Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Satışda Müşteriye Söylenmeyecek Sözler

BaşlatanSDAGTEKINTarih06/08/2009 15:59:08Yorum32

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar merhaba
Satışta müşteriye söylenmeyecek sözler konusunu araştıyorum. Konu hakkında sağlam ve detaylı bi kaynak önerirseniz yada bana yardımcı olursanız sevinirim..
syg

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Üye143 yazı
umbra, müthişsin... :)
ufak yalanlar... :D:D:D
neyse canım, ben senden şunu rica ediyorum. Bu satış, pazarlama ve reklam konularında yerli yazarlar tarafından yazılmış çok güzel kitaplar var. Bunlardan 3-4 tanesini okuma fırsatı yaratmalısın kendine. Yeni birşey öğrenmek için değil bu önerim. Sen zaten başarılı bir satış uzmanısın, bu belli. Ama neyi niye yaptığını anlamak için burada kullanılan ifadelere dikkat etmende fayda var.
Örneğin, senin "ufak yalanlar" dediğin kavramın ne olduğunu anladım, reklamcılar buna "ürünü parlatmak" diyorlar.
Sana bir örnek: Yıllar önce ALO deterjanlarının yeni bir reklam kampanyası ile satış grafiklerini yükseltmek gibi bir ihtiyacı olmuş. Ama reklamcılar deterjanın diğerlerine göre ciddi bir farkı olmazsa, hedeflenen satışa erişemeyeceklerini söylemişler. Uzun toplantılar sonucunda deterjan taneciklerinin bazılarını mavi renge boyamaya karar vermişler. Ve reklam spotu: "mavi boncuklu ALO"...
Reklamcıların söylediğine göre, mavi tanecikler ile beyaz tanecikler arasında (renginden başka) en ufak bir fark yokmuş. Fakat reklamda bu sloganı kullanınca, sanki mavi boncuklusu daha iyiymiş gibi duruyor. Buna "ufak yalanlar" demiyorlar da, "ürünü parlatma" diyorlar.

Başka bir ufak yalan örneği de şudur: Bir malı 10 lira yerine 10.75 e fiyatlandırırsınız. Müşterinize de, bu fiyata hiçbir yerde bulamazsınız diye iddia edersiniz. Hakikaten, diğerleri 10 liraya satıyordur ama sizin fiyatınız 10.75 dir. :)
Diğer mağazada 10 liraya satıldığını bilen ve söyleyen müşteriye, "tamam abicim, 75 kuruşun lafı olmaz" deyip... :):)

sevgiler

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Yeni Üye35 yazı
ben ole urun parlatma falan anlamam sen bu ısı belkı acıklamalarıyla oku**** ogrendın onun ıcın bu tarz konusuyorsun ben bu ısı deneyımlerımle ogrendım onun ıcın urun parlatma falan anlamıyoryum ben :) ama sonucunda mantık olarak benım soyledıklerım dogrudur. Iyı bır esnaf taşı boyar bağsura ıyı gelır dıye satar :)

Yerleşim Türkiye / Yzmir