Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Farklılık Mı, Farklı Olanı Kopyalamak Mı Eticaret?

BaşlatanaragonTarih18/08/2009 15:53:28Yorum25

İlk mesaj
Üye191 yazı
Arkadaşlar öncelikle hrekeze mrb...
Sizlerden değerli yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum...

Şuan yaklaşık 1 aylık bir dükkanım var bilgisayar,oem,cep telefonu,film,pc ve cep telefonu teknik servis,sigorta işleriyle uğraşmaktayım.Mutlu olduğum ve sevdiğim işi yapıyorum.

Konuya gelecek olursak asıl hedefim e-ticaret ve ithalat-ihracat

İthalat ve ihracat için daha erken olduğunu düşünüyorum

E-ticaret için çok uzun zamandır çalışmalarım var.Ancak farklıklık yaratacak bir konu bulamadım piyasada yüzlerce e-ticaret sitesi varken bölede bir başlangıç olmasını istemiyorum.Amacım farklılık yaratmak ve "Müşteri niye sizi tercih etmeliyim" diye sorduğunda bi cevabım olmalı.Ürün yelpazesini genel olarak düşünüyorum.

Sizce napmalıyım yada diğerlerinden nasıl farklı olabilirim.
Bu konuda fikirlerinizi yorumlarınızı düşüncelerinizi bekliyorum

ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Üye191 yazı
arkadaşlar kimsenin fikri yokmu...

E-ticaretle ilgili olması şart değil görüşlerinizi belirtin yeter farklı düşüncelere ihtiyacım var
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye2981 yazı
aragon , birde şöyle dene

30 000 TL param var ne yapma mı tavsiye edersiniz .
Bak gelen yorumlara .

Öyle bir şey sormuşsun ki herkesin hayal kurduğu nasıl yaparsam olur diye aradığı bir konu bu . Ama henüz başarılı olup, başka yerlere atlayan birileri yok henüz . ABD de bu konuda lisans üstü eğitim almış tanıdığım bir kaç genç var . Önemli firmalardan birinde , proje geliştirme bölüm başkanı olarak çalışan biri , çok güzel bir şey söyledi . Senin sorunun da cevabı bu ( kimse fikir beyan etmedi ya o sorunun ) , Abant a gezmeye gitmiştik .Yolda bu kadar şey biliyorsun . ki Adamlar sana çuvalla para ödüyorlar sen kendin bir site kur kendin kazan dedim . O kadar kolay değil dedi. Halkın alışveriş alışkanlığının, ve güvenirliğinin, kanıtlanmış ,ve kanıksanmış olması gerekiyor dedi . O firmanın ismi zaten güvenirlilik için yeterli . O bile beklediği satışları yapamıyor . Ama ileride bu olacak , o yüzden hazır olmak zorundayız. Diye o paraları veriyorlar dedi .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye25 yazı

aragon kardeşim e-ticaret olayında kullanan birisi olarak aradığım şeyleri yazayım sen ona göre bir düşünce oluşturabilirsin belki.
1-Güvenilirlik
2-Ürün kalitesi(Kendim görerek aldığım kadar kaliteli)
3-Fiyat Ucuzluğu
4-Kargo ücretinin ucuzluğu
5-Taksit imkanı
6-Hızlı Gönderi
7-Ürün memnuniyetsizliği Durumunda geri iade imkanı
...
Böyle bir sürü şey sayabilirim sana ama en önemli kısmı bunlar bence umarım sana bir faydası dokunur.

Saygılarımla FaKKoR
Saygılarımla FaKKoR

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ö?renci
Üye191 yazı
sn fakkor kardeşim çok sağol değerli yazın için

işte arkadaşlar ben bunu arıyorum bir müşteri ne bekler nasıl olmasını ister müşteri bizi tercih sebebi ne olmalı vb.

fakkor tekrardan tşkler...
ALIENWARE

Yeni Üye25 yazı
ben teşekkür ederim kardeşim ama sana bir kaç bilgi daha vereyim ürünü kesinlikle toptancıdan alma çünkü ürünün üreticisi yada dağıtımcısı kesinlikle daha ucuza verir ürünü durduk yerde bide toptancıya para verme.Birde ekstradan ne kadar imkanın var bilmiyorum ama bence ilk başta stok tutma elinde sipariş usulü çalış ve ürün tedarikçisini öyle bir ayarlı ki ürün siparişinin olduğu gün belirttiğin adrese kargolayabilsin çünkü artık e-ticarette de kargo hızı çok büyük önem kazandı.Bir dönem bende düşünmüştüm ama elimizde hem para yok hem de tedarikçi bulamadım kütahya gibi bir yerde tedarikçi olmuyor pek :(
Saygılarımla FaKKoR

Üye134 yazı
sayın aragon
bence fakkor kardeşimiz haklı. önce tedarikçi alt yapısı oluştur. stok yapmada ürün alıp satabileceğin tedarikçilerle görüş. bu çok önemli.
bende bi e ticret sitesi kurdum. hrşeyi hazır. ancak tedarikçi sıkıntısı var. bu yüzden yanına vermedim. heşeyin eksiksiz olması gerekiyor. müşteriden bir sipariş geldiğinde ürün yok deme şansın yok . o yüzden ilk öncesağlam bir tedarikçi yapısı oluştur.
iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Muhasebe
Üye191 yazı
arkadaşlar yorumlarınız için tşkler...

tedarik süreci zaten bir dükkanım olduğu için belli ürünlerde tedarikçim var

Planlamam ise şu şekilde ilk önce tedarikçilerle anlaşılır bazıları banka teminatı istiyo bazıları peşin veriyo bazılarıda taksitle verebiliyo bu tedarikçiye kalmış

dükkanda da kullandığım için bilgisayar,cep telefonu,kitap,film gibi ürünlerde tedarikçim var zaten.Diğer ürünlerde ise anlaşıp farklı ürünlerde çok az depo ürün elimde tutmayı planlıyorum.

Çünkü sipariş geldiğinde tedarikçidede yoksa veya bazen elinde kalmıyo birkaçgün bekliyosun ki bu o müşteriyi kaybetmen demektir.

ozaman sorunlar başlıyo. Onun yerine çok az stokla bu iş yapılabilir bunun bir diğer faydasıda kargo tedarikçi nezman nasıl yollar onu bilemiyosunuz eliniz kolunuz bağlanıyo ama elinizin altında ürün olursa ürünü siz paketliyorsunuz daha kısa sürede gitmesini sağlıyorsunuz.

Peki bu sistemin dezavantajı nedir fiyat düşebilir piyasanın üstünde satabilirsiniz bunu aşmanın yoluda hangi ürünün nekadar nezaman satılacağını çok iyi bilmeniz gerekir doğru üründe doğru stok yapmanız gerekir.

Ayrıca bazı ürünlerde birden fazla tedarikçiyle anlaşmanızı öneririm benim planlamam bu şekilde arkadaşlar...
ALIENWARE

Üye134 yazı
kesinlikle haklısın aragon. tek tedarikçi ile çalışmak herzman dezavantajdır. bende o yüzden sitemi yayına vermedim zaten.
piyasada ki ürünlerin çoğu hemen hemen aynı fiyatlarda satılıyor. burada en önemli olan bence müşteriye yapılan sunumdur.
zamanında ve kaliteli bir kargo şirketi ile gönderi yapmak, zman zaman müştrilere sürprizler hazırlamak, daima yeni ürünler i sitede bulundurmak ve herşeyden önemlisi de güvenilirlik sağlamak.

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Muhasebe
Üye191 yazı
arkadaşlar konuyla ilgisi olmayan mesajlar yazıp konuyu kirletmeyelim
ALIENWARE

Üye117 yazı
merhaba aragon kardeşim yazını yeni gördüm.ben hiç e-ticaret işine girmedim ve pek bi çalışmam ve bilgim yok bu konuda ama düşüncelerim var.öncelikle farklılık konusunda sana katılıyorum.ama farklılık derken kimsenin yapmadığını yap anlamında değil.türkiye'de yapılan projelerin %90 ı yurtdışından kopya.Çünkü yurtdışında bir iş tutmuşsa ülkemizdede büyük olasılıkla tutuyor.Tabii başarısız örnekler var ama başarılılara oranla çok az.mesela markafoni,uzmantv hep yurtdışından ithal fikirler.ve çok başarılılar.ayrıca iş yapabilmen konusunda sermayenin ne kadar olduğuda önemli.ne kadar bütçe ayırırsın bilmiyorum.örneğin benim 5.000 tl bütçem varsa(malların tedariği hariç),hazır bi e-ticaret sistemi alırım,adwords filan reklama para harcarım,bunu gibi şeyler yaparım.50.000 tl yatıracaksam,kesinlikle konunun uzmanlarından danışmanlık hizmeti alırım.2 sayfa daha yazardım bu konuda ama benden bu kadar şimdilik.

nacizane düşüncelerim :)

teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye32 yazı
..............................................

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye191 yazı
sn girisimciyim fikirlerin ve yorumların için çokk teşekkürler...

Girisimciyim kardeşimin dediği gibi ülkemize dışardan kopya ürünler sunuyorlar altarnatif ve orjinal proje olmadığından büyük olasılılıkla tutuluyor.Gittigidiyorun ebayın tasarımına kadar aynısını yapması gibi

Bizim stratejimiz gereği diğer siteleri kopyalamak yerine müşterimizin görüşlerini alarak onların ihtiyaçlarını karşılamak istiyorum.Bu doğrultuda elimizdeki verilerle yeni ve farklı fikirler üretiyoruz...

Bu iş için yazılımı piyasada satılanlardan kullanmak istiyoruz(bütçe kısıtlığından dolayı)

Sitemizi müşteri memnuniyeti üzerine kuracaz kendimize pazarlama,reklam,fiyat,kalite ve memnuniyet konuşarında hedefler belirledik inş istediğimiz amaçladığımız yere ulaşırız...

Katkılarınız görüşlerinizin için çok saolun arkadaşlar. iyi çalışmalar
ALIENWARE

Yeni Üye25 yazı
Dostum stok olayını çok güzel düşünmüşsün.Ben bir kaç ürün için sana kendi düşüncelerimi aktarayım.Öncelikle Film bizim ülkemizde maalesef insanların gelirleri düşük olduğu için ve ülkemizde orjinal ürün adına insanlardan büyük rant sağlama çabasında olan dağıtımcı firmalar olduğu ve de ülkemizde çok nadir kaliteli film çekildiği için ve de bunların cd ve ya dvd leri çok nadir ucuz veya makul fiyatları gördüğü için pek bir talep göremezsin diye düşünüyorum.Bilgisayar konusunda ise insanlar bilgisayar gibi teknolojik ürünleri e-ticaret aracılığı ile çok az alım yaparlar çünkü gerçekten e-ticaret konusunda bu halkı çok sömüren oldu hatta bir çoğu ismi adı sanı duyulan firmalardı.Bu nedenle hakikaten piyasadan ucuza satabilirsen talep görür gerçi sen zaten dükkandan satışını yapacağın için stok olarak pek sorun olmaz.Ama bu e-ticaret hususunda bir arkadaşımızından bahsettiği gibi küçük sürprizler hakikaten faydalı.Birde sitene üye çekmek için bazı sitelerin yaptığı gibi arkadaşını üye yapanlara işte kargo ücretini karşılamak yada aldığı üründe indirim yapmak etkili yöntemlerdir.Birde şöyle bir örnek vereyim benim sürekli takip ettiğim ender sitelerden bir tanesi adresini vermeden anlatayım.Üretici firmalarla direkt olarak anlaşıyor.fiyat konusunda en ucuz rakamı alıyor.ve elinde belirli bir stok bulunduruyor bu ürünü günlük yada stok bitinceye kadar satıyor.Bu tarz girişimlerde hakikaten faydalı ucuz ürünü küçük karlarla satıp sürümden kazanıyorlar.Bunlar nacizane fikirlerim eğer konuda kirlilik yaptıysam affola
Saygılarımla FaKKoR

Üye191 yazı
fakkor kardeşim yorumun için çok saol...

Çok doğru tespitlerin ve gözlemlerin var

Tüm bunları not alıyorum bir değerlendirme yapıp müşteri için en doğrusunu yapmaya çalışacaz.

ALIENWARE

Yeni Üye32 yazı
................

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye191 yazı
yok est 18-20 bin tl kadar bütçemiz var.
ALIENWARE

Üye2311 yazı
Kardeş benim böyle bir projem var ,sana zaman zaman bahsetmiştim,burda çok para, çok reklamla bir sürü aktör bu piyasaya girdi, kimi ucuz araba, kimi bilgisayar, kimide buna benzer şeylerle,ama içlerinde başarılı olan varmı dersen? bence hepsi kalıbına göre başarısız,bu belkide işin güzel yanı,yani bir ciddi çalışma yapılırsa çok kısa zamanda sonuç alınır,bence internet tam bir çöplük,....ya adam bilgisayar satıyor,benim piyasada 12 taksit alabileceğim ürünü peşin satıyor ,birde not düşmüş pazarlık yok diye işte bence düğüm burda ,yani sırf tıklama için bu tür oluşumlar kısa vadede kar, uzun vadede zarar veriyor,...arkadaşların dediği gibi bütün aracıları aradan kaldırman lazım,sanal post olmazsa siteyi kimse ciddiye almaz,birde üreticinin çok iyi bir ağı ve yeterli üretimi yani malın devamlılığı lazım,aynı ticaret hayatı gibi toptan ve parekende diye ikiye ayıracan,vergi nosu olmayan toptana giremiyecek,hangi odaya kayıtlı ise kontrol edcen,tabii karşında bu bilgiyi veren çalışanda olabilir,bir chat görüntülü danışmanlık şart,mali ve hukuksal zemini de oturtman lazım,işler iyi gider, ama bir hatada çok zarar da görebilirsin...sunumun çok iyi olmalı,hatta ürünleri 3d boyutunda resimlemen çok iyi olur,ve gerçektende toptan olsun parekende cazip olmalı,saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye25 yazı
lemon kardeşim senin sorduğun o büyüklerden müşteriyi kapma olayı benim düşünceme göre şöyle olur:
1-İnsanlara ürünleri ucuz satarsın
2-bazı insanlar almak istedikleri ürünü çok ucuz bulur ve alırlar am bu genelde küçük ürünlerdir.Yani 3-5 milyonluk adam der ki göndermesede bu parayı kaybetmekle bir şey kaybetmem der ve sizi test eder ki nitekim bende bir çok siteyi öyle test ettim. Bunların içinde gittigidiyor ve nevaria gibi açık artırma siteleri de var bitenekadar çılgın çarşamba gibi anlık kampanya siteleride var hizlial ve hepsiburada gibi stokçu sitelerde var ekstradan otuz gibi pet ürünleri üzerine olan sitelerde var.
3-Ürünü alan sizden memnun olur
4-2.kez alışveriş yapar daha büyük bir üründür aldığı
5-Bu üründede sorun yaşamazsa sizin sitenizi eşine dostuna söylemeye başlar.
6-İnsanlar sizin sitenizi ucuz görürse eğer bir çok siteden ve bir çok büyük markadan müşteri kapmışsınızdır.
Saygılarımla FaKKoR

Üye643 yazı
herkese selam...
arkadaşlar kütahyada böyle site kurulsa Eticaret şansı nedir, yürür mü?
böyle şeyler hep büyük şehirlerdemi oluyor?
saygılar...

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
Ben bir süre denedim. Sitede aklınıza gelebilecek her ürün vardı. ancak ne hikmetse mutfak gereçlerine çok talep aldım. Örneğin basit bir kattle fiyatı cazip olduğu sürece çok tıklama aldı. Yani insanlar internette belli bir marka ürünü her yerde arıyor ve ucuz bulunca talep ediyorlar.

Benim aldığım tıkların yarısı İstanbuldan Yarısı da Türkiye genelinden oluyordu. ancak ucuz ürün satışı hep doğu illerine oldu.

Tabi bu tıklamalanın sağlanması için günlük bir reklam giderini gözden çıkartmak gerekiyor yoksa kimsenin bu siteden haberi olmuyor. Tasarım bende vasattı. Ancak iletişim bilgileri çok netti. Büyük oranda havale yapan insanlar önce bu iletişim bilgilerini bir gözden geçirip telefonları arıyorlar. Bende sanal pos falan da yoktu.

Üzerine düşülürse bir iş oluyor, firmanızın çokda büyük olması gerekmiyor.

Cazip ürün, ucuz fiyat, gözönünde ürkütmeyen bir site, para iadesinde kimseye sorun yaşatmama, güzel ambalaj, telefonda profesyonel bir ses vs. detayları atlamazsanız bana oluyor gibi geldi.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Benim bildiğimde en çok internette kitap satılıyor,niye zaten müşterinin belli bir birikimi ve kültürü var ,önüne çeşidi de koyuyorsunuz,yeni yayınlarıda sakin kafa yorulmadan takip edebiliyor,artı fazla bir meblada ödemediğinden çok rahat bir satış oluyor...Artı bazı tekstil ürünleri gibi dokunmak istemeyen incelemek istemeyen bir ürün ...Ayrıca mutfak alet edavatlarıda bu iş için biçilmiş kaftan ,ama bence maket ,piyasada bulunmayan hediyelikler,elektronikler gibi farklı ürün satış siteleri daha ilginç ve tutulması daha kolay gibi geliyor,bu işi yapmak için bence ilin hiç bir önemi yok ,sadece .ok uç bir il olmaması önemli...Ben olsam şansımı hoby ve hediyelik eşyada ,yada sadece çok geniş bir oyuncak satış sitesinde denerdim...Ha büyüklerin bile gizli potansiyel olduğu bir sektör....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye25 yazı
metin arkadaş çok haklı ilginç hediyelik eşyalar ve ilginç ürünler çok tutar.Ama ilginç olan her ürün bizim ülkemizde pahalı :) mehmetustam kütahyada olması yada istanbulda olması hiç bir şey değiştirmez ki önemli olan hizmeti sağlamak müşteriye :) Daha hiç bir alışveriş sitesine bakmadım hangi ilden diye :) bunlar bana ait fikirler tabii. Bir de mehmetustam siz ne üzerine düşünüyorsunuz?
Saygılarımla FaKKoR

Üye643 yazı
Akın hocamın dediği gibi en önemli özellik : cazip ve ucuz fiyatlı ürünler olması gerektiği çıkıyor ortaya,
bu nasıl olabilir ya kendi ürettiğin veya yörede üretilen mallar olabilir (işin karlı ve devamlı olabilmesi için, yoksa taşıma suyla değirmen dönmez)ucuz olmalıki kargo parasıda konunca rekabet edebilmeli piyasada.
Mettin arkadaşın dediği kitap, elektronik değilde hediyelik eşya bize daha yakın görünüyor.
fakkor kardeş üretim ve sanayinin (ithalatın) çok olduğu ve ucuz olduğu yerlerin sanki daha şanslı olduğu
görülüyor. burada üretilen belli, kapasite belli.
ne yapılabilir, nasıl yapılabilir diye ön araştırma yapıyorum, olursa ekiş olarak birşeyler yapmayı düşünüyorum
yardımlarınızı beklerim...saygılar

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye12 yazı
Bence e-ticaret'te takilmamalisin bu alanda bir kac is fikri elimde mevcut. Bunlari satmayi baska yatirim yapamayacak kadar yogunum ve kontrol izin gereken zaman elimde mevcut degil yurt disindada yasamam cabasi. Danismanlik hizmetlerindende yararlanabilirsiniz ckoogle@gmail.com mail ve msn
Elimde mevcut 3 adet hazir is fikri var riski kucultulmus ve gideri azaltilmis sekilde. bana ulasiniz.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye25 yazı
mehmetustam sanayisi gelişmiş yerler illa ki daha şanslı görünüyor ama bakın şöyle bir durumvar ürünlerinizi illa ki kütahyadan almanız gerekmiyor ki mesela eskişehirden mesela afyondan alabilirsiniz belirli bir limitin üzerine ücretsiz adrese kargoluyorlar.Kargo ücreti konusu da kargo şube müdürü ile anlaşmaktan geçer :)
Saygılarımla FaKKoR