Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Insaat Sektoru Yap Sat

BaşlatanTbilisiTarih24/07/2009 09:21:06Yorum43

İlk mesaj
Yeni Üye88 yazı
SAYIN KONIKS UYELERI...

Degerli arkadaslar.

Gurcistan in baskenti Tiflis ve Batumda insaat yap sat isinde yatirim yapmayi dusunen arkadaslar,fizibilite si yapilmis proje ve aprikasyon isleri tamamlanmis kat karsiligi arsalar temin edilmektedir.
ciddi dusunen arkadaslarla gerekli bilgiler paylasilacaktir.
Kemal ozdemirsu
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
email : gsm2011@mynet.com
georgiailetisim@mynet.com

Yerleşim Gürcistan / TbilisiMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Üye113 yazı
mrb sayın tbilisi ben 1 -2 aydır gürcistana tekstil ihracatı ile ilgili araştırma yaptım bir tanıdığımın ltd şti var o şirketin bir şubesini oraya açmayı düşündüm. artvinin kemalpaşa ilçesine gittim araştırma yaptım. fakat gürcistanda hangi şehire açalım ondan sonra yabancı bir yer işler nasıl döner yaşam tarzı nedir mafyalaşma varmı devlet güvenliği banka güvenliği ne seviyededir gibi sorularla karşılaştım çevremden. sonuçta evli barklı bir insanım rahatlıkla ailemle yerleşe bileceğim bir yermi. birde tekstil işinde potansiyel nedir bu konuda yardımcı olursan sevinirim. murat1428@hotmail.com
muratalp

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye92 yazı
Murat bey,1-2 ay gürcistan araştırmanızı gidip oradamı yaptınız ?? eğer orada yaptıysanız o sürede günlük ve sosyal yaşam hakkında izlenimleriniz olmuştur sanırım.Kemal beyin tifliste yaşaması münasebetiyle daha iyi gözlemleri olacaktır muhtemelen ama benimde sürekli gidip gelen biri olarak orada ailecek yaşam şansı sanırım birazda Türkiye deki yaşam şartlarınız ve standartlarınızla ilgili ayrıca kemalpaşada son 15 gündür işler gürcü gümrüğünün gümrük mevzuatını değişmesi nedeniyle durmuş vaziyette,ilgili ticaret odaları yetkilileri görüşmelerini sürdürüyo ama zaman ne gösterir bilmem,ticaret konusuna gelince ortalama bir ticari gücünüz olmalı,işinizin başında olmalısınız,sabırlı olmalısınız ve mümkünse dil ve gürcü mevzuat sorununu en kısa sürede çözmelisiniz. Saygılar ,

Yerleşim Gürcistan / BatumyMeslek Ticaret
Yeni Üye88 yazı

Sayin Muratalp
Kemalpasaya kadar gelmissiniz zamaninizi ayiripta Gurcistanda bir kac sehirde pazarda falieyinizle ilgili bir arastirma yapsaydiniz
inanin su an bi takim sorular akliniza takili kalmazdi.
Kemalpasaya belli bir sure alisveris trafigi yasandi,o arada burda yerli esnaf rahatsiz oldu ve bu rahatsizliklarini tabiki belli mercilere duyurdular buna bir sinirlama getirilcek deniliyor
Is yerini nereye acmaniz daha uygun olur tabiki Tiflis baskent oldugu icin.
Mafya olayina gelince onlar 2004 yili oncesinde kaldi.
Devlet durust calisanin yaninda.
Bankalar guvenilir isterseniz Ziraat bankasi isterseniz Gurcu,isterseniz yabanci bankalar mevcut.
Hayat standartlarina gelince sayin gunaydin in bahsettigi gibi Turkiyede ki standardiniz eger birinci derece iyi ise onu burda bulmaniz tabiki bir az zor ama sonucta burda yaklasik 150 ye yakinturk firmasi var bunlarin yoneticileri veya sahibleri sonucta tifliste yasamaktalar kisaca ornek veriyim Turkiyede 2000$ aylik harcamanizla belli bir standardiniz var ayni standardi burda 2500$harcamayla olusturabilirsiniz
Tekstil urunlerinin%70 i Turkiyeden gelmekte potansiyel oldugunu pazari gezdiginizde farkina varacaksin
Sayin gunaydin arkadasimizin bir sozune katilmiyorum sabirli olmak tan bahsetmis
zaten ticaretin iceriginde kizmak kusmek sabirsizlanmak bunlarin olmamasi gerekmezmi?
saygilar
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yeni Üye92 yazı
Kemal bey sanırım sabır konusunda yanlış anlaşıldım ; benim kastım rejim değişikliğinin üstünden 20 yıla yakın bi süre geçmesine rağmen hala gürcü insanının ticareti bize göre biraz daha farklı algılaması ve uygulamasını kastediyorum gerçi birçoğu bu konuda çok aşama kaydetmiş ama yinede tüccarlık veya esnaflık anlayışları çok farklı olanlar ve yeni yeni öğrenenler var ve bu bağlamda ilk defa gürcü işadamıyla yada vatandaşıyla iş yapacak insanların extra biraz daha sabırlı olmasını dile getirmeye çalışmıştım.

Ayrıca batum da iş yapmak isteyen arkadaşların oradaki türk kökenli ve türkçeyi çok iyi konuşan arkadaşlara çok daha fazla sabırlı olmalarını tavsiye edicem yanlış anlaşılmasın sadece kökenlerinde birazda olsa Türklük olduğu için biraz çabuk zengin olmak istiyolar :) yoksa genelde iyi insanlar size taşınması bulundurması yasak ve çok değerli madenlerde satmak isteyebilirler yada çok meşhur bi ressamın tablosunu bu aralar revaçta olansa bu forumlardada bi ara alay konusu olan kırmızı civa muhabbeti ama sabırlı olun onları dinleyin hedefinizden şaşmayın işinize bakın :)
Saygılar,

Yeni Üye88 yazı
Sayin Gunaydin

Tabiki Gurcu halki ticaret mantigi bizden farkli onun icin biraz daha sabir ve oz veri ister
Sizin o bahsettiklerinizi biz cok dinledik eminim sizde bolgeyi biliyorsunuz bu tur hayel urunu olan seyleri dinlediginizden eminim
Herkesi dinlemek zorunda degilsiniz isinize geleni dinler akliniza yatani uygularsiniz.
2009 yilina kadar Gurcistana enerji nakil hatti direkleri Rusya ve Ukraynadan gelir idi
Ben bu firmalari tek tek ziyaret ederek enerji ve gsm kulelerinde Turkiyenin inanilmaz bir yol kat ettigini anlattim
ve bunlarin hep cevabi bunlar rus standardi projeler, Turkiye bunu yapamaz Ukrayna ve Rusya bu konuda uzman dediler
Rus standardi dedikleri projeyi ben Ankara da direk imalati yapan firmaya goturup bu projenin aynisini uygulayip numune bir direk
hazirlayip Gurcu enerji firmalarini davet edecegimi soyledim nihayet numune direk hazirlandi ve prototibi yerde kuruldu .
Tifliste Enerji sektorunde faliyet gosseren 9 yerli firmanin yetkililerini Ankaraya goturdum fabrikayi gezdiklerinde rus standardi dedikleri diregi gorduklerinde inanin ilk isleri hemen fabrika yetkililerini Gurcistana davet etmek oldu
Demek istedigim artik onlarda bizlerden bir cok seyi ogrendiler ve ogrenmekteler.
Ticaret risk dir sabir isi dir ozveri isi dir biz millet olarak her turlu riskin ustesinden gelecek kabiliyete sahibiz.
saygilarimla
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yeni Üye92 yazı
Kemal bey benim şahsi olarak gürcistanla yaptığım ticaret ufak tefek şahsi bağlantılar yani çok büyük işlerin peşine düşemedim geçen yıl batuma yerleşmeyi düşünüyordum ama şartlar uymadı.Bu senede orada AG-OG enerji nakil hatları,trafo işleriyle ilgili araştırma yapıcaktım ama şirket 2 büyük ihale aldığı için sanırım yine bi süre ertelemek zorunda kalıcam ankaradan temin ettiğiniz direk sanırım galvaniz direkler bizde genelde ankaradan alıyoruz.Galvaniz tesisi için niyetlenmiştik ama karadeniz bölgesinde olmasada Türkiye de çok var vazgeçtik ama ilk fırsatta orada Ag-Og nakil hatlarıyla ilgili araştırma yapmaya gelicem nasipse,

Ayrıca bahsettiğiniz konudaki yaklaşımınız ve çabanız için gerçekten sizi tebrik ederim.

Yeni Üye88 yazı
Sayin Gunaydin

Kusura bakmayin isminizi bilmedigim icin bu sekilde hitap ettim.
Galvaniz tesisi ile ilgili dusunceniz bura icinmi dusunceniz devam ediyor ise,ozelden goruselim biliyorsunuz burda galvaniz tesisi yok,
saygilar
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yeni Üye92 yazı
Ticaret risk dir sabir isi dir ozveri isi dir biz millet olarak her turlu riskin ustesinden gelecek kabiliyete sahibiz.

Ayrıca bu sözünüzede yerden göğe kadar katılıyorum kemal bey fakat,Türkiye de belirli bi konuma ulaşmış az çok para kazanan insanlar gürcistan,azerbeycan yada diğer yerleri hiç düşünmüyolar hep risk olarak görüyolar bende samsun da faaliyet gösteren borsan,resman cam, as çelik döküm gibi güçlü firmaların bölgede faaliyette bulunmaları için çok uğraştım ama adamlar aile şirketi yapısından,güvensizlikten ve işlerininde iyi olmasından dolayı uğraşmadılar nası olsa ihtiyacı olan gelir bizi bulur mantığıyla hareket ediyolar gerçi dedikleri gibi gelip bulanda oldu bende uğraşmaktan vazgeçtim,Bursa,Konya,Kütahya illerinde dönem dönem ürün yaptırıp gönderdiğim firmalarada gidip ofis açın telkininde bulundum ama adamlar biz şu ürünleride yapıyoruz talep olursa aklında olsun deyip oralara gitmeyi düşünmüyolar bile ürün satmak için talep var ama kimse gidip çaba göstermek istemiyo ne dim ilginç bi durum :)

Yeni Üye92 yazı
Hayır Kemal bey Karadeniz bölgesinde olmadığı için Samsun da kurmayı düşünmüştük ama vaz geçtik,galvanizli direkleri ankaradan alıyoruz normal demir direkleride kendimiz yapıyoruz.Hatta geçen hafta ankara kartal metalden bi parti galvaniz direk aldık yeni alınan ihalelerdede var,keşke kursaydık demedik ama şimdide bi sürü galvaniz poligon aydınlatma direğine ihtiyacımız var,artık onlarda ankaradan gelecek nasipse bu arada adım ismail :)

Yeni Üye88 yazı
ismail bey
Benim bahsetmis oldugum Ankaradaki firmada Kartal metal Ostimde ve kazan yolunda fabrikalari.
Patronlari Tekin KARTAL bey. Kazan yolundaki fabrika md. Coskun OZTURK bey
Burdaki Rus standardi direkleri adamlar fabrikasinda yaptilar ve Gurcistandaki galvanizli enerji nakil hatti direklerinin
imalatini yapabilirler onayi aldilar.
Burda galvaniz tesisi olsa kimgetirir Turkiyeden veya rusyadan.
Biri kurarda bu tesisi insallah bir Turk vatandasina nasip olur.
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yeni Üye92 yazı
Haklısınız Kemal bey umarım bi Türk girişimcisine nasip olurda zannetmiyorum ya tesisi olan işi biraz düzgün olan kimse bi yere gitmiyo zaten son dönemde Türki cumhuriyetlerinde ve gürcistanda yıldızı parlayan Türk işadamları daha önce önce Türkiye de çok tanınan simalar değil genelde çoğu oraya gitmiş bi güven kazanmış başarılı olmuş takdir edilmiş insanlar bakın mesela sizin girişiminiz olmuş kartal metal sizin sayenizde onay almış ama o kadar çok galvaniz tesisi varki iki ihale aldık diye bi haftadır telefon açıp duruyolar ama kimse oralara gitmeyi düşünmüyo sanırım yine ve inşallah oralarda para kazanmış bi türk ve gürcü ortaklığıyla kurulur o fabrika ya bakın bizde Türkiye de bi sürü ihaleye giriyoruz ama oralarda da elektrik alt yapısı bi gün yapılacak ve birileri yapacak ama gidip bakamıyoruz .

Yeni Üye88 yazı
Meraba Ismail bey
Hayirli olsun ihale insallah kazanirsiniz,
Ismail bey Samsundan elektrik mutaahiti Abdullah TURNA vardi yine ayni ise devam ediyormu tanisiyormusunuz ?
Bu mesaji yazarken yine ankaradan eren enerji var Atakan bey malzemeci bilirsiniz onunla yazisiyordum.
27.09.2009 tarihinde burda 3 milyon evro bir enerji nakil hatti ihalesi var ihaleye katilan yerli firma 7 yurdisi firmasi 11
bu yurdisi firmalardan sadece 1 tanesi Turk firmasi , firmalari davet ettigimde aldigim cevap siz bi dosya alinda bize gonderin
hangi birine alip gondereceksiniz ihale gelip catmis Gurcistan yolunu su yolu ettiler ama artik gec kalmis oldular
agzimizin icindeki bir pazar direk mal satma kabiliyetini kullanamiyoruz birilerine hep taseron luk yapiyoruz
Hayirlisi Allah herkesin isini rast getirsin ici sirada bizlerin.

Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yeni Üye92 yazı
Kemal bey elektrik işi yapan firma eniştemin yani şu an bulunduğum yer eniştemin ayrıca bahsi konu olan ihaleleri çok şükür aldık ben biraz mobil takılıyorum sanayide otomotiv sektöründe bi şirketimiz var,ayrıca dediğim gibi talep doğrultusunda farklı işlerde yapıyorum.Bahsettiğiniz Abdullah bey ve kardeşi Ali bey maalesef iflas ettiler zamanın büyük ve güçlü mütahitleriydiler.Şimdi yeğeni Kartal ve kardeşi Ali amca taşeronluk yaparak geçmişin borçlarını temizliyolar ama yinede işi çok iyi bildikleri için buranın en güçlü teşeronları sayılırlar.Ankara dan eren enerjiyi çok tanımıyorum gerçi hepsi aynı yerde sayılırlar ama biz genelde yıldızlar,iletim ve çözüm enerjiyle çalışıyoruz.

Gürcistan daki ihalelere gelince evet haklısınız bizim ihalede yeterliliğimiz olurmu ihaleye giren Türk firması hangisi bilmiyorum ama haklısınız burnumuzun dibindeki işlerle ilgilenmiyoruz ve ihaleyi alan yabancı firmalara taşeronluk yapıyoruz,komplekslimiyiz neyiz :)

Yeni Üye7 yazı
Ismail bey
Cok uzuldum inanin Abdullah beye ve Ali beye zamanin gercekten cok buyuk firmalari idi onlarin bir kardesi daha vardi
Huseyin Turna ben aslen Tokatliyim Huseyin beyde Tokatin en buyuklerinden idi bu gun ogrendim onun durumu da iyi degil imis
yazik cok yazik Allah kimsenin isini bozmasin ici sira bizlerinde isini bozmasin.
Nerden nereye hayat be Ismail bey

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye92 yazı
Sayın Tekmedia
Evet haklısınız insan üzülmeden yapamıyo ama ticaretin ve hayatın içinde var bu maalesef artık sebeb şu yada bu bilemem ama dediğiniz gibi Allah kimsenin ve bizlerin işini bozmasın hernekadar bana göre çok değerli bi tecrübede olsa bunu taşımak ve böyle bi durumu yaşamak çok zor Allah kimsenin başına vermesin

Yeni Üye7 yazı
Kemal bey
Sizin ozelinize mail attim biz dedigim gibi 05.08.2009 tarihinde Trabzona kadar ucakla ordan sonra da sanirim taksiyle Sarp sinir kapisinda Turkiye saati 15.00 de olacagiz grubumuzun icinde sayin Tolga genc bey Kivi ithalatcisi sizle tlf gorusmus kivi uretimi ile o sanirim bizle Tiflise devam edemiycek diger gelecek arkadaslarin faliyet alanlari ve Pasport bilgileri sizin ofisinizdeki yetkili arkadasa bildirildi ve faks cekildi.
bilgilerinize hosca kalin

Yeni Üye92 yazı
Direk batum a uçsaydınız ya abicim neden trabzon oradan da taksi bi sürü iş kusura bakmayın işinize karışmış oldum ama pardon :)

Yeni Üye88 yazı
Coskun bey

Neden Trabzona direk turk hava yolari batuma ucuyor ,Trabzondan sonra yine kara yolu cekeceksiniz bence batum direk.
Evet Tolga beyle bende batumda kalacam 06.08.2009 tarihinde Sineki ili belediye baskaniyla gorusecegiz,arazi satin almaktansa ilk etabta sayin tolga beyin projesiyle devletten terk edilmis cay bolgelerinden uzun vadeli toprak kiralamak daha mantikli bu projeyle devletin bazi kurumlarindan destek sozu aldik ,gerekli gorusmeler Sineki ili belediye baskani ile daha sonra tarim bakanligi ile gorusulecek gerekli rendevular alinacak
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yeni Üye7 yazı
Kemal bey

Arkadaslar arasinda boyle bir karar alindi karadenizi gezerek gidelimdenildi Trabzondan sinira 3 saat dediler
onemli degil diyor arkadaslar,05.08.2009 aksami batumda kalincakmis sizden program oyle geldi.
gorusmek uzere

Yeni Üye92 yazı
Coşkun bey

Özür dilerim yine işinize karışıyorum ama madem gezerek gideceksiniz

Öğlen yemeğini sürmene de serender e denk getirin yada rize de bekiroğlunda yeyin küçük bi tavsiye :)

Batum bu mevsimde harikadır kıskandım sizi valla :))

Yeni Üye88 yazı
Ismail bey

Gurcistana yolunuz duserse beklerim.
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yeni Üye1 yazı
Sayın Kemal Bey
Temmuz ayı içersinde yapmış olduğumuz Gürcistan ziyaretimizde bize göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve yapmış olduğunuz proğram sayesinde Gürcü ilgililerle bizi bir araya getirmeniz bize büyük fayda sağlamıştır. Bu nedenle bir kere de buradan size teşekkür etmeyi bir borç bilirim
Saygılarımla
Coşkun

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye92 yazı
Kemal bey

Tiflis e geçmeyi düşünmüyodum ama işlerimi yoluna koyar koymaz ilk işim gürcistan a geçmek zugdidi de küçük bi ziyaretim var sonra Allah nasip ederse Tiflis e geçebilirsem size mutlaka uğrıcam ,

Davetiniz için teşekkür ederim :)

Yeni Üye88 yazı
Selam abicigim

Beni burdada buldun ha ,onemli degil abi bu bizim bir Turk vatandasi olarak gorevimiz , her zaman beklerim
kendine iyi bak abicigim
saygilar
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Üye113 yazı
sayın kemal ve ismail bey verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim.
muratalp

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye92 yazı
Arkadaşlar

Ticaret hayatı,rüşvet ve mafya açısından diğer bölge ülkelerine göre sorunlarını çözmüş olan Gürcistan ve konuya yaklaşımı ve çabalarıyla Kemal bey bi fırsattır bence bunu değerlendirin,hiçbişey yapamıyosanız hadi tiflis i geçtim bi hafta sonunuzu Batum da geçirin orada yapılmakta olan yapıları ve otelleri görün ve şehrin 3/5 sene sonrasını hayal edin ,Arapların,Fransızların,Yahudilerin aldıkları arazileri görün bi borjomi için,sarp tan girdiğinizde tepelere doğru bakıp gürcü köyleriyle Türk köylerine bakın mimariyi fark edin,gece sputnik otel e gidin ve kuşbakışı Batum u seyredin ve dediğim gibi 3/5 sene sonrasını hayal edin,

Neyse daha bi sürü şey var Kemal beyin açtığı konuyu farklı yerlere saptırıp kendisine daha fazla ayıp etmek istemiyorum,zaten yeterince meşgül ettim :)

Ve tekrar Gürcistan ve Kemal bey fırsatını kaçırmayın

Saygılar,

Yeni Üye88 yazı
Ismail bey
Ayni zamanda Gurcistanda Gsm baz istasyonlarinin montajlarini yaptigimiz icin bolgeleri il ve ilceleri cok iyi bilmekteyiz
Zugdidi ziyaretiniz oncesi gelceginiz gunu bildirirseniz belki o bolgedede karsilasabiliriz
hoscakalin
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yeni Üye92 yazı
Ok Kemal bey
Buradaki işlerimi toparlayınca gelmeden yada batumda sizinle telefonda irtibat kurmaya çalışacam,ayrıca şu elektrik işleri ilgimi çekti ag-og de bi araştırma yapmam gerekecek sanırım.Gerçi kimse gitmiyo ama kendi sektöründe oralarda araştırma yapılmasını isteyen o kadar çok arkadaş varki neyse hayırlısı,

Tekrar teşekkürler,iyi çalışmalar
Saygılar,

Yeni Üye18 yazı
slm Ismail bey

Gorusmek dilegiyle kendinize iyi bakin Allah islerinizi rast getirsin.
Kemal ozdemirsu
00 995 74 46 68 68
Mobilsystem ltd
Potis 7 Tbilisi Georgia

Yerleşim Gürcistan / TbilisiMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye22 yazı
Merhaba..
1944 te Eski Osmanlı Toprağı olan AHISKA'dan (Şimdi gürcüstan toprağı) Stalin tarafından ortaya Asyaya sürülmüş ve şimdi Gelip Ana Vatan Türkiyede Üniversite Öğrenimi görmek nasip olmuş Bir Türk evladı olarak, Türklerin Dünyadaki başarılarını Gurur du**** izlemekteyim...
Gururla izlemenin yanında artık harekete geçmek istiyorum..
Değerli üyeler, eğer inşaat işleriyle ilgilenenler varsa İsveç malı, tamamen bilgisayar sistemiyle donatılmış taşınabilir ve yarı taşınabilir Beton Fabrikalarını dikaktinize sunuyorum.. Fiyatlar 100.000 - 200.000 Euro arasında değişiyor.. İlgilenenler olursa daha ayrıntılı bilgi verebilirim..

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ythalat / Yhracat