Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Avusturya'da Kuyumcu Acmak İstiyorum

BaşlatannerminnTarih14/08/2009 02:24:52Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhaba... Araniza yeni katildim ve böyle bir siteye üye olmaktan duydugum mutlulugu belirtmek isterim..

Ben Avusturya'da yasamaktayim bulundugum yer yüksek gelirli insanlarin yasadigi bir kasaba. Etrafindaki köylerdede bir cok türk vatandasi yasamaktadir. Viyana kuyumcu bol fakat benim yasadigim cevrede yok. Ben bir kuyumcu acmak istiyorum fakat Türkiye'den getirilisi nasil temin edildigi her iki ülkede de vergi ödenip ödenmedigi konusunda bilgi sahibi degilim.

Sizlerden ricam bu konu hakkinda beni bilgilendirmeniz ve degerli fikirlerinizi benle paylasmanizdir.

Sevgilerimle

Yerleşim Avusturya / BadenMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye365 yazı
nermin hanım kuyumculuktan hiç anlamam altını da sevmem sadece başımdan geçen olayı anlatayım değişik bir fikir olabilir sizin için şanlıurfaya gittim geçen ay kendim tesettür giyim üzerine çalıştığım için aklım kumaşlarda elbiselerde idi eşime hediye bakınıyordum derken ipek saten karışımı elbiselik iki kumaş kestirip aldım metresi 15 liradan sonra baktım sahte bilezikler var her tarafta eşime espri olsun diye arayıp söyledim al dedi kalın olanlardan iki tane aldım tane si 2,5 lira incelerden 4 tane aldım tanesi 1,25 lira eşim çok beğendi benim 80 90 lira ödediğim kumaşlara hiç bakmazken bu 10 liralık bileziklere hasta kaldı ve abartısız duyan 10 kişi niye fazla almadın diye bana kızdı samsunda bu bilezikler 10 ila 15 lira arasındaymış
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
sayin yenfiz ilgi ve alakaniza cok tesekkür ederim vereceginiz bilgiler benim icin cok degerlidir, simdiden tesekkür ederim. sizinle tanisma ve tecrübelerinizden faydalanma sansini bulurum umarim. saygilarimla

Yeni Üye6 yazı

Sayin tekbay..hanimlarin takilara duydugu ilgi malum sahte olsun gercek olsun seviyoruz isiltiyi..bende istanbulda bu tür takilari görmüstüm
alicisi cok haklisiniz.. sevgilerimle

Yeni Üye84 yazı
ben de avusturya'daydım bir zamanlar, o zamanlarda bir arkadaşımız birisi için 3-5 ülke dolanıp gümüş satıyordu ve dediğine göre türkiye'den avusturya'ya gürü import edince gümrük alınmıyormuş, yani hiç olmadı gümüşü de araştırabilirsiniz.

altınla ilgili olarak ise,

viyana'da vardı kuyumcular (türk), iş yaparlar mı bilmem ama genelde türkiye'den evlenmeler ve takılarında türkiye'de takılmasından dolayı pek sürkilasyon olmayabilir orada.

gerçi ordada düğün yapan var ama ne bilim pek öyle aktif bir saha değil gibi geliyor bana.

neyse, size başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
nermin hanım,
bence başka bir sektör bulsanız kar marjı daha yüksek olur..sermaye -karlılık açısından..
-saygılar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye6 yazı
Sayin marmara34 haklisin viyanada cok avusturyada kaldiysaniz bilirsiniz ben NÖ badende yasiyorum ve gelir düzeyi yüksek insanlarin yasadigi bir bölge. evet eskiden evlilikler türkiyede yapiliyor ve takilarda oradan temin ediliyordu, fakat artik evlilikler hatta sünnet dügünleri bile burada yapilabiliyor..hedef kitlem türk vatandasindan ziyade, avusturya vatandasidir. gümüs taki koymayi elbette bende düsünüyorum. degerli paylasiminiz icin tesekkür ederim sevgiler..

Yeni Üye6 yazı
Sayin orkan.. degerli is fikirlerinizi merakla bekliyorum. paylasir ve yönlendirirseniz sevinirim..Saygilarimla

Yeni Üye10 yazı
25 yıllık kuyumcu tezgahtarıyım almanca bilmekteyim.kuyumcu açmak isteyipte işi bilmeyenlere uygun fiayatta DANIŞMANLIK hizmeti verilir.KUYUMCULUK ÖĞRETİLİR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama