Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Pazarlama Yeteneği Örneği

Başlatanmasal06Tarih20/07/2009 19:29:21Yorum59

İlk mesaj
Arkadaşlar Üniversitede okurken değerli bir hocamın anlattığı Pazarlama ve İletişim Yeteneği ile ilgili Bir anektotu size yazmak istiyorum.
Alıntı Yapılan Metin:

"Biliyorsunuz Isparta el Dokuma Halıları ve Kilimleri ile Ünlüdür
Bu Halıları dokuyan Ispartalı genç kızlar ve işçiler bu halılara günlerce emek verip göz nuru dökerler.
Turist sayısının bol olduğu yaz aylarından birgün.Nişanlısını kaybeden Ispartalı Genç kız yaptığı halıları turistlere satması için Mağazaya ***ürürken kazara halılardan birine boya bulaştığını görüyor.
Tabiri caizse o halıdan umudunu kesiyor. Fakat Mağaza Sahibi halıyı yinede getirmesini istiyor.
Günün ilerleyen saatlerinde boyalı halı mağazaya gelen turistlerden birinin dikatini çekiyor Halının neden diğerlerinden farlı olduğunu soruyor.
Mağaza sahibinden ise ilginç bir cevap alıyor
- "Beyefendi ...Halıyı ören genç kızın nisanlısı vahim bir kaza sonucunda ölmüş. Kendisi de o boya lekelerini halıyı örerken Nişanlısına döktüğü göz yaşları ile özdeşleştirmiş Bu yüzden o halının değeri diğerlerinden daha fazla" demiş.
Bunu duyan turist diğer halılardan daha fazlabir ücreti ödeyerek halıyı satın almış.

İşte arkadaşlar Sattığınız ürüne katma değer katmak bu olsa gerek
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
59 yorum
güzel hikaye , yani müşteriyi keklemiş kabaca süper , bu şekilde gelen paradan hayırmı beklersin peki ......

Türkiyede ve dünyada böyle oyunlarla para kazanmak kolay bu pazarlama olamaz , ancak kandırma olur ...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Lagutax
güzel hikaye , yani müşteriyi keklemiş kabaca süper , bu şekilde gelen paradan hayırmı beklersin peki ......

Türkiyede ve dünyada böyle oyunlarla para kazanmak kolay bu pazarlama olamaz , ancak kandırma olur ...

Sevgili Lagutax Pazarlama ve Satış Psiklolojik bir süreçtir.İnsanların Fikirlerini değiştirmek en büyük amaçtır. Dikkat edersen Beğenirsin veya beğenmezin

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama

müşteriyi aldatmak diye bakarım ben ama malında satılması gerekliymiş bir yöndende iyi kızın işi görülmüş
Şeker hastalığına son çare bizde.

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Gyda
Arkadaşlar bazen sattığınız ürünler müşteri ihtiyaçlarını karşılayamayabilir Bazen de %100 müşteri istekleriyle uyuşmayabilir Burada satışçının becerisi ön plana çıkar Yoksa Satış Pazarlama uzmanı farkını bu durumlarda gösterir.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Ben olaya daha çok "ürünün hikayesi" gözüye baktım.

Artık bilgi, teknoloji vs. çok rahat taklit ediliyor, ürünler arasındaki fark, müşterileri 2 farklı ürün arasında seçim yaparken etkili olan şey hikayesi oluyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Bizim piyasada özellikle eski model klasikleşmiş cihazların hep bir hikayesi vardır. Özellikle yeni gitaristler bu hikayelere bayılır. Eğer gerçekçi bir anlatım ve hikaye cihaza cuk oturuyorsa değerinin çok üzerinde satılır.

Geçen ay dükkanda Okan Bayülgen in ilk kullandığı Marshall anfi sattıldı mesela. Bu hikaye ne kadar doğruydu bilemiyorum aldığımız yer bize bu hikaye ile sattı. Bizde satarken bu hikayeyi kullandık. alıcı çocuklarda akansular durdu bu hikaye ile. Sırf bu anfi yüzünden çok iyi bir gitarist olacağına eminim.

Hikayeler tüm mal satışlarında mevcuttur. En yaygın örneği de garajda beklemiş doktor arabasıdır.

Halı satıcısı satıcılık işinin en güzel örneğini vermiş. Ticaretin sihirlerinden biri budur işte.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Ürün alıcının gözünün önündedir tüm kusurları ile. Pazarlamacı ürünü satın alacak kişinin ürüne bakış açısını değiştirmiştir. İşin içerisinde kandırmaca yoktur. Eğer o kusur gizlenerek satılsaydı asıl kandırmaca ozaman olurdu. Burada Pazarlamacı işini iyi yapmıştır ve bu pazarlama sonucunda kazanılan parayı hak etmiştir. Ürünü satın alan kişi ürünün o kusurundan dolayı hiçbir zaman sorun yaşamayacaktır. Tam tersi artık o boyalara baktıkça zevk duyacaktır. Ürünün kusuru saklanarak satılsa idi ürünü satın alan kişi o kusuru gördüğünde sorun yaşayacak ve verdiği parayı helal etmeyecekti işte ozaman kazanılan para hak edilmeyecekti. Pazarlamacı Halıyı alanı da Dokuyanı da memnun etmiştir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ismail KIRTILLI
Ben olaya daha çok "ürünün hikayesi" gözüye baktım.

Artık bilgi, teknoloji vs. çok rahat taklit ediliyor, ürünler arasındaki fark, müşterileri 2 farklı ürün arasında seçim yaparken etkili olan şey hikayesi oluyor.

Evet Satışçıların son dönemde sık kullandığı bir yöntemdir.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Arkadaşlar pazarlama tekniğiyle ilgili yaşanmış gerçek bir fıkrada benden

Kayserili Tüccar yeni ürettiği ürününü( ocaklı fırın) karadeniz tarafına pazarlamak için ***ürmüş bakmış ki fırına talep yok bir kaç bölgeye de gitmiş yine talep yok.Bakmış olacak gibi değil aklına bir cinlik gelmiş günlükcü olarak tuttuğu bir kaç kişiyi müşteri kılığına sokarak bu bölgeye göndermiş.Adamlar günlerce bu bölgede kayserilinin üretiği ürüne ilgi duyuyormuş gibi yaparak özellikle bu ürünün markasından talep etmişler .Olacak gibi değil acayıp şekilde talep geldiğini gören Karadenizliler hemen Kayseriliyi ara**** sipariş vermeye başlamışlar.Böylece uzun uğraş çabalarla pazarlayamadığı ürününü böyle bir pazarlama taktiği geliştiren, karadenizde kendisine pazar bulan kayserili şuanda kayseriden dünya ya ya fırın ihracat etmektedir.
AHMET KARASU
karasu dış ticaret eğitim danışmanlık hizmetleri
konsorsiyum danışmanlık hizm.kayseri temsilciliği
www.konsorsiyum.net

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Dany?manlyk
Sonuç odaklı düünürsek iş satışla sonuçlandırılmış...

Fakat etik ve ahlaki açıdan baktığımızda verilen örnek anektod neden birey ve toplum olarak başarılı olamadığımızın altındaki en büyük nedenin işimizi, aşımızı  LIK üzerine kurduğumuz ve insanları ALDATARAK geçici başarılar kazandığımız gerçeğini gözler önüne seriyor...

Acı çok acı...

Öyle abartı bir milliyetçi değilim ama, insanın nerede o AHİ'lik gelenekleri,nerede o ticaretteki dürüstlük ve doğruluk üzerine kurulmuş geleneklerimiz diyesi geliyor ( VE DİYORUM DA)

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ontech

Fakat etik ve ahlaki açıdan baktığımızda verilen örnek anektod neden birey ve toplum olarak başarılı olamadığımızın altındaki en büyük nedenin işimizi, aşımızı  LIK üzerine kurduğumuz ve insanları ALDATARAK geçici başarılar kazandığımız gerçeğini gözler önüne seriyor...

Acı çok acı...

Öyle abartı bir milliyetçi değilim ama, insanın nerede o AHİ'lik gelenekleri,nerede o ticaretteki dürüstlük ve doğruluk üzerine kurulmuş geleneklerimiz diyesi geliyor ( VE DİYORUM DA)

Rekabetin arttığı artık üreticinin müşteri ayağına gittiği bir ticari ortamda Satış Pazarlama ilkeleri de değişime uğruyor
Günümüz koşullarında AHİLİK geleneğiyle iş yapmaya kalkarsanız sonuçların ne olacağını düşünürseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Arkadaşlar ne sattığınız değil nasıl sattığınız başarınızı etkiler.
Artık piyasada bulunan hiç bir ürün tek değil. Muadilleri rakipleri hatta birden fazla sayıda. Öyle ürünler varki kalite olarakta birbirine yakın fiyat olarakta Peki müşterinin tercihi olabilmek için neyapmak gerekli?
Kitabi olarak konuşursak Fark yaratmak, Farkındalık yaratmak
Büyük Şirketlerin Sosyal sorumluluk projelerine katılması sadece sosyal bir olgu değildir Bu bile Bir pazarlama stratejisidir Çünkü günümüzde ürünlerde fark yaratmaya çalışmak zor. Artık insanların duygularında fikirlerinde fark yaratma dönemi başladı.
UNUTMAYIN SATIŞ PAZARLAMA PSİKOLOJİK BİR SÜREÇTİR. SATIŞ PAZARLAMA İNSANLARIN FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİREBİLME SANATIDIR.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ontech

Acı çok acı...

Rekabetin arttığı artık üreticinin müşteri ayağına gittiği bir ticari ortamda Satış Pazarlama ilkeleri de değişime uğruyor
Günümüz koşullarında AHİLİK geleneğiyle iş yapmaya kalkarsanız sonuçların ne olacağını düşünürseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Arkadaşlar ne sattığınız değil nasıl sattığınız başarınızı etkiler.
Artık piyasada bulunan hiç bir ürün tek değil. Muadilleri rakipleri hatta birden fazla sayıda. Öyle ürünler varki kalite olarakta birbirine yakın fiyat olarakta Peki müşterinin tercihi olabilmek için neyapmak gerekli?
Kitabi olarak konuşursak Fark yaratmak, Farkındalık yaratmak
Büyük Şirketlerin Sosyal sorumluluk projelerine katılması sadece sosyal bir olgu değildir Bu bile Bir pazarlama stratejisidir Çünkü günümüzde ürünlerde fark yaratmaya çalışmak zor. Artık insanların duygularında fikirlerinde fark yaratma dönemi başladı.
UNUTMAYIN SATIŞ PAZARLAMA PSİKOLOJİK BİR SÜREÇTİR. SATIŞ PAZARLAMA İNSANLARIN FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİREBİLME SANATIDIR.

PAZARLAMANIN bir bilim olduğu gerçeğini unutmadan insanların satın alma güdülerini ürün ve hizmetlerinize yoğunlaştırmak olduğunu biliyorum ve işim gereği de kullanmaya çalışıyorum. AHİ'lik külltürünü ve toplumumuzun geçmiş ticari ve ahlaki değerlerini vurgulamamdaki mantık, ticaretin günümüz koşullarında da dürüstlük ve adilane yapılacağı gerçeğini ortaya koymaktı .

Kaldı ki bende ticari faaliyetlerini sürdürmeye çalışan ve zaman ticari bunalımlar anlatan bir kişiyim.

İlk yorumu yazmama sebep olan en önemli neden ise, insanlara bu tarz örnekler vererek zaten sıkıntıların had safhayı bulduğu bir dönemde alternatifleri arasına bu tarz (senin tabirin ile SATIŞ PAZARLAMA PSİKOLOJİK BİR SÜREÇTİR. SATIŞ PAZARLAMA İNSANLARIN FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİREBİLME SANATIDIR.) bir yaklaşımın yerleştirilmesinden ve genel olarak kabul görmesinden duyduğum rahatsızlıktır.

Bilgisayar ve Bilişim sektöründe faaliyet gösteren, vergi mükellefi olan ve en önemlisi kendi işimin haricinde de tüketici olarak bu tarz yanlış yönlendirmelerden aşırı rahatsız olan bir TÜKETİCİYİM.

Şahsımm olarak tüketicilerime (Müşterilerim) sunduğum hizmetlerde daima doğru bilgi vermeye özen göstermişimdir. Aldığım ürün ve hizmetlerde bana anlatılan faydaları ve bana kattığı katma değeri bulamadığımda ise sırası ile öncelikle o ürün ve hizmeti aldığım yerel firma, sonrasında ürünü üreten firma hakkında ve son olarak ta o ürün ve hizmet hakkında oluşan izlenimim çokta olumlu olmamaktadır. Bundan sonra yapacağım ürün ve hizmet alımlarında ise mümkün olduğu sürece de yukarıda verdiğim sıra ile satan ve üreten firma akabinde de o ürün ve hizmetten uzak durmaya çalışırım.

Şimdi, ''SATIŞ PAZARLAMA PSİKOLOJİK BİR SÜREÇTİR. SATIŞ PAZARLAMA İNSANLARIN FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİREBİLME SANATIDIR. '' diyorsun, Evet tersten yaklaşımla gerçekten fikirlerimi değiştiriyor. Ama senin dediğin gibi tekrarlanan bir satınlamaya yönelik olmuyor... Aksine onlardan uzak durarak SATINALMAMAYA yönelik oluyor :)

Yeni bir tüketiciye ulaşmanın maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu , eldeki müşterilerimizinde her sene %10'luk kısmının da ürün ve hizmet alımını durdurduğu bir ortamda sence neden kurumsallaşmış firmalar sürekli karlılıklarını arttırmakta, mümkün olduğu koşullarda hatalı olduğu tespit edilen tüm ürünlerini tolamakta yada bunlarla ilgili ilave indirim ve koşullar sunarak ve en önemlisi kabahat ve kusurlarını belirgin olarak belirterek tüketicilerine ulaştırmaktadırlar

ve niye kurumsallaşmış firmalar M.İ.M. - C.R.M - Call Centerlar ve S.S.Destek gibi kavram ve departmanlara, buralarda kullandıkları teknolojilere milyon dolarlar yatırıyorlar?

Bu insanların çok mu paraları var?

Yoksa paraları böyle hoyratça dağıtmak onların egolarını mı tatmin ediyor?

ve son olarak;

Sevgili Arkadaşlar, her ne kadar ticari faaliyetlerini sürdüren yada çalışan bireyler olsakta sonuçta bizlerde TÜKETİCİYİZ...

Kandırmamak ve Kandırılmamak temennisi ile...

Sevgili Şimdi Ben senden Bir hizmet veya ürün satın almak istesem fakat verdiğin hizmet veya ürün aynı kaltede daha ucuza başka bir yerde daha var ise bana git oradan al dermisin(Emin olki sattığın hizmet veya ürünün daha kalitelisi ve ekonomiği herzaman vardır)
Yoksa beni ürünü almam için ikna etmeye çalışırmısın?
İşte o yüzdenSATIŞ PAZARLAMA İNSANLARIN FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİREBİLME SANATIDIR. dedim

Eğer Ticari ilimler Üzerine eğitim aldıysan Satış Pazarlama Eğitimlerinde verilen derslerin içeriklerini yada Sabancı Koç gibi devlerin başarı hikayelerini araştır. Hepsinin Temelinde İletişim teknikleri İnsan Psikolojisi ile temel bilgiler yatar "Satış yaptığınız çevrenin özelliklerini bilmek ve anlamak psikolojik bir süreç değilmidir? Müşteri sadakati oluşturmakta Psikolojik bir süreç gerektirir. Televizyonlarda verilen reklamlarda çoğunlukla Psikolojik sürecin bir parçasıdır.
CRM (Customer Relationship Management=Müşteri İlişkileri Yönetimi)den bahsetmişsin İnsanlararası ilişkilerin olduğu heryerde Psikolojik aşamalar hep olmuştur. tenolojinin gelişmesiyle CRM uygulamaları daha önemli hale gelmiştir.
Başarılı pazarlamacılar satış sürecini müşterinin yönetmesine izin vermez.
Bu arada bazı kavramları karıştırmışsın gibi geliyor bana. Umarım beni anlarsın
SAYGILARIMLA

'Keşke'Leri Sevmem !!

Haklısın...

Mesajı okuyunca aklıma Cem Yılmaz'ın Gora'da ki repliği geldi. '' Bu halıyı işleyen kızın gözleri kör oldu. Fiyatı ameliyat masraflarıyla birlikte 5000 dolar'' :):)

Arkadaşlar bırakın bence böyle işleri. Müşterinin vicdani duygularını harekete geçirerek Aldatma derim ben buna. Kendi ilçemde yakınlarımın çoğunun belki 200 yıldır ticaret yaptığını biliyorum. (Babam,dedem,dedemin babası ve onun babası...) Hiç bir zaman bana böyle bir müşteriyi ikna metodu anlatmadılar.

Ticaret helallik ve doğruluk üzerine kurulur. Peygamberimiz bir hadisinde '' Rızkın onda dokuzu ticarettedir'' derken diğer bir hadisinde ise "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir" buyurmuştur.

Ticaretimizi bu bakışla yapabilirsek kendimizi gerçekten başarılı bir tüccar pazarlamacı sayabiliriz. Madem yukarıda Koç'tan Sabancı'dan bahsedildi mesajımıda ünlü bir iş adamının çok ünlü bir sözüyle bitireyim. "İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi yeğlerim" ( robert bosch)

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Ticaret
Hocam bizim evde bir makine var Robert Bosh amcam yapmış. Çok güzel yapmış. Bulaşık makinesi. Fakat çok sağlam, kullanımı kolay, malzemesi süper. Alırkende bu vasıfları hissetiğimden almış idim.

Bir gün babaevinin makinesi bozuldu. Yılların makinesi artık servise değil hurdacıya gitmesi gerektiğine karar verdik. Zaten servis de kendimiz sayılırız dükkan var. Anlayacağınız makinenin içini de gayet güzel tanımaktayız.

Bu bilgilerin ışığında Robert Bosh amcamın makinesinden alın bizdekinden memnunuz dedim babama anneme. Makine geldi kuruldu. Fakat gördüm ki plastik oyuncak. Bizim kızın oyuncak sepetindeki makine daha etli butlu.

Aynı model ve fiyattaki makineyi farklı malzemelerle yapmışlar.

Robert amcam artık eskisi gibi değil o da benim malı alın iyidir diyor ama Ankara da sattığı makine ile Adıyaman da sattığı aynı model aynı fiyat makinesi farklı.

Bütün ürünlerde farklı formlarda aynı satış yöntemi uygulanır. Robert yaşlanınca prensiplerini terketmiş diyeceğim ama doğru değil bu prensibe zaten hiç sahip değildi bence .

Alıntı Yapılan Metin:
"İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi yeğlerim" ( robert bosch)
tamnland.com

Halı satmakla kuruyemiş satmak arasındaki fark. Ya da raftan peynir satmakla turiste antika satmak.

Bazı mallar satış da müşteri motivasyonu sağlanmasını gerektirir. Hatta müşterinin bizzat talebidir bu.

Bir yağlı boya tablo neden 15bin liraya satılır ? Bunun maliyeti ne ki ? Bir m2 bez parçası 4 - 5 tüp , toplamda yarım kilo gelmez bir boya ve de iki tahta çıta. Malzemeyi toplasan 100 lira tutmaz.

Ama o resim 15bine satılabiliyor . Demekki maliyet hesabı yok ortada, başka bir şey var.

Kenan paşa yapmış da ondan pahalı. Olur mu öyle şey zaten 3 günlük ressam hem bir piyasası da yok.

O zaman Salvador Dali yapmış da ondandır. Rahmetli azıcık çatlaktı ama iyi resim yapardı .

O adamdan ressam olmaz o bana göre felsefeci idi felsefesini resmederek ilan ediyordu hepsi bu öyle akan saatten resimmi olur.

Bu resim neden 15bin liraya alıcı buluyor o zaman.

Ressamı önemli değil. Önemli olan parayı vermeye razı olanın ulaştığı alma isteği. Onu bu alma isteğine ulaştıran unsurlar var. Ressama duyduğu ilgi , resme bakında ulaştığı hayal zenginliğinden edindiği tatmin duygusu , çevresine karşı bu resimle verdiği mesaj gibi unsurlar sıralanır gider.

Halı da öyle. Müşterisinin kanı kaynadı ise gerisi hikaye. Aldatmak kilimi halı diye satmakla olur. Aldatmak kalitesiz yapılan bir ürünü kaliteli fiyatına satmakla olur. Bosch amcamın yaptığı gibi.
tamnland.com

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fıratkentli
Mesajı okuyunca aklıma Cem Yılmaz'ın Gora'da ki repliği geldi. '' Bu halıyı işleyen kızın gözleri kör oldu. Fiyatı ameliyat masraflarıyla birlikte 5000 dolar'' :):)

Arkadaşlar bırakın bence böyle işleri. Müşterinin vicdani duygularını harekete geçirerek Aldatma derim ben buna. Kendi ilçemde yakınlarımın çoğunun belki 200 yıldır ticaret yaptığını biliyorum. (Babam,dedem,dedemin babası ve onun babası...) Hiç bir zaman bana böyle bir müşteriyi ikna metodu anlatmadılar.

Ticaret helallik ve doğruluk üzerine kurulur. Peygamberimiz bir hadisinde '' Rızkın onda dokuzu ticarettedir'' derken diğer bir hadisinde ise "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir" buyurmuştur.

Ticaretimizi bu bakışla yapabilirsek kendimizi gerçekten başarılı bir tüccar pazarlamacı sayabiliriz. Madem yukarıda Koç'tan Sabancı'dan bahsedildi mesajımıda ünlü bir iş adamının çok ünlü bir sözüyle bitireyim. "İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi yeğlerim" ( robert bosch)

Sevgili fırantkentli Sayın editörüm bu konudaki kavram kargaşasını " Müşterisinin kanı kaynadı ise gerisi hikaye. Aldatmak kilimi halı diye satmakla olur. Aldatmak kalitesiz yapılan bir ürünü kaliteli fiyatına satmakla olur. Bosch amcamın yaptığı gibi." diyerek çok güzel açıklamış.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Aldatmak kilimi halı diye satmakla olur. Aldatmak kalitesiz yapılan bir ürünü kaliteli fiyatına satmakla olur. Bosch amcamın yaptığı gibi.

Robert Amcamızın kaliteyi düşürdü diye yanlış söylemiş diyemeyiz. Bu söz sizi pek açmadıysa Peygamberimize kulak verelim: '' Doğru Tüccar kıyamet günü şehitlerle, sıddıklarlarla beraberdir.'' Ticaret hayatımda hep bunu uygulayacam herhalde. Size de kolay gelsin...

Asabiyet buyurmayınız. Akıl akıldan üstündür. Biz bugüne kadar hep kandırdık müşterileri bundan sonra öyle yapmayalım. Bir de sizinki gibi deneyelim. Cenneti garantileyelim. Ticaret ehli olalım. Siz gibi.

Selametle . . .
tamnland.com

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Asabiyet buyurmayınız. Akıl akıldan üstündür. Biz bugüne kadar hep kandırdık müşterileri bundan sonra öyle yapmayalım. Bir de sizinki gibi deneyelim. Cenneti garantileyelim. Ticaret ehli olalım. Siz gibi.

Selametle . . .

Sayın Editörüm sabah işyerinizi açtığınızda Direk masaya kurulup uyuyun zaten kapının açık olduğunu gören müşteri girer.:))
Ticaret dediğiniz zaten nedirki? ürünü koy vitrine o zaten kendini satar:)) BOSCH amcam ne diye güven kaybetmekten bahsettiyse :))
Mağazanıza gelen müşteriye Diyeceksin ki müşteriye Ahmet bey malı benden daha ucuza üretiyor gidin malı ondan alın. :))Rekabet dediğin neymiş "Her çürük baklanın Bir kör alıcısı olur":)) Satış Pazarlama stratejilerine uymaya çalışmayın Bunun riski Cehennemlik olmaktır.:))
İnsanlarda satın alma isteği uyandırmanın ne anlamı var:)) Onlar zaten canları istediği zaman canlarını istediğini canlarının istediği yerden almayı bilirler:)) Bu arada satın alma isteği uyandırmak günahtır.:))
Sözün kısası İşletmenizi açın gerisine karışmayın. Yoksa Kıyamet gününde sıddıklarla beraber olamazsınız:))
Bu ülkede Ticaret yapanlar Kalitesiz yapılan bir ürünü kaliteli fiyatına satmayı, vergi kaçırmayı Satış Pazarlama stratejileri üretmekle ,Ürüne değer katmakla, Müşteri sadakati oluşturmakla karıştırdıkları sürece daha çoook şirketler kurar batırırız
Benden Söylemesi....

'Keşke'Leri Sevmem !!

Masal06 tamam benim yorumuma katılmayabilirsin ama dalga geçmende gerekmezdi. Sonuçta herkesin kendine göre doğruları var. Sen ne pahasına olursa olsun para kazanmayı amaç edinmiş olabilirsin ama benim için para kazanmak sadece araç. Yaptığım işte en ufak bir hile olmasını istemem. Bana göre bu hiledir sana göre satış stratejisi. Dediğim gibi herkesin kendine göre doğruları var... Mesajıma yine bir hadisle son vereyim '' Bizi kandıran bizden değildir''...

Sevgili arkadaşlar bu böyle uzar gider. Kendi fikrini kabul ettirmek için verilen bunca çabayı keşke işlerimizde, müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin ve ürünlerin kalitesini arttırmaya yönelik harcayabilsek...

Kabul edersenizde bu konu ile ilgili bir konu açıp burada daha güzeli bulmak için birbirimizle tartışalım

Saygılar...

Sayın editörüm yanlış anladınız beni. Ben kimseye ben iyi müslümanım siz değilsiniz demedim. Öyle bir hakka da sahip değilim zaten. Yanlış anlaşılma için özür dilerim. Ama olayı çok farklı analiz ettiniz. Neyse kendi adıma yanlış anlaşılma için özür diliyorum tekrar.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fıratkentli
Sayın editörüm yanlış anladınız beni. Ben kimseye ben iyi müslümanım siz değilsiniz demedim. Öyle bir hakka da sahip değilim zaten. Yanlış anlaşılma için özür dilerim. Ama olayı çok farklı analiz ettiniz. Neyse kendi adıma yanlış anlaşılma için özür diliyorum tekrar.

Tamam hocam. Belki de fazla alıngan davrandım. Sen de kusura bakma.

Yukardaki yazımı kaldırıyorum bu olumlu yanınızla öyle bir yazıyı haketmiyorsunuz.Yanılmışım demekki.
tamnland.com

Sayın Editörüm sabah işyerinizi açtığınızda Direk masaya kurulup uyuyun zaten kapının açık olduğunu gören müşteri girer.:))
Ticaret dediğiniz zaten nedirki? ürünü koy vitrine o zaten kendini satar:)) BOSCH amcam ne diye güven kaybetmekten bahsettiyse :))
Mağazanıza gelen müşteriye Diyeceksin ki müşteriye Ahmet bey malı benden daha ucuza üretiyor gidin malı ondan alın. :))Rekabet dediğin neymiş "Her çürük baklanın Bir kör alıcısı olur":)) Satış Pazarlama stratejilerine uymaya çalışmayın Bunun riski Cehennemlik olmaktır.:))
İnsanlarda satın alma isteği uyandırmanın ne anlamı var:)) Onlar zaten canları istediği zaman canlarını istediğini canlarının istediği yerden almayı bilirler:)) Bu arada satın alma isteği uyandırmak günahtır.:))
Sözün kısası İşletmenizi açın gerisine karışmayın. Yoksa Kıyamet gününde sıddıklarla beraber olamazsınız:))
Bu ülkede Ticaret yapanlar Kalitesiz yapılan bir ürünü kaliteli fiyatına satmayı, vergi kaçırmayı Satış Pazarlama stratejileri üretmekle ,Ürüne değer katmakla, Müşteri sadakati oluşturmakla karıştırdıkları sürece daha çoook şirketler kurar batırırız
Benden Söylemesi....

Sayın Masal06

Yaşımız konumumuz ve en önemlisi almış olduğumuz eğitim ve mesleki formasyonların sonucunda sanırım herkes kadar bilgimiz tecrübemiz ve deneyimimiz olduğunu düşünüyorum. dini konularla ticareti biribirinden ayırmayanlara (çıkar maksatlı dini kullanan kişiler) senden daha çok ben kızıyorum ve tenkid ediyorum.

Ama fikirlerimi kim benimsemiyorsa ona saldırayım yobaz, gerici yaftasını yapıştırayım ama ne olursa olsun kendi fikrimi kabul ettireyim, ettirmeliyim. etmiyorlarsa da saldırayım demek ne kadar doğruysa, senin fikirlerinde o kadar doğru. Yalan her zaman yalan, Yanlış her zaman yanlıştır. nasıl 2+2 =5 değilse ki toplumun ve bilimin kabul ettiği sonucun 4 olduğunu biliyorsundur!

Ticarette müşterilerin algılarını değiştirmek sadece sağ gösterip sol vurmakla olmaz, her işin bir maliyeti olduğu gibi birde toplumun gözünde alınabilir değeri vardır. O ise ürün ve hizmete sahip olduklarında elde edecekleri kişisel tatminin değerine eşdeğer olan miktardır. Yada onu satın aldıklarında ödeyeccekleri bedelin bütçelerinde oluşturacağı kayıp ile alamayacakları diğer faydalı ürün ve hizmetlerden vazgeçebilmenin değeridir.

Tam olarak hatırlamamakla birlikte Baba ile oğlunun arasında geçen bir anektod vardı hatırlarsan, Evlerinin önünden bir sürü içinde deve geçiyormuş, oğlan develerin sahibine sormuş kaça diye, 1 lira demiş develerrin sahibi. Bunu duyan oğlan içerde oturan babasının yanına giderek develerrin ucuz olduğunu ve almalarını istemiş babasından. Babası ise şimdi olmaz demiş, oğlan hayal kırıklığına uğramış ve peki demiş. aradan belirli bir süre geçmiş yine aynı şekilde deve sürüsü geçiyormuş, oğlan tekrar sormuş sürünün sahibine develer ne kadar diye, aldığı cevap ise 1.000 liraymış, oğlan yine heyecanla içeriye giderek babasına develerin 1.000 lira olduğunu söylemiş. babası heyecanla al oğlum sürüden 10 tane demiş ...

Nereden nereye doğru kayıyor gördüğün gibi konu...

Sevgili arkadaşlarım fıratkentli ve Ontech öncelikle belirtmek istediğim sudur. tartıştığımız fikirlerimiz.
Fakat 2+2 =5 denildiğinde bu artık fikir olmaktan çıkar.
2+2=5 sonucunu nasıl buldun banada anlat dediğinde karşıdaki insan eğer manevi olarak öyle hissediyorum yada ben buna inanıyorum derse tabiiki birşey diyemezsiniz.

Bu yüzden 2+2=4 sonucunu nasıl bulduğumu anlattım.

Sevgili Ontech Deve anektodu çok doğru. Ancak Müşteri satın alma kararını kendi verir Satışçı ise satın alma dürtüsünü hızlandırır. Satışçının Müşterinin maddi durumyla tek ilişkisi ürünün bedelini ödeyip ödeyemeceği konusundadır.Yani örneğin iki ürün size fazla gelir bir tane alın demek gibi bir yükümlülüğü yoktur. Bu arada merek ediyorum Siz Müşterinin algılarını nasıl Değiştiriyorsunuz? Güncel bir örnekle açıklarsanız daha yararlı olur.

Yalnız bir nokta daha var onuda bir örnekle açıklayayım . Dünyada 60 kilo gelen bir insan Ayda tartılsa 10 kg geliyormuş sizce hangi hesap doğru?
Bana kalırsa Yanlış olan buradaki "doğru" kelimesidir.
O insan Eğer dünyada ben 10 kg'yim diye ısrar ederse çok ta mantıklı bir fikir olurmu sence ? Adama demezlermi sen Ay damı yaşıyorsun:)) :))

Manevi duygular ve değerler insan olmanın İnsan olmanın ilk koşulu.Fıratkentli nin alıntı yaptığı Peygamberimiz Efendimizin (SAV) hadislerine uymamak zaten söz konusu olamaz . Kavramları karıştırmamak kaydıyla...
SAYGILARIMLA

'Keşke'Leri Sevmem !!

Bu yetenek yada zeka falan değil düpedüz dolandırıcılık şeref***lik

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
İşte size Müşteri algısına bir örnek daha Satışın Psikolojik boyutunu daha iyi anlatır umarım
Alıntı Yapılan Metin:

Pahalı olan iyi midir?

Economist’de bahsedilen bir araştırmada,

20 kadar deneğe fiyatları 9 ile 90 Dolar arasında değişen 5 şarap tattırılacağı söyleniyor. Oysa sadece 3 şarap var. 2 şarap iki kez tattırılıyor. Aynı şarabı tadan denekler 90 Dolarlık şarabı, 9 Dolarlık şarapla aynı olmasına rağmen 2 kat daha iyi değerlendiriyorlar. Aynı araştırma bir kez de Stanford Üniversitesi şarap kulübüne yapıldığında aynı sonuç alınıyor.

Bir ürünü alma kararı için tek değerlendirme fiyat tabii ki değil ama “pahalı ise daha iyidir” fikri kafamıza yerleşmiş görünüyor. Faydalanmayı bilenler için bir fırsat var?

'Keşke'Leri Sevmem !!