Hocam öncelikle Afyonun şartlarını düzenini bilmiyorum ama kütahya da öğrenciyim kendim memleketimde Konya Bir kaç Nacizane fikrim var paylaşmak istedim.
1-Kesinlikle erkek öğrenci yurduna yatırım yapmayın derim çünkü erkek öğrenci uzun vadede yurtta kalmaz.ve genelde nisan mayıs aylarına doğru yurttan çıkmak isteyip başınızı ağrıtacaklardır.
2-Ben aparta da karşıyım çünkü apartta fiyat yüksekliği olduğu için arkadaşların imkanları yetmediği için pek talep etmiyorlar
3-Yurdunuz iç ve dış görünüm olarak hakikaten al benisi olan bir yurt olmalı ki bence bayanlar en çok buna bakıyorlar
4-Yurdunuzda her katta bulunacak olan lavabo ve banyolar temiz olmalı
5-Yurdunuz her daim temiz olmalı ve bunu yapabilecek elemanlarla çalışmalısınız ki ne kadar iyi olursa olsun giriş katındaki müdüriyet odasından çıkıp anlık baskınlar yaparak elemanları teftiş etmeniz çok önemli.
6-Öğrenci kaldığı yurtta yemek parası verdiği için dışarıda yemek parası vermek istemez.Ayrıca yurttaki yemeğin lezzetli ve temiz olduğundan emin olmak ister
7-Öğrenci yurtta sıkılmak istemez ve bunu da televizyon ve internet kafe gibi imkanlarla sağlarsınız.Yani odalarda televizyon olmalı ve mümkünse giriş katında internet kafe bunu da kasaya 1 tl atarak çalışan bilgisayarlarla sağlarsınız ekstra bilgi bayanlar bilgisayar oyunu oynamazlar bu nedenle öyle son model kasıntı bir bilgisayar olması gerekmez ki ayrıca bilgisayarları satın almanızda gerekmez bir bilgisayarcı ile anlaşırsınız o sizin yurdunuza bu sistemi kurar size de masrafları düştükten sonra %20-30 arası pay verir ve böylelikle yurtta öğrenciye güzel bir imkan sağlamış olursunuz ve de masrafsız olur ve de belli bir kar elde edersiniz.
8-Öğrenci etkinlikleri düzenlenebilir.Mesela yaz dönemlerinde piknik ayda bir sonra kışın ayda bir sinema hatta ve hatta imkanınız varsa bir projeksiyon makinesi alarak sinema salonu kurabilirsiniz yurdunuzda yer imkanı varsa bu küçük çaplı salonu da mesela bir film için 10 lira gibi bir fiyattan kiralarsınız.Öğrenciler de birleşerek kiralayıp film keyfi yaparlar ama bu 10 lira kesin bir rakam değil öncelikle hesabını yapıp ona göre bir fiyat belirlersiniz.
9-Öğrencinin en büyük isteklerinden bir tanesi şehir merkezine ve kampüse ulaşımın kolay olması şehir merkezine yakın ve tek vasıta ile kampüse gidilebilecek bir yer çok önemlidir.
10- Bir diğer önemli isteği ise yurtla ilgili bir problem durumunda kendisi ile ilgilenecek güler yüzlü anlayışlı çözümcü ve ikna edici bir yöneticinin kendisi ile muhattap olmasıdır.
...
Bunlar benim nacizane kendi fikirlerim hocam umarım sana faydası dokunur.
Saygılarımla FaKKoR