünkü benim doğmada durmak yok hep ileri hep ileriye bakmak var dı kendimde bu ışığın olması çok güzel bir duyguydu tabiki bu mesafeleri kaytederken karşılaşdığım zorlukları tahmin bile edemessizniz önümüzdeki günlerde sonuçlarını ve şuanı başka bir yazımda dile gedirecem saygılarımla