Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

600 M2 Market İçin Yardım Ricası

BaşlatanSevin83Tarih22/08/2009 15:33:14Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Herkese merhabalar,

Siteye yeni üye olmakla beraber konuyu uygun başlık altında açmış olduğumu umuyorum :-\ bizim 600m2lik bir dukhanımız var ve burda market acmak istiyoruz fakat bu konu hakkında gerekli bir bilgimiz yok ve takdir edersiniz ki kafamı kurcalayan milyon tane soru var :( soyleki,

1.stok sayımı hangi programlar uzerinde olur
2.onun takibi ve ilk stok sayımı nasıl gercekleşir
3.urunlerin reyonlara dizimi nasıl olur bazı firmaların kendisinin yaptığını duydum ama :s
4.alınan urunlerin odemesi peşin mi oluyor yani odeme de genelde firmalar nsıl bir yol izliyor

simdilik aklımı en cok kurcalayan bu sorular umarım beni aydınlatabilecek arkadaşlar vardır aramızda hepimizin yolu acık olsun herkese simididen basarılar diliyorum ....
Sadece İnan,Başarı Sensin ...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye17 yazı
Arkadaşım ben birçok büyük ve küçük markete alarm ve kamera kurdum bu sayede baya bi bilgi sahibi oldum

1 stok önemli çünkü hırsızlık hat safhada ilk önce hırsızlığı önlemen lazım
2 stok için özel program ana bilgisayar ve bilgisayarla haberleşentartılar ve ana bilgisayarla uygun çalışacak kasalar
3 ürünlerin reyonlara dizimine gelince metre kareye bakılırsa baya büyük bir market açacan ürünleri aracı spot firmalardan alırsan sen dizdiricen üreticilerden yada ditribitörden alırsan onların kendi elemanı var ama her firmada bu uygulama yok
4 ürün ödemeleri senin pazarlık kabiliyetine bağlı kimi firmalar çekle kimi peşin kimide açık hesap alıyor kesin birşey yok ama unutma ticarette para kazanmak istiyorsan en önemli kural malı alırken kazanırsın.

Aradığınız Birçok Ürün Uygun Fiyata Burada www.bayitoptan.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Editör5590 yazı
Bu konuda bir tecrübeniz olmadan çok zor altın kalkacağınız bir iş kolu. Dükkana sahip olmak avantaj belki ama tedarikcilerin nabzını tutana kadar çok tecrübe yaşayacaksınız.

Bütün ürünleri barkodlayacaksınız. Yani barkod numarasını programınıza gireceksiniz. Buna uygun kasa, terazi vs. cihazlar alacaksınız. Bunların altından kalkılır, gece gündüz incelenip öğrenilir.

Asıl problem raf terek kasalar ürünler derken 600 m2 lik bir alanı markete dönüştürmek için haddinden fazla para harcayacak ama kuruş kuruş geri alacaksınız. Bir de tecrübesizlikten iki üç badire yaşadığınızda harcadığınız para daha da artacak. Reklamı promasyonu da unutmayın.

Elinizde 600 m2 dükkan olunca güzel bir iş kurulacak gibi görünüyor ama herkesten daha fazla hazırlanmanız gerek.

Benim marketcilikten batan en az 10 tecrübeli tanıdığım var. Bunların hepsini kendimden daha ticaret erbabı görüyorum.

Para varken güzel kuruluyor ilk zamanlarda herkes bu işe büyük prim veriyor müteşebbiste koltuklar kabarıyor. ancak sonrası o kadar kötü oluyor ki anlatmak mümkün değil öde öde bitmiyor.

Bu duruma düşmeyeceğinizden emin olmadan bu işe girişmeyin. Çok iyi hesap kitap yapın. Duygusal değil çok akılcı hesaplarla önünüzü görmeye çalışın. Biraz bulanıklık olabilir ama görüntü hiç şekillenmiyorsa vazgeçin.

Stok tutma konusunda en güzel sistemler eczanelerde bulunur. Ya da tanıdık samimi bir marketciden ayrıntılı bilgi alın. Cihazlar bazen elde kalır işe yaramaz. Buna dikkat edin.

Kamera marketlerde basit düzensizliklerin önüne geçer çok işe yarar. Gizli değilde alenen görünen kameralar daha iyi sonuç verir. Ortalama iş görür bir kamera size tanesi 100 liraya mal olur. Ortalama bir kayıt cihazı da 1 - 2 bin lira arasındadır. 12 - 16 kameralık bir kaliteli bir sistem 3 en çok 4 bin liraya kurulur.

Başarılar dilerim.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı

Öncelikle gostermiş olduğunuz hassasiyet içincok cok teşekkür ederim yorumlarınızda cok haklısınız tecrubesiz olduğumuzdan dolayı iyi araştırma yapmaya calışıyorum biz bu işe acıkcası 4 ortak gırıcez dükhanada hepimiz ortağız yani tek başıma değilim.Biz ortalama 400 milyarla bu dukhanı bir şekle sokmayı duşunuyoruz sanırım altından kalkabileceğimiz bir rakam :s Stok programını tanıdık eczaneler var onlardan bilgi alabilrim peki bu programı aldıktan sonra ona uygun terazi ve kasayı aynı firmadan mı temin ediyorum yoksa o programlara aldığım her kasa tanıtabilyor muyum lutfen acemiliğimi mağdur gorun.Bilmemenin hiçbir zaman ayıp olmadığını duşunduğum için çekinmeden sizin bilgi ve tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum.Kafamı kurcalayan diğer konu şu ki ; ben kasa ve programı ayarladım diyelim onların barkod numaralarını nasıl gırıcem yani onun ayarı nasıl yapılcak hepsi alacağım programda yazıyor mu yani yuzlerce urun gelicek hiç onemli değil ben onları bilgisayara gece gunduz işlerim o problem değil ama urunlerin barkod numarası hazır mı geliyor alışveriş yaptığımız ürünlerin uzerindeki barkod numaralarını mı işliyoruz bilgisayara yoksa yeni bir numaralandır mamı söz konusu.Müşterilerle konuşma ve iletişime gecme konusunu büyüklerim halledicek yani babamlar ben ise bu işin stok kısmı ile ilgilenicem cunku benden başka genç beyin yok maalesef :(

Kamera sistemi acıkcası cok kafamı kurcalamıyor sizin dedğiniz ozellikle kameraları guvenlik kameraları yapan tanıdıklarım var onlarla iletişime girebilirim.

Ben bu işe cok inanıyorum cunku marketi acacgımız bolge boyle bir yere muhtac yeni kurulan bir yer biz acmazsak başka marketler zaten istiyor bende babamların aklına gırdım başkası yapacağına biz yapalım dedim cunku onlar aylık 20 milyar verelim diyorlar demek ki o bolgede o kirayı cıkarmayı goze alıyorlarsa bund bir iş var dedim. Tek kotu yanım tecrubesizliğim onuda sizler gibi insanlardan bilgi alarak , acemiliğimin ğetireceği zarardan en az bir şekilde kurtulmak ve b işten alnımın akıyla cıkmak istiyorum.Şimdiden cok cok cok teşekkür ederim .... her bir cumleniz benim için yeni bir hazine !!! görüşmek üzere ...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye284 yazı
KArdeş, stok ve envanter için, mikro ile konuşabilirsin, normalde üretilen her ürünün barkodu vardır. O barkodları okuyacak hem depoda hem kasada barkod okuyuculara ihtiyacın var, lakin en önemlisi muhasebe programıdır, bu iş için özel yazılımlar var, mikro ve logonun özel çözümleri var marketler için. Lakin yalnızca market konusunda uzman yazılımlarda var.
Fakat bu programlara sahip olmak ürünün kontrol edileceği anlamına gelmez. Bu programları çalıştıracak süper user dediğimiz adamlar lazım size. GErçekten komplike bir iştir. Ben yaparım diyenin referanslarını araştırın,
Sonraki aşamanız uygulamadır. MErkez deponuzda ürünleri barkodokuyucudan geçirmeden rafa çıkarmamanız lazım. Dediğim gibi komplike bir iş. Eğer bu konuda ciddi profesyonel desteğe ihtiyacınız olursa, hem market kurulumu, hem de raf bedelleri, gondol bedelleri, iskontolar ve size ürün satacak firmalardan taleplerinizle ilgili yardımcı olabilecek ekipler var. Marketinizi bedava da kurabilirsiniz. CEbinizdeki parayı da harcayabilirsiniz. Bir çok firma ürününüzü satmanız için size para teklif etmeye hazırdır. Ya da altyapı yatırımlarınızı yapabilir. Tabi bu firmaların bu ürünlerini bilen profesyonellerle çalışırsanız.
Umarım yardımcı olur.
Hakankoparan@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye2311 yazı
Değerli arkadaşım o dert ettiğin şeyler samimi ciddi firmalarla para ile yapılacak şeyler,yani o kadar önemli değil,yola çıktığında hava çok güzel olabilir,ama ilerde fırtınada donanımım gemin kaptanın çok iyi olmalı,bence daha çok rekabete odaklanman lazım..Bu iş hem çok zevkli hem çok kazançlı ama bir o kadar da çok yorucu ayrıcada rekabete çok açık bir sektördür,yarın biri gelir yanında zincir mağazalardan biri yer açar bak işte o zaman işin rengi değişir...O zaman ilk rakiplerin olacak firmaları incelemen lazım,şimdi kime sorsan rekabet edemezsin der,bende diyorum ki küllen yalan,eğer iyi idare edersen en iddialı marketlere bile 5 basarsın...Sana kısaca büyüklerde olmayanne, eksileri ne bir onu incele derim,kendi gözlemlerimden bir kaç örnek verim umarım sana faydası olur...Birincisi şanslısın artık ürün çeşidi çok ,ikincisi,zincir mağazalarında olmayan tek şey sıcaklıktır,yani ürünü alır kasaya gelirsin paran varsa alır yoksa bırakır gidersin,güler yüz, müşteriye ilgi alaka,yardımcı olma işi yoktur,artı ucuz olduğunu iddia eden marketlerin gidin bakın tüm fiyatlarına aslında 5-10 kalemi geçmez indirimli ürünler,tutunma açısından elit turistlik yerler daha avantajlı bu konuda,artı şarküteri,manav reyonu,medya,en önemli husus ,bir de baharat ve kuruyemiş ürünleri, unlu mamüller,manav bu bilinen yerlerde çok fahiştir aslında..Ağırlığı buraya vermelisin,çok uzun süre açık olacağından,kontür,fatura ödeme ,ayrıca dvd cd satışı da yap bence...YİNE SADECE PAREKENDE DÜŞÜNME,MUHAKKAK BAZI ÜRÜNLERİN TOPTANCILIĞINIDA YAP,YUMURTA GİBİ ,YADA SÜT ÜRÜNLERİ GİBİ,SIVIYAĞ,ZEYTİN,PEYNİR,bu seni bir adım öne geçirir,yine mezeler,mantı, erişte,yufka vs gibi ekstralar,geniş bir tekel çeşidi,bilinen meşhur peynir ,turşu ,artı organik ürünler,bitki çayları,doğal otlar baharatlar bunlara .çok ağırlık ver...Mal alırken çok ama çok dikkatli al,kendini tüketicinin yerine koy,beğenmediğin ürün ve fiyatın tezgahta yer almasına müsade etme,kanpanyaları çok iyi takip et,yine su bayiliği falan iyi araştır..evlere gerekirse servis ver,ARKA DEPO DEDİĞİMİZ YER,STOKLAMA ÇOK ÖNEMLİ ,zira bu işin akarı kokarı çoktur,ne eksik ne fazla dengeli ürünler almalısın.Kesinlikle reyonlarda özellikle kasap ve şarküteri de işi bilen ehil elemanların olmalı...Çocuklara yönelik ürünlerde de ne varsa toplamalısın,gerisi sadece dizayn işidir,haangi mal mağazanın neresin de olmalı işi bile bir bilimdir,o yüzden bu konuda da iyi araştırma yapmalısın...Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye51 yazı
tecrübe deneyim yok ve 4 ortak! iyi düşünmek gerek, ortaklık zor iştir.
400.000 tl sermaye var diyorsun her bir kişi 100.000 ile girecek demektir. (belkide sen dükkanı koydun, bilemem)
ama dükkan sizin aylık 20.000 tl veriyorlar ise bu parada az değil derim.
yapabileceğin farklı şeyler olmalı.
neler diye sorarsan bu ve buna benzer sitelere bak çevrene bak, araştırmalısın.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye50 yazı
arkadaşım bende yaklaşık10 yıldır bu işin küçük ölçegiyle ugraşmaktayım askerligimide ankarada büyük bir markette kasiyer olarak yaptım az da olsa bu konuda tecrübelerim var ama sana şöle bir öneride bulunmak istiyorum artık marketler mal tedarikinde zincir oldugunda çok avantajlı indirimli mal tedariki yapmakta ze zincir olmadıgında malı oldukça palı alıcak ve rakaber gücü olmucak marka zincir marketler ile bu önlemek için sende onlara katıl ve aklına bişi takılmasın sende saglam işe giriş yap

diasa bayilik veriyor sitesinde ise tüm ayrıntılar belirtilmiş durumda saglam başlaman için bu işe sana e uygunu bence her türlü egitimide o sana veriyor iş hakkında
http//www.noktadusakabin.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye12 yazı
Merhabalar,

Sallantili bir ekonomi donemin'de oldugumuz icin yatirimdan cekinenler sizi aldatmasin. Kriz yonetimi basta olmak uzere her turlu sorununzda danismanlik yapiyoruz. Isterseniz bana ulasabilirsiniz. Insanlara sundugumuz bu hizmet ile onlarin is hayatindaki veya yeni yatirimlarindeki risk oranini en az seviyeye cekiyoruz genel olarak bunu soyleyebilirim. Ayrica sunuda belirtmek isterim ki Market yonetiminde en onemli faktor reyonlara urunleri dizmenizdir. Bunlarla ilgili bir suru ornek verebilirim Okul'da bize egitimde bu konudan bahsedilmisti. Danismanlik ve strateji yonetimi icin servislerimizden yararlanmak isteyenler bana ulasabilir. Ckoogle@gmail.com = msn ve mail olarak kullaniyorum.
Elimde mevcut 3 adet hazir is fikri var riski kucultulmus ve gideri azaltilmis sekilde. bana ulasiniz.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye83 yazı
Merhabalar öncelikli olarak başarılar diliyorum benim asıl mesleğim bilgisayar programcısıyım ancak yaklaşık 16 yıldır mağazacılık sektörüde son 10 yılını yönetici olarak geçirdim bahsettiğiniz iş bir o kadar zor olmakla beraber çok keyif alınabilecek ve değerlendirmeyi bildiğiniz taktirde kazancı gayet yerinde olan bir iş olacaktır.başarılar dilerim profesyonel yardım almak isterseniz serakgul@mynet.com adresinden ulaşabilirsiniz

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
Öncelikle merhaba dimek istiyorum.600 metre kare bir market için çok ideal bir yer.Depo stok programları otomatikman barkotla çalışacağınızdan barkotlama sistemi bunun için yeterli olacaktır.Bu sistemde malın iyadesinden tutunda malın raf önrüne kadar ürünle alakalı herşeyi tek tuşla görebilirsiniz.Bu işi depocu olarak kullanacağınız kişi gerçekleştirir yeni ürünle eski ürün arasındaki sülküleyide o kişi sağlar.Raf dizimi eğer sülkülasyonnu yüksek bir market olursa yağni günlük ziyaret eden sayısı 2000 ve üzeri olursa firmalar dan mörş elemanı isteğinde buluna bilirsiniz bununla alakalı dahafazla bilgi edinmek isterseniz satın alma ve satış stratejisi hakkında size telefonumu yazıyorum beni araya bilirsiniz.05549581858 cem şükrü durmazoğlu
Elifce Davet Orgn.Yemek Şti. MÜŞTERİ DİREKTÖRÜ Cem Şükrü Drmazoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
Merhabalar

Öncelikle işyerinizin konumu ve yakınlarında ulusal zincirlere ait bir marketin şubesi varmı?
yada yerel olup bölgede baskın bir gücü olan market varmı ?
eğer bu soruların cevabı evet ise bence işyerini farklı bir alanda değerlendir. Yok hayır ise bu seferde bölgendeki insanların alışveriş sıklıkları nedir? genel tüketim maddelerinin yanında özel tüketime yönelik ne tip bir satın alma eğilimleri var bunları etüd et!

Sonrasında eğer market olarak değerlendireceksen iş yerini potansiyel müşteri grubunun ne olduğunu kontrol et. Gelir seviyesi yaş dağılımı, o ana kadar senin sunacağın ürün ve hizmetleri nereden ve nasıl tedarik ettiklerini araştır.

Potansiyel müşterilerine, hangi kanallar ile ulaşabileceğini araştır.

onlara diğer marketlerin sunamadığı ne gibi yenilikler sunabileceksin ve ilgilerini sizin markete nasıl çekebileceğinin yollarını araştır.

Eğer buraya kadar olan kısımda her hangi bir sorun yok ve açılış yaptığımız gün ve sonrasında her hangi bir sorun yaşamayız diyorsan. gelelim ürün temini ve sistem kurulumuna.

Bahsettiğin metrajlarda bir marketin raf dağılımı farklılık göstermekle birlikte standart olarak 4.000 ila 7.500
arasında ürün çeşidin olacak demektir. Bir markanın bir ürününün 20 farklı çeşidi olduğunu düşünürsen bu rakamlar o kadar da ütopik rakamlar değildir.

Sonrasında ürünlerin alım periyodu ve bunlara bağlı olarakta sistem kurulumu gündeme gelecektir.

Ürün alımını şimdilik pas geçiyorum.

Öncelikle sen kesinlikle müşterilerle birebir kontak kurmayacaksın. Sistemi sürekli kontrol edebileceğin ama senin çok müşterilerinle içli dışlı ol*****acağın bir alanı BACK OFFICE olarak oluşturman gerekir. Bu alan senin gizli mabedin olackatır. Burada hem pazarlamacılarla fiyat kavgalarını yapacaksın hemde ürün ve kampanya bilgilerini sakin kafa ile oluşturacağın bir alan olacaktır.

Kendini görsel olarak müşterilerden soyutladığın için kasalarını ve marketin genel olarak takip edebileceğin bir kamera güvenlik sistemin olacak. ( Ayrıca güzel bir alarm sistemi de olmazsa olmazları arasındadır. buradada PRONET tarzı firmalardan fiyat performansı uyumlu ürün ve hizmetler tedarik edebilirsin. Böylece sen olmasan bile marketin 24 saat boyunca sisttem tarafından otomatik olarak hırsızlıklara karşı korunmuş olacaktır.)

Sistem kurulumu konusunda farklı farklı çözümler üretebilmekle birlikte senin için öncelikli olan ON-LINE olarak bilgi alışverişinde bulunabileceğin sistemler üzerinde yoğunlaşmanda fayda var derim.

Sistemde kasiyerlerin POS tarzı kasaları kullandığını varsayarsak bu kasalar ile BACK OFFICE arasında kablolu bağlantı tavsiye ederim ama kablo çekilmesinin imkansız olduğu alanlarda olabileceğini varsa**** iletişim hızının yüksek olduğu kablosuz bağlantııları da tavsiye edebilirim.

Tartılı ürünler grubunda kullanılmak üzzere barcode basımı yapabilen hassas teraziler bir markette bizim iççin olmazsa olcağı bir sisttem olmazları arrasındadır. bu ve bunun gibi aksesuarlarında seçimini yaptıktan sonra sıra ana makine ve yazılımların seçimine geldi.

Burada piyasada bir çok alternatifin olmakla birlikte karşına çıkan her bilgisayarcıyım diyenin de altından kalkamayacağı bir sistem olduğunu unnutma bunun bahsettiğin ebatlardaki bir marketin 2 kasalı olduğunu varsayarsak yıllık işlem hacminin 4 ila 10 GB büyüklükte bir database ulaşacağını unutma.

bu kadar bir databasede yaşanacak her hangi bir sorun işlemlerin gecikmesi yada ötelenmesi anlamına gelir bunuda unutma Maliyet muhasebesi ve stok kontrolü açısından sistemin devre dışı olduğu her dakika senin fiili ve gerçek stokların arasında farklılıklara yol açacağını unutma.

bu tarz işleri de aştığını varsa**** marketin açılış perriyoduna gelelim. Öncelikle 5.000 ürünün tek tek barcode ürün ve fiyat bilgilerini (hatta raf) girecceksin.

Bunun akabinde ilk stok sayımını yapacaksın ( Bu kısmı istersen mal alım faturalarından da yapabileceğin gibi barcode okuyuculu bir el terminali ile yapmanı tavsiye ederim. bu terminali hem ara sayımlarda kullanabilirsin hemde ürün alımlarında da kullanabilirsin.)

Bu aşamayı da geçtikten sonra sıra ürünlerin raflara yerleşimine geldi. burada istersen kafana göre sıralayabilrsin ama bu çok geçerli bir metod değildir. Sana pazarlamacı elemanlar yardım eder diyeceğim ama bu seferde her firma kendi sattığı ürünlerin daha iyi ve daha görünür yerde yer almasını sağlayacağını diğer marka ve ürünleri ikinci plana iteceğini unutmamanı söyleyebilirim.

EEE bu durumda ne yapacağız diyorsan benim sana tavsiyem senin ölçeğinde bir kaç marketi gezmen ve mümkünse buralarda ürün ve raf dağılımlarını nasıl yaptıklarını çok dikkatli bir şekilde gözlemlemenden geçerr.

ama genel sıralama metodu sigara ve küçük ebatlarda ama fiyatları yüksek ürünleri kasiyerlerin görsel olarak izleyebileceği alanlara koymanı tavsiye ederim çünkü genelde bu tarz ürünler KAYBOLMA İHTİMALİ olan ürünlerdir. Kapılara güvenlik bariyerleri koymanda bir yöntemdir. lakin yapılan araşatırmalara göre çalınan ürünlerin özellikle çikolata tarzı ürünlerin %35 -40 gibi oranınının genelde market içerisinde tüketildiği gerçeğidir. buna yakın oranlarda da personel kayıpları oluşmaktadır.

Buradan hemen bir başka konuya geçeceğim. ( Bunlarıda görsel olarka tespit ederek önüne geçtiğini varsa****.)

Şimdi en önemli konuya geri dönüyorum

İNSANLAR SENİ NEDEN SEÇECEK!!!

Bunu bence bir kağıda yaz ve olası alternatifleri de yaz. ama fiyat ilk kkriterin olmasın Çünkü sen yenisin ve seninle fiyatta yarışacak ve finansal yapısı senden daha güçlü bir çok rakibin var.

Bir kaç örnek vermek gerekirse

Dönemsel indirimler
İnsert dağıtımında vurgulanan kampanyalı ürünler
Müşterilere sunduğun ilave hizmetler
Müşterilerine vereceğin servis hizmeti
Müşterilerin arasında yapacağın çekilişli kampanyalar
Belirli ürün gruplarında oluşturacağın kuleler vasıtası ile fiyat bazlı rekabet
....

Eğer bu zorlu yolu seçiyorsan biraz daha spesifik çözümlerle devam ederim...

ama öncelikle senin biraz daha bilgi vermen gerekiyor.

Konuya olan hakimiyetin
Bu iş ile ilgili yapacağın yatırım miktarı
Yatırımın senin tahminlerrine göre dönüş süreci
Karlılık oranları konusunda beklentilerin yada kafanda canlandırdığın konular
Hiç bir katkısı olmayacağını bile bile ( GENELDDE İNSANLAR Bilişim alt yapısı için yapacakları yatırımı böyle görür ::)) ne kadar bir kaynak ayırmayı planlıyorsun

Herşeyden de önemllisi bir iş ve pazarlam planı oluşturdun mu kendine/ kendinize?

EVET bu sorulara vereceğin cevaplar doğrultusunda sana biraz daha yardımcı olmaya çalışacağım. Diğer arkadaşlar gibi.

Ve son bir şey daha SENİ Bu ortam ve koşullarda yatırım yapmayı düşünebildiğin için de ayrıca tebrik ediyorum.

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
Herkese merhabalar , bir kaç gundur şehir dışında olduğum için bana cevap yazan arkadaşlara donemedim. Öncelikle ontech ve diğer tum arkadaşlara destekleri için teşekkür ederim. Bana bir kaç soru sormuşsunuz bende onları cevaplamaya calışıcam. Benim amerket acacağım yerde evet zincir marketler gurubunun iki uyesi birden var fakat hepside araba mesafesi uzaklığında olmakla birlikte cok uzun değil. Benim market acacağım yerde yaklaşık 9000 konut var 9000 konutun ihtiyacını sağlayacak en ufak birşey için bile araba kullanmalrı gerekiyor .Aynı zamanda bu kişilerin gelir duzeti yuksek insanlar en düşük dairenin fiyat 180 milyar civarı. Ben bu işe başkoydum acıkcası yani kararımı verdim amacımkalteli urunler secmek ve satış yapmak aynı zamanda da diğer marketlerde olmayan urunleri satmak gıda bazında tabi cunku market acacığım cevredki insanlar ufku geniş,dünya mutfağından haberdar insanlar . Müşterilerimde yaratmak istediğim izlenim 3 kuruş fazla olsun ama burdan alalım demeli yani taze,temiz olmalı.Cerez konusuna gelince bir yerle goruştum oranın taze cerezleri var ordan halletmeye calışıcam firmalar hakkında ufak ufak fikir edinmeye calışıyorum su an için. Ontech dedi gibi iyi bir yazılım bulmam lazım onun içinde internetten araştırıp refaranslarıyla birlikte ayrıntıya giricem .Onun dışında ucretsiz servis ayarlıycam ....

Tum bunalrın dışında benim en cok kafamı kurcalayan su rafların duzeni yani ben tum marketleri inceleyip baksam aklımda fikir oluşşa bile onların dizimini nasıl yapıcaz bir kaç eleman lazım bilmyorum o biraz beni korkutuyor acıkcası. :(

Bakalım umarım bu işin altından ,bu koca tecrubesizlikle , alnımın akıyla cıkarım !!!
,
şimdiden cok cok teşekkür ederim ,

herkese bol şans

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Yeni Üye1 yazı
MERHABLAR

Bende bir müdet market sektöründe çalıştım... Müdür yardımcılığına kadar gittim. Allah nasip ederse kendime yer açma arifesindeyim nette dolaşırken burayı gördüm bir zamnlar bende kendi iş yerimi açmak içn kıvranırken, araştırma safhasında iken gün geçtikçe ne denli zor bir işe kalkıştığımın farkına vardım hemde öz amıcamın marketi de varken son çare danışayım dedim... Geçmiş olduğum tecrübeyi sizin gibi hayırlı düşünen iş yapmak için bilgilerini paylaşan kardeşlerime bir nebze de olsa benimde kaktkım olsun dileği ile yazıyorum...
- Ne diyorsun amıca böyle bir düşüncem var dedim yardımcı olurmusun dedim hem olurum hem olamam dedi .
- Şaşırdım neden dedim sürekli yanında olamam ama bilgilerimi aktarabilirim kaldı ki oğluum dedi bu işte kulaktan dolma bilgiyle yapılmıyor sen ürünü tanımadan, hangi ürün nerey geleceğini bilmeden sonra kaldı ki sen kurumsal anlamda çalışan bir yer de açmıyorsun yani hepi topu bir market yada marketçik onun için bana gücenme gel yanımda bir işçi gibi çalış öğren sonra kendi kendine yardımcı ol ... Ofladım pufladım hak verdim . 1 hafta sonra amıcamın yanına gidip başladım çalışmayaa...
- bu arada söylemkte fayda var market hakında tek bildiğim o güne kadar çok kazançlı bir iş olduğuudur...
- günler geçtikçe eski halime güler oldum ne cesaret le açıyordum iii ki açmadım ... amcamdan müsade isteyip ... market yada gıda sektörüne kurumsal kültürü öğrenmek amıcam hemen bağlantılarını kullanarak bir yere girmemi sağladı ...
- Bu arada istanbulda oturuyorum ... discount - drugstore sitemi çalışan ve daha büyük ölçekli marketleri ve kurumsam kültürü öğrendim.... bu arad bunun öğrenmesi bitmez...
Şimdi Market Açmak İsteyen
Kardeşlerime Saygıyla Duyrulur...
50.000 TL ve üzeri için geçerli

1) İşi biliyormusun bilmiyorsumun?
a) Biliyorsan zaten biliyorsundur ... bunun şakasa olmaz.
b) Bilmiyorsan bilenle çalışmak mecburiyetindesin - unutma.
2) Kime, nerde, kaç m2 alanla ve ne kadar parayla hizmet vereceksin - hesapla...
3) Dışardan geçen biri burası market mi değilmi ikileminde kalmasın... Market giydirmeni iç ve dış olarak hazırla...
4) Marekt büyükse barkod sistemiyle çalışmak mecburiyetindesin... Oratalama en düşük 5.000 TL kurulur tek kasa için söylüyorum
Not : 400 bin TL ilede 600 m2 alanı bırak 200m2 alanını anca bi marek te benzetirsin .... kaldı ki bu işi bilmiyorsun sakın ama sakın haa bu işi ya yapma yada bilen ve güvendiğin biriyle yap altını çiziyorum güvendğin...
5) Her ay sayım yani envanter yapacasın çünki hesabını aylık yapmalsın ne kadar aldın - ne kadar saatın - ne kadar var ve malesef ne kadar çalınmış yada fire diyelim ve sonra oturup tüm ay ödemlerini veödeyeceklerini topla karından düş elinde kalana bak ...
6 Satın alma ve ödeme şekli işte bu işin en hoş ve en pis yönü budur ... sana mal vermek isteyen firmalar kapına dizilicek ama bir yandanda ya bu nasıl bir firma acaba diyecekler ... dayıcaklar malı üçtanesini düşük gösterecek diğerleini şişirecek sen bilmediğin için oflamaya başlıcaksın farke ettiğinde ... uykusuz gecler moralsiz günlerin olacak öyle bu işe nerden kalkıştım demeyi bile unutacaksın ortalama 500m2 alana yaklaşık 5 bin kalem ürün girecek hangisini ucuza aldığını nerden bileceksin ooofff offfff bitmez bu daha kazanamadan alıcaklılar tahsile gelicek ------------- yok biliyorsan nasıl mı olacak söylim işi biliyorsun elin kaşınacak para saymak istiyecek bir an öncee saymaktan bıkacaksın öyleki çek koçanına döneceksin firmalar gelicek abi şunu verim bunu verim diyecek sende diyeceksin ver eeemmmmeeee 3 ay sonrasına çek veriyorum ok diyecek verecek malı 3 ayn sonra çek için ödeme almaya gidecek bakacak ki 5 ay vadee aboooo diyecek gelecek yanına... Ama çok sular akmıştır köprü altından ya düşündeüğün şeye bak hele bi otur bi çay için seni sınadım sen şimid bana bu kadar mal ver paranı hemen şimdi verim çaresi yok kabul edecek hem o mutlu hem sen mutlu olacaksınzı bu iş böyleeee iii de ne istiyorsun diyecek sanaa sen atıyorum 5000 koli 5 lik ayçiçek biryağ bu gün için söylüyorum 11,600 güzel fiyattır hemen verecek sen parasını peşin vereceksin tabi sende ucuza fazla aldığı için ne yapacaksın hızlı eritecek onun için ne yapacaksın marketlerinde şunu yazacaksın yağda büyük fırsat biryağ 5lt lik 12 tl den sen gör o zamn satşı müşeri girişinin yağ almaya gelen başka şeylerde alacak sen kazanacaksın müşterin kazancak toptancın kazanacak herkes mutlu olucak bun kim yaptı sen yaptın peki neden çünki işi biliyorsun bilmez ise bu tablo tersi olacaktı vee herkesten çok sen kaybedecektin yok olmaya mahkum olcaktın ... unutma bu piysada sen gibiler nicesi var ...

7) bunların hepsini sayarken okurken heycan verici peki ya emekçilerin aynı heycanı hissetmezsse ne olacak sne yine kaybedeceksin bi kere emekçin kendine sürekli soracaktır ben neden burda çalışıyorum cevpa olarak kendine şunu vermelidir çünki en iii imkanlara sahibim diyecek sosyal haklar ve maaş

NOT: Unutmayın market sektörü bir ürünün üretimden bağşayıp müşteriye suulana kadar bir çok noktadan geçer vee market son nokta ve en önemlisidir ve herkes mutlu olduktan sonra siz mutlu olabilirsiniz ...

gıda

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda