mıknatıslanma kayıplarını minimize eden ve bu motorlarda aynı çalışmayı göstermek suretiyle aktif enerji tüketimini uygulama hedeflerine göre %25 noktasına kadar azaltan sürücüler üzerine Ar - Ge faaliyetleri yapmakta ve halen de bu faaliyetlerimizi reel bir biçimde teknik sahada gerçekleştirme yoluna gitmekte olan bir firmayız.
‘’ekoturka®’’ marka tescilli ve patentli olarak özellikle soğutma dolaplarında ve sanayi tip elektrik motorlu havalandırma ünitelerinde Almanya’da yerleşik olan Dresden Elektroteknik Üniversitesi ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi ile T.C Enerji Bakanlığı tarafından test edilerek ve resmi otoritelerce onaylanarak, gerçek anlamda yapılan ve alınan işten ödün verilmeden! gerçek anlamda faturada görülebilecek şekilde uygulama sonuçlarına göre %25’e kadar ‘’ Aktif Enerji’de Elektrik Tasarrufu’’ sağlayan bir Motor Kontrol Teknolojisi geliştirdik..
Piyasada bulunan soğutma dolaplarında 1.5 yılı aşkın süredir uygulayıp ortalama %20 Aktif Elektrik Tasarrufu sağladık. Ayrıca Migros içinde Aralık 2008 den beri soğutucularda çeşitli testler yaptık ve olumlu sonuçları aldık. Bunun yanı sıra 3kw kadar olan sabit momentli fan gibi motorlarda uygulamada, aynı havayı transfer etmek suretiyle, aktif enerji tüketimini %38 ler gibi seviyelerde az tüketilmesini sağladık.
Teknoloji Dünya çapında ev tipi ve ticari soğutuculara ‘’ ara cihaz olarak ‘’ pazarlanabileceği gibi sanayi tip motorlar içinde ara cihaz veya motor yapısında birleşik olarak da daha üst yüksek verimli motor olarak ‘da pazara sunulabilecek durumdadır.
Kopyalanması söz konusu değildir ve ilgili ürünün benzeri ticari olarak piyasada yoktur.
Küçük ticari işletmeleri ve ev tipi soğutuculara aynı zamanda 3 fazlı olup ta sabit moment ve devir gereksinimli motorlara uygulanacak ve enerji verimliliği sağlayabilecek teknolojiyi ve uyumlu modellerini geliştirip üreterek Türkiye ve Dünya pazarına çıkarılmasıyla milyarlarca dolarlık gelir sağlanabileceğini görüyoruz.
Netice itibariyle; KONU ACİL ’dir
bu konuda 40 mt2 lik bir ar-ge şirketim var bu konuda ciddi taleplerim oluyor ancak
maddiyatsızlıktan ekip kurup sahaya adam gibi çıkamıyorum bu konuda en az 25- 30 bin tl
sermaye koyabilecek kişi ile ortaklık yapmak kendi şirketimi üretim şirketi olarak partner
gorup sermaye desteği koyacak kişi ise bu konuda pazarlama şirketi kurması ile şirket
evliliği ile enerji verimliliği konusunda bir uzun vadeli çalışmak istiyorum.
telefonum 0530 603 44 60 msn ekoturka@hotmail.com