Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Bitkisel Ürunler İhracatı

Başlatanumut sengulYayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı2356 katkı
Profil alanıİthalat / İhracat
Profil konumuLimburg, Belçika
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Bitki ve bitkisel ürün ihracatçısının, satacağı ürünlerde hastalık, zararlı maddeler ve ilaç kalıntılarının bulunmadığını gösterir "Uluslararası Orijin ve Bitki Sağlık Sertifikası" adlı belgeyi temin etmesi gerekmektedir. Konu ile muhatap kurum, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım İl Müdürlükleridir. Bitki Sağlık Sertifikasının ihracat sırasında Gümrük İdarelerine ibrazı zorunludur.

İhracatçı, bu belgeyi temin etmek için, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesine, aynı şubeden temin edilen Zirai Karantina Servisi Bitki İhraç Dilekçesinin bir örneği ile müracaat eder. Başvuru üzerine kontrolör alınarak ürünün yüklendiği yerde ürünün hijyenik kontrolü yapılır. Kontrolör belgeyi tanzim ederek imzalar. Ortadoğu ve Körfez ülkeleri, bu belgenin ayrıca Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı ve kendi Büyükelçilikleri tarafından da tasdiklenmesini istemektedirler.

Diğer yandan, bitki özelliğini kaybetmiş, işlenmiş tarım ürünlerinde (örneğin; meyve suyu, meyve konsantresi, bira, kola, şarap ve diğer içkiler, salça, marmelat, sakız., çikolata, tuz, zeytinyağı, bisküvi vb.) Kontrol Şube Müdürlüklerince Gıda Güvenliği/Sağlık Sertifikası düzenlenmektedir.

İlgili ülkelerin ve ithalatçının talebi üzerine her iki grup ürüne, her iki belgenin de düzenlenmesi gerekebilmektedir.

Bunun yanı sıra, alıcı ülkelerin istekleri doğrultusunda yapılan laboratuar analiz raporları da bu belgeye eklenmektedir. Örneğin; incir, fındık, antep fıstığında aflatoksin kontrolü arandığında, ilgili labaratuar analiz raporları da ihraç belgelerine eklenmektedir.




Yerleşim Belçika / LimburgMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARİlk katkıyı sen yap
Henüz yorum yok
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet