Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dükkan Açmak İstiyorum, Ne Açayım? Çok Kararsızım

BaşlatanmustafaydinTarih17/08/2009 17:49:22Yorum60

İlk mesaj
Yeni Üye54 yazı
Hayırlı Günler...
Benim asıl meslegim bilişim sektörü kendim webmasterim su an bir şirkette teknik servis elemanı ve webmaster olarak çalısmaktayım. Ama biraz birikintim var 60.000tl civarı ve dükkan almak için ayırdıgım 50.000 tl civarıda bir param var.

700 tl maaş ile çalışıyorum arkadaslar 600-700 arası değişiyor.
Ve düğün yapacagım ama bu 700 tl ile bu krizde bu maaşla evlenilmez diye düşünüyorum. onun için bende bir dükkan açma hayalimi gerçeğe dönüştürme vakti geldi diye düşünüyorum.

Kafamdaki fikirler şunlar:
1- Bilgisayar teknik servis+ satışı gibi bir yer açmak bir köşeyede cep telefonu satışı gibi bunun yanına parça kontör satmak ve fatura bayiliği alıp fatura ödemelerinide almak (bunun için dükkan büyüklüğü en aşagı 50 mt2 olması lazım bence oda biraz tuzlu gelecek dükkan fiyatı)
2- ayakkabıcı dükkanı açmak nerede ise %70 karla çalısan tanıdıklarım var baya iyi kazanıyorlar ama su anlar hepsi sinek avlıyor.
3- internet kafe açmak. bir tane apartmanın bodrumunu alıp internet kafe + playstation + pc satış +servise çevirmek bunun için mahalle çocuklarının bol oldugu yerler şu an tutulu müsait bir ilçe veya il aklınızda var ise olabilir.
4- eğer bulundugum semtte açar isem dükkanı açtıktan sonra 3-4 bin tl kalırsa nişanlım işsiz su an saglık personeli ama o bile işsiz kaldı.evim 2 adet liseye 20 mt uzaklıkta evin bahçesinde 5 mt2 bir yer çevirip tokacı vs. açmak ama bunun için ne gerekli onu bilmiyorum su anda en mantıklı sektörler bunlar gibime geliyor ama birde sizler yardımcı olun lütfen.

Şimdiden teşekkürler
mustafaydin_35@hotmail.com

Bilgiye aç insan :)

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
60 yorum
Üye117 yazı
mustafa kardeşim internet kafe açma bence.artık herkesin evinde internet var.internet kafeler zaten cocuklardan kazanıyo.şimdi cogu cocugun bilgisyarı var. bana soracak olursan 5 yıl içinde bu internet cafe işi bitecek.bir yandan Türk telekom bir yandan bilgisatyar firmaları,ypılan kampanyalar bence int.cafe şine girme.benim nacizane düşüncem ve tavsiyemdir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye920 yazı
selamlar değerli mustafa bey ve izmirli hemşerim...web maser olarak ,yani tasarimi iyi bilen ve bilgisayari iyi bilen olarak,ayni zamanda girişimci ve kendine guvenen olarak,ticaretde atilmaya karar verdiyin için sizi tebrik edyorum...size çok iyi teklifim olacak...web ardesimi inceleyn..www.granitsanat.com türkiyede ilk ve tek profesyonel üretici firmaym...12 senedır türkiye geneli bilfiyil çalişmakdaym....merkezi izmir ve türkiye geneli doğal taş sektorde trend olan ürünlerini üretmekdeyz...gittikçe ilgisi ve talebi artan ve her alana hizmet vermekteız..
rakibi yok sayda olan firmayz...eğer kafaniza yatarsa ofisimize buyrun görüşelim...bizim öncelikle gerçekten kendi iş sahibi olmak isteyen,cesareti olaan,girişimci sermayedar arkadaş ihtyacimiz vardır...kar marji yüksen olan işi daha da büyümeye hedefleyen yani fizibilite projeyle hep birlikte paylaşarak büyüelim...kabil edersiniz nişanlin da sisinle birlikte iş sahibi olur...yani siz birlikte işletmeci ve işini üyrutursunuz...sizin için da iyi olur bizim için da iyi olur....
detaili bilgi için msn:granitsanat@hotmail.com veya gsm:0535.3015217..0542.7672576 dan da ulaşabilirsiniz...
ofis showroom tel:2595965..2595961...
izmirde az ama sratejik semtlerde ortak işletmeciliyi adi altinda iş ortaklari aranmaktayz...ciddi ve vizyonu geniş,paylaşimci ve büyümeye hedefi olan,kendi işini olmak isteyen ve üzün vadeli birlikte bir ayle gibi olarak çalişmak isteyen kişilere kapimiz açiktır...
hayrli işler ve bol kazançlar dilerim.....saygilarimla emzar nebieridze....
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye164 yazı

Merhaba;
Bence Patronunun kazandığı parayı ve harcamalrını tekrar ve daha mantıklı hesapla derim. Piyasa'da senin gibi patronunun kazancını öyle kafadan hesapla**** girişimde bulunan binlerce borç batağında olan insan var. Böyle hesap yaparsan bence sen hiçbir girişimde bulunma ve 700.-TL maaşla çalışmaya devam et. Böylesi senin için daha hayırlı olur. Hesabından da anlaşılıyor ki sizde girişimci ruhu yok. Sakın beni yanlış anlamayın sizin yanlışa düşüpte ileride sıkıntı çekmenizi şimdiden önlemeye çalışıyorum.

Saygılarımla;
Bülent BAYRAKTAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Üye218 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dijitalyasam
Merhaba;
Bence Patronunun kazandığı parayı ve harcamalrını tekrar ve daha mantıklı hesapla derim. Piyasa'da senin gibi patronunun kazancını öyle kafadan hesapla**** girişimde bulunan binlerce borç batağında olan insan var. Böyle hesap yaparsan bence sen hiçbir girişimde bulunma ve 700.-TL maaşla çalışmaya devam et. Böylesi senin için daha hayırlı olur. Hesabından da anlaşılıyor ki sizde girişimci ruhu yok. Sakın beni yanlış anlamayın sizin yanlışa düşüpte ileride sıkıntı çekmenizi şimdiden önlemeye çalışıyorum.

Saygılarımla;
Bülent BAYRAKTAR

Ama arkadaş 700 lira maaşla 60000 lira birikim yapabilmiş
Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye22 yazı
sinir oluyorum ve onları fırsatçı olarak görüyorum ,adam size fikir soruyor ,başkaları hemen atlıyor ben bu işi vereyim,gel ortak olalım bilmem ne ,çok ayıp ya.ayıp olan açıkca yazmıyorsunuz teklifinizi,bu da sadece sizden nefret etmemizi ve sitenin güvensiz insanlarla dolacağını düşündürüyor bize.dolayısıyla da insanlar güvenemez oluyor kimseye.
sana sorulana biliyorsan cevapla sen ne kendi işini atıyorsun ortaya,üstelikte herkese aynı yazıyı gönderiyorsun.gel ortak olalım,bilmem kar oranı yüksek ,ıvır ,zıvır işte ya.
anlayan anladı sanırım
gül059

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Üye358 yazı
kurtxxx arkadaşım

bence para biriktirmek ayrı şey,girişimci ruh ayrı şey nacizane fikrim.
saygılar...

gül059
iyide kendi işinden ortak bulmak istiyenler tabiki fikrini diyecek karşıdaki kişide araştırıp kafasına yatarsa o işe yönelecek bunda ayıp olan ne var anlamadım.

bende arkadaşa bir fikir diyeyim: oyun sitesi kur hiç internet üzerine iş yeri açmayı deneme!
malum bilgisayar bilginde var.
saygılar....
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye191 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gül059
sinir oluyorum ve onları fırsatçı olarak görüyorum ,adam size fikir soruyor ,başkaları hemen atlıyor ben bu işi vereyim,gel ortak olalım bilmem ne ,çok ayıp ya.ayıp olan açıkca yazmıyorsunuz teklifinizi,bu da sadece sizden nefret etmemizi ve sitenin güvensiz insanlarla dolacağını düşündürüyor bize.dolayısıyla da insanlar güvenemez oluyor kimseye.
sana sorulana biliyorsan cevapla sen ne kendi işini atıyorsun ortaya,üstelikte herkese aynı yazıyı gönderiyorsun.gel ortak olalım,bilmem kar oranı yüksek ,ıvır ,zıvır işte ya.
anlayan anladı sanırım

fazlasıyla katılıyorum arkadaşım sana...
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aragon
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gül059
anlayan anladı sanırım

siz hala onu ciddiye mi alıyorsunuz:))
deli o deli :))

fazlasıyla katılıyorum arkadaşım sana...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye86 yazı
neden emzar beyin işine ortak aramasına bu kadar içerleniyor bu sitede anlayamadım? birisi çıkmış param var ne yapsam diye fikir alışverişnde bulunmak istemiş.. biriside benim işime ortak lazım paranı benim işimde değerlendirebilirsin kar oranıda yüksek vs.. diye parasını yatırabileceği bir iş kolu önermiş. herkes gibi şu işi yapma bu işte kar az. patronuna bakma dememiş. bence girişimcilik emzar beyin yaptığıdır sizin değil..kimse kusra bakmasın..

konuya dönecek olursak internet cafelerin öldüğü felan yok.. sadece küçük işletmeler para kazanamıyor eskisi gibi. bende 7 senedir internet cafe işletiyorum ve hala da kazanıyorum. ha ilk zamanlarımın yarısını bile kazanamıyorum oda ayrı mevzu..ama 50 pc lik bi internet cafe yeri ve işletmecisi düzgün olursa hala kazanmaya devam edebilir. internet cafe açacaklara kaba bi hesap yapabilirim :

50 pc lik cafe : 50bin tl
dükkanın dizaynı ve koltuk vs masrafı : 10bin tl
hesapta olmayan masraflar : 3bin tl
63bin tl ye gayet guzel son sistem bilgisayarlı internet cafe açabilirsin.

günde 5 saat ortalama ile çalışırsan ( saat ücreti 1 tl varsayarsak) 250 tl gunluk ciron olur.
haftasonları ortalama 10 saate kadar cıkar(bulunduğun yerin durumuna bağlı) haftada 2 gun 500 gunluk ciron olur.
aylık ortalama ciron : 9000 tl olur.

masraflara gelince :

kira bedeli + internet+tel +muhasebe + eleman parası + elektrik + su
1500 tl + 100 + 300--700 + 500 + 600 + 50 = 2700 -- 3000 tl

verdiğim fiyatlar senin belirlediğin şartlara göre değişiklik gosterecektir. ama bu şartlarda bir ortam bulabilirsen kazanacağın para 6000 tl aylık.

kişisel fikrimide yazmadan edemem : internet cafecilik yapılacak iş değildir. adamın ömrünü yiyip bitirir. tatil şansın hiç yoktur. kasaya güvenmediğin kimseyi koyamazsın hesap kesin olarak kontrol edilemez. riski azdır ama çok yorucudur. aynı parayı kesinlikle farklı bir alanda değerlendirmek daha mantıklıdır...

herkese bol kazançlar, iyi çalışmalar..

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye29 yazı
Madem bilişim şirketinde çalışıyorsunuz o zaman bu konuda bir iş yapmayı düşünmenizi öneririm bilişim dünyda gelişmeye açık bir sektör.ayrıca interaktif CD-DVD işi çok yaygınlaşacak hem maliyeti tüketiciye uygun fiyata geliyor hemde istediklerinin karşılığını tam olarak almış oluyorlar.Bence siz bu konuyuda bir araştırın derim...Başarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye422 yazı
kardeşim webmastersan internetten para kazanmayı biliyorsun demektir.
bi proje üstünde yoğunlaş ve büyü. sevdiğin birşeyin sitesini açabilirsin. ama tam anlamıyla webmaster değilsen dükkan açabilirsin.
saygılar.
webmaster...

Üye164 yazı
Merhaba Netant;

intenet cafe de kullanacağınız PC leri 1.000.- TL ye toplayamazsınız. Herşeyi iyi olmalı. Diyelim aldınız kıt kanaat olabilir fakat bu meretlerin ömürleri kısadır. Bir senede modası geçer. Senin hesabına göre ayda 6.000.-TL kazandığını düşünelim oda çok zor ya (vergi'yi unutmuşsun) günde 5 saat her gün tüm bilgisayarları dolu tutamazsın. diyelim tuttun ve senin hesabında tuttu 6.000.-TL kazandın yılda 72.000.-TL yapar. Nerede bunun amortismanı?

Sakın arkadaşım girme bu işe ziyan etme güzelim 60.000.-TL ni. Davulun sesi uzaktan hoş görünür. Birde kabaca bir ata sözü daha vardır kazın ayağı öyle değil. Anlayana. Biraz daha ciddi ve tutarlı bir fizibilite yapmadan olmaz bu iş. Geleceği kurtaracak işler yap. iki yıl sonra tekrar ne yapsam acaba diye düşünme. Ha bu arada bir dünya borç ödemeye çalışma.

700 lira maaşla nasıl 60.000.- TL biriktirdin o da şaşılacak bir olay. yemeden içmeden aşağı yukarı 10 yıldır para biriktiriyor olman lazım. Eğer öyleyse bu parayı kaybetmek çok üzer seni. Elinde mesleğin var ve mesleğini adam gibi icra edebileceğin daha prestijli işler yap. Hem Webmaster'ım diyorsun hemde internetten para kazanmayı aklının ucuna bile koymuyorsun.

Bu arada şu ayakkabıcı fikrin internet Cafe'den daha mantıklı. Benim Bursa'da bir tanıdığım var, Bayan çok zengin. Birgün ayakkabı işine girdi can sıkıntısından. Bursa'nın iyi bir muhitinde tam köşe başı bir apartmanın altında ucuz bir dükkan kiraladı. Hiç yatırım yapmadan çok masrafsız inşaat demirinden yapılma raflar yaptırdı duvarlara monte şeklinde. Duvarlar bildiğiniz badana ile boyanmış. Bir masa, bir PC ve bir Barkod okuyucu hepsi bu. Her rafın başına kocam ayakkabı numaraları asmış. 34, 35, 36,...39 gibi. Dükkana giren kaç numara ayakkabı giyiyorsa o rafa gidiyor. Ayakkabılar süper, şık ve ucuz. Hepsini İstanbul'dan yada bir yerlerden toparlıyor yok pahasına. Getirip dükkana numara numara raflara yığıyor. Hepsi bayan ayakkabısı. 10.- Liraya da var 20 ye de 30 da en pahalı çizmeler 100 lira. Bayanlar çıldırmışçasına birini giyip, birini çıkartıyorlar, Kredi kartı pos makinaları süper çalışıyor, 3 takist, 4 taksit falan. Stok programı ve Barkod sistemini ben yaptım o yüzden biliyorum ne kadar satış yaptığını. Sonra ne oldu biliyormusun? Para para yı çeker heralde iyi paraya başkasına sattı. Yani sonuç olarak bu iş için inan bana sana 20.000.-TL bile yeter elemana falan gerek yok. Al nişanlını yap beraber. Aynı sende hiç para harcamadan yap bir dükkan ucuz sat ama iyi sat. Çok para harcayıp sonra nasıl çıkartıcam bu paraları diye düşünme. Sakın internet cafeye gömme paranı.

Ya yukarıdaki gibi bir iş yap. Ya da İyi bir fikir bul, inan, ölç, biç , hesapla kafana yatıyorsa istersen tirilyon borca gir. Ama İnternet cafe, falan filan işler geleceğini inşa etmez tam tersi senin geleceğini bitirir.

Bülent BAYRAKTAR

Üye920 yazı
selamlar değerli netant....arkadaşim...öncelikle teşekür ederim doğeu gözlemlediyin için...sizin verdiğiniz öneri da okudum ,çok hoşuma gitti...gayet mantikli ve mukemmel hesaplamişsiniz...görunyor ki ticareti temelden bilirsiniz ve iyi araştirmacisiniz...tebrik ve takdır edyorum...aslinda benim önerdiyi iş,inanin sadece benim için bir düşünce değildir...ama malesef anlatamadım bazi kişilere...ben türkiye cümhüryetinde bir yabanci uyruklu ve tük vatandaş olarak kimsenin destek almadan çok başarilara imza attim...şu an da türkiye y tüm dünyaya tanityorum ve helal ,kazanci da yüksek parami da kazanyorum...allah herkeze versin...
sayn netant...okuyorum arkadaşlarin maddi durumu var şu kriz döneminde ve bir az da cesareti toplamişlar ,
kendi işini kurmak ve ticarete atilmak istyorlar...ne güzel..türkiye için..ben da işimi daha güçlendirmek istyorum üretim kapazitemi artirmak ve türkiye dişinda tüm dünyaya ticaret yapmak...ama hep birlikte,hep beraber,bir ekip olarak bir ayle olarak herkez kazansin paylaşalim ,marka olalim,fuarlara katilalim,bayilikleri verelim,ülke dişinda ofis showroomlari açalim,saygi ve disiplin içinde büyüelim ve çoğu ülkelere de örnek olalim....bu çalişmalarla sadece tek biz faydalanmyacaz tabiki,bir çok ihtyaç ve yetenekli kişilere de iş sağlyacaz ve ekmek kapisini açacaz .....BU KÖTÜLÜK MÜ ? bir de sizin gibi açik ve net könuşyorum, örnekleri veryorum ve araştirin dyorum...eğer kafana yatarsa buyrun görüşelim ve bizim da kafama yatarsa o kişiyile birlik beraberlik içerisinde ticaret yapmak neden olmasin...bakin örnekler çok var....birlik ve beraberlik her zaman güç teşkiledyor ve kazanmaya devamli üzün vadeli olarak temeller atilyor...
sizinle tanişmakla şeref duyorum...benim msn:granitsanat@hotmail.com görüşelim,fikir alişveriş yapalim,sizinle tecrubelerimi paylaşabilirim....hayrli işler dilerim ve bol kazançlar...allaha emanet olun ve sizi dayma korusun tüm kötülüklerden.....
saygilarimla emzar nebieridze...

05427672476

Yeni Üye62 yazı
EVET BENDE (GÜL 059 ) KATILIYORUM. HEMEN (EMZAR 45 ) MERMER PAZARLAMASINA GİRİYOR. GİT KARDEŞİM GAZETEYE İLAN VER, BİLBORDLARA İLAN YAPIŞTIR. İŞ ORTAGINI ORADAN BUL. AYIP OLUYOR YA..... HEMEN BİRİNİN ELİMDE ŞU KADAR PARAM VAR DEMESİN. BİR BAKIYORUM (EMZAR 45) MERMER PAZARLAMASINDA... OLMUYOR AMA ANTİPATİK OLUYOR....

Yeni Üye54 yazı
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler sayın netant ve dijitalyasam size ayrıca teşekkür ederim benim aradıgım tam sizin yazdıklarınız gibi görmüş geçirmiş birilerinden yardım almak idi.
60.000 tl yi nasıl biriktirdiğime gelince ben profesyonel olarak site yapıyorum yani sadece tanıtım sitesi vs. değil. örneğin kendi yaptıgın işlerden burada new holland bayinin bir sitesini yaptım online satış gibi birşey 2.000 tl ye mal ettim bundan 2 sene önce aklıma bir fikir geldi ama başım çok belaya girdi.
Giriştiğim iş ise şu idi. Bir gece dısarıda kokoreç yiyorduk arkadaş ile adamla mabete tutuştuk biz saat akşam 8 de gitmiştik gece saat 2-3 e kadar muhabbet ettik. ve adamın küçük seyyar bir arabası vardı o sogukta millet kokoreç yemek için keyif yapmaya geliyordu ve kazancını sordugumda gecelik cirosu yere göre anayol kenarına durursa 300 tl genel ev cıkıslarına falan durursa gecelik 1000 tl falan ciro yapıyormus bunu duydum bende adama ortaklık teklif ettim malı ondan aldım 3 tane araba aldım seyyar başınada 3 tane çingen herif diktim. (düzün adam bu işi yapmıyor anca çingen işi) 1 sene boyunca biriktirdiğim miktar 30.000 tl ye yakın idi lakin sorun burda başlamıyor adamlara yerleri tarif ediyorum gidiyorlar 2 günün birinde bizim arabanın ya camları iniyordu ya adamlar dayak yiyordu laf atışmaya kavgaya giriyorlardı. Baktım başım beladan kurtulmayacak adamlara arabaları bagışlayıverdim. iyi kazanılıyor ama bu kokoreçin bizim burda mafyası cıkmıs nerede ise. Sonra 10 a yakın projem vardı web tabanlı bakkallara veresiye takip programı yazdım kaktırdım senelik 50 tlden 50 adet işletmeye falan sattım. senelik oradan 2.500 tl kazanıyorum.bankada dura dura 5 sene içinde bu kadar sermaye yapabildim. çalıştıgım yerde ise benim kenara attıgım en az miktar 600 tl. arabamın benzini buradan yeme içme vs. gibi şeyler buradan zaten işten gece 9-10 civarı cıkıyorum gece hayatımda yok onun için pek para harcamıyorum.
Bende artık dükkan açıp büyümeye karar verdim ama bu krizde yorumlardada oldugu gibi akıllı hareket etmek lazım.Program yaz diyorsunuz programı zaten yazıyorum ama pazarlayacak adam yok. internet tabanlı bir site açmaya kalksam mesela bir e-ticaret sitesi açsam en makulunden bunada banka teminatı istiyorlar vs. baya uzun iş yani. Google adverse vs ilede iş olmuyor 10.000 tane üyesi olacakda sana google 1 000 tl anca verecek reklamlardan kazanayım desen o sitenin reklamıdır ıvırıdır zıvırıdır 30.000 tl elden cıkacak yine kendin reklam yapayım dersen sitenin büyümesi 1.5 - 2 seneyi bulacak. Şu an parça kontör scripti yazdık onu satıyoruz ama oda bizim işletmenin kontörlerini basıyoruz. yani kendi kontörlerim değil oda yaş. Aklımda web tabanlı bir proje daha var lakin onu yapmak hobi gibi bişi uzun vadede 100.000ler kazandırabilir. Benim aradıgım uzun vadede para değil az olsun her ay olsun düzenli bir maaşım olsun istiyorum web işlerindede ya kralsın ya köle gibi bişey.
Zaten işyerini açınca normal bir seyir tutturabilirsem ilk 6 ayı rahat atlatabilirsem gerisi kolay zaten. işyerinin içine bir laptop hem webdeki projelerimi ortaya koyucam hem sermayede devamlı büyüyecek ozamanda fikrim küçük küçük şehir içi dükkan alıp kiraya vermek bu devirde ev alıp kiraya vermekten daha iyi bence 100 mt2 ev alacagına 15mt2 dükkan almak daha mantıklı geliyor cadde bası 30.000den kapasan 400tlden kiraya versen çok rahat gelir saglar yok kırıldı döküldü yok adam dükkanına elbet bakacak ileriki fikrim bu.

Lakin buradada dediğim gibi risk herşeyde var en az riskli işi açmak benim amacım bunun içinde köstek değil destek olmanızı yol göstermenizi bekliyorum. lütfen yardım edin bana.

Unutmadan mermer işi ne kadar kazandırır bilmiyorum ama pek kafama yatmadı o iş sayın emzar45 yinede teklifiniz için teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye191 yazı
sn mustafaaydın bence e-ticarete yönelin.Artık şunu görmek lazım artık sanal mağzalar dükkanların yerini alacak.Birzamanlar süpermarketler için sölenen ve imkansız denilen şey bugun e-ticaret için geçerli.Eticaretin iyi ya da kötü yanları var o tartışılır.Bugün birçok holding e-ticarete yatırım yapıyorlar Bu yüzden piyasada büyük küçük birçok e-ticaret sitesi mevcut sana önerim e-ticarette farklı bir düşüncen olursa farklı bir projen olursa bu yönde yatırım yapabilirsin.Mesela dropshipping diye bir yöntem var konikste bu çok tartışıldı ama yapan çıkmadı sanırım.Başarılar
ALIENWARE

Yeni Üye30 yazı
Aslında kimsenin diline getiremediğini (3 arkadaş hariç)bende yineleyeyim.ARKADAŞIM SEN İŞ SAHİBİ OLAMAZSIN..

Cem yılmazın bununla ilgili skeci vardı..adam hesap yapıyor diyor işte salonda şu kadar kişi var şu eder falan filan.AYNI SENİN ZİHNİYETİN AYNI KARDEŞİM.Patronunun tekir bekir dediği aylarda neler yaşadığını biliyormusun??davulun sesini çok güzel duyuyorsun tebrik ederim.

internet cafe diyorsun kardeşim (.........)yani artık karne hediyeleri ıphone ye dönüşecek ortamda internet cafe fikrini nasıl yazdın anlamadım hemde o sektörde iken..

Ayakkabıcı iyi kazanıyor(???)kardeşim sen ayakkabı almaya gittin herhalde dükkan doluydu ondan bu fikir kafanda çaktı galiba:))

BEN SANA AKIL VEREYİM BU AKLIDA ODANA ÇALIŞTIĞIN YERE AS GELİP GEÇERKEN OKU..

60000 YTL VARSA KARDEŞİM ANCA KURACAĞIN İŞYERİ 45 MİLYARLIK OLUR GERİ KALAN 15 MİLYARIN NEREYE GİTTİĞİNİ ANLAYAMAYACAĞIN

İÇİN BIRAK HESAPLAMA O PARAYI..OTUR NİŞANLI KARAR VER VE EVLEN KARDEŞİM ÇÜNKÜ O PARAYI BATIRACAĞIN İÇİN YARIN NİŞANLINDA

SENDEN AYRILIR.

BURADAN ÇIKARILACAK DERSLER:PATRONUNUN İÇİNİ BİLEMEZSİN,YİĞENİN KARNE HEDİYESİ IPHONE İSTİYOR,KÖŞEDE Kİ AYAKKABI

TAMİRCİSİNİN BOŞ ZAMANI YOK ÇÜNKÜ AYNI AYAKKABIYI 3 SEFER TAMİR EDİYOR..

EVLEN KARDEŞİM EVDE KALMA O PARA BİTMEDEN ELİNİ ÇABUK TUT..

NOT:(arkadaşlar patronunun parasının hesabını yapan zihniyetten nefret ettiğim için bunu yazdım.biz işçinin parasını ödemek için eşimizin kolundakini boynundakini bozuyoruz ama nerden bilecekler)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye191 yazı
sn meanca bence biraz haksızlık etmişsiniz tmm her insan girişimci olamaz buna katılıyorum ama kimse nette yazdığı bir iki cümleyle insanın ne olduğunu anlayamaz.Eğer işini severek yapar hırs yapar çalışırsa ben bir sorun göremiyorum Tabiki zorlukla karşılaşacak ama kimse bunu anasının karnında öğrenmiyo ya...Piyasada birçok dükkan sahibi daha ne işe yaptığını neyle uğraştığını bilmiyo bi telefoncuya girip sordum 5800 symbianmı dedim one diyo yani durum bu arkadaşlar arkadaşımızı iyi yönledirirsek ekmeğini kazanacağına inanıyorum.(Tekrar sölüyorum: Hırs yapması, işini severek yapması ve doğru işi seçmesi lazım)
ALIENWARE

Üye164 yazı
Sevgili Mustafa;

Meance arkadaşımız bu kadar celallenmeni sağlayacak birşey dememiş. Bence sinirlerine hakim ol kardeşim. Kimseye haksızlık etmeyin. Bu platformda her türlü yoruma açık olmanız gerekmektedir. Arkadaş sana yol göstermek adına kötü gibi görünsede yapıcı bir yorum yapmış. Ticarete gireceksiniz ve hayatınızda bir çok olumsuzluklar ile karşılacaksınız, sinirlerinize hakim olmanız gerekir. Her türlü eleştiriye açık olmakta fayda var. Burada senin forumuna cevap veren herkes sana yardım etmek amacı ile birşeyler yazmaktadır. Kafana yatan düşünceleri al bir kenara koy, kafana yatmayanları es geç, bu kadar basit. Ancak işin içerisine girdiğin zaman kimin neyi nakadar doğru söylediğini görürsün. YAnlız bu şeklilde davranırsan yarın öbür gün kötü davrandığın kişilerin dedikleri doğru çıkarsa sende aynı şeyleri paylaşamaz olursun. Bence herkesin yazdığından bir ders çıkartmayı öğrendiğin vakit başarıyı yakalayabilirsin. Şimdi lütfen daha mantıklı olmaya çalış. Lütfen birbirimizi kırmayalım olurmu?

Bülent BAYRAKTAR

Yeni Üye54 yazı
onun yazdığının neresinden ders çıkarılacak söylermisiniz sayın dijitalyasam saolun yorumlarınız için ama oradan ögreneceğim birşey yok benim hazır paranı ye diyor dükkan açma diyor patronunun hesabını yapma vs. neresinden ders alacam bu sözlerin biraz sinirlendim açıkçası. Ben burada yol gösterin diyorum adam gelmiş patronunun hesabını yapmakla bu iş olmaz vs. şimdi gelde sinirlenme olcak işmi

Yeni Üye39 yazı
Sayın Mustafaydin iş konusunda seçenekeleri sunmuşsun fakat ne iş kurayım diye başkalarına sormak yerine bu kararı sen vermelisin.Çünkü yaşadığın yeri bir tek sen iyi bilirsin.Dükkan açmak istediğin yerin özelliklerini düşüneceksin ,sokaklarda gezip hangi insan tipi dolaşıyor diye bakacaksın.İş yapan dükkanlara bakacaksın.Bulduğun dükkanın önünden belli bir zamanda kaç kişi geçiyor diye sayacaksın,çevresine bakacaksın.Başka semtlerde olupta senin semtinde olmayan iş kollarını tespit edeceksin.Şunuda ekleyeyim ne iş yaparsan yap para kazanmak için dükkanın yeri iyi olacak ana cadde de olacak bu da yüksek kira gideri demek .Kira kontratını yaptın diyelim ki 2 ay sonra kapattığında kira kontratını iptal edemezsin mal sahibi dükkan boş durduğu sürece kirayı senden ister.Bunları neden yazıyorum dersen dükkan açmak kolaydır zor olan onu açık tutmaktır.Kararsızlıkla bu iş olmaz.Olasılıkları iyice düşüneceksin araştıracaksın ve ona göre kararı sadece sen vereceksin. İyi günler.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye17 yazı
Merhaba
ilgilenir iseniz lcd ekranlarını dokunmatik olarak yurt dışından ithal ederek burada teknik servis ile (20-30 bin tl sermaye ile) hizmet sunabileceğimiz bir işletme açabiliriz.telefonum 05344791529 ararsanız detaylı görüşebiliriz.

Yeni Üye54 yazı
sayın kadafa yorumunuz için çok teşekkürler bu dediklerinizin çoğunu araştırdım şu an bu çıkardıgım iş kolları en karlı gözükeni fakat bu yorumlardan sonra aklıma yatan fikir ya büyük bir oyun salonu açacam ya ayakkabı dükkanı yada fatura bayiliği. ama bu işler için biraz daha araştırma yapmaktayım bilgisi olan deneyimi olan paylaşırsa çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler

Üye164 yazı
Sevgili Mustafa;

Adam seni tanımıyor, bende tanımıyorum, hatta buradaki hiç kimse seni tanımaz bilmez. Yapılan tüm yorumlar yukarıda yazdığın yazı içindir. Yukarıdaki yazını okursan adamın yazdıklarında haklılık payı var. Senin oradaki yazıyı tam ifade edemediğini düşünüyorum. Ama düz bir şekildde yazdıklarını okursak ve bu forumda tecrübesiz bir çok insanında olduğunu düşünürsek yazılan yazıya bu şekilde yorum gelmesi çok doğal. Şu bir gerçektir patronunun kazandığı paraları hesaplayan bir çok personel vardır. Sadece patronların kasasına giren paraları görürler ve çıkanlardan hiç haberleri yoktur. Ticari bir işletmedin ne zor şartlar ile işlediğini göremeyen personeller bu hataya düşüp girişimde bulunurlar ve bir dünya boç batağı içerisine girerler. Senin yazını okuyunca böyle bir hesap var gibi görünüyor. Yoksa kimse sana hiçbir iş yapma, otur ve hazır para ye demiyor.

Aslında en dostça ve en akıllıca yapılan yorumlar bu tarz yorumlardır. Bence bu tarz yorumları dikkate al. Dost acı söyler. Kimse senin dostun değil ama yapılan yorum dostça, bunu görmek erdemlik ister. Hiç kimse istemez senin zora düşmeni. Hayatının daha başındasın, Yarın öbür gün evlenip mutlu bir yuva kurma planı içerisindesin. O yüzden Atacağın adımları dikkatli at. Görülüyor ki 60.000.-TL birikim yapabilecek yetenektesin. O yüzden Patronunun ne kazandığı konusunda yorumun yersiz olmuş. Bu paraları biriktirecek ve kazanaak yeteneğinde olduğuna göre bu güne kadar yaptıklarını yapmaya devam et. Bahsettiğin para küçük bir para değil. Bir girişimde bulunmadan önce başkasının ne kazandığını hesapla**** girersen asrın hatasını yaparsın. Yapacağın iş her ne olursa olsun iyi planlama yap. Hiç para kazanamayacakmış gibi bir yıllık tüm harcamalarını net bir şekilde hesapla. Daha sonra bu işi ticarileştirebilmek için ne yapman gerektiğini ve bunun içinde nekadar harcaman gerektiğini de net bir şekilde hesapla. Bu işten nasıl para kazanacağını ve insanların seni neden tercih edeceklerinide net bir şekilde oluştur. Olası aksaklıklarda krizi nasıl yöneteceğinide az da olsa planla. Tüm bunlar için işi kurduktan sonra paran yetiyorsa ve en az bir yıl hiç iş yapmasanda seni idare edecek paran kalıyorsa o işi yap. Aksi taktirde Meanca arkadaşımın dediği gibi bu elindeki 60.000.-TL yi kaybedersen ve birde üstüne borca girersen Gelecekte evlenip mutlu bir yuva kurma hayaline ve mutluluğuna gerçekten gölge düşer.

Şimdi senden bir ricam var şu patronunun kazancı hakkında ki yorumunda küçük bir düzeltme yap, Burada yazılan yorumda yanlış ifade olduğunu ve gerçek anlamda patronun kazancından yola çıkmadığını ifade et. Anladığım kadarıyla orada ifade etmek istediğin patronunun sermayesi olması nedeni ile Krizi fırsata çevirerek küçük kazanımlarda bulunabildiğini gözlemledin. Ve seninde sermayen olması nedeni ile bu sermayeyi etkin bir şekilde kullanarak ve kendi becerilerini de işe katarak güzel birşeyler yapabilirim demek istiyorsun. Bu şekilde daha doğru ifade olur. Ama bu yoruma da internet cafe mi açsam acaba yaklaşımıda hiç yakışmaz. Daha akılcı ve uzun vadeli işlere yönel bence kısa vadeli işler sana her zaman ne iş yapsam da geçimimi sağlasam arayışı içerisine sokar. Uzun vadeli güzel bir yatırım geleceğini inşa edebilir.

Saygılarımla;
Bülent BAYRAKTAR

Yeni Üye54 yazı
Sayın dijitalyasam yorumunuz için teşekkürler. öncelikle şunu kabulleniyorum kendini ifade etme dersinden sınıfta kaldım tamam. işte benim istediğim şey tam olarak şu sizin dediğinize yakın ben diyorumki bana yol gösterin şu işletme şu para ile hiç kazanmadan şu sermaye şu kadar süre ile ilerletebilirsin demenizi istiyorum. şöyleki daha önceki birkaç yorumda bulunan arkadaşlarında dediği gibi işin gelir giderini tam olarak görmek istiyorum. Maximum kazanç minimum kazanç değerini görmek istiyorum. müşteri platformunun genişliğini ögrenmek istiyorum hangi işletmede müşteri potansiyeli daha yüksek olur vesaire.
Bu ülkede bu kriz ortamı oldukça iyi bir araştırma yapmadan işyeri açmak ***lık gibi geliyor bana, ben orada şu ana kadar yaptıgım araştırmanın bir kısmını söyledim ve sizdende bana yardımcı olmanızı istiyorum şu an araştırma aşamasındayım ve beni tecrübelerinizle bilgilendirirseniz çok mulu olucam.

Şimdiden teşekkürler..

Üye218 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kurtxxx
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dijitalyasam
Merhaba;

Saygılarımla;
Bülent BAYRAKTAR

Ama arkadaş 700 lira maaşla 60000 lira birikim yapabilmiş

Arkadaşım ben bu yazıyı zaten ciddi anlamda yazmamıştım.700 lira maaşla 60000 lira biriktirebilecek insan zaten girişimci ötesi bir şeydir.Büyük ihtimalle kendisine ailesi ve başka bir yerden destek var ben 38 yaşındayım 2 katı maaş alıyorum cebimde kuruş yok ..Ee bize kimseden destek yok aileden bile, koca türkiyede ıssız adamız
Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...

Üye1359 yazı
ingilizce bir websitesi aç ve yurtdışından taleplere göre site kur derim.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye920 yazı
öncelikle herkese merhaba ve saygilar dilerim....inşallah herkes hak ettiyin yerlere gelir..
sayn tenzerol...ben mermerini pazarlamyorum...ben doğal taş granit üzerinde,el yoma işçiliyile üreticiyim.
gazetelere,fuarlara,tv kanallara,internetle reklamlari da yapyorum...ben arkadaşima bir önerini sundum neresei burda ayp?herkesin akil var ve hesap kitabi bilyor...zaten arkadaş yazdi,mermer işinden anlamadi ve konu kapandi...başarilar dilerim...ben ilk adimini attim ve yerdim eli uzattim...sizin bana yaklaşimi anlamadim...
web adresini inceleyn... www.granitsanat.com
koniks de genel pazar yeri
(Sermayem Var,Ne iş Yapabilirim Dyorsaniz? ) adi altindakı ilanimi da okursunuz çok daha iyi anlarsiniz amacimi...benim tek istediyim bu forumda ciddi olan ve sermayesi olan gerçekten ona sunulan ciddi projelere veya hazir kurulan işe ciddi baksin ve mutlaka kazansin...ama benim işimden benle birlikte,ama başkasinin işiyile ...lütfen ön yargili olmayalim ... araştirmadan, tanimadan,yorum yapmyalim,çünkü birbirimizin kalbini kirmaya değemez...bence...herkez mütlü olsun ve inşallah herkez hak ettiyin yerlere gelirler..ben önür duyacam...bu dönemde birbirimizin destekleme ve cesaretlenmek lazim. fikrilere ihtyaç vardır...neresi burda ayp?ben da aynisi yaptim,ofisime davet ettim, ayni, şehirde yaşyoruz,msn mi verdim,telefonlarimi verdim,birlik beraberlik teklif ettim,kazançli iş sundum... hatta dedim ki istersen ve anlaşabilirsak işin kafana yatarsa nişanlin da yanina alarak birlikte işin sahibi olursunuz...neresi burda ayp?
tabiki gene de kararini her kişi kendi verecek,ve saygi duyorum ama kesinlikle birilerin kötü olmasini asla sevinmem...üzülürüm..şu anda ülkenin kalkinmasi için güçlerimizi birleştirip birlik zamanidır,paylaşarak kalkinma zamanidır...bende varsa seninle paylaşmak istyorum ,el uzatyorum,fikir veryorum,yol gösteryorum,
destek oluyorum,tecrubelerimle ve bilgilerimle pailaşmak istyorum,...neresi burda ayp?...
gene dyorum inşallah herkez hayrli işlerle başarili olurlar ve kendi işin sahibi olurlar...en çok ben sevinecem ve ilk kütluyan da ben olacam...
sizi ve sayn gülü59 her zaman başarilar dilerim,hayrli ilşleri ve bol kazançlar dilerim...herkese saygilarimla
Emzar nebieridze....

05427672476