Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Konusunda Çıkmazdayım. Fikirlerinize Açığım

Başlatanextreme27Tarih02/08/2009 16:09:23Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar,

İsmim Hasan 32 yaşındayım. 1999-2005 seneleri arasında internet cafe işlettim. O dönemler fena değildi. Sektör bozulmaya yüz tutunca devrettim. 2005 -2009 (Ocak ) arası farklı bir sektör olan oto yıkama işlettim. Ortağım ( ağabeyim ) ile anlaşmazlıklardan dolayı işletmeyi kiraya verdik. Çalışmadan geldiğinden para fena sayılmaz. Fakat kira geliri en fazla 1 sene kadar sürer yada sürmez.

8 aydır işsizim. Artık birşeyler yapmam gerekiyor. Zaman ilerledikçe kendime güvenimde azalmaya başladı. Asıl bilgi ve ilgi alanım web tasarım ve web programlama. İleri derecede bilgiye sahibim ama eğitim olmadığından iş bulma konusunda sıkıntılar yaşıyorum.

Kendi çapımda bir proje geliştirdim ( emlak ofisleri için hazır internet sitesi ) fakat arzu ettiğim satış oranına ulaşamadım. Zaten 2-3 aydır ne arayan var nede soran.

Kafanızı ağırtmak istemiyorum fakat gerçekten çıkmazdayım. Akşama kadar pc başında belki bir yerlerden feyz alabilirim diye internet sitelerini dolaşıyorum. Bir arabam var birazda sağdan soldan takviye ile 20.000-30.000 arası temin edebilirim. Fakat ne yapabilirim bilmiyorum. Yıllardır esnaflık yapmama rağmen resmen tıkandım. Hiçbirşey üretemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

Saygılarımla
www.remlax.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye1359 yazı
yemek üzerine her türlü proje olabilir. ya da küçük bir cepshop/fatura/pc satış üzerine teknoloji üzerine bir yatırım da olabilir.

Ya da 35 000-75,000 tl arası krediyle Wolswagen crafter, fiat, citroen, renault gibi bir marka servis işi yapabilirsiniz. Öğrenci, işçi, öğretmen servisi yanısıra malum düğün/gezi vs organizasyonlarında epeyce ekmek yiyebilirsiniz. Tanıdığım 2 kişi var böyle işleri gerçekten güzel. Bugünlerde bu konu üzerine epey kafa yoruyorum.

resimler
1- http://archive.cardesignnews.com/news/2005/051205whats-new/images/vw-crafter01s.jpg
2- http://www.minibusotobuskiralama.com/car_images/fiat_ducato_minibus.jpg
3- http://motortorque.askaprice.com/images/features/428-288/Citroen-Ready-to-Run-minibus-12805.jpg

Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye164 yazı

Merhaba;
Özelinize mesaj bıraktım. Lütfen bakın.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye40 yazı
Arkadaşlar özele mesaj bırakmak yerine buraya yazarsanız, herkes fikir ve görüşlerinizden yararlanmış olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye29 yazı
sayın üstadım ben 30 yıldır otomotiv sektöründeyim isterseniz bizim sektörle ilgili gerek sizin gerekse tecrübelerimizden faydalanırım derseniz beraber yapabileceğimiz işleri önünüze sunabilirim saygılarımla
msn:enginbayrak_41@hotmailcom

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Otomotiv
Yeni Üye40 yazı
Engin Bey Merhaba,

Otomotiv sektörü ile ben ilgileniyorum. İçerik hakkında bilgi verebilirmisiniz, ben yedek-parça satışı işi düşünüyorum.Sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Sizi msn'e ekledim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim fakat ortaklıktan ziyade kendi başıma kendi şehrimde birşeyler düşünüyorum. Aslında gittigidiyor üzerinde bir dükkan açmak üzerinde yoğunlaştım şu aralar. Lakin en büyük problem malumunuz orjinal ürün yada ürünler bulmak. Herkesin satmadığı popüler ürünler
www.remlax.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye2311 yazı
Değerli arkadaşım ürün bulmak sorun değil kalite ve devamlılık önemli,birde gittin siteye koydun eğer ppiyasada biri senden ucuza satıyorsa yandın...Bence o işi ebay da yap,ingilizce yap,deri,tekstil gibi yurt dışında rağbet gören ürünlere yönel,İstanbuldan sınız sanırım bu konuda sıkıntınız olacağını sanmıyorum,ama ürün alırken bu sektörler de deneyimli insanlarlka git,nakit alman çok ciddi iskonta sağlar sana,bakın bir arkadaşımız rusya ile bavul ticareti hikayesi var kulağa küpe yapmak lazım,adam çok kaliteli kotlar almış hemde çok uygun fiyata bay bayan,doğru rusya ya ama tüm ürünler elinde kalmış,nedeni teknik hata,malumunuz ruslar büyük beden kadınıda erkeğide,hiç bir beden uymamış,yani bir dikkatsizlik nelere mal oluyor,o yüzden illaki bilen birinin yardımını alın,burda sitede tam randıman alamazsınız zira bazı ürünler dokunmak ister tekstil gibi,incelenmek ister deri gibi,birde mal aldığınız yerlerde A- defo B,C,D diye giden ürünler vardır,fiyata aldanıp bunları kakalama olayıda olabilir,çevrenizden bu yüzden muhakkak bir işi bilen arkadaş bulmk zorundasınız,en azından artılartı eksileri görene kadar...Bence iç piyasa zor dış piyasada 100 euroya kadar ve belli ürünlerde gümrük yok,birde bu işin kargo bölümü var onada dikkat edin,yurt içinde en uygunu ptt kargo,ama yurt dışında bilkemiyorum gönderileri,saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
son durum nedir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye3 yazı
Son durumun, bir öncekinden farkı en azından her gün bir umutla bilgisayarımın başına geçiyor belki bugün diyorum. Yani umut haricinde değişen birşey yok deploy
www.remlax.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1359 yazı
hayırlısı.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir