Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurmak İstiyorum, Tavsiyelerinize İhtiyacım Var

BaşlatanTbaranTarih18/08/2009 21:33:53Yorum45

İlk mesaj
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.

Ben Ankara'da yaşayan 24 yaşında bir insanım. Elimde bildiğim yada yapabileceğim bir mesleğim yok. Bundan önce bir çok kez ticaretle uğraştım ama hepsinin sonu hüsranla bitti. İnternet cafe, Bilgisayar satış ve teknik destek, Tekel bayi, Telefon ve kontör satışı, Son olarak Fast Food. Geçmişte bu işlerle uğraştım. Ama hepsi çeşitli sebeplerde dolayı iflas etti. Bazısında kriz vurdu bazısında sermayem kısıtlı kaldı bazızında iş yoğunluğu yoktu ve hepsinin sonu aynı oldu.

Şimdi tekrardan korkarakta olsa yeniden ticarete girmek istiyorum. Çok sükürki elimde güçlü bir miktar sermayem var. Çevremden aldığım tavsiyeler ufak bir ofis kiralayıp piyasadaki satılık ev dükkan ve arsa işini takip etmem. Bir nevi sıcak paracılık diyebilirim. Nakit paraya sıkışan insanlardan gayrimenkullerini değerinin altında alıp satmak. Bu iş ne kadar yasal gibi görünsede işin dini boyutu beni üzüyor ben hakkımla kazanmak istiyorum. Emek vermek istiyorum.

Bana önerebileceğiniz her sektöre açığım yanlız şunu söylemek istiyorum artık kaybetmeye tahammülüm yok ve öyle bir lüksümde yok. Yani bu benim son maçım ya kazanırım yada biterim. Elimdeki sermaye 750.000 Lira civarı.

Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
24 yaşındasın, bir çok kez battın ve hala 750 binin var. hocam kusura bakma ama sen bizlere akıl ver ya, senin eline su dökemeyiz biz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Evet malesef hayatla biraz genç yaşta tanıştım. Ama bana yol gösteren olmadı. Ben kendi kararlarımı hep kendim aldım ve uyguladım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er

hocam k.b. ama bu yaşta 750.000 kazandıysan iş fikrine gerek yok bence
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
altın al bence o parayla tam zamanı
saygılar....
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
selamlar.....geç arkadaşim....öncelikle tebrik edyrom bu yaşta bukadar işe çalişip ve tecrubeleri edildiyinden.
genede sermayen elde tuttuğun için...eğer ciddi isaniz ve ticareti devam etmek istyorsaniz..sizin 750000tl den
sadece 40000tl y ari oılarak yatirimini ve girişimini yapabilirsaniz sizinle çalişabilirim...ankarada merkezi ofis showroom açmak istyoruz...ortak işletmeci olarak...kar marji yüksek olan ve rakibi yok olarak türkiyede ilk ve tek
profesyonelüretici firmaym...pazar paini ve artirmak nedeniyile ciddi ve cesaretli,girişimci ve kendine güvenen arkadaşlarla birlikte ekip çalişmayle güce güç katmak istyorm...web ardesimi inceleyn.www.granitsanat.com
doğal taş granit üzerinde el yoma sanatiyile ,asirlar boyu kalici ve sanat eseri niteliyinde eş değer ürünleri üretmekdeyz...sektorde ve her alanda hizmet veryoruz. ilgisi gittikçe artan ve talebi çoğalan iş dır.
eğer kafaniza yatarsa bizimnle msn:granitsanat@hotmail.com adresle ulaşabilirsiniz..yada direk telefonla
tel:0232.2595965..0232.2595961 gsm:0535.3015217..gsm:0542.7672476
hayrli işler ve bol kazanç dilerim... saygilarimla emzar nebieridze.
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Sn.Tuncay Bey..
Bende sizin gibi Ankara da bir işletme sahibi ve girişimciyim.. Sizi tebrik ediyorum ve güzel işler yapabilmeniz için hakkınızda hayırlısını diliyorum.
Saygılar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
750.000 varsa bu para size miras mı kalmış?

Yerleşim TürkiyeMeslek Muhasebe
75.000 olmasın o? 750.000 olamaz, olabilemez... 750.000'i olan adam tanımadığı kişilere akıl danışacak, vallahi de olmaz billahi de olmaz...
chuck was here

Yerleşim Türkiye / Ystanbul - Bursa - BalykesirMeslek Di?er
750,000tl bir arada sende ve sen böle küçük işlerle ugraşmayı istiyorsun enteresan 750,000 tl'n varsa git çiftlik al içinede 5 tane adam at büyük baş hayvancılık yap kendi topragında hayvanın yiyeceginide yetiştirirsin dısarı baglılığın azalır daha detaylı bilgi istersen forumda bu konu cok tartısıldı sanırım. bu sermaye ile ilerletebilirsin ama iyi araştırma yapman lazım. bana sorarsan en güzeli 750.000 tl ye al 10tane dükkan ver kiraya 800er tlden versen aylık 8,000 tl gelirin olur ama bu işin kolay kısmına kaçmak illaki adrenalin yaşayacam bu kriz deryasında boğuşacam diyorsan sana burada yardımcı olabilecek bir sürü insan var bence.

İşinin rast gitmesi dileğiyle. umarım yakında aklına yatan fikri bulursun..
mustafaydin_35@hotmail.com

Bilgiye aç insan :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Sn arkadaşım,
asıl bizim ihtiyacımız senin fikrine bu kadar iş batırıp halen elinde sermaye olması ilginç .hemde 24 yaşında olmana rağmen.ilginç
yıldız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
beyfendi sizin o parayla yapabileceğiniz işler ya kuyumculuk olur yada ayakkabı mağazası olur.
biz türkiye bulunan birçok ayakkabı markasının toptan satıcısıyız(puma jump polaris converse gibi)size bayilik verebiliriz şuan hali hazırda en gözde yerlerde işlek mağazalarımız var sizin için fizibilite sunabiliriz.
msn :zirvegrup@hotmail.com
CONVERSE ADIDAS NIKE TIGER ÜRÜNLERİ TOPTAN OLARAK VERİLİR

Arkadaşlar yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Fakat bazı arkadaşlar bu miktarların tarafımdan kazanıldığı fikrini düşünmüşler. Hayır bu paraları kendim kazanmadım. Gayrimenkul satışından elde edildi

Tuncay Bey merhaba tekrar..
Sağlık sektörüyle ilgili bir iş için yatırım düşünürseniz, bahsettiğiniz 750 bin TL sermaye tutarına bile ihtiyaç duymadan riski minumum olacak şekilde gayrimenkul teminatlı medikal şirketi projem için ortak arıyorum..Ofisim Ankara da olup detaylar için görüşebiliriz...Saygılarımla..Gsm : 0542 6834126 Hakan UYSAL.

Hakan Bey sağlık sektörü derken. Klinik yada dispanser tarzı birşeymi acaba ?

Tunca Bey klinik yada dispanser değil. ( Dispanser bu arada devlet kurumudur ) Biz sağlık hizmeti sunucularına ( Özel Hastane, Tıp Merkezi, Özel Laboratuvarla, Devlet ve Üniversite hastaneleri ne ) tıbbi malzeme ve laboratuvar cihazları satıyoruz. Aynı zaman da sözleşmeli özel laboratuvar işletmeciliği yapıyoruz..
Firmamızla ilgili detaylı bilgiyi size özel mesaj olarak gönderdim. Akabinde Ankara da olmanızdan dolayı sizi bilgilendirmek amacıyla görüşme yapabiliriz. Saygılarımla..

ya kardeşim gettt işine ,sen bizle dalga mı geçiyorsun.o kadar parayla insanlar fabrika kuruyor be.senin amacın ne anlamadım.
sana yapacağın beşbin tane iş fikri veririm.ama nefesime yazık.
ben iş adamı bile olurum o kadar parayla.bu yazdıklarımda ciidi olduğumdan emin olabilirsin.
n_ozturk051@hotmail.com
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
tbaran

hakan uysalca

ikiniz bir araya gelseniz mükemmel bir ekip olursunuz . para derdiniz yok . birinizde 750 000 TL var diğer arkadaşta sadece gayri menkul u olan bir ortak aranıyor . NE DURUYORSUN HELVA YAPSANA DURUMU

hatta ben size Ankara da bir iş yerim var onu satayım . iş tamam olsun .

birine gayri menkulu olan ortak lazım ,
parası olan birine, iş lazım

Benim iş yerini , arkadaş alsın , ve diğerine ortak olsun .
ve onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine durumu olsun .
herkesin işi rastgelsin . Sağlıcakla kalın.
ismail karagülle

Sn.İsmail Bey
Öncelikle bir düzeltme yapmak istedim. Ben gayrimenkulü olan bir ortak aramıyorum. Yanlış anladınız sanırım.
Şirketimizin mülkiyetinde bir işyeri gayrimenkulü var demek istedim. Ortak olacak arkadaş işyerimizin demirbaşına ve gayrimenkulüne de ortak olacak demek istedim. Böylelikle ortakların sermayesi gayrimenkul teminatında olacaktır diye açıklama yaptım.
Sizin bu konuyu açan arkadaşa öneriniz için bir şey söyleyemem tabiki. Konu başlığı gereği bir çok arkadaşım gibi bende bir iş teklifinde bulundum sadece. Değerlendirmek tabiki yatırımcıya kalmış. Kısmet diyelim ...

. ... Bazısında kriz vurdu bazısında sermayem kısıtlı kaldı bazızında iş yoğunluğu yoktu ve hepsinin sonu aynı oldu....

demişsiniz. hangi iş ki bu 750.000 tl sermaye yetmiyor.

diyelim ki o zamanlar bu para yoktu... peki bu para sonradan nasıl kazanıldı...

çok acaib bir çelişki kokusu var...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
biraz kolpacılık var sanki.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Ya lütfen saçma sapan yorumlar göndermeyin. Burda sizden iş fikri istenmiş , sizene nasıl ve nereden kazanıldığı lütfen bu sitenin yöneticileri böyle durumlarda müdahale etsin. Size paramın hesabını verecek değilimya. Konu amacının dışına taşmaya basladı. Benim param var veya yok sizene sizi ilgilendiren bölüm bu parayla neler yapabileceğim hakkında fikir vermenizdir. Fikrim yok diyorsanız cevapta yazmayın.

sende adam akllı bir şey yaz kardeşim,o parayla ben devlet kurarım be,bırak iş yeri açmayı.gıda toptancılığı,galericilik,....al sat millette para mı var.
hem ben samimi bulmadım seni insanlar 750 lirayla para kazanırken ,750 000 lirayla iş yapamaıyorsan,kendini boğaz köprüsünden aşağı at.o kadar parayı tutabilen insan,çok da iyi işletmesini bilir.
sen daha önce de dediğim gibi ya ne soracağını şaşırmışın,ya da nere gideceğini.
dalga geçme bizle.

fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
coşkun0059 ya arkadaşım sen benim samimiyetimi ne yapacaksın. Sabah sabah insanın sinirini bozma. Ben iş yapamıyorum demedim sadece burda fikir alış verişinde bulunuyorum. Sen bu işi yap dedin diyede o işi yapacak değilim. Farklı insanların farklı kültürlerin fikrilerini almaktan yanayım. sen sadece sana sorulana cevap ver. Ve ben o paraylan devlet kurarım demişsin tamam gel bana kur bakalım devleti nasıl kuruyorsun bence sen benimle kafa buluyorsun. Klavyeden yazması kolay toptancılık yaparım galeri açarım ee nerde bunları yapabilecek bilgi birikim deneyim. Ha eğerki bende var diyorsan kendi adına konusacaksın insanları burda yargılamaya hakkın yok.

hocam kimse sana şu işi yap, benim malımı al vs. diye direktif vermiyor,zorlamıyor, öneri,teklif ve tavsiyelerini söylüyor, özelden yazışmamızda görüşmek istediğini söyleyip, sonrasında ses soluk çıkartmayıp, ardından aklına yatmayan fikirlere maşallah vır vır laf yetiştiriyorsun. banada biraz sadece gürleyip, yağmıyorsun gibi geliyor. nezaketen de olsa cevap yazabilirdin. sonrasında fikir alışverişi bekliyorsun.

750 bin lira paran olmasına gelince ister trilyonların olur, ister yatların katların. bizleri ilgilendirmez. ama doğal olarak bu kadar yüksek meblağnın senin yaşında hiçbir vasfı olmayan bir insanın elinde nasıl olabildiği merak konusuydu. miras kalmış, ok. bereketini gör.

hee senin elindeki para bende olsa neler yapmam neler, demek istiyorum herkes gibi ama :)) sana yapılabilecek en iyi tavsiye sanırım ; ufak çaplı ne iş olsa yaparsın, sıkma canını, stres yapma, acele etme, hayatın tadını çıkart. boyundan büyük işlere kalkışma, paranı çarçur edecek, art niyetli insanlara bel bağlama. en basit ihtimal tut bir dükkan, tut bir sekreter, emlakçılık yap, otur dükkanında. bir okulun karşısına kırtasiye aç, fotokopi ile masrafını çıkartırsın, kalan paranı da gayrimenkule yatır, kirası ile de krallar gibi yaşa. ya da askerliğini yapmadıysan, özel vakıf üniversitelerinde işletme, ekonomi, finans vb. bölümlerde oku, askerliğini yap sonra.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
t baran biraderim bende manisalı 24 yaşında bir gencim. bir çok fikrim ve projem var ama benimde param yok. eğer ciddiysen seninle kazanç getirecek bir ortaklık kurabilirim. ben de fikir hiç tükenmez sürekli yeni fikirler üretebilirim. tasarımcı ve üretici bir kişiliği sahibim. mesela bu günlerde dosyalama ürünleri üzerine iki yeni ürün geliştirdim. 50,000,00 tl gibi bir sermaye gerekli eğer ciddiysen seninle bu işe başlayabiliriz. emin ol 50,000,00 koyup 100,000,00 kazanabiliriz. ürünlerin ikisi içinde patent alabilir ve sadece biz üretim bu iki üründe piyasanın lideri olabiliriz. ciddiysen ve ilgileinirsen email alk18091985@hotmail.com tel. 531 749 7546
SELİM ÖZDİNÇ

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Muhasebe
Emlaktan kazandığını yine emlaka yatır bence! Emlak her zaman kazandırır (normalde)

Deniz kenarı yerlerde, Kuşadası, ceşme, Didim gibi yerlerde arsa alıp üzerine yazlık yapıp satabilirsin.

Satış bekleyen yazlık sayısı da bir hayli fazla! Sen farklı yap! Maddi durumun yerindeyse gezip görme şansın da var demektir! önce ufkunu geliştirmen lazım. Sahibinden.com veya Emlak.net den arsa arayabilirsin.

Başarılar.

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Di?er
bu tip konular beni siteden soğutuyo !!! Fantezi dünyasındamı yaşıyosunuz yaaaa 24 yaşında 750 bin sermaye , madem gayrimenkul alıp sattın da kazandın devam et o zaman yaaaa dinine de bukadar bağlıysan bide hacca gidersin orada biraz yersin,
nakit gücün varsa alıcaksın kardeşim o malı satanında nakite ihtiyacı var madem bu kadar müslümansın gerçek değerinden al o zaman yaaa yardım et millete ..
hasbinallahhhh
milleti zıwanadan çıkartıosunuz
Beklenen gün gelicekse , çekilen çile kutsaldır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm

Rusyada gida sektorunde eskiye dayanan kucuk ve orta olcekli marketlerin toptan pazarlardan mallarini temin etme doneminin yavas yavas bittigini ve turkiyedeki gibi ayaga hizmet sektorunun gelistigi su donemde bu sektorundeki boslugu doldurabilecegim ,30000$ sermaye koyabilecek CİDDİ, DÜRÜST, SORUMLULUK SAHİBİ, GÜVENİLİR ortak ariyorum.
imeil: farvetta@mail.ru TEL:05318543678 Olcay Kutman
ew

Yerleşim Türkiye / нstanbulMeslek Ticaret
Değerli kardeşim yine gün olur beşer şaşar de uzun vadeli paranın bir kısına arsa al ama seçimini çok iyi yap,birde bu başlıktaki gibiriske girmeden çekle malla borçla uğraşmadan bir oluşuma git,bir nevi aracılık yp,elindeki sermaye yeterde artar bile,ama ne yap et yumurtaları bir sepete koyma,umarım sana faydası olur,saygılarımla..http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=16508&whichpage=1

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama