Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Pazarcılar Yardım. .

BaşlatanconnikTarih16/08/2009 23:10:57Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
istanbulda semt pazarlarında tezgah açmak istiyorum.sitedeki bu konuyla ilgili başlıkları okudum,fakat kanunen mevzuatıyla ilgili bilgiye rastlamadım.
1..tezgah açmak için vergi dairesine kayıtlı olmak gerekiyormu.gerekiyorsa hangi isim altında ne şekilde kayıtlı olunması gerekiyor.
2..ödeyeceğimiz vergi tutarları neye göre belirleniyor.(çünkü pazarlarda fiş yada fatura kesilmiyor)
3..belediyeyle ilgili mevzuatı nasıl oluyor.
4..kısaca pazar tezgahını kiralamadan önce bu işin önceden yapılması gereken aşamaları varmı;varsa nelerdir?
5..cevap verenler şimdiden saoğlsunlar...

Yerleşim Türkiye / İstMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye2981 yazı
connik , gerçekten pazarda tezgah açmak istiyorsan . Bu konular Teoride olan ama pratikte kimsenin pek umursamadığı konulardır. Pazar için daha başka şeylere dikkat etmek lazım . Hangi pazarda hangi malı satacaksın ve fiat tutturabilecekmisin . Senin satmak istediğin malın aynısı veya ikamesi varmı kaça satılıyor ve satılıyor ? mu , gibi konuları incelemelisin . Senin sorduğun sorular, bu cevaplardan sonra gelir. Maliye kaydı tabii lazım . Ama hangi pazarcının , kaydı var ?
Belediye zabıtaları her pazar yeri için o belediyenin uygulamaları vardır ve sen tezgahı açınca gelirler.
Tezgah açacağın pazarda kendi yerin yoksa ya orası kime aitse ondan kiralarsın yada belediye zabıtalarına sor onlar sana yol gösterirler . Zira bu konu heryerde farklı uygulanıyor. Anadoluda herhangi bir ücret ödenmeden tezgah açılan pazarlar olduğu gibi para versende tezgah açamayacağın yerler de var. O yere gidip yerinde araştırma yapmalısın .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
Sorunun Biraz daha , açıklayıcı cevabı , şu alıntı da

KAYIT DIŞININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ`

Kayıtlı pazarcı esnafının kayıt dışındaki pazarcılarla, büyük marketler ve alışveriş merkezleri ile rekabet etmek zorunda kaldığına işaret eden Çakman, başta Maliye Bakanlığı olmak üzere tüm belediyelerin bu kayıt dışının önüne geçmesi gerektiğini ifade etti. Bu konuda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`a gereken tüm bilgi ve belgeleri sunduklarını anlatan Çakman, şöyle devam etti:

`Türkiye`nin en büyük sıkıntısı olan kayıt dışının kayıt altına alınmasını acilen istemekteyiz. Bunun için re`sen Maliyeye kayıtlarını yapalım. Haksız rekabet ortadan kalksın. İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelerden ve federasyon tarafından isimleri tespit imkanımız var. Türkiye`nin en büyük bacasız fabrikası ve sıcak paranın döndüğü bu sektör aynı zamanda kendi içinde 500 bin işsizi barındırıyor. Bu sektördeki herkesi kayıt altına alalım. Bu 500 bin kişiyi kayıt altına alarak sosyal güvencelerini sağlayalım.`
ismail karagülle

Yeni Üye3 yazı

huyhuyhuy...ilgin ve cevabın için saol...

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Burada, vatan millet sakarya, sözcüklerine bakarak çabuk karar verme . Pazarcılığa başlayınca , göreceksin ki yer kirası , işgaliye , ödedikten sonra maliya ya ve esnaf odasına bir şeyler daha ödeyince pazarın semtine bile uğranmaz. Uğranamaz.
ismail karagülle

Yeni Üye3 yazı
huyhuyhuy sen pazarcısın galiba..nereye ne kadar kira ve vergi ödüyosun bir yere kayıtlımısın..değilsen zabıta belediye falan sorun çıkartmıyor mu.. bende onu merak ediyorum zaten..dediğin gibi pazarın semtine bile uğranmıcak kadar çoksa bu miktarlar..yapılmaz tabi o zaman..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Sen kendinle ilgili sorulara cevap ararsan, daha yardımcı olur. Yapacağın işe .
Nerede pazara çıkmayı düşünüyorsun
hangi malı satmayı düşünüyorsun .
Bence bu konuları çözelim .
Ben pazarcılık yaptım . Ve zaman zaman da yaparım . Pazarda mal satan müşterilerim de var.
İstanbul beylikdüzünde tezgah yerim var . Kira ödemiyorum . Ben kiraya veriyorum .
Bizim pazarda 35 milyona da var 60 milyona da var . Bizim pazardan daha ucuz yer kirası olan yer devar daha pahalı olan pazarlar da var. O yüzden sen nerede , bu işi yapmayı düşündüğünü anlatırsan , ben veya başka orayı bilen bir arkadaş , sana daha iyi yol gösterir.
Sağlıcakla kal . Hayırlı işler , Allah iyi insanlarla karşılaştırsın . Hepimizi
ismail karagülle

Yeni Üye2 yazı
bu işe öncelikle küçük bir tezgahla başlanılabilir mi?
konya'dan yazıyorum. istanbulda sanıyorum taşın toprağını kıymetinden midir nedir bavul hacminde bir pazar yerine bile dünyanın parası ödeniyor.
konyadaki pazarcılık sektörü hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirmesi sadaka niyetine...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye16 yazı
Sayın İsmail Bey ( huyhuyhuy ) ;

Ben Sultanbeylide ikamet etmekteyim. EK gelir elde etmek için eve yakın olan Cumartesi pazarında yer kiralamak istiyorum. Ve kiralayacağım yerde de 7-18 yaş arası bay bayan t-şhirt satmak istiyorum. Malum önümüz yaz ayı oldugu için 3 ay satsam yeter. Fakat iş yapabilirmiyim tedirginliği var.Risk almak istiyorum.Umutluyum ama umutlarımında yok olmasından da korkmuyor değilim.Sizin iş tecrübenizden fayda etmek isterim saygılarımla. ( igeyik55@hotmail.com )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Üye120 yazı
arkadaşlar bu iş atla deve değil.......ama iyi karar vermen lazım.bende pazarlara çıkıyorum.ödediğim sadece tahta parası oda pazara göre değişiyor.birde tahta başına 2 lira taşıma parası başka birşey yok.ama pazar bir günlük iş değildir.devamlılığı olması gereken bir iş.bir oazarda para kazanmak istersen insanların sana aşina olması gerekir.seni tanımaları lazım.bir kere malın 2 katı kadar karın yoksa bu giderleride katınca bu işe hiç girme.merak ettiğin birşey varsa sor.[tişört denince 100 lerce tişörtçü var adam 10 yazmış dersin ama bir bak bakalım ne kadar satıyor.]

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er