Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Kazakistan

BaşlatanorkanTarih05/08/2009 21:13:52Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
HERKESİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN ÖNCELİKLE.
SEVGİLİ ARKADASLARIM DAHA ÇOK ÇIKIŞ NOKTASI ARAYAN FAKAT YETERLİ BÜTÇESİ OLMAYAN ARKADASLARLA YA DA GAYRİ CİDDİ ŞAHIRSLARIN YAZILARIYLA DOLDU TAŞTI FORUMLAR.
BİZ , YETERLİ FİZİBİLİTE VE TİCRİ BAĞLANTILARI YAPMAK SÜRETİYLE ,KAZAKİSTAN A GİDİCEĞİZ .VE FAKAT O ORTA ASYA PAZARINA GİRMEDİĞİMİZ İÇİN ÇEKİNCELERİMİZ OLUŞTU.BİLHASSA GÜVENLİK.ŞİRKETİMİZE BU FORUM SAYESİNDE ULAŞAN ARKADASLAR DA HEP KOMİSYONCU.BİZ ZATEN BAĞANTI KURMASAK O PAZARA GİRMEYİZ.TEK NİYETİMİZ BİLGİ ALIŞVERİŞİ.BU HUSUSTA KAZAKİSTAN I BİLEN TANIYAN O BÖLGENİN MEVCUT SORUNLARI İLE KARŞILAŞMIŞ KİŞİLERLE İŞTİŞARE ETMEKTİR.
ORKAN ÇAM
P.M.C LDT.Ş.Tİ

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye57 yazı
selam yazdiklarinizi okudum benim dayimlar kazakistanda yaşiyor çoktandir yani eyer orda iş yapacaksaniz eyer onlarla konuşurum eyer onlara faydali bişeyler olursa çalişmanizi saglaya bilirim yani tam olarak ne aradiginiz istediyiniz anlamadim ama yanisi bu kadar biraz bilgi verin ne için kazakistan ne iş yapmak niyetindesiniz? saygilar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye16 yazı
sayın hasan bey,biz hazır kurulu bir şirket üzerinden gideceğimiz için bağlantılrımız var ki gidiyoruz..sizin dayınız ne işle uğraşmaktalar.?

Yeni Üye16 yazı

sayın fersa,
ilgilinizi memnuniyetle karşıladık.şahsınıza mail yolladım saygılarımla

Yeni Üye16 yazı
ek olarak;
ANTALYA BAĞLANTIMIZ OLAN GARANTİ UÇAK KOLTUĞU VE OTEL REZERVASYONUNA SAHİP OLAN SEYAHAT ACENTALARIMIZ İÇİN
KAZAKİSTAN DA
-TUR OPERATÖRLERİ İLE BAĞLANTISI OLAN ŞAHIS VE ŞİRKETLER İLE
-TUR OPERATÖRLERİ TEMSİLCİLERİ İLE TEMCİLCİLİKLERLE BİZİ İRTİBAT SAĞLI****
2010 SEZONU İÇİN MUTABAKAT SAĞLAMAK İSTİYORUZ.
ARZ EDERİZ

Yeni Üye16 yazı
ek:
antalya organize sanayi bölgesinde yapmış olduğumuz ticari ve zirai anlaşma hükmünce;
kazakistan bölgesinde zirai ürün zirai makine ( noktasında talepleri olan şahıs ve şirketlerle iletişim kurmak dileği ile

SERKAN KARAÇAY
P.M.C LDT.Ş.Tİ YÖN.KR YRD.

Yeni Üye90 yazı
mart baslarinda kostanay sehrine ulasin.Orasi kazakistanin bugday depolari.Ve adamlar tarladan bugday toplamak icin yurtdisindan makine kiraliyolar. Bildigim bu her yil amerika,cin,turkiyeden makina kiraya vermeye geliyorlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye305 yazı
Biz bir defasinda 6 kamazi (Damperli) Kostanaya kiraya vermistik ve ben merak edip oralari görmek istedim.

Ana yoldan tali yola girdik ve takriben 85 km yol aldik ve bu süre icerisinde sag tarafimizda ve sol tarafimizdaki arazilerde hic bosluk olmaksizin bugday ekiliydi.

Birilerinden bunu duysam inanmazdim,ucsuz bucaksiz bugday tarlalari...

Bugdaylar oralarda bodur,altin renginde,cok kaliteli...

Oradakilerle konusmamizda,bana eger biz her yil bugdayin 3/4 hasat edebilirsek bu var senesi olarak kabul ediliyor dediler..

Neden hepsini bicmiyorsunuz diye sordugumda,cevab olarak oralarda kisin erken bastirdigi ve bugdayin kar altinda kaldigi söylendi..

Oralarda bugdayin Eylül ayi ortalarinda yada sonunda bicimi basliyor,ekim ayinda hasati yetistiremiyorlar,zaten kasimda kis bastirmis oluyor...

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye16 yazı
kerey leasing bizim ilgi alamız değil ancak orada zirai makine pazarlanabilir ya da buğday ticareti anladığım kadarıyla mantıklı.ilgin için teşekker eder,kazakistan da irtibat kurmayı temenni ederim.
saygılarımla

Yeni Üye16 yazı
astana,
yorumun için teşekkür ederim sizinle de ileşim kurmak isterim.bu buğday işi gerekli fizibilite yapılmak süretiyle değerlendirilebilir anladığım kadarıyla
saygılarımla

Üye305 yazı
sayin orkan,ben Kazakistanda yasamiyorum,size yardimci olamam.
Ucakta bir Mühendisle(rusya almani) tanismistim,her iki ayda en az bir defa Kazakistana ucuyor..
O Kazakistanda Enstitüte yillarca görev yapmis birisi,yillardir Almanyada yasiyor,burada bir Alman firmasi adina oraya gidip bugday,toprak analizi yapip topragin ve iklimin kosullarina göre firma adina zirai makinelerinin satisi baglantilarini kuruyor.
Buradaki makineler (Bicerdöver,traktör ve diger makineler) kazak piyasasina göre pahali olmasina karsin satis ivmesi artiyor..
Tabiki orada biraz sartlar yabancilar icin zordur..
orada ihale usulu bugday hasat ihalesi aliniyor.
ihale sartinda bugdayin hasati ve silolora tasinmasi var.
muazzam bir ticaret dönüyor buralarda,yabanci biri olarak onlarin arasina girmek ve ihale almak cok zor ama imkansiz degil.
Ayrica bugday satinalip ticaretinide yapabilirsiniz..
Oralarda araziler düzdür ve ucsuz bucaksiz büyüklüge sahiptir.
kücük makineler pek is yapmaz,yani pek rentabil olmaz..
Orada hasat mevsimi hala baslamadi..
biraz acele ederseniz gec kalmis sayilmassiniz..
size basarilar..

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye16 yazı
sayına astana;ben ekonomist ve turizmciyim tarım ve yahut hayvancılık bildiğim konular olamamakla birlikte karlılık ölçüsünde her işe girerim.bizim mevcut lojistik firmamız(ortağımın),gerekli sözleşme ve ihaleleri sağlayan işbirlikçi ortaklarımız zaten mevcut sadece,kalan 10 günlük süreçte boş durmamak adına burada mütalaa ediyorum.şahsınız gibi birçok değerli insanların fikirlerini alıyorum..ilginiz için çok minnatarım..
ve fakat üzülerek çoğu gelen yazı iyi niyet ölçüsünde olmamakla birlikte bir kısmıda argümanları olmayan temelsiz yazılar.ancak metninizi çok cidddiye aldığımı belirtmeliyim.benim orada kurduğum bağlantılar 2010 için turizm ve 2009 son çeyreği itibariyle ham deri ..bu noktada buğday işi de sayenizde aklıma yattı ben ordaki mevcut çalışanlarıma konu ile ilgili rapor hazırlamaları yönünde talimat verdim az önce.
görüşmek dileği ile
saygılarımla

Yeni Üye90 yazı
Atbazari adinda bir un firmasi var burada ve sahipleri yerli turkler,biraz turkceleri bozuk olsada anlasabiliyorsunuz.Bu kisiler Turkiyede Ulkerle calistiklarini soylemislerdi. Bi ara gorusup oradaki pazarlama sorumlusunun telefonunu alip yazip veririm.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye74 yazı
Merhabalar, Kazakistan'daki ham deri piyasa fiyat listesi elimde. Yalnız deri ile ilgili çalışmalardaki terminolojileri anlayamadım. “Xingjiang”, “Sqft/ /kg cif/ori/c/off”, “Kromlu”, “Hankow teslim”, “Sqft/parça ve ort Kalınlık ABD doları/sqft”, “30/40/30 2,5/4,5 ort 3,5 0.7 mm/+ 1.20”, “crf/ori/c 1.30cif/ori/c/off”, “i/ii/iii 7.00”. Bu konu hakkında bilgi verirseniz yada bilenler var ise yaza bilirlerse sevinirim. Kazakistan'da İnek, Buğa, Manda, At, Koyun ve Keçi (Kuzu ve oğlak) derileri tuzlanarak kurutulmaktadır. Hazırda toplam 20-25 ton bulunmaktadır. Derilerin fabrikada çekilen fotoğrafı ve videosu bulunmaktadır. Mal Kazakistan'dan teslim edilecektir. Ayrıca koyun ve keçi bağırsağı var (tıp cerrahide kullanılan iplik ve sucuk salamlarda kullanılan işlenmiş bağırsaklarda var.) İlgilenenler ciddi olanlar irtibata geçebilirler. Kazakistan'la ilgili bilmek istediğiniz piyasa bilgilerimi paylaşabilirim. galimcan@mail.ru, 05543842886 Galimcan.

Yerleşim Kazakistan / TurkistanMeslek Halkla ili?kiler